Slúchadlá cca 200 eur
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Slúchadlá cca 200 eur
Ja osobne s E17 skusenosť nemam, ale podľa reakcii na nete hra lepšie ako E10. Ma o čosi lepši prevodnik ako E10. A čo sa tyka zosilovacej časti, tak ta je rovnaka ako v E11. Teda ten E17 je zmesou kvalit oboch.
Počuj a tie bayeri v porovnaní zo sennnheis 650 alebo 598 su lepšie ?
-
Ryan Giggs
VIP
HD 600/HD 650 su určite lepšie, ale su nenažrane. Na tie potrebuješ už veľmi seriozny zosilovač. Nejaky Audinst by bol len kompromis. Tam potrebuješ lepši zdroj aj zosilovač. HD 598 su imho o čosi horšie ako Beyeri a navyše sa neoplatia, HD558 (lacnejšie) hraju rovnako len je treba urobiť mod.
Ak teda môžeš hod mi sem Linky čo k tomu je potreba nech to ide ako má...
+ majú aj dobré basy ?
+ majú aj dobré basy ?
-
Ryan Giggs
VIP
HD 600/650 su basovejsie, takze ano basy maju kvalitne. Su to uz naozaj spickove sluchadla. Stoja ale 250 resp. 300€. K tomu si prirataj cca taku istu sumu za zdroj. Takze rataj s investiciou 500-600 eur.
Pretože otec mi vie urobiť špičkovú zlavu na senn... z 300 eur dokážem mať niečo okolo 206 € ...
Rozmýšlam že teda či ísť do toho ?
Rozmýšlam že teda či ísť do toho ?
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ vieš mať HD 600 pod 200€, nemaš o čom rozmyšľať. Ale ako pišem, chce to podstatne lepšie železo. A tie HD 600 k mobilu nepoužiješ.
Nuforce Icon HDP: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -HDP-black, Asus Xonar One: http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-xonar-essense-one/, Styleaudio Carat Topaz Signature: http://www.k24.sk/product/116782/Audio_ ... ature.html, Audio-GD Fun (u nas nedostať): http://www.ampcity.co.uk/audio-gd-fun.html. atd.
Alebo kupiť Audinst (ten ma slušny DAC) a k nemu nejaky kvalitny zosilovač, napr. BV Audio Headamp: http://www.tophudba.sk/bv-audio-headamp-1054.
To je k tym sluchadlam minimum.
Nuforce Icon HDP: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -HDP-black, Asus Xonar One: http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-xonar-essense-one/, Styleaudio Carat Topaz Signature: http://www.k24.sk/product/116782/Audio_ ... ature.html, Audio-GD Fun (u nas nedostať): http://www.ampcity.co.uk/audio-gd-fun.html. atd.
Alebo kupiť Audinst (ten ma slušny DAC) a k nemu nejaky kvalitny zosilovač, napr. BV Audio Headamp: http://www.tophudba.sk/bv-audio-headamp-1054.
To je k tym sluchadlam minimum.
A z prenosnym zosilovačom nedokažem počuvať na nich cez mobil ?
Samsung galaxy S II
Samsung galaxy S II
-
Ryan Giggs
VIP
Dokazes, ale ziaden zazrak to nebude. To mas v plane nosit von, ci len doma?Ak len doma, tak telefon mozes pripojit k zosilovacu, resp. k dacu ak ma analogove vstupy.
Na von nosit take sluchadla je nezmysel.
Na von nosit take sluchadla je nezmysel.
Na von mám v podstate Koss Porta PRO
Ale ide mi o to, že napríklad ked chodíme na našu Chalupu napr v Aute ...
Ale ide mi o to, že napríklad ked chodíme na našu Chalupu napr v Aute ...
-
Ryan Giggs
VIP
To na to pouzivaj nadalej Porty. K telefonu je HD 600 skoda aj keby si mal prenosny amp. To nema rozumny vyznam.
Tak vieš ale ked ich mám rád by som bol tomu
... Takže sa to nedá riešiť hej ?
No pýtal som sa ho 198 €ur čiže za 200 kila ich môžem mať ...
+ čo by sa stalo keby ich používam aj do PC priamo do Jacku ? horšia kvalita ? alebo čo ?
No pýtal som sa ho 198 €ur čiže za 200 kila ich môžem mať ...
+ čo by sa stalo keby ich používam aj do PC priamo do Jacku ? horšia kvalita ? alebo čo ?
-
Ryan Giggs
VIP
Pouzit sa to s mobilom a prenosnym ampom da, ale budu hrat na par percentach svojich moznosti. Proste ich to dostatocne nevybudi. Telefon nie je kvalitny zdroj pre take sluchadla.
Ked ichpripojis priamo k pc, nebude to hrat dobre, a zrejme aj dost ticho. A bude to asi aj dost sumiet.
Ked ichpripojis priamo k pc, nebude to hrat dobre, a zrejme aj dost ticho. A bude to asi aj dost sumiet.
Ešte nejaké návrhy niekto iný ? Rád uvítam aj keď Ryan mi dobre poradil 
Moj navrh - prilis spekulujes.
Dost silno pochybujem, ze clovek zvyknuty na Porta Pro, dokaze ocenit referencne HD600/HD650 ktore maju uplne iny charakter zvuku. Aby sa nestalo, ze investujes do sluchadiel a prislusenstva majland a nakoniec nebudes spokojny s vysledkom (aj ked dostanes spicku, subjektivny dojem bude horsi oproti tomu, co si ocakaval).
Z toho co pises, si vobec nie som isty, ci rozlisujes medzi kvalitnymi basmi a hutnymi basmi.
Postreh z vlastnej skusenosti - pouzivam HD595 (predchodca HD598, s rovnakym zvukom a IMO krajsim vzhladom), ktore maju aj podla Ryana basovejsi prejav oproti inym v tejto kategorii, no ked ich pocuje napr moj kamarat (velky zastanca prave Porta Pro), tak sa ma spyta, kde to ma basy. Pre mna je tam toho basu tak akurat, takze nemam potrebu akokolvek zvuk prisposobovat cez EQ, pri akomkolvek hudobnom zanri (co miestami bolo nutne u predchadzajucich HD515).
Na zaver uz len dodam - sotva tu dostanes radu ohladom sluchadiel od niekoho kompetentnejsieho, nez je Ryan. Nenechaj sa popliest dalsimi. A u otca si skus zistit, ci sa nedaju tie HD600/650 len zapozicat na chvilu, nech si ich vypocujes, nech mas vobec sajn, co obnasa ich neutralne podanie zvuku (ked uz si si teda nedal povedat a stale nad nimi uvazujes)
Dost silno pochybujem, ze clovek zvyknuty na Porta Pro, dokaze ocenit referencne HD600/HD650 ktore maju uplne iny charakter zvuku. Aby sa nestalo, ze investujes do sluchadiel a prislusenstva majland a nakoniec nebudes spokojny s vysledkom (aj ked dostanes spicku, subjektivny dojem bude horsi oproti tomu, co si ocakaval).
Z toho co pises, si vobec nie som isty, ci rozlisujes medzi kvalitnymi basmi a hutnymi basmi.
Postreh z vlastnej skusenosti - pouzivam HD595 (predchodca HD598, s rovnakym zvukom a IMO krajsim vzhladom), ktore maju aj podla Ryana basovejsi prejav oproti inym v tejto kategorii, no ked ich pocuje napr moj kamarat (velky zastanca prave Porta Pro), tak sa ma spyta, kde to ma basy. Pre mna je tam toho basu tak akurat, takze nemam potrebu akokolvek zvuk prisposobovat cez EQ, pri akomkolvek hudobnom zanri (co miestami bolo nutne u predchadzajucich HD515).
Na zaver uz len dodam - sotva tu dostanes radu ohladom sluchadiel od niekoho kompetentnejsieho, nez je Ryan. Nenechaj sa popliest dalsimi. A u otca si skus zistit, ci sa nedaju tie HD600/650 len zapozicat na chvilu, nech si ich vypocujes, nech mas vobec sajn, co obnasa ich neutralne podanie zvuku (ked uz si si teda nedal povedat a stale nad nimi uvazujes)
Ja som z Ryanom previedol velmi dlhú debatu na Skype za ktorú mu nesmierne ďakujem a budem sa mu zľavou prípadnou u otca revanžovať ako som mu spomenul ...
Ako si nedám povedať ? ... Sám mi povedal že HD650 Ku PC z kvalitným Zosilovačom (DAC) nieje čo riešiť ...
Koci prosím ťa, a aký máš zosilňovač ?
Ako si nedám povedať ? ... Sám mi povedal že HD650 Ku PC z kvalitným Zosilovačom (DAC) nieje čo riešiť ...
Koci prosím ťa, a aký máš zosilňovač ?
-
Ryan Giggs
VIP
Charkter zvuku samozrejme sadnut nemusi, hra to inak ako Porty. To sa porovnat nijako neda. Kvalitativne to vsak 99% ludi uspokoji. S basmi by problem byt tiez nemal, HD 650 maju temnejsi prejav, basov maju viac ako je potrebne, viac ako HD 600 aj ako 595. S kvalitnym zdrojom je to vyborny zvuk, na nejaku tanecnu hudbu ci rap ideal.
Prinajhorsom pri nakupe cez net sa daju do 7 dni vratit.
Prinajhorsom pri nakupe cez net sa daju do 7 dni vratit.
Ryan ako vidím tuto si tak ti prepošlem čo som sa ta ešte pytal na skype :
Na hifi sluchadla sa daju aj požičať ... Bavili sme sa že pri porovnani tych AKG a HD650 - že tie akg su na jazz atď ...
Ale čo porovnanie tych BeyerDynamic DT990 ? ...
A ešte som čítal že to Nuforce ICON HDP ževraj ma slaby vystup čo ty na to ?
Headphone power spec.:
288mW rms @ 30 Ohm
152mW rms @ 300 Ohm
Na hifi sluchadla sa daju aj požičať ... Bavili sme sa že pri porovnani tych AKG a HD650 - že tie akg su na jazz atď ...
Ale čo porovnanie tych BeyerDynamic DT990 ? ...
A ešte som čítal že to Nuforce ICON HDP ževraj ma slaby vystup čo ty na to ?
Headphone power spec.:
288mW rms @ 30 Ohm
152mW rms @ 300 Ohm
Zosilnovac nemam, ten som s Ryanom konzultoval cez PM, ale nechavam to zatial otvorene do buducnosti. Zistil som si, ze v mojom pripade mozno ani nema zmysel uvazovat o nahrade sluchadiel za vyssi model, mohol by som si polepsit prave tym zosilovacom. Zatial som vsak spokojny (aby aj nie, ked zatial som nemal moznost pocut lepsie
)
Ryan - hm, som cital, ze HD650 maju dost studeny a plochy zvuk, tak ako to je teda?
Ryan - hm, som cital, ze HD650 maju dost studeny a plochy zvuk, tak ako to je teda?
-
Ryan Giggs
VIP
HD 600 su skor vyrovnanejsie HD 650 su viac basove. Ale HD600 maju tiez basov tiez dostatok aj ked menej ako HD650. Studeny prejav urcite nemaju ani jedny to je nezmysel. Teoreticky moze byt problem v rozdielnom chapani pojmov, resp. dotycny to pocul na nejakej nevhodnej zostave, alebo je to nejaky basshead ako ten tvoj kamarat. Ved uz aj tie tvoje su temnejsie. Ak maju HD studeny prejav aky potom maju K701 kde 90% ludi chybaju basy? Staci si dat do googlu HD650 vs HD600 a citat zaradom.
K HD595 by sa hodil nejaky Fiio E10, E17, Audinst alebo v pohode aj Xonar ST/STX.
Icon nema slaby vykon, na HD 650 staci aj s rezervou. Alebo chces nebodaj sluchadlami ozvucovat miestnost?
S HD650 je to oblubena a casta kombinacia, keby to nemalo dost vykonu, nikto by tok tomu nekupil.
DT990 hraju o cosi malo horsie, ale basov maju viac.
K HD595 by sa hodil nejaky Fiio E10, E17, Audinst alebo v pohode aj Xonar ST/STX.
Icon nema slaby vykon, na HD 650 staci aj s rezervou. Alebo chces nebodaj sluchadlami ozvucovat miestnost?
S HD650 je to oblubena a casta kombinacia, keby to nemalo dost vykonu, nikto by tok tomu nekupil.
DT990 hraju o cosi malo horsie, ale basov maju viac.