Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Gangy »

Header ty si podla mna jeden z tych buz*rantov ktori si veselo 10 minut idu v lavom pruhu a obiehaju dva kamiony rychlostou len o jeden km/h vyssou a este sa uchechtavas ako dobre ze ti kok*ti nemozu ist rychlejsie. Lebo medzi 25 rocnym vodicom s najazdenymi 150000 kmh iducim na napriklad RS8 a 70 rocnym dedkom iducim na skode 120 ktory uz soferuje len ked potrebuje ist k doktorovi nieje ziadny rozdiel a pre oboch by mal platit rovnaky rychlostny limit, v idealnom pripade by mal mat este naopak ten dochodca dovolene ist rychlejsie pretoze ma za zivot viac odjadene, vsakze? Ja tak isto nejazdim zrovna pomaly a tiez uz je to hodna chvila co som dostal vodicak a predstav si ze niekedy si idem aj v meste 110. O tretej rano na dokonale osvetlenej stvorprudovej ceste, podla zdraveho rozumu to pri sustredenej jazde a priadnom aute nemoze byt problem, podla tvojej debilnej logiky by som asi mal ist rovno sediet. Ked ma niekto pocit ze sa mu ist rychlejsie neoplati tak prosim, ja po nikom nevytrubujem ani neblikam ako chory len preto ze by ma brzdil (pokial teda nejde 20tkou s telefonom pri uchu) a ak ma sam pustis tak ti aj zablikam lebo takych vodicov uz clovek dnes vela nestretava, ale ak si myslis ze si civilnym ochrancom vyhlasky a ides ma arogantne naschval blokovat len aby som nemohol ist o 10km/h rychlejsie nez je povolena rychlost tak ta treba vytiahnut z auta a oj*bat ti hlavu dverami.

Su rozni ludia, s rozne rychlymi reflexami, s rozne dobrym odhadom, rozne zvyknuti jazdit vo vyssich rychlostiach a s roznymi schopnostami reagovat na nebezpecne situacie. Tak isto ako su rozne auta, s roznymi brzdnymi drahami, roznou rychlostou akceleracie a s roznymi podvozkami ktore drzia na ceste horsie ci lepsie.

Ja nezijem v utopii viem, ze nieje mozne aby existovali rozne skupiny vodicov a pre nich rozne obmedzenia, chapem ze musime celit uniformnym pravidlam ktore nech sa niekedy zdaju akokolvek absurdne maju svoje opodstatnenie. Respektujem ze ak ich porusujem tak ma stat pravo dat mi po prstoch, co ale nemienim respektovat su kok*ti na cestach ktori si myslia ze oni su tam na to aby dohliadali na kohokolvek kto si mysli ze ma pravo sa sem-tam ponahlat.

Jazdim uz par rokov denno-denne, uz velakrat ma zastavili policajti s vetou "no dobre je noc a prazdna cesta ale co ak vam niekto vybehne?". Presne, lebo este nikdy nic mi na cestu nevybehlo, od chodcov, cez cyklistov, kociky az po zasrane ovce. A samozrejme k*kotov ktori nevedia ktora je hlavna cesta ci na co je semafor. Pravidelne sa na cestach stretavam s vodicmi/vodickami tak zlymi ze je viac nez 100%ne iste ze do roka sposobia dopravnu nehodu, napriek tomu oni idu 50 km/h a ja 60 a tak som tu samozrejme ja ten nebezpecny. Ja sa po ceste nelicim, niesom zosrany ked sa udeje nieco nepredvitadelne, nepozeram sa kto v akom aute sedi aby som sa mohol pozdravit. Ja sa pozeram kolko chodcov a kde stoji pri ceste, aka je sanca ze budu chciet prechadzat, kolko aut a autobusov je v ktorom pruhu aby som vedel odhadnut ktory sa bude hybat rychlejsie, ako velmi sa v zime leskne cesta aby som vedel ako velmi mozem cakat ze sa mi bude smykat. Uz som bol v tolkych situaciach v ktorych by 95% inych vodicov havarovalo ze som to prestal ratat a vies kolko z nich bolo mojim zavinenim? Mozno tri?

Ale nie, mas pravdu, treba ma zavriet, zastavit a odvliect za mreze v putach pretoze co ak zajtra niekoho zrazim ked chodim 70 namiesto 50tky? To ze tvoja 18rocna suseda ktora prave dostala vodicak a octaviu od tatka a ktora si pravidelne myli jednotku so spiatockou, je pre bezpecnost chodcov 1000 krat vacsim rizikom nez ja aj ked pojdem trikrat rychlejsie je nepodstatne.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Gangy: ty si totálny korunovaný hlupák. Neviem teda prečo si práve mňa nazval buz*rantom (pretože o mne takmer nič nevieš), ale keď máš potrebu to niekomu hovoriť leda tak tomu, kto ťa stvoril.
Čo tu zase moralizuješ a porovnávaš obohranú pesničku s dedkom a pracháčom na veľkom aute.
Je zaujímave keď sa človek prezentuje spôsobom, že mu vadia svine ktoré ohrozujú životy ľudí, je hneď označený za buze*anta, blokovača a človeka ktorý má radosť keď niekomu vedome spôsobuje na ceste trampoty. Si mimo chytrák, pretože taký vôbec ale vôbec nie som. Ale keď že si asi myslíš že aj z fóra pochopíš kompletne moje myslenie a život, tak potom bravo.
Vieš prečo nereagujem nato keď mi niekto píše že chodí o 3 v noci 100 po meste alebo o za päť trištvrte na 4 po diaľnici z Horných Gulotrepov do Výhonu rýchlosťou 102 km? No preto lebo je jasné že nemusí spôsobiť vôbec žiadnu nehodu. Ale tak isto je jasné že mu tam môže vbehnúť srna a zrámuje auto, seba alebo neboráka čo pôjde náhodou okolo. Až tvoj bystrí rozum nepochopil že som mal na mysli debilkov, čo toto robia za bieleho dňa v obciach (v 150tke, 200ke) a robia to opakovane, no tak potom asi nemusím ďalej ani písať.
Na margo toho že ma absolútne nepoznáš no aj napriek tomu ma s chuti urazíš ti poviem, že aj ja na to občas rád šliapnem (padla sánka?). A sám seba vôbec nepovažujem za svätuškára. Akurát s jedným podstatným rozdielom a to tým že nechodím bežne po obciach 220 a policajti mi nedávajú do cesty zátarasy aby ma zastavili. Snažím sa to iba brať zdravo a podobné veci jednoducho odsudzujem. Asi to bude s časti aj tým, že som zažil veci ktoré už nikdy zažiť nechcem a vypracoval som si preto určitý názor ktorý zrejme už nezmením.
Inak nechápem že sa tu vyjadruješ o base, keď ja som žiadnu nespomínal. :roll: Please use a magnifying glass.
No a na záver tie tvoje silné slová. To by som sa teda rád pozrel na to, ako ma ty vyťahuješ z auta a búchaš mi hlavu o dvere. :happyrespect:
Gangy
Darca
Darca

Header napísal:čo toto robia za bieleho dňa v obciach (v 150tke, 200ke) a robia to opakovane
Header napísal:nechodím bežne po obciach 220 a policajti mi nedávajú do cesty zátarasy aby ma zastavili.
Header napísal:sa vys*rme na nejaké trápne 50tky v obci a kľudne si tadiaľ všetci chodme 280.
Este par prispevkov a zacnes tu tocit o nadzvukovych rychlostiach.

Ja tiez nikde netvrdim ze ten chlapik co si to rubal 150 je anjelik ale ja som tam nebol, neviem po akej ceste v akej dobe tam bolo (uprimen sa domnievam ze ten zaber na radar bol len ilustracny, prave preto vozidlo ktore slo pred nim) a tak nejdem mavat vidlami a vykrikovat nech ho ukamenuju. Ale horne gulotrepi ma dostali, to musim uznat.

Predtym si tu pisal o znizovani rychlosti v eu a znizovani nehodovosti. Dovol mi prelozit ti slova Jeremyho Clarksona, ktory vie o soferovani viac nez ktokolvek z nas tu:
Na britskych cestach je okolo 35 milionov vozidiel, frcia si sem a tam v obrovskych rychlostiach okolo domov, skol, domovov dochodcov a zatvarajucich krciem. A napriek tomu rocne pri dopravnych nehodach zomrie len 3,000 ludi. To je neskutocne nizke cislo a vsetci by sme na to mali byt velmi hrdi.

Tento nazor som uz vyjadril v minulosti. A vzdy vyprovokuje reakciu niekoho, koho syn lezi na pitevnom stole pretoze si nejaky stary blazon v Nissane Micra v to rano nechal doma okuliare a napalil to do skolskeho autobusu.

Viem ze statisticky bola jeho smrt nevyhnutna. Ale to nemozte povedat niekomu kto sa trapi tak velmi ze by najradsej umrel tiez. Nemozte racionalne argumentovat pred clovekom ktory bol bolestou dohnany k sialenstvu. Pred niekym kto nedokaze prestat plakat. Chcu nizsie rychlostne limity. Prisnejsie testy pre dochodcov. Vyssie spomalovace. Tvrdsie tresty pre ludi ktori jazdia rychlo. Ale keby som bol v ich kozi, chcel by som ich tiez.
No a na zaver, ja by som ti ne-"buchal" hlavu o dvere, ale dvere o hlavu :winkkiss:
Header
Professional
Professional

Tie rýchlosti som písal na základe tej reportáže. Namerali ho 150 a potom povedal že bežne chodieva tadiaľ aj 220. Tú 280 som napísal preto lebo ma práve vtedy napadla. Nedal som si pozor že to môže mať súvis až s kozmickými rýchlosťami ako si povedal, to je pravda no. :nono:
Ja som sa tu nejako nebil do prs aby ho ukrižovali. Nebudem sa už však opakovať. Je to o stránku dozadu.
Tie slová Clarksona majú niečo do seba. Ale ako sám vidíš, posledná veta v citácií to všetko vystihuje a len ma utvrdila v tom, čo som si do teraz myslel.
Na tú slovnú hračku už nereagujem, zrejme si sa skludnil už.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Povedat mohol. Povedal to pre takych ako ty, aby penili a rozculovali sa.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Header, uprimne, chcel som nieco podobne napisat ako Gangy uz v momente ked sem prispel Dieg0.

Vies, mna vzdy strasne bavia argumenty typu "keby" ... Co keby babka, co keby male dieta, co keby srnka. Keby takto uvazovali vsetci, tak to aby jazdili 30 aby sa ich brzdna draha skratila na 5m a nikomu nikdy neublizili.
Poprve, zaklad je predpokladat aspon s elementarnou inteligenciou ostatnych ucastnikov premavky. S ludmi na prechodoch navazujes ocny kontakt, ak na teba pozera, mozes na 99% predpokladat, ze ti nevbehne do cesty. To iste plati o autach, ak na teba vodic pozera, tak bud o tebe vie a vykona svoj manever s ohladom na tvoju rychlost a smer alebo pocka kym prejdes.

Len v ČR som sa stretol s tym, ze mi slepice vbehnu do cesty, pritom ani nepozru na to kde som, ci stihaju prejst alebo ci budem mat vela prace s ubrzdenim. Na tie je len jediny recept, bud obehnut (V pripade viac prudovej cesty) nalepsie pred nimi, alebo zastavit a na drzovku postuchnut naraznikom alebo vykricat cez okno nieco hrejive.

Ale vratme sa k pointe.

Problem nevidim v tom, ze niekto prekrocil rychlost, ani v tom, ze vseobecne "ohrozil" ostatnych ucastnikov cestnej premavky. Problem vidim v tom, ze sa s tymto v takychto pripadoch implicitne pocita. Svojou rychlou jazdou ohrozil ... REALLY? YOU DON'T SAY! ... Koho? Ako?
Keby museli matky s kocikmi utekat z chodnika na travnik, poviem ... OK.
Ale nic sa nestalo, nikoho nezrazil, nikoho neohrozil. Ale pod videom sa zrazu vyroilo kvantum moralistov, ktori by ho nechali obesit, zastrelit, zmlatit, zavriet do chladku a pod.

Vies preco ho "museli" zastavit az zatarasou? Lebo kym sadli do Fóbie, nastartovali, zapli majaky, povedali par teplych slov a rozbehli sa za nim tak bol o 1km dalej. Nie preto lebo utekal. Taktiez preto, lebo keby ho retardi nezastavili tak by im bol cely zaznam prd platny kvoli absencii objektivnej zodpovednosti.

Problem je taktiez v moralistoch ktori do auta sadaju v momente ked sa im nechce vlacit igelitky z Kauflandu pesi, najazdia rocne 5000km, ale hraju sa na skusenych vodicov, pritom nikdy naozaj nebudu vediet, co si mozu dovolit a co nie. Tieto ovce su egocentricke hovada, lebo sami svojou "super slusnou" jazdou casto vytvaraju kriticke situacie a su toho nazoru, ze platim dane tak ta cesta je moja. A odbocim si kedy chcem a nie kedy mozem. Neplatia pre nich pravidla zipsoveho zaradenia, neplati pre nich sledovanie spatnych zrkadiel lebo sak naco, on si sleduje svoje dianie, je mu ukradnute co robia ostatni za nim.

Dovolim si tvrdit, ze zo svojimi 40-50Kkm/rok som uz zazil vela veci, od jazdy kde sa nic neudialo, az na jazdu kde mi predbiehajuci kamion urazil spatne zrkadlo, ja som pritom bol asi 2cm od zvodidiel, a na dverach som si nasiel stopy plastu z odraziek ktore trcali zo zvodidiel. Prip. moment kde to v Polsku chlapik neubrzdil a spravil mi plastiku kufra pritom som sa na toho pred sebou tlacil ako sa len dalo aby som minimalizoval skody.
Samozrejme to policajtovi nevysvetlis, ze ty svojou 65km/h si bezpecnejsi ako zenska ktora ide 45km/h ma 10 rokov vodicak ale 8 rokov volant videla akurat tak v telke a v reklamnych letakoch.
V Bratislave im je dokonca jedno ze su 3 rano a ze svojou 70km/h na Novom Moste nikoho neohrozis, lebo tam neni ani nohy. TRUE STORY

Alebo preco sa furt ohanali vazenim pre opitych vodicov a skutek utek. Ale hlavne, ze za 65km/h v meste dostanes 200€ pritom si 10s neustrazis tachometer z Palisad.
Gangy
Darca
Darca

Header napísal:Tie slová Clarksona majú niečo do seba. Ale ako sám vidíš, posledná veta v citácií to všetko vystihuje a len ma utvrdila v tom, čo som si do teraz myslel.
V com? Ze treba ustupovat par hlupakom ktory pre osobnu stratu nedokazu pochopit ze tieto veci sa proste stavaju? Ze treba pretlacat stale smiesnejsie limity a schvalovat astronomicke tresty aby sme rocne zachranili o 5 zivotov viac? Ako ked mi chceli dat 600€ pokutu za to, ze som o jedenastej v noci nezastal na prazdnej stvorprudovej ceste na ktorej vidis krasne minimalne jeden kilometer daleko do oboch stran na stopke, ale odbocil som v 10 kilometrovej rychlosti? Tak si to predstavujes, takto to ma fungovat?

Moj otec umrel za volantom ked som mal 14, bol to najlepsi vodic akeho som v zivote stretol a umrel len preto ze si to nejaky naj*bany dement daval po tej istej stvorprudovej ceste 120 a nasil to donho zozadu.

Dostal pokutu 5000 korun.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gangy: Takeho policajta by som len vysmial, ze kde tu sumu vytiahol. Vsak za STOPku bola pokuta 60 eur, mozno sa teraz zvysila v tomto roku o nieco, ale viac ako 150 eur to urcite nebude.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

a za nezastavenie na stopke nieje nahodou to an vodicak ze zoberu? je to len pokuta? lebo ja som vzdy bol v tom ze ked nezastavis an stopke tak je to na odobratie papierov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dekarbon: Netrep a najdi si zadzobnik pokut.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nezastavenie na stopke je veľmi ťažko dokázateľné...
Gangy
Darca
Darca

Grim napísal:...nezastavenie na stopke je veľmi ťažko dokázateľné...
To ja viem, a potom co som im 30 krat povedal ze si nezastavenie neuvedomujem uz to vedia aj oni, preto si ma tentokrat pre istotu nahrali na telefon :wink:
Uz vyse mesiaca cakam kym mi pride predvolanie na spravne konanie...
hojko napísal:Gangy: Takeho policajta by som len vysmial, ze kde tu sumu vytiahol. Vsak za STOPku bola pokuta 60 eur, mozno sa teraz zvysila v tomto roku o nieco, ale viac ako 150 eur to urcite nebude.
Ved som ho aj vysmial, neboj sa. Ide o to ze ma tu drzost tam vobec takymi sumami sermovat.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

za stopku by to malo byt stale 60€ otec asi pred mesiacom nepostal a policajti zacali s 60€..

//aha tak potom to je uz asi po novom...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...po novom je za stopku 150e... to len tak pre info...

http://natankuj.sme.sk/c/6197546/polici ... pokut.html
Header
Professional
Professional

Gangy: keď s nimi nesúhlasíš, načo si mi potom jeho vyjadrenie posielal ?
Keby sa zachránil čo i len jeden život, už to má všetko význam. Ale ako pozerám pre teba je to iba počet, číslo. Čomu sa dosť čudujem nakoľko píšeš že tvoj otec zomrel práve za volantom.
Tie veci čo si písal ty alebo aj teraz Shark NX chápem (aj keď si asi myslíte že nie) akurát (povedal som to už X krát a poviem zase), s chovaním takýchto nesúhlasím a ani nikdy nebudem. Proste nie. To je všetko.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Header napísal:Keby sa zachránil čo i len jeden život, už to má všetko význam.
drzal som sa dost dlho, kedze sa nemozem rozculovat, ale po tomto vyjadreni mi neda nepovedat Ti aspon, ze si totalny blbec a slusne Ta poziadat, aby si k tejto teme uz nepisal... toto vyjadrenie proste nemozes mysliet vazne...
Header
Professional
Professional

ďalší prípad....totálny blbec si ty chlape :)
žiadať ma síce môžeš ale nevyhoviem ti pretože tu môžem písať bez toho či mi ty dovolíš alebo nie!
ved vlastne vždy sa nájde niekto čo niečo vypichne, čo mu nesedí a namiesto svojho názoru najskôr dotyčného urazí... najľahšie je čušať a potom si do niekoho kopnúť však že ? 8)
Napíš ty svoj komplexný názor, bez ohľadu na to aký ho ma väčšina...to už nie je také ľahké ako iba tak niekomu nadať že

btw. to vyjadrenie som nemyslel moc na globálne hľadisko, ked že je jasné že na cestách zomrie ročne veľa ľudí a každý sa zachrániť jednoducho nedá...ale už pomaly strácam chuť to všetko písať zase a dopodrobna
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

absolutne sa s Tebou odmietam bavit o danej veci, nebudem sem nic pisat a po nejakych tych skusenostiach uz vobec nie argumentovat pisomne na fore... nemienim sa Tebou bavit ani o tom, co Ti mam pravo hovorit a co nie, viem, ze na to pravo nemam, preto som Ta iba o to slusne poziadal, to je zase moje pravo, nic ine, lebo jedine, co tu robis, je to, ze tu ceris hladinu... ale priznam sa, ze by som bol zvedavy, co by si mi povedal pri stole...
Header
Professional
Professional

Tak odmietaš alebo neodmietaš ? :) Celú túto debatu som začal lebo som chcel poznať názory ostatných a vyjadriť tiež ten svoj. O tom z veľkej časti vlastne fórum je že ? Či snáď sú prijímané iba pozitívne názory alebo názory prevažnej väčšiny ? Aby sa zbytočne necerila hladina ?
Pri stole by som ti povedal presne to isté čo tu. Či zas ďalší čo si myslí že to prezentujem iba cez internet ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

odmietam... ale to, ze si ju zacal, je v poriadku, mne vadi ten priebeh, iba som chcel vyjadrit svoju nespokojnost s Tvojimi prispevkami, tak ako kolegovia v diskusii nad nami, aby bolo jasne, ze viacero ludi s Tebou nesuhlasi... tiez mi napriklad vadi cely ten ironicky podtext a tie sugestivne otazky, ktorymi svoje prispevky doplnas, ale o tom inokedy... mozno sa este pridaju dalsi ludia, uvidime... nikde netvrdim, ze sa prezentujes len cez internet, chcel som tym len naznacit, ze hoci sa v tu vyjadrovat nechcem, pri stole by som Ti to snad vyhovoril, nic ine... dakujem...
Napísať odpoveď