Nástupný plat

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Nástupný plat

Príspevok od používateľa ob3l1x »

hmmm nechcem nic hovorit ale tie nastupne platy co tu trieskate pre IT poziciu pre niekoho kto nema prax ....
1000 - 1100 ? gogo uplne vpohode si ?
1000 - 1200 od AT&T ako nastupny pre niekoho co nema prax ani skoncenu VS ?
nechcem nikoho podcenovat ale hadzete dost nerealne sumy ...
realna suma pre absolventa bez praxe v IT pozicii s VS (je jedno ci vychod alebo zapad) moze byt v rozmedzi 700 - 900 v hrubom ...
ked mate prax vasa cena pre firmu rastie ale nie v 1000 ale max v stovkach ... niekto kto ma napr 3 roky praxe moze dostat o 100 eur viac v hrubom .... necakajte priepastne rozdiely ....
niekde vam ponuknu nizsiu sumu ale k tomu benefity, ktore vam zvysuju vas plat ....
AT&T moze platit viac ale maju slabe benefity
T-Systems ma zase silne benefity ...
IBM ... HP ...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

a nelepsie by sa ti rozmyslalo ak by si mal 5000 na mesiac? :)

poznal som jedneho informatika co spravil vysku v Ba a potom pracoval tu v toulouse asi 9 mesiacov, ale ho to omrzelo, chybal mu domov ci co... a mal nieco okolo 4000 plus firma ho dala do bytu v centre mesta.... co mu usetrilo mozno dalsiu tisicku...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Retne - ten informatik bol pri všetkej úcte k*kot, za 4k mesačne a bývanie si sem mohol domov doviesť, aj tri :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Retne- vo francii mas brigady za 2000€ ? co robis na takej brigade :) to sa vy*ebem na cele slovensko
zdokonalit jazyk a dza ho za hranice robit .. a pri 80tisicoch rocne tak to by som robil vsade :D
ved to za rok mas zarobene na byt a za 2 na dom

inac ten informatik ako spomenul uplink 4000€/mes. necha plavat na ukor domova to musi byt riadny magor
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Retne: neporovnavaj neporovnatelne. To ja mozem zacat pisat ako by nam v Kambodzi mohli zavidiet 500E plat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Trussardi napísal:inac ten informatik ako spomenul uplink 4000€/mes. necha plavat na ukor domova to musi byt riadny magor
niektori ludia chcu aj nieco viac ako len peniaze
peto01
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peto01 »

to ob3l1x: "1000 - 1100 ? gogo uplne vpohode si ? " a?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

ano tolko ti ponukli ked si tam prisiel s tym nemas ziadnu prax a nemas ukoncenu VS ?
prezrad mi prosim ktora firma tolko ponuka ...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

peto01 napísal:zdravím,
aký nástupný plat si má vypýtať človek v AT&T bez predchádzajúcej praxe ccna certom a takmer skončeným ing? dik
Spolubyvajuca tam takto nastupila (tie iste podmienky). 980 Euro plus nocne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Retne napísal: Viem ze vo Francuzsku po vyske neostanem, lebo tu nie je moc prace v danom obore, ale Kanada a Australia ma privita s otvorenym narucim a idem, lebo za 80k na rok sa mi to oplati a cert to ber ze budem 3 dni cesty od rodiny, som mlady tak nech...
Si to lahko s tou Kanadou predstavujes. Mam tam bratranca, ktory uz ma aj Kanadske obcianstvo a ver, ze to nieje vobec prechadzka ruzovou zahradou. Cize to otvorene narucie v dnesnej dobe by som premlcal, kedze prace tam ubudlo kvoli "krize", ako aj on mal sam problemy co je tam uz x rokov. A navyse do tej krajiny ta nepustia ak nemas nasetrenych cca 10tis eur.
Australiu neviem.
Ja akurat idem v piatok na pohovor do Johnson Controls, tak tiez uvidime, kolko tam ponuknu chlopici. Aspon budem moct porovnat s tym co sa tu vravi (len s rozdielom v praxi).
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

V Johnson Controls robi par kamaratov supporty unixovych masin. Maju okolo 2k v hrubom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ob3l1x

a kolko by podla Teba mal pytat, ked absolvent ekonomickej, alebo dokonca filozofickej, co su mraky absolventov, dostavaju nastupny v pohode tych 800-1000brutto? samozrejme netvrdim ze to dostane kazdy, ale v normalnej zahranicnej firme to nie je nic zvlastne. /apropo taky plat maju v pohode aj iba ludia zo strednou skolou, napr operatory na call centrach a pod/

beardie

dochodcovia vecsinou maju bytovu otazku davno poriešenu, zatial co mlady clovek vlastne byvanie nema, chcel by si zalozit nejaku tu rodinu, kupit auto, sem tam dovolenka- co su dost normalne poziadavky, bezny clovek na slovensku sa musi poriadne obracat aby sa mu to podarilo..

Retne

tiez poznam jedneho programatora co tu na SVK mal cca 3tis brutto + mu firma platila byt, ale on povedal ze za to mu to nestoji a odisiel do Londyna, kolko ma teraz netusim..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

gogo prepac teraz ta nechcem urazit ale v ktorej rozpravkovej krajine zijes ?
call centrum a 800 - 1000 eur ?
viem kolko dostavaju ludia na call centrach a musim ta trosku poopravit vo vacsine su tam brigadnici po prve a po druhe ked dostavaju 500 - 600 v hrubom mozu byt radi a to mozno prehanam (robil som pre jeden eshop a viem ake boli platy ludi v callcentre ...)
a moja otazka na teba ty uz mas skoncenu skolu a pracujes na plny uvazok ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ob3l1x

1/brigadnici v call centre? vsetko zavisi od konkretnej firmy, ja poznam aj take kde je 80perc. TPP a iba zvysok su brigadnici, samozrejme sa nejedna o nejake male firmy. Samozrejme je dufam jasne ze sa bavime o BA, vsade inde v ramci Svk su tie platy vecsinou znacne nizsie. A tiez nie je praca v CC to iste ako praca v CC, ta napln moze byt dost rozdielna. Uznavam ze tych 1000€ je uz pre tu poziciu mierne prestrelenych /ale napr ludia co robia CC pre napr Ameriku a pod maju vybornu AJ tolko zarobia/, ale tych 700-800€ /spolu s pohyblivou zlozkou/ je realne.
Treba si uvedomit ze su rozne firmy, maju rozne strategie, rozne financne zazemie.

tu ukazuju 780€
http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/ ... ancie.html
http://www.naseplaty.sk/platovy-profil/ ... rator.html

2/som po skole uz davno, pracoval som vo viacerych zamestnaniach.
peto01
Light Expert
Light Expert

a len tak zo zaujimavosti, aké mobily, notebooky a net dava AT&T :)
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ziadne. Tam nedostanes nic. Na Home Office ti maximalne pozicaju.
peto01
Light Expert
Light Expert

a len tak pre info, ake požičiavaju :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

gogo956 u nás už zopár ľudí neprešlo pohovorom práve preto, že síce mali znalosti, ale boli buď divní, alebo namyslení debili. Takže nie je to len o vzdelaní, praxi a očakávanom plate, ale samozrejme závisí aj od toho, kto ten pohovor robí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ale to snad netreba pisat, ze ked je niekto "divní, alebo namyslení debil" tak je jasne ze vyberovym konanim iba tazko prejde. Inac uz som to vyssie aj predtym spomenul. :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

peto01 napísal:a len tak zo zaujimavosti, aké mobily, notebooky a net dava AT&T :)
DELL, u nas je na vyber z troch roznych variant podla toho ci to budes casto nosit hore-dole, alebo to budes mat na stole v docku
Napísať odpoveď