herný monitor 24" 200€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Baximir
Novice
Novice

herný monitor 24" 200€

Príspevok od používateľa Baximir »

Zdravím som sa už pýtal na viacerých miestach, ale som nebol spokojný s výsledkami tak som tu.
Aký monitor by ste mi doporučili? Mám AMD Eah6950HD DCII 2GB kartičku, ale môj monitor má max. rozlíšenie 1280x768 :D
takže by som ju chcel určite viac využívať.
Rozpočet mám tak 200€, prípadne by som nejak naškrabal o čosi viac keby to stálo na tom, ale každopádne uvažujem nad
22" alebo 24", nie som si istý či sa mi 24 zmestí...aby ste mali predstavu kam ho chcem umiestniť:

//čítaj pravidlá, obrázky patria do prílohy

od dosky stola až po tú hornú poličku je to 47cm na výšku...preto si niesom istý či 24" vojde.
No a druhá vec je že v monitoroch sa absolútne nevyznám, mám nejaký LG flatron HD, nie je zlý ale neviem ako je na tom značka LG v monitoroch...rozmýšlal som nad nejakým ASUSom alebo Samsungom, možno iiyama alebo benq?
určite aby to malo HDMI...
pokukoval som týchto a sú na ne celkom dobré ohlasy:

http://www.alza.sk/22-asus-vs228h-led-d241503.htm#popis

http://www.alza.sk/24-samsung-s24a350h- ... 233865.htm

ten druhý sa mi celkom pozdáva a je naň aj fajn zlava, ale neviem či sa vojde na výšku...ale mal by sa, lebo je tam uvedená výška so stojanom 438mm.
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: herný monitor 24" 200€

Príspevok od používateľa Thommas »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten Dell bude najlepšia kupa, ak chceš ušetriť tak http://www.alza.sk/23-led-lg-ips236v-pn ... k&IDP=1494. Alebo aj tu iiyamu.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

bude IPS-ko vhodne pri hrani hier?
predsa len ta odozva je nizsia. sam mam Dell UltraSharp U2311H, pouzivam ho primarne na CAD a modelovanie, cize mne tam tu odozvu nejak netreba, ale ked si obcas pustim, napriklad fifu, tak obcas pri rychlejsom pohybe kamery je obraz mierne rozmazany...
Baximir
Novice
Novice

nie ako, ja by som si rád zahral na full detailoch hry, ked uz si to konečne môžem dovoliť...takže by som rad aj dobrú odozvu...
aj farby a tak.

mne osobne sa pozdáva ten 24" Samsung S24A350H, má 2ms dobu odozvy podla špecifikácii, a stojí normálne 250€ ale je naň zlava 30%, len by som rád aby mi tú kúpu niekto odobril...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak dôvody prečo nie:
1. lebo je to Samsung
2. lebo tá odozva je len papierový údaj
3. lebo IPS má krajšie podanie farieb
4. lebo IPS má lepšie pozorovacie uhly

A niečo tam je aj s input lagom, ale to ti Giggs ozrejmí.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skolacik napísal:bude IPS-ko vhodne pri hrani hier?
predsa len ta odozva je nizsia. sam mam Dell UltraSharp U2311H, pouzivam ho primarne na CAD a modelovanie, cize mne tam tu odozvu nejak netreba, ale ked si obcas pustim, napriklad fifu, tak obcas pri rychlejsom pohybe kamery je obraz mierne rozmazany...
Odozva nie je až tak dôležita. Dôležitejši je input lag. Ten Dell ho ma porovnateľny s TN panelmi. Zaleži aj na tom, kto je na to ako citlivy. Niekto to vidi aj na tych najrychlejšich TN monitoroch, niekomu stači aj najpomalšie PVA. Či to ma 2 alebo 10 ms je uplne jedno, to oko nema šancu rozlišiť. Veľa ľudi hrava hry aj na LCD televizoroch a tie maju lag radovo vyšši ako monitory. U LCD a full hd rozlišeni ta ostrosť pohybu nikdy nebude dokonala.
nejakymarko
Addict
Addict

ako nie je to nic hrozne...viac menej nepozorovatelne, ale tak vsimnem si to. ked chcem....
ale dik za ozrejmenie.
ja som s monitorom ako takym nesmierne spokojny
Baximir
Novice
Novice

okej, aspoň mám teraz aký taký prehlad o týchto značkách o ktorých sme sa tu bavili.
zároveň ma ešte zaujíma váš názor na ASUS, ohlasy na tie monitory su fajn...takže nemyslím že by mali byť nejaké extra zlé.
pre predstavu niečo ako toto http://www.alza.sk/24-asus-ve247h-led-d214434.htm

myslím že je veľmi dobre vybavený...mne osobne sa veľmi pozdáva a zvažujem že pôjdem predsalen do neho
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

TN panel. ČO som ja udal sú IPS, klady sú vyššie. A Dell a Iiyama je oveľa ďalej vo výrobe monitorov ako Asus.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skolacik napísal:ako nie je to nic hrozne...viac menej nepozorovatelne, ale tak vsimnem si to. ked chcem....
To je to, vsimnes si to na kazdomlcd ak sa sustredis, aj na tych najrychlejsich hrackych. LCD technologia ma svoje limity.
Baximir
Novice
Novice

mam otazocku, kolko vam bezne na vysku so stojanom merajú 24"?

totiž 24" je uhlopriečka 60cm, a to už je dosť...aka je optimalna vzdialenosť od takého monitora?
od svojho 17" som tak 70cm...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

btw, nekupuj monitor so statickym stojanom, to co ma samsung a asus je nanic nesadne ti to tak to budes musiet vypodlozit, neda sa dobre otacat, naklapat atd
ver mi az raz budes mat monitor s nastavenim ako ten spomenuty dell iny nebudes chciet
je to vlastne "malickost" ale ked zacnes pouzivat zistis ze to je celkom podstatna vec
nejakymarko
Addict
Addict

tak tak...ak by som mal kupovat dalsi monitor, urcite to bude uz len dell. este by som sa mozno nechal prehovorit na iiyamu, ak by som chcel lacnejsiu variantu
Napísať odpoveď