Pískanie grafickej karty
Pískanie grafickej karty
Zdravím. Mám problém,... Pri sebemenšej "zážaťi" na PC - najmä grafiky, počujem dosť otravné pískanie, je to veľmi vysoký tón. Usudzujem , že píska grafická karta (cievka?), keďže napr. pri zapnutom Photoshope zapíska keď ťahám štetcom, zoomojem, a podobne. Pri hraní hry, alebo zložitejších akciách píska permanentne. Niekedy - zriedkavo, pomôže poposunutie skrine PC, a pod. - čiže klasická slovenská opravná technika. Viete mi povedať, o čo môže ísť, či to môže priniesť škody, aké to má vlastne účinky, resp. či sa to dá opraviť?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pískanie grafickej karty
Môže byť aj doska, aj zdroj.
-
Thommas
Addict
Akú máš grafiku, zdroj a dosku?
ASRock M3A785GMH/128M
Sapphire Radeon HD4730 (Value Edt.) v pôvodných taktoch
Eurocase 550W
Je mi jasné, že zdroj je moc slabý, to počúvam stále dookola, furt odkladám kúpu nového.
Na nete som sa dočítal že tento problém je často spôsobovaný napájacími káblami, niekoľkým ľuďom proste pomohlo odpojenie a zapojenie grafiky, prepojenie káblov, prípadne, ak je to cez redukciu, tak napojiť 6pin na iný molex, a pod. Dnes som sa po pár týždňoch rozhodol kvôli tomuto problému preskladať PC do novej skrine. Zatiaľ to ide v poriadku, nepíska nič. Je teda možné, že problém bol iba tam, v čo dúfam. Ak by sa to opakovalo tak sa ozvem.
Sapphire Radeon HD4730 (Value Edt.) v pôvodných taktoch
Eurocase 550W
Je mi jasné, že zdroj je moc slabý, to počúvam stále dookola, furt odkladám kúpu nového.
Na nete som sa dočítal že tento problém je často spôsobovaný napájacími káblami, niekoľkým ľuďom proste pomohlo odpojenie a zapojenie grafiky, prepojenie káblov, prípadne, ak je to cez redukciu, tak napojiť 6pin na iný molex, a pod. Dnes som sa po pár týždňoch rozhodol kvôli tomuto problému preskladať PC do novej skrine. Zatiaľ to ide v poriadku, nepíska nič. Je teda možné, že problém bol iba tam, v čo dúfam. Ak by sa to opakovalo tak sa ozvem.
-
uplink
VIP
Uf, tak tam môže pískať čokoľvek. Počuj, vyber grafiku, daj enableni onboard a spusti windows, nejakú app, hru, to je jedno. A updatni thread.
Práveže som ten PC hodil do novej skrine. A teraz nech zaťažujem grafiku akokoľvek, tak ide krásne. Nepíska nič. Budem dúfať že problém bol iba (ako som sa dočítal na nete) v nejakých vibráciách medzi káblami a grafikou, a podobne. Každopádne, ak sa problém bude opakovať, budem to riešiť v prvom rade tak ako si napísal. Zatiaľ ale netreba,... 
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2012, 15:27)
Tak bohužiaľ, toto "riešenie" fungovalo len slabú hodinku. Píska to znova. Po odpojení dedikovanej, a zapnutí integrovanej grafiky to ide v poriadku.... Keď to pískalo, zvuk vychádzal z grafiky, z oblasti pri napájaní. Údajne by mali pískať cievky v napájacom obvode, spôsobené je to vraj zlým osadením už od výroby. Záruka bohužiaľ nie je. Tento problém údajne nijak neovplyvňuje funkčnosť, životnosť, ani nič, akurát je to neskutočne otravné, je to naozaj hrozný tón a podvedome to bude imho viesť k masakernému bolehlavu.
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2012, 15:27)
Tak bohužiaľ, toto "riešenie" fungovalo len slabú hodinku. Píska to znova. Po odpojení dedikovanej, a zapnutí integrovanej grafiky to ide v poriadku.... Keď to pískalo, zvuk vychádzal z grafiky, z oblasti pri napájaní. Údajne by mali pískať cievky v napájacom obvode, spôsobené je to vraj zlým osadením už od výroby. Záruka bohužiaľ nie je. Tento problém údajne nijak neovplyvňuje funkčnosť, životnosť, ani nič, akurát je to neskutočne otravné, je to naozaj hrozný tón a podvedome to bude imho viesť k masakernému bolehlavu.
skusil by som aspon cievku prilepit lepiacov paskov a tak tu trochu stabilizovat
-
Thommas
Addict
Zalej ju voskom.
Namiesto vosku odporucam silikon. Odskusane na starsej TV - 100% efekt.
Vosku stačí malé teplota na roztopenie. Teraz to zase už 3 hoďky šlape v pohode. Ale ak sa problém vráti, cez týždeň sa pokúsim zohnať silikón, prípadne som čítal o epixodivom laku.