ako odstranit rezonanciu skrine? (alebo hluk )

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ako odstranit rezonanciu skrine? (alebo hluk )

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Caute !
Takze: v PC mam 4 disky 1.je WD /IDE/ (systemovy)
2:Seagate Barracuda 7200 sata
3.Seagate Barracuda 7200 sata
4.Seagate Barracuda 7200 sata
all disky su umiestnene vo vysuvatelnom šufliku (vid obrazok)

-na bocnice som nalepil : http://www.alza.sk/izolacni-hmota-akasa-ak-d56123.htm (bocnice som na fest utiahol ale stale to rezonuje aj ked trocha menej... )
-vetraky mam 3: 2 v predu nasavaju a jeden v zadu vyfukuje - su relativne nove, lepsie znacky, regulovatelne takze od nich nejde rezonancia a ani HLUK a su dobre utiahnute + tesnenia
-skusal som aj znizit SEEK cez HD tune v AAM, vysledok: nepomohlo...

ked prilozim(zatlacim) ruku na bednu rezonancia nieje taka velka, nozicky na bedni su z umelej hmoty
disky by som nerad daval do pozicie 5.25 niekde pod Cdromku lebo by som ich nemal fajne chladene... a mam ich 4 cize nemozem velmi spekulovat
moje riesenie je vybrat suflik - a na srobiky by som dal tie gumene tesnenia (kruzok) (alebo nieco ine, poradte..)
otazka: pomohlo by to ?? je to riesenie ?? nie ze sa stym budem hrajkat par hodin a vysledok bude nulovy....

sry za zlu kvalitu fotiek ale musel som ich zmensovat...
Prílohy
suflik za Vetrakom
suflik za Vetrakom
suflik z boku
suflik z boku
mini-3.JPG
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: ako odstranit rezonanciu skrine? (alebo hluk )

Príspevok od používateľa Thommas »

Niečo by to malo pomôcť, ale nič extra, Skús skôr dáke to gumené tesnenie dať na nohy skrine.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

skús scythe himuro. Najlepší box ktorý môžeš nájsť + aj chladí takže o teplotu sa nemusíš báť.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo napísal:skús scythe himuro. Najlepší box ktorý môžeš nájsť + aj chladí takže o teplotu sa nemusíš báť.
a ten mi bude pasovat do skrinky ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Na HDD je najlepšie toto http://www.tichepc.sk/TichePC-sk-HDD-Vi ... =001015003 No vravel si že do 5.25" to vraj nechceš tak by som skôr povedal nohy na skrinku:
http://www.tichepc.sk/OEM-Silent-PC-Cas ... =001015005
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Michaelo napísal:Na HDD je najlepšie toto http://www.tichepc.sk/TichePC-sk-HDD-Vi ... =001015003 No vravel si že do 5.25" to vraj nechceš tak by som skôr povedal nohy na skrinku:
http://www.tichepc.sk/OEM-Silent-PC-Cas ... =001015005
no lenze ten suflik potom nemam kam dat !! aj vyberem CDromku dal by som tam tento suflik a nemalo by co chladit disky ..
ale pozdava sa mi to lenze neviem kde a jak by som upevnil dole ( asi strede ako je ten biely vetrak )
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Smiem vediet co to je za skrina? Lebo mi to pripada nejako velmi divne robene.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Myslím, ze kým pokúpiš všetko potrebné, porobíš to a zrátaš financie a čas tak by ti vyšla aj nová skriňa za rovnakú, ak nie nižšiu cenu. Pouvažuj.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Keby tú skrinku poriadne nafotil bez vetrákov alebo dal na ňu odkaz ak ju nijako neupravoval tak by sa dalo na niečo prísť.
Na jeho mieste by som ale šiel buď do nejakej skrinky s dobrým riešením rezonancie alebo do nejakej čo má viac 5.25" pozícií a kúpil ten vibration killer na HDD.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

AK už berie novú skriňu, tak nech berie schopnú, ktorá má aj lepšie odvibrovanie a môže sa zvysoka vys.. ehm.. vykašľať na dáke plechy spojené gumou.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Thommas napísal:Myslím, ze kým pokúpiš všetko potrebné, porobíš to a zrátaš financie a čas tak by ti vyšla aj nová skriňa za rovnakú, ak nie nižšiu cenu. Pouvažuj.
S tymto sa stotoznujem. Mal som skrinu za cca 50 € (CM Elite 370) a bola fajn, ale bola to klasicka lahka skrina s velkym poctom otvorov. Po chvili pouzivania som zistil, ze take vykonne chladenie nepotrebujem a chcem radsej nieco tichsie, tak som zacal uvazovat co a ako. Vysledok bol jednoznacny - ak by som chcel odhlucnit HDD (antivibracne podlozky) a skrinu (tlmiaca pena), tak by sa investicia rovnala rozdielu cien novej a starej skrine. Kupil som teda Fractal Design R3 a nelutujem, hluk je utlmeny urcite lepsie ako keby som to skusal sam v starej skrini a uz zo samotnej konstrukcie vychadza, ze stara skrina v tom nema sancu. R3 ma bocnice z hrubeho plechu, ktory sam o sebe eliminuje vibracie a navyse maju miesta pre disky antivibracne podlozky, co tiez usetri dalsie investicie. V podstate uz po kupe netreba nic vrazat do odhlucnenia inych veci ako je CPU a GPU. Otocenia diskov o 90 stupnov sa netreba bat, teploty mam rovnake ako v starej bedni, kde boli disky ofukovane priamo. A celkovo sa teploty velmi nezmenili aj ked mam uz iba 2 ventilatory.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To je pravda no žiadna skriňa nemá dokonalé odvibrovanie. Najlepšie je mať SSD disky a pasívne chladenie :D

Je to na ňom koľko € do toho chce vložiť.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skrinku mam tuto : http://www.thermaltakeusa.com/product.a ... 24&id=1440 ( len bez tej priesvitnej bocnice )
padlo tu vela dobrych napadov tak isto som aj ochotny zainvestovat len sa neviem rozhodnut. .ze co
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na to je dobra matematika :) V prvom rade skus ake budes mat teploty ked pouzijes iba jeden ventilator vpredu a druyh vzadu. Ak budes spokojny, tak mozes uvazovat o kupe skrine zameranej na ticho. Vtedy si mozes spocitat ti ta lacnejsie vyjde dokupenie antivibracnych podloziek pod skrinu, disky, tichsich ventilatorov a mozno dalsej protihlukovej peny alebo nova skrina.
Napísať odpoveď