Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Inak okrem takýchto sú zaujímaví ešte aj týpkovia, čo po rovinkách idú 140km/h, ale príde mierna zákruta a sú hneď na brzdách. Dnes dopoludnia na trase KE -> Jaklovce cez Jahodnú a Folkmar sa mi takto pod kolesami motala červená A4ka 2.7TDI...

brm napísal:Inak okrem takýchto sú zaujímaví ešte aj týpkovia, čo po rovinkách idú 140km/h, ale príde mierna zákruta a sú hneď na brzdách. Dnes dopoludnia na trase KE -> Jaklovce cez Jahodnú a Folkmar sa mi takto pod kolesami motala červená A4ka 2.7TDI...
to vies, udrzat a4 s tym motorom na rovinke nie je problem pre daneho vodica ale udrzat auto v zakrutach, to uz je asi strach. Mna tiez predbehol frajer na A8 v dedine Pohronská Polhora, letel ako blbec a z Polhory smer Tisovec prisli zakruty, uzka cesta, zladovatela vozovka a hned bolo 30 na tachometri.. som ho lutoval uboziaka, ze co si potreboval dokazat na suchej ceste a na snehu mu smrdela plienka...
My sme dokonca v piatok na diaľnici za tmy obiehali s Fiatom 500 (!) v 130 kilometrovej rýchlosti týpkov na SUV, Ochcáfkách a všetkom tom, s čím nás za svetla hneď obiehali naspäť 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
brm, Fuxxo: Predsa je jednoduchsie a bezpecnejsie ist po rovinke 200 ako ist v zatackach, najma pokial vodic nepozna cestu, nevie kde co na neho caka. Ja pokial idem neznamou cestou, mam zobrazenu mapu na navigacii, ale pri dedinskych cestach sa nemozem spoliehat na to, ci tam bude dobre zakreslena ostra zakruta alebo nie. Preto idem tiez radsej opatrnejsie.
Ved jasne hojko. Ale da sa ist aj normalne po ceste ktoru nepoznas... 110-120 je taka normalna rychlost. 140 je uz trosku vela.. Ako na audinu uricte nie, lebo si ani neuvedomujes, ze ides tolko.. Kasna je dobre odhlucnena, nepocut tak napor vzduchu ani hucat motor ak na skodovecke povedzme. Ale musis uznat, ze styl jazdy brzda-plyn je najhorsia vec aka existuje. Ano, aj ja tak niekedy jazdim, ked sa ponahlam (sluzobne) ale to je strasne ojedinele z mojej strany, lebo ja sa o sluzobne staram ako o svoje a taky styl jazdy je mne proti srsti... A zase som odbocil od temy... Ci ee?
-
D4vid
Medium Star
Ja na tom nevidím nič divné... Ide 140 po rovinke a v zákrute spomalí... Jednak to nepozná, za zákrutou môže byť čokoľvek, a rozbiť A8 alebo iné drahšie auto za to nestojí, nehovoriac o cene vlastného života 
-
Traktorista
Guru
pokial sa na to nepozerame zo stranky moralnosti (ohrozovanie ostatnych ucastnikov premavky) tak nech si ide na okreske 140, v zakrute nech spomali, potom zasa prida, je to jeho vec,...
a ver tomu ze aj ked ta na rovinke predbehne, tak ta v zakrute nespomali, pretoze nejdes tak rychlo aby si ho dobehol a "vliekol" sa za nim zakrutou ktoru prejdes za par sekund.
mna skor rozculuju vodici (nakladiaky ale aj osobne) ktory v zakrutach alebo tam kde to nepoznaju a neda sa ich predbehnut idu neprimerane pomaly, ale ked pride rovinka/sanca obiehat tak pridaju nad povolenu rychlost, takze sa v podstate "nedaju" obehnut pokial clovek nema silne auto a nechce porusit predpisy...
a ver tomu ze aj ked ta na rovinke predbehne, tak ta v zakrute nespomali, pretoze nejdes tak rychlo aby si ho dobehol a "vliekol" sa za nim zakrutou ktoru prejdes za par sekund.
mna skor rozculuju vodici (nakladiaky ale aj osobne) ktory v zakrutach alebo tam kde to nepoznaju a neda sa ich predbehnut idu neprimerane pomaly, ale ked pride rovinka/sanca obiehat tak pridaju nad povolenu rychlost, takze sa v podstate "nedaju" obehnut pokial clovek nema silne auto a nechce porusit predpisy...
-
Nadeo
Guru wannabe
Ja som isiel za typkom, ktory isiel mimo dediny 40(doslova, pozeral som na tachac) a v dedine 60. WTF? A este v takom useku kde sa nedalo predbiehat...
k diskusii na rovinke 140 a v zakrute 90 mam... nemam to rad, predsa jednoduchsie mi je ist 100-110 konstantnych a ver tomu, ze ked clovek nejde na brzdy ale prefrci tou zakrutou bez problemov, tak je to o dost prijemnejsie... ide o to, ze je ine, ked ides plynule a nikoho neobmedzujes a ine, ked jak najvacsi predbehnes a potom v zakrute ides pripos*ane... bud stale pomaly (ved cestu nepoznam) alebo svojim tempom, kedy idem konstantne... a ked sa bavim, tak je to zas o inom (ale obycajna akceleracia na rovinke na 140 mi ako zabava veru nepripada)
Ak sa jedná o cestu niekde na rovine s minimálnym počtom zákrut, áno.. ale v hornatom teréne... pozri si google maps trasu Košice -> Jaklovce.... našťastie v Jaklovciach odbočoval na Gelnicu, ja som šiel smer Krompachy.Traktorista napísal:a ver tomu ze aj ked ta na rovinke predbehne, tak ta v zakrute nespomali, pretoze nejdes tak rychlo aby si ho dobehol a "vliekol" sa za nim zakrutou ktoru prejdes za par sekund.
Tak čo hovoríte na zmrdka ktorého dneska namerali 149km/h v obci ? Na čo ešte pridal že ho zastavili až tak že postavili na cestu zátarasu. A pred kamerami povedal že vraj to nesledoval. Nechápem prečo takýmto nedávajú rovno putá. Hrubý, evidentný priestupok a on sa tam dobre že neusmieva do kamery.
Podľa jeho vystupovania pravdepodobne nebude obyčajný smrteľník.
Podľa jeho vystupovania pravdepodobne nebude obyčajný smrteľník.
Header kde to dávali na jojke či markíze?
-
drop
Medium Star
link: http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... silim.html
Inak vsimnite si vo videu, ze pred nim islo este nieco strieborne. A teraz si nazor urobte sami ako to chodi.
Inak vsimnite si vo videu, ze pred nim islo este nieco strieborne. A teraz si nazor urobte sami ako to chodi.
Nj tiez som kukal, ze ked on isiel 149 tak ten prednim nemohol ist 50
. A policia ze nemohli ho dobehnu, nakupuju auta za 100 k € a nemozu ho dobehnut.
Sa čuduješ že na Fabii 1.2 TSI za 50k eur nedobehnú novú RSkovú Octaviu?Pascalwb napísal:Nj tiez som kukal, ze ked on isiel 149 tak ten prednim nemohol ist 50. A policia ze nemohli ho dobehnu, nakupuju auta za 100 k € a nemozu ho dobehnut.
ze "Megacestny pirat"
v tej markize produkuju totalne sra*ky...a ten pred nim co 
hh, dnes jak som cakal na Bajklaskej na bus, tak zas nejaky pretekar isiel. Ako je pod 3 vezami cely pas zastavky. Tak tade predbiehal auto zprava. Pritom bola uplne normalna premavka ziadna zapcha kludne mohol ist zlava.
-
hojko
Site Admin
Header: Ja to vidim inak asi ako ty. Isiel 149km/h v obci, co je sice pekne a dostane zrejme aj adekvatnu pokutu, ale nesposobil nehodu, nepozil alkohol, nikoho nezranil ani nezabil. Chapem, ze jeho rychlost bola maximalne nebezpecna a je len nahoda, ze nedoslo k nestastiu, ale ked si spomeniem na pripady v ktorych bolo jasne kto ma vinu na nehode, ci vodic niekoho zabil, usiel z miesta cinu a podobne, tak tento je slaby odvar a nevidim dovod, aby mu davali puta. To, ze ho nemohli chytit je uplne normalne.
Niekedy v lete alebo na jesen som tu pisal prispevok o niecom podobnom, kamarat pred par rokmi isiel 165km/h v obci, namerali ho, no kym sa rozbehli, tak bol davno prec. Dobehli ho za asi 10km, tam ho zastavili, dostal pokutu, niekto musel prist pre auto a bolo. Bolo to asi 7 rokov dozadu a uz vtedy zaplatil mastnu pokutu, tusim 12 tisic spominal, nepamatam si to presne a nechce sa mi hladat prispevok v ktorom som to pisal.
Mna ku koncu roka namerali vobci 92km/h, takze aj ja by som mal dostat puta na ruky a ist rovno do vazenia.
Niekedy v lete alebo na jesen som tu pisal prispevok o niecom podobnom, kamarat pred par rokmi isiel 165km/h v obci, namerali ho, no kym sa rozbehli, tak bol davno prec. Dobehli ho za asi 10km, tam ho zastavili, dostal pokutu, niekto musel prist pre auto a bolo. Bolo to asi 7 rokov dozadu a uz vtedy zaplatil mastnu pokutu, tusim 12 tisic spominal, nepamatam si to presne a nechce sa mi hladat prispevok v ktorom som to pisal.
Mna ku koncu roka namerali vobci 92km/h, takze aj ja by som mal dostat puta na ruky a ist rovno do vazenia.
-
drop
Medium Star
a hlavne, ze kazdy si pod slovom obec predstavi nieco ine. je rozdiel ist 100km/h niekde medzi domami, skolami,... a rozdiel ist po nejakej 2 prudovke rovinke
Hojko: neviem či sa chápeme. Išlo mi o to, že na takú "prasárnu" čo spôsobil sa vôbec nechoval ako by ho to mrzelo. Naopak u neho bolo vidieť arogantné až nadradené chovanie...Netvrdím že každý neurobí raz za čas nejakú hlúposť. To že sa sám priznal že tadiaľ bežne chodí 220 a že si to teraz nesledoval, plus sa tváril ako keby mu to tu všetko patrilo, by bol pre mňa dostatočný dôvod na putá. Netvrdím že rovno do basy, ale urobiť mu hanbu a napchat ho do auta s rukami za chrbtom a predviesť ho v sprievode médií by možno nebolo na škodu. I keď pochybujem, že by to u neho zanechalo nejaké hlbšie citové spytovanie svedomia.
pussyLiker: to je síce pravda, ale v tej reportáži mi neprišlo ako by práve tá obec bola jedna s tých "bezpečných" dvojprúdových...a v kombinácií s takýmto chronickým ignorantom je nešťastie otázka času...aj tak uznaj sám, v akejkoľvek obci je 150km/h chrapúnstvo.... ako 130tky na diaľnici majú svoje opodstatnenie, tak určite aj 50tky v obciach
pussyLiker: to je síce pravda, ale v tej reportáži mi neprišlo ako by práve tá obec bola jedna s tých "bezpečných" dvojprúdových...a v kombinácií s takýmto chronickým ignorantom je nešťastie otázka času...aj tak uznaj sám, v akejkoľvek obci je 150km/h chrapúnstvo.... ako 130tky na diaľnici majú svoje opodstatnenie, tak určite aj 50tky v obciach