Arogantni vodici na cestach
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
pussyLiker: Spravna a vhodna poznamka, pretoze policajti s oblubov meraju prave tam, kde to nie je potrebne, ale je zarucene, ze tam vyberu dost pokut. Prikladom su obchvaty miest, mosty a ine komunikacie, kde sa pomaly chodec ani nevyskytne.
Header: Cloveka musi mrziet, ked prekroci rychlost??? Ak ma na tu pokutu a nikomu sa nic nestalo, tak je to normalne, zaplati pokutu a zivot ide dalej. Keby niekoho zrazil a povie, ze ho nic nemrzi, tak je to potom uplne o niecom inom. K tym putam, ktore si spomenul..., v prvom rade si prosim ta nastuduj zakony, skor nez napises takyto nezmysel. Policajt nemoze pouzit puta kedy sa mu zachce a aby spravil niekomu hanbu pred televiznymi kamerami. Podmienky, kedy je mozne pouzit puta su jasne stanovene v Zakone o policajnom zbore, tj. zakon c. 171/1993 Z.z., tak si to najdi a nastuduj.
Header: Cloveka musi mrziet, ked prekroci rychlost??? Ak ma na tu pokutu a nikomu sa nic nestalo, tak je to normalne, zaplati pokutu a zivot ide dalej. Keby niekoho zrazil a povie, ze ho nic nemrzi, tak je to potom uplne o niecom inom. K tym putam, ktore si spomenul..., v prvom rade si prosim ta nastuduj zakony, skor nez napises takyto nezmysel. Policajt nemoze pouzit puta kedy sa mu zachce a aby spravil niekomu hanbu pred televiznymi kamerami. Podmienky, kedy je mozne pouzit puta su jasne stanovene v Zakone o policajnom zbore, tj. zakon c. 171/1993 Z.z., tak si to najdi a nastuduj.
Hojko: od začiatku sa bavíme o rýchlosti v obci a teda jej prekročenie navyše takto výrazne by určite nemalo vyvolávať u človeka radosť. Pokiaľ hej, tak potom je to prípad pre iné inštitúcie. To že si niekto zašantí niekde na okreske, diaľnici alebo okruhu je samozrejme iná vec. Zákony nejako nemám naštudované, preto som napísal čo som napísal. Neviem kedy presne môže a nemôže policajt putá použiť, ale celá táto vec mi prišla taká, že by som ho najradšej v tých putách videl. Bez ohľadu na to či je to zákonné alebo nie. Dúfam že sa chápeme.
stále píšeš že nikoho nezrazil, nikomu neublížil a pod....pravda....ale keď ublíži, už bude neskoro!
stále píšeš že nikoho nezrazil, nikomu neublížil a pod....pravda....ale keď ublíži, už bude neskoro!
-
hojko
Site Admin
Header: Ano, neublizil, takze nech sa kludne usmieva, je na tom nieco zle???
Mňa fascinujú takí ľudia ako si ty Header.Ide ti stále iba o ten hlúpy priestupok.Nikoho nezrazil nezabil a mohol?A čo, že mohol?Nestalo sa.Aj mne mohla dnes je*** pri ceste do roboty tehla na hlavu a zabiť ma a nestalo sa.Dám krk na to, že keby bola v obci povolená 130ka tak nepovieš na konanie tohoto chlapíka ani slovo a všetko by bolo zrazu ok
-
Grim
Darca
...občas treba zapojiť aj rozum a zákony si upraviť podľa seba...tak ako nepôjdem do prudkej zákruty 90, lebo viem, že by som z nej vyletel, tak nepôjdem 50 niekde, kde nikde nikoho nieje, aj keď je to v obci...Header...keby som do tej zákruty vošiel 90 a vyletel by som, tak čo by si povedal? Všetko v poriadku, šak som išiel podľa zákona...ne?...
-
Shark NX
Addict
Takto. Nikdy mi nevadili "cestny pirati" pokial priamo neohrozovali alebo neobmedzovali ostatnych ucastnikov premavky.
Rychle auto letiace cez dedinu 100km/h este pustim, aby som ho nespomaloval, ponahlajuceho clena premavky ktory vyblikava pustim, sak moze sa niekam ponahlat.
Ono velmi lahko clovek spozna cloveka, ktory leti lebo musi a letiaceho sraca, ktoremu este vodicak nevychladol a preventivne udrzuje spolujazdkynu vlhku z agresivnej jazdy.
Ci uz na Bratislavskom obchvate, na Prazskom okruhu alebo Warszawskiej obwodnicy sa pravidelne najde rychly jedinec, ktoreho clovek uvidi z daleka, pokial sleduje zrkadla a nevidim ziaden problem v tom, ze by som sa mu uhol. Oni vacsinou nevyblikuju, pokial vidia, ze nemas kam uhnut. A ak ano tak to je druhy predstavitel skupiny.
90% ponahlajucich sa ti za uhnutie este podakuje varovnymi smerovkami.
Najviac mi ale lezu na nervy velky hrdinovia ktory niekolkonasobne precenuju svoje schopnosti a len vytvaraju kriticke situacie.
A najlepsi priklad je jedno video.
http://auto.fishki.net/comment.php?id=111473#
Rychle auto letiace cez dedinu 100km/h este pustim, aby som ho nespomaloval, ponahlajuceho clena premavky ktory vyblikava pustim, sak moze sa niekam ponahlat.
Ono velmi lahko clovek spozna cloveka, ktory leti lebo musi a letiaceho sraca, ktoremu este vodicak nevychladol a preventivne udrzuje spolujazdkynu vlhku z agresivnej jazdy.
Ci uz na Bratislavskom obchvate, na Prazskom okruhu alebo Warszawskiej obwodnicy sa pravidelne najde rychly jedinec, ktoreho clovek uvidi z daleka, pokial sleduje zrkadla a nevidim ziaden problem v tom, ze by som sa mu uhol. Oni vacsinou nevyblikuju, pokial vidia, ze nemas kam uhnut. A ak ano tak to je druhy predstavitel skupiny.
90% ponahlajucich sa ti za uhnutie este podakuje varovnymi smerovkami.
Najviac mi ale lezu na nervy velky hrdinovia ktory niekolkonasobne precenuju svoje schopnosti a len vytvaraju kriticke situacie.
A najlepsi priklad je jedno video.
http://auto.fishki.net/comment.php?id=111473#
149km/h - tu by pomohol mozno americky system. Zobrat ho do vazenia na 7dni + pokuta (tusim dostal 800€). Mozno by mu tych 7dni dost chybalo, mozno by to uz nabuduce nespravil.. ktovie.. ale som zastancom prave takehoto systemu, kratkodobe vylety za mreze..
vyzeral ze jemu 800e nebude chybat ale tych 7dni by mu chybalo..
vyzeral ze jemu 800e nebude chybat ale tych 7dni by mu chybalo..
-
Shark NX
Addict
Americky system je retardovany ako cela Amerika. Za to, ze na uplne prazdnej Highway idem 100mph a je tam obmedzenie na 80mph len kvoli znizeniu spotreby z 90. rokov neznamena, ze ma ma policajt smarit o zem, nasadit puta a zaobchadzat so mnou jak keby som mu prasil manzelku.
Tu mas krasny priklad toho ako riesili diabetika v soku ktory nezastavil hliadke ani nerobil ziadne prudke pohyby. Len im trtkosom nezastavil. Az ked dostal cervenu na semafore.
Tu mas krasny priklad toho ako riesili diabetika v soku ktory nezastavil hliadke ani nerobil ziadne prudke pohyby. Len im trtkosom nezastavil. Az ked dostal cervenu na semafore.
Potom by nebolo odveci tie dvojprudovky oddelovat minimalne zvodidlami. Ciary su malo, ked si to tade chces valit 100 za hodinu. Vid. napr. Topolcany. Tam na tej dvojprudovke su aj semafory, ba dokonca priechody pre chodcov.pussyLiker napísal:a hlavne, ze kazdy si pod slovom obec predstavi nieco ine. je rozdiel ist 100km/h niekde medzi domami, skolami,... a rozdiel ist po nejakej 2 prudovke rovinke
Frajerkina mama nedavno, ked sla do prace skoro rano, zacula hukot motorov a do minuty sa z Jacoviec vyvalili dvaja pretekari. Rovinka, dvojprudovka... ale ta kvalita tamojsej cesty, semafory, (dokonca) osvetlene priechody... to na 100km/h podla mna nie je.
Protiiduce telesa sa priblizuju suctom rychlosti. 70 moze byt o hubu, nie to 100, 120, 150 ci 200.
A minuly rok na jednom z tych priechodov na dvojprudovke, komplet osvetlenej, zrazil nejaky farar zenu. Ani si to nevsimol, vliekol ju este dobrych 100 metrov. Vsetci mu trubili, blikali... neprezila.
Zvysovat rychlost nad 50 v obci je podla mna (ako-tak) v poriadku LEN v miestach, kde uz nie su domy a je tam viditelnost minimalne na kilometer.
50ka by sa dala zniest, ale su useky, kde je ziaduca uprava na vyssiu rychlost. Napr. v BA trvalo hodne dlho kym dali pred smer Patronka 70 - a to je 6 prudovka, pre jeden smer 2 pruhy + 1 busovy. Su tam aj dost velke zabrany medzi jednotlivymi smermi, takze chodci tade krizuju len minimalne, je tam nadchod. A dalsi nejaky cca rok trvalo kym posunuli tu 70 znacku nizsie, kde mala byt od zaciatku.
Dieg0: Si mimo ? Stále ti nedopína o čo tu ide ?
Tak teda sa vys*rme na nejaké trápne 50tky v obci a kľudne si tadiaľ všetci chodme 280. Čo tam po tom. Ved sa nikomu nič nestalo! Kriste. Až keď niekoho totálne zrámujeme že ho budú hľadať po celej ceste, si priznáme, že sme debilný idioti. Keby je v obci povolená 130 asi to niečo znamená. Keď je tam povolená 50, tiež to asi niečo znamená !!!! Už sa vzpamätaj pre boha!
Uvedomujete si vôbec, čo obhajujete ?! Zachviľu keď zase nejaký pako v 80tke zoberie 2 decká tak poviete, že to bude trestné, až keď zoberie 3. Žasnem. Ale možno až keď vaše dieťa, známy, kamarát skončí s črevami rozhádzanými po ceste po rane od takéhoto imbecila pochopíte, o čo mi ide.
Grim: o akej zákrute píšeš ?
Tak teda sa vys*rme na nejaké trápne 50tky v obci a kľudne si tadiaľ všetci chodme 280. Čo tam po tom. Ved sa nikomu nič nestalo! Kriste. Až keď niekoho totálne zrámujeme že ho budú hľadať po celej ceste, si priznáme, že sme debilný idioti. Keby je v obci povolená 130 asi to niečo znamená. Keď je tam povolená 50, tiež to asi niečo znamená !!!! Už sa vzpamätaj pre boha!
Uvedomujete si vôbec, čo obhajujete ?! Zachviľu keď zase nejaký pako v 80tke zoberie 2 decká tak poviete, že to bude trestné, až keď zoberie 3. Žasnem. Ale možno až keď vaše dieťa, známy, kamarát skončí s črevami rozhádzanými po ceste po rane od takéhoto imbecila pochopíte, o čo mi ide.
Grim: o akej zákrute píšeš ?
Nehovorím, že ti 50tky sú trápne alebo čo.Ale ako raz (tuším SharkNX) spomínal v inej téme tak by sa dalo povedať, že predpisy sú stavané pre najslabší článok dopravy.Prečo by som si ja nemohol dovoliť ísť 70 cez mesto keď na to mám a mám reakčné schopnosti jak sviňa?Stavím sa, že keby som teraz išiel 65 cez mesto a zrazil decko tak ma máš za cestného piráta a povieš ako som išiel "sku**** rýchlo" ale keby osm išiel 65 cez obec pred troma rokmi tak by to už bola iná vec lebo bola povolená 60ka?Nemám odjazdené ešte síc 6 čifernú čiastku ale dovolím si povedať, že slabý článok dopravy nie som ani zďaleka a svoje auto poznám veľmi dobre na to aby som si mohol dovoliť chodiť rýchlo a ZÁROVEŇ aj bezpečne!Tak prečo by som tak chodiť nemohol keď mám na pokuty?Moralisto
// scorpion90 vyjadrím sa ku karme (nebudem oplácať) : "vy ste nejakí teplí bratia alebo niečo také?"
// scorpion90 vyjadrím sa ku karme (nebudem oplácať) : "vy ste nejakí teplí bratia alebo niečo také?"
-
Grim
Darca
...o normálnej asfaltovej... 
Dieg0: chápem čo tým chceš povedať... veľmi by som sa ale neorientoval už na časy keď bola 60tka... to že svoje auto poznáš dokonale a že nie si najslabší článok dopravy je pekná vec (kiež by každý bol taký)... na tvoju otázku ale existuje jednoduchá odpoveď...proste preto, lebo je to zakázané....
Tvrdíš o sebe že máš reakčné schopnosti jak sviňa....zaujímavé tvrdenie.... si profi jazdec alebo ? (teraz sa pýtam vážne, aby sme si to upresnili)
Pozri, keď bola kedysi 60tka, tak sa jazdilo rýchlejšie to je myslím jasné. Prečo sa ale potom prijala 50tka ? Prečo je v celej EU ? Prečo majú maximálne povolené rýchlosti skorej tendenciu sa znižovať ako zvyšovať ? No lebo ľudia jazdia ako prasatá a stále neni na cestách bezpečno tak, aby sa rýchlosti zvyšovali. Pokles nehodovosti po zavedení 50tky o cca 30-40% nie je náhoda.
Netvrdím že ľudia majú jazdiť vždy a všade ako poslušné ovečky podľa zákona, ale toleranciu resp. benevolentné pristupovanie k takýmto prasatám o ktorých sa bavíme vonkoncom neuznávam.
Grim: a vysvetlíš mi súvislosť s tým o čom sa tu bavíme ? Pokiaľ si dobre pamätám tu reportáž tak ten úsek bol bez zákrut...
bavíme sa o tom istom ?
Tvrdíš o sebe že máš reakčné schopnosti jak sviňa....zaujímavé tvrdenie.... si profi jazdec alebo ? (teraz sa pýtam vážne, aby sme si to upresnili)
Pozri, keď bola kedysi 60tka, tak sa jazdilo rýchlejšie to je myslím jasné. Prečo sa ale potom prijala 50tka ? Prečo je v celej EU ? Prečo majú maximálne povolené rýchlosti skorej tendenciu sa znižovať ako zvyšovať ? No lebo ľudia jazdia ako prasatá a stále neni na cestách bezpečno tak, aby sa rýchlosti zvyšovali. Pokles nehodovosti po zavedení 50tky o cca 30-40% nie je náhoda.
Netvrdím že ľudia majú jazdiť vždy a všade ako poslušné ovečky podľa zákona, ale toleranciu resp. benevolentné pristupovanie k takýmto prasatám o ktorých sa bavíme vonkoncom neuznávam.
Grim: a vysvetlíš mi súvislosť s tým o čom sa tu bavíme ? Pokiaľ si dobre pamätám tu reportáž tak ten úsek bol bez zákrut...
Poviem ti, že ja som ten typ človeka ktorému nestačí povedať "lebo je to zakázané".Toto iste poznáš : http://co3mo.szm.com/opice.htm .Takto funguje celý náš štát.X vecí je zakázaných a nikto nevie prečo ale každý to tak robí lebo by bol drbaný.To s tými reakčnými schopnosťami som to myslel skôr všeobecne ako na seba i keď si dovolím tvrdiť, že mám slušnú reakčnú dobu (nieraz som si vďaka rýchlej hlave ušetril auto).Ukončím celú našu debatu tým (lebo nikdy jeden druhému neuznáme pravdu), že poviem, že keď je leto a mám na to (v peňaženke i v nohách/rukách vrátane podmienok [trebárs 2:00 ráno]) tak idem kľudne 90 cez mesto a ani okom pritom nežmurknem.Maximálne som išiel 140km/h mimo obce za sanitkou keď som nestíhal na reparáty a tiež ma netrápilo svedomie.Ale keď nakydal sneh tak som napr prvú zimu išiel vkľude 30-40km/h lebo som sa na viac necítil.Teraz keď nakydá tak vkľude idem (pokiaľ je naprd cesta) v obci 40 a mimo obce 70-80 a tiež sa necítim nejaký menejcenný.Jednoducho chodím tak aby som sa cítil bezpečne a neohrozil bezpečnosť nikoho okolo môjho auta.
-
Scorpion90
King
ziadni tepli bratia nie sme, ale proste ked je v obci 50 km/h, tak asi ma svoje opodstatnenie. Co ti mam k tomu viac napisat?
Ked je 50, tak aj tak 90% ide 60-70 km, ked bude 70 tak kazdy pojde 100vkou
Ked je 50, tak aj tak 90% ide 60-70 km, ked bude 70 tak kazdy pojde 100vkou
Dieg0: ja som chcel práve týmto prípadom poukázať, že to čo robil (a robil to opakovane) bolo jedno veľké chrapúnstvo a arogancia. Na oplátku som hneď dostal karmu a podaktorí to nevedeli stráviť že odsudzujem takéhoto človeka. Ale budiš no.
Ako funguje štát, to každý kto už niekde robil a žil na vlastnú päsť chápe. Sme snáď nejaké opice ? Netvrdím že našu vládu zbožňujem ale nejde tak celkom o to. Povedal by som že v prvom rade o zdravý rozum.
Chápem že môže ísť o odpor a nechuť rešpektovať veškeré pravidlá a zákony. No ale to je téma na dlhú debatu.
Máme sa ešte veľa čo učiť a to neplatí len pre dopravu.
Ako funguje štát, to každý kto už niekde robil a žil na vlastnú päsť chápe. Sme snáď nejaké opice ? Netvrdím že našu vládu zbožňujem ale nejde tak celkom o to. Povedal by som že v prvom rade o zdravý rozum.
Máme sa ešte veľa čo učiť a to neplatí len pre dopravu.
-
Grim
Darca
Header - ak si nepochopil, čo som chcel napísať, nemá význam pokračovať v argumentácii...
Grim: o žiadnej zákrute sme sa nebavili ale to je jedno už...
Ale keby vojdeš do zákruty v 90 a vyletíš ako píšeš, tak si asi najskôr neprispôsobil jazdu stavu a povahe vozovky alebo si precenil svoje schopnosti.
To by som na to povedal.
Ale keby vojdeš do zákruty v 90 a vyletíš ako píšeš, tak si asi najskôr neprispôsobil jazdu stavu a povahe vozovky alebo si precenil svoje schopnosti.