plný HDD
plný HDD
Zdravím, mám plný systémový HDD a neviem si ani kúsok miesta uvoľniť.
Mal som problém pri reinštalovaní Microsoft Office 2010 tak som musel resetnúť počítač keď prebiehalo reinštalovanie.
Mám okolo 8GB v skrytej zložke AppData.
Čo mám spraviť aby som si ten priestor na systemovom HDD uvoľnil aby som sa vyhol reinštalovaniu windowsu?
Mal som problém pri reinštalovaní Microsoft Office 2010 tak som musel resetnúť počítač keď prebiehalo reinštalovanie.
Mám okolo 8GB v skrytej zložke AppData.
Čo mám spraviť aby som si ten priestor na systemovom HDD uvoľnil aby som sa vyhol reinštalovaniu windowsu?
- Prílohy
-
- HDD.JPG (9.95 KiB) 1072 zobrazení
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: plný HDD
Co je to za debilny napad nechat si 20GB na systemovy disk za predpokladu, ze tam mas Windows Vista alebo Windows 7, ktory si po instalacii dokaze v pohode zltnut hned polovicu z toho, ked k tomu priratam neskorsie aktualizacie (Windows Update), Program Files a Dokumenty, tak sa to blizi aj k 30GB a to netreba mat poriadne nic nainstalovaneho.
Jedine co mozes skusit, tak to je napriklad nainstalovat CCleaner, das precistit temp z Windowsu, temp internetovych prehliadacov, stare body obnovenia (vytvaraju sa po instalacii a updatovani Windowsu) a mozno nieco uvolnis. 8GB v AppData su rozne veci, trebars maily z Outlooku ci ineho klienta, ale aj ine programy tam ukladaju potrebne veci. Tak ak to zmazes, tak bude velky problem.
Jedine co mozes skusit, tak to je napriklad nainstalovat CCleaner, das precistit temp z Windowsu, temp internetovych prehliadacov, stare body obnovenia (vytvaraju sa po instalacii a updatovani Windowsu) a mozno nieco uvolnis. 8GB v AppData su rozne veci, trebars maily z Outlooku ci ineho klienta, ale aj ine programy tam ukladaju potrebne veci. Tak ak to zmazes, tak bude velky problem.
No to viem. 20GB mi stačí kedže žiadne aktualizácie nerobím a všetky programy inštalujem na inú partíciu.
To s tým CCleanerom skúsim ale vyzerá to tak že budem zas reinštalovať.
To s tým CCleanerom skúsim ale vyzerá to tak že budem zas reinštalovať.
-
uplink
VIP
Pred dvomi dňami som dával jednej klientke dokopy notebook a mala Windows 7 a 15 GB n OS partíciu s Program Files aj s Virtual Memory na 1TB HDD [scorpio]. Som sa jej pýtal že kto jej to dával dokopy. A povedala mi že renomovaný odborný asistent z FiiT. Že jej povedal že to bude na 100% stačiť. Na OS partíciu treba 120 GB, minimálne. Aby mal človek pokoj s temporary súbormi, mohol si browsovať, pracovať a inštalovať vecí tak akurát. Nevidím dôvod mať tú partíciu menšiu.
FYi. môj windows, len windows folder je v prílohe screenshotnutý. Je to obyčajný Win 7 64 bit professional. [+ program files, aby som sa nemusel zamýšľať zakaždým čo odinštalovať, je to otrava]
FYi. môj windows, len windows folder je v prílohe screenshotnutý. Je to obyčajný Win 7 64 bit professional. [+ program files, aby som sa nemusel zamýšľať zakaždým čo odinštalovať, je to otrava]
- Prílohy
-
- windows.gif
- (30.5 KiB) 610 stiahnutí
-
- programfiles-32-bit.gif
- (30.32 KiB) 604 stiahnutí
-
hojko
Site Admin
A preco mas vobec disk podeleny nelogickym systemom, trebars. 20GB pre systemove C, mozno 500GB pre D a mozno dalsich xxGB pre E??? Aky to ma vyznam, ci uznavas teoriu starych otcov, ktori to tak robili, aby nahodou nieco zo systemoveho disku nevymazali???
20GB v ziadnom pripade nestaci, len tak informacne, moj Windows 7 s SP1 a pravidelnymi aktualizaciami ma po vymazani bodov obnovy systemu) 26GB, teda samostny adresar Windows. Adresar Users (byvale Document and Seetings) ma 8GB, pritom ked sa pozriem, su tam sucasti par programov a aj hier, ktore mam nainstalovane. Keby som k tomu vzal este moj uzivatelsky profil a odpocital od toho par dokumentov, ktore tam mam, tak je to tiez par giga dat. A to som este nepocital Program Files, tam by sa tiez tie 2-3GB po instalacii nasli.
20GB v ziadnom pripade nestaci, len tak informacne, moj Windows 7 s SP1 a pravidelnymi aktualizaciami ma po vymazani bodov obnovy systemu) 26GB, teda samostny adresar Windows. Adresar Users (byvale Document and Seetings) ma 8GB, pritom ked sa pozriem, su tam sucasti par programov a aj hier, ktore mam nainstalovane. Keby som k tomu vzal este moj uzivatelsky profil a odpocital od toho par dokumentov, ktore tam mam, tak je to tiez par giga dat. A to som este nepocital Program Files, tam by sa tiez tie 2-3GB po instalacii nasli.
Uplink: 500gb v Program Files? Neviem si predstaviť koľko softu prípadne aj hier tam musíš mať,... proste, eh... nedokážem to.
Ja mám momentálne jednu partíciu, keďže som pri kúpe disku na skúšku nainštaloval Win 8 DP, a nepočítal som s tým že ho budem používať dodnes. Všetko, čo zvyčajne mávam na sys partícií, teda všetko okrem filmov, hudby a hier, má dokopy 60gb, a to po pol roku používania. Ak počítam s pravidelnou údržbou, 120gb je imho dosť veľa... No je to asi odlišné pre každého usera. Možno je môj postoj neobjektívny, pretože som si dosť dlhú dobu odžil na 30gb HDD, kde som mal všetko, a nebolo to tak dávno. Človek si potom zvykne na tvrdé podmienky a naučí sa šetriť.
Ja mám momentálne jednu partíciu, keďže som pri kúpe disku na skúšku nainštaloval Win 8 DP, a nepočítal som s tým že ho budem používať dodnes. Všetko, čo zvyčajne mávam na sys partícií, teda všetko okrem filmov, hudby a hier, má dokopy 60gb, a to po pol roku používania. Ak počítam s pravidelnou údržbou, 120gb je imho dosť veľa... No je to asi odlišné pre každého usera. Možno je môj postoj neobjektívny, pretože som si dosť dlhú dobu odžil na 30gb HDD, kde som mal všetko, a nebolo to tak dávno. Človek si potom zvykne na tvrdé podmienky a naučí sa šetriť.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja osobne hry inštalujem na Dčko, Filmy a seriály mám na E a F. No aj tak mám pre C vyhradených 150GB. Teraz dávam C na SSD ktoré má 120GB.
Nikdy by som nikomu nedal C na menej ako 50GB (aj to je málo, odporúčam 60GB + ak do C inštaluješ len programy a hry inde). Nikdy!
Nikdy by som nikomu nedal C na menej ako 50GB (aj to je málo, odporúčam 60GB + ak do C inštaluješ len programy a hry inde). Nikdy!
-
uplink
VIP
Hensym - 60% sú online hry, 30% sú hry čo nepotrebujem a už ani nehrám, 10% práca, to je jasné. Ale tak načo to mazať, inśtalovať, odinštalovávať. Bárskedy príde ku mne nejaký borec a keď mu dávam dokopy notebook/PC na počkanie, tak mu dám klávesnicu, myš, zapnem telku a hrá sa na telke z môjho PC nejakú "starú hitovku". Nekecá mi do roboty, baví sa, rýchlo mu újde čas. Ja som happy, on je happy. Ja viem, špecifický prípad, ale je...
Ale úprimne, menej ako 120 GB mať na OS partíciu je iMO úchylné, hrozné obmedzovanie. x64 majú 12 GB, OS má tých 27-28. Temporary je 20 GB [virtual memory] + temp systému je cca 10 GB. To sme bez hier, s holým zadkom, Office, Creative Suite, VLC, Winamp, Winrar a sprostosti okolo.
Ak dobre rátam tak je to 58 GB. Čerstvá inštlácia. Takže ak Ti ostane 60 GB na temp na prácu a hry, tak si myslím tak s odretými ušami, len tak tak.
Neviem, ja niesom typ človeka čo dohrá hru a hneď ju dá preč, len aby ušetril 20 eur na nový HDD. Čo sa týka SSD to je iná kapitola, tam to ešte nie je v normálnom režime. Každopádne platničkový disk mať menší na OS ako 500 GB je zbytočné obmedzovanie [resp. 2x 250 GB v raid0].
Ale úprimne, menej ako 120 GB mať na OS partíciu je iMO úchylné, hrozné obmedzovanie. x64 majú 12 GB, OS má tých 27-28. Temporary je 20 GB [virtual memory] + temp systému je cca 10 GB. To sme bez hier, s holým zadkom, Office, Creative Suite, VLC, Winamp, Winrar a sprostosti okolo.
Ak dobre rátam tak je to 58 GB. Čerstvá inštlácia. Takže ak Ti ostane 60 GB na temp na prácu a hry, tak si myslím tak s odretými ušami, len tak tak.
Neviem, ja niesom typ človeka čo dohrá hru a hneď ju dá preč, len aby ušetril 20 eur na nový HDD. Čo sa týka SSD to je iná kapitola, tam to ešte nie je v normálnom režime. Každopádne platničkový disk mať menší na OS ako 500 GB je zbytočné obmedzovanie [resp. 2x 250 GB v raid0].
-
Michaelo
Hardcore addict
Rátaš zle. Ja mám 49GB zabratých na C, mám Win 7 64x Ultimate so všetkými updatmi + tam mám aj nainštalované programy a pod.
A nový disk nestojí 20€
Samozrejme tiež nevymazujem nainštalované hry a nechávam si aj všetky inštalačky hier, programov atď.
A nový disk nestojí 20€
Uplink, v tom prípade by to sedelo... Najmä tie hry sú záhul, aj keď ich moc nehrávam. Každopádne, ja všetko okrem systému, ovládačov a programov mám na druhom disku. Takže to, čo zaberá najviac (hry, filmy,...) Nie sú na sys. partícií.
-
uplink
VIP
Michaelo - rátal som moju konfiguráciu a cenový rozdiel medzi 250 a 500 GB HDD napr., ktorý je ako pozerám dokonca len 3-5 eur miestami.
-
hojko
Site Admin
Z akeho dovodu chces silou mocou delit disk??? Je to taky problem, aby si mal veci na disku C???
-
Thommas
Addict
Je, pretože ak potrebuješ reinštalovať Win, tak je najlepšie naformátovať danú partíciu. Ďalšia partícia je vtedy najlepšia na zálohu.
ej bistu ta diskusia. Tak reinstalujem windows. Tych 20GB mi vzdy stacilo lebo som vsetko mal na D disku,
no teraz si tam dam tych 50GB.
Len mam problem pri opatovnej instalacii win 7, neviem sa dostat cez tuto instalacku k
formatovanie disku. Ako sa tam dostanem? Preco sa ma na to nepyta?
no teraz si tam dam tych 50GB.
Len mam problem pri opatovnej instalacii win 7, neviem sa dostat cez tuto instalacku k
formatovanie disku. Ako sa tam dostanem? Preco sa ma na to nepyta?
-
Michaelo
Hardcore addict
Presne tak. Ak by som mal všetko na jednej partícii tak by som pri každom reinštalle prišiel o všetko. Čo je poriadna kravina.
Najlepšie mať pekne rozdelený HDD a viem kde čo je. Nie jedno prepchaté C-čko jak imbecil.
Najlepšie mať pekne rozdelený HDD a viem kde čo je. Nie jedno prepchaté C-čko jak imbecil.
V dnešnej dobe externých diskov nie je problém ani jedna partícia, aj take ale vždy používam dve, ak už nie z praktického účelo, tak pre poriadok v PC.
Thommas napísal:Je, pretože ak potrebuješ reinštalovať Win, tak je najlepšie naformátovať danú partíciu. Ďalšia partícia je vtedy najlepšia na zálohu.
Vy kde žijete? V dnešnej dobe je bežné mať zálohu celého disku mimo pc. Ja som už viac krát preinštaloval windows a nikdy som s jednou partíciou problém nemal. Všetko som si hodil na druhý HDD. Za 10 rokov som potrebu rozdeliť disk(y) nepocítil.Michaelo napísal:Presne tak. Ak by som mal všetko na jednej partícii tak by som pri každom reinštalle prišiel o všetko. Čo je poriadna kravina.
EDIT: Ako sa hovorí, poriadok je pre blbcov, inteligent zvládne zmätok
Tak sa pridam aj ja 
20 GB je v dnesnej dobe na systemovy disk malo. Uplinkovych 120 je zas podla mna vela, ja mam vyhradenych 90 a aktualne vyuzitych 52 a to tam mam iba windows a bezne programy v program files. Hry, filmy a serialy som mal dlho iba na D. Dovod je jednoduchy - ak sa nieco poserie v OS, tak po reinstalle je vacsina dat tam kde ma byt. Zazil som to nedavno, ked sa mi z nicoho nic rozhodil boot manager, vtedy som vedel, ze preinstalovanie nebude velky problem, nastastie sa vsak win dal dokopy sam vdaka automatickemu nastroju na opravu, no to je uz o inom. Ma to vsak vyhodu aj v pripade fragmentacie, je lahsie defragmentovat 50-60 GB dat ako 500. Navyse pri 500 je to zbytocne ak polovicu z toho tvoria videa. Po kupe noveho PC som to zmenil, pridal som dalsi fyzicky disk, ktory sluzi cisto na multimedia a na D su iba hry. Tym padom je aj po pol roku particia D fragmentovana minimalne, C je tiez v pohode a na E ma to nezaujima. Ale je to delenie do ktoreho som bol v podstate donuteny dvoma fyzickymi diskami, ak by som mal jeden, tak ostanem pri C a D.
Ale k teme, na automaticke precistenie od docasnych suborov je vhodny program CCleaner, ak to chces robit rucne, tak si stiahni Treesize a s jeho pomocou prehladne uvidis ktore adresare a subory zaberaju najviac miesta, mozes tak objavit nejake zabudnute archivy alebo nieco podobne.
20 GB je v dnesnej dobe na systemovy disk malo. Uplinkovych 120 je zas podla mna vela, ja mam vyhradenych 90 a aktualne vyuzitych 52 a to tam mam iba windows a bezne programy v program files. Hry, filmy a serialy som mal dlho iba na D. Dovod je jednoduchy - ak sa nieco poserie v OS, tak po reinstalle je vacsina dat tam kde ma byt. Zazil som to nedavno, ked sa mi z nicoho nic rozhodil boot manager, vtedy som vedel, ze preinstalovanie nebude velky problem, nastastie sa vsak win dal dokopy sam vdaka automatickemu nastroju na opravu, no to je uz o inom. Ma to vsak vyhodu aj v pripade fragmentacie, je lahsie defragmentovat 50-60 GB dat ako 500. Navyse pri 500 je to zbytocne ak polovicu z toho tvoria videa. Po kupe noveho PC som to zmenil, pridal som dalsi fyzicky disk, ktory sluzi cisto na multimedia a na D su iba hry. Tym padom je aj po pol roku particia D fragmentovana minimalne, C je tiez v pohode a na E ma to nezaujima. Ale je to delenie do ktoreho som bol v podstate donuteny dvoma fyzickymi diskami, ak by som mal jeden, tak ostanem pri C a D.
Ale k teme, na automaticke precistenie od docasnych suborov je vhodny program CCleaner, ak to chces robit rucne, tak si stiahni Treesize a s jeho pomocou prehladne uvidis ktore adresare a subory zaberaju najviac miesta, mozes tak objavit nejake zabudnute archivy alebo nieco podobne.
-
vladenko007
VIP
Toto sa mi páči tento tvoj prístup.uplink napísal:Bárskedy príde ku mne nejaký borec a keď mu dávam dokopy notebook/PC na počkanie, tak mu dám klávesnicu, myš, zapnem telku a hrá sa na telke z môjho PC nejakú "starú hitovku". Nekecá mi do roboty, baví sa, rýchlo mu újde čas. Ja som happy, on je happy.
Aby som nebol off tak: 15- 20GB partíciu som robil zákaznikom pri WIN XP.
Pri WIN 7 je to skutočne málo. Ja mam na svojom ako uplink 120 disk C
Zákaznikom delím tak 50GB na C a viac záleží aký majú veľký HDD.