Bootovanie Win
Bootovanie Win
Mám taký "menší" problém.
Nechce mi nabootovať Win 7 pri zapínaní PC.
Pri stlačení F8, zadám DVD-romku a nič, nabehne hore tá čiarka, a potom už zapínanie Windowsu 7, nie inštalácie ako chcem ja.
Tento Win na ktorom momentálne frčím, je z toho istého DVD ako tento.
Zatiaľ ďakujem.
Nechce mi nabootovať Win 7 pri zapínaní PC.
Pri stlačení F8, zadám DVD-romku a nič, nabehne hore tá čiarka, a potom už zapínanie Windowsu 7, nie inštalácie ako chcem ja.
Tento Win na ktorom momentálne frčím, je z toho istého DVD ako tento.
Zatiaľ ďakujem.
Re: Bootovanie Win
Tu je riesenie ja to tiez tak robim.
Chod do BIOSU a daj najprv F5 ( load setup defaults )
a potom chod do boot - boot and device priority -
A potom su tam 3 tie - HDD, CD rom, atd...
a hned na to prve ( 1 ST DEVICE ) daj enter a vyber tu cd rom ona si vymeny miesta s tym co tam uz bolo.
Potom daj F10 ( save and exit now ) a OK.
Potom skus to cd znova. Ak ti to pomoze napis aj ja som na to zvedavy.
Chod do BIOSU a daj najprv F5 ( load setup defaults )
a potom chod do boot - boot and device priority -
A potom su tam 3 tie - HDD, CD rom, atd...
a hned na to prve ( 1 ST DEVICE ) daj enter a vyber tu cd rom ona si vymeny miesta s tym co tam uz bolo.
Potom daj F10 ( save and exit now ) a OK.
Potom skus to cd znova. Ak ti to pomoze napis aj ja som na to zvedavy.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Poškodené DVD, mechanika, kábel alebo nemáš dobre nastavený boot.
Nedal si na nieco z nich alebo nemas pri niektorom disabled - toto sa stane ked je pri niektorom disabled.
Tu mas taky detail :
Tu mas taky detail :
AJ to som skúšal, ale aj keď tam nebolo disabled tak mi vôbec nenačíta.
Nie nič tak nie je okrem Win
Nie nič tak nie je okrem Win
Ak to nejde skus dat tu cd rom tam kde este nebola inak neviem. Lebo ked mam ja nainstalovany windows a chcem ho preinstalovat alebo ostranit tak mi dvd tiez nenacita dokedy nespravim toto az potom to uz ide.
Aj ja som mal tento problém. Bolo to spôsobené tým, že som mal 2 disky, pričom (neviem prečo), samotný OS bol na jednom disku, a systémová 100mb partícia, ktorá vzniká pri inštalácií, bola na druhom disku. Ak som správne pochopil, tá 100mb partícia obsahuje akýsi bootloader, alebo niečo na ten spôsob, čiže akonáhle som ten disk s tou partíciou odpojil, OS nenabehol. Vyriešil som to tak, že som primárne nastavil DVD-ROMku, vložil inštalačné DVD Win 7, zvolil opravu, a Startup Repair... OS si zrejme vytvoril novú 100mb partíciu na tom druhom disku, a potom to už šlapalo.
//EDIT, počkať, neviem či som ťa pochopil čo vlastne chceš.
1. Nechce mi nabootovať Win 7 pri zapínaní PC.
2. ...nabehne hore tá čiarka, a potom už zapínanie Windowsu 7, nie inštalácie ako chcem ja.
Takže čo vlastne chceš, spustiť OS, alebo inštaláciu OS?
//EDIT, počkať, neviem či som ťa pochopil čo vlastne chceš.
1. Nechce mi nabootovať Win 7 pri zapínaní PC.
2. ...nabehne hore tá čiarka, a potom už zapínanie Windowsu 7, nie inštalácie ako chcem ja.
Takže čo vlastne chceš, spustiť OS, alebo inštaláciu OS?
Potrebujem spustiť inštaláciu OS.
Problém v diskoch nebude, lebo mám iba jeden.
Momentálne je disk rozdelený na C a D, potrebujem len Céčko zmazať a capnuť tam OS.
Problém v diskoch nebude, lebo mám iba jeden.
Momentálne je disk rozdelený na C a D, potrebujem len Céčko zmazať a capnuť tam OS.
skús naištalovať cez USB
Je to PATA alebo SATA mechanika? Ak je to PATA, skúšal si jej prehodiť jumpre na Master?
Teraz mi dal kámoš DVD mechaniku, napaľovačka, už je to SATA pripojenie a tiež mi to nejde
Predtým som mal PATA
Ak ti stary os bezi, skus si cez neaky program nahodit instalaciu na usb, ak nie tak na dalsom kompe
ja som mal rovnaky problem, nacitalo mi os, mechanika isla ale pri bootovani znej bootovaz nechcelo.
tak ak mas usb s dostacujucov kapacitou , tak si z neho zalohuj data na particiu ktoru nevymazes (myslim ze u teba D:/) (alebo do druheho pc)
a cez neaky program si nahod instalaciu na usb.
skus to co je v prilohe (ISO2USB), neni to vyrus, mam odtestovane. (stranka s tym co som pouzil ja padla.)
akurat jeden problem , musis si zohnat iso subor instalacie konkretneho os, alebo ho vytvorit z isntalacneho CD/DVD.
Na prekonvertovanie CD/DVD na subot ISO sluzi program v prilohe (po rozbaleni POWER ISO MAKER), nieje to samotny program, ale program ktory ten subor stiahne z netu.
ja som mal rovnaky problem, nacitalo mi os, mechanika isla ale pri bootovani znej bootovaz nechcelo.
tak ak mas usb s dostacujucov kapacitou , tak si z neho zalohuj data na particiu ktoru nevymazes (myslim ze u teba D:/) (alebo do druheho pc)
a cez neaky program si nahod instalaciu na usb.
skus to co je v prilohe (ISO2USB), neni to vyrus, mam odtestovane. (stranka s tym co som pouzil ja padla.)
akurat jeden problem , musis si zohnat iso subor instalacie konkretneho os, alebo ho vytvorit z isntalacneho CD/DVD.
Na prekonvertovanie CD/DVD na subot ISO sluzi program v prilohe (po rozbaleni POWER ISO MAKER), nieje to samotny program, ale program ktory ten subor stiahne z netu.
- Prílohy
-
- priloha.zip
- (4.2 MiB) 25 stiahnutí