francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
blackxs
Amateur
Amateur

Re: francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Príspevok od používateľa blackxs »

chcem sa spytat mozem tam ist aj ked nemam maturitu som druhak na strednej 18 uz mam.
Dakujem za info
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No jasné, stačí si vypýtať potvrdenie o návšteve školy a môžeš tam ísť aj so žiadosťou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

fr. cudzinecka legia je uplny nezmysel, je to pre zufalcov co nemaju ziadne normalne uplatnitelne vzdelanie a nechcu uz byt doma davkach. Zarobit sa tam poriadne neda, nejaku väcsiu karieru tam urobi clovek asi iba tazko, su to proste iba zabite roky zivota, maximalne tak splneny detsky sen nejakeho postpubertala.. nic viac. Ale ludia su rozni, mam kamosa co ma 2 vysoke skoly, celkom inteligentny chalan je to, dobre zamestnanie ma a napriek tomu nad legiou vazne uvazuje- pre mna nepochopitelne..
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ano pretoze zit zivot aky ti diktuje spolocnost je uplne uzasne a fakt to kazdeho bavi :smt006
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

vojakovi / zoldnierovi tiez cely zivot len diktuju. bez povolenia sa ani nevyserie.
.
ale taky opusteny ostrov v tichomori.. tam ti nikto nic diktovat nebude:)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Vendo má pravdu, taký vojak má 100x viac slobody ako priemerný "slobodný" občan slovenskej republiky. Sociálka, zdravotka, odvody, poistky na každú peachovinu [dom, auto, zdravie], piliere, šetrenie na dôchodok, lebo ho chcú zrušiť, 8-12 hodinová pracovná doba, buzerácia od šéfa/ky v robote, nadčasy, vyhráš v TIPOSe prachy, mafia Ťa ošklbe, voľby čo nič neovplyvnia, žranie potravín zo zahraničia, nemožnosť skutočne podporiť slovenské poľnohospodárstvo. Neviem, ak toto niekomu príde ako sloboda...

Legionár počúva len rozkazy veliteľa, mimo to je sám sebe pánom...
gogo956
Redeemer
Redeemer

a ked taky legionar s tou robotou raz skonci, tak robit bude co? to by ma velmi zaujimalo.. to ze bezni ludia chodia do zamestnania je vzdy stokrat lepsie ako byt v nejakych kasarnach medzi samymi chlapmi, nemas ziadne poriadne sukromie, vlastny zivot, nic..
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

gogo956 napísal:fr. cudzinecka legia je uplny nezmysel, je to pre zufalcov co nemaju ziadne normalne uplatnitelne vzdelanie a nechcu uz byt doma davkach. Zarobit sa tam poriadne neda, nejaku väcsiu karieru tam urobi clovek asi iba tazko, su to proste iba zabite roky zivota, maximalne tak splneny detsky sen nejakeho postpubertala.. nic viac. Ale ludia su rozni, mam kamosa co ma 2 vysoke skoly, celkom inteligentny chalan je to, dobre zamestnanie ma a napriek tomu nad legiou vazne uvazuje- pre mna nepochopitelne..
a ty si co alebo co chces byt?praveze Fl da cloveku do zivota viac ak chce niecim byt.beru lekarov vo velkom a urcite ho lepsie zaplatia ako slovenska nemocnica.a chodia sa tam hlasit ako vysokoskolaci ktorych zase nebavi makat za 700 cisteho potom co zabili 5 rokov na vyske :roll: .uplatnenie vo fl najde siroka skala ludi ktori im dokazu ze tam chcu naozaj byt a ukazu im svoje kvality.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Myslím, že už som to tu písal, že to nie je celkom tak.... že tam nájde uplatnenie široká škála ľudí.... záujemcov je veľa a miest relatívne málo a teda spomínaná légia si môže vyberať.... a ako som už písal, v súčasných vojnách kanonenfuter potrebný (zatiaľ) nie je....
A k tým lekárom.... Netreba zabúdať, že vojenský lekár je čo???? Vojenský lekár je dôstojník.... A cudzinci v légii môžu dosiahnuť dôstojnícku hodnosť???.... Teoreticky áno, ale od konca koloniálnych vojen sa to nepodarilo nikomu.... Maximálne tak poddôstojnícku hodnosť.... Dôstojníci (vrátane lekárov) sú výlučne Francúzi.... cudzinci tvoria zbor mužstva a poddôstojníkov....
Son-Goku
Darca
Darca

bol to len moj priklad ako som pisal vyberaju si koho momentalne potrebuju
gogo956
Redeemer
Redeemer

Son-Goku

znovu sa pytam, co bude robit ten legionar, ked mu skonci kontrakt? A k tym lekarom- musel by byt padnuty na hlavu aby isiel do legii :lol: . Sikovny lekar s atestaciami totiz hned ako sa da tak moze nastupit do statnej nemocnice, alebo sukromnej kliniky do Rakuska, Nemecka,Svajciarska a za uplne ine prachy. Nieco malo o tom viem, nakolko niekolko mladych lekarov osobne poznam a poznam aj toto prostredie.
Za ten cas co niekto tvrdne v legii,/VŠ/, tak keby namiesto toho robil karieru na SVK, alebo este lepsie niekde na Zapade, tak ma velmi realnu moznost sa dostat uz na veduce miesto s prislusnym platom a pokial neurobi nejaku fatalnu chybu tak sa bude uz len posuvat stale vyssie. /pokial ma niekto vyuzitelnu VS a je sikovny, tak aj na Svk BEZ PROBLEMOV ma po tych 3-4 rokoch praxe v pohode zaklad cez 1200 brutto, s cim sa uz da celkom slusne zit./
Son-Goku
Darca
Darca

aby mal vysluhovy dochodok musi byt urcity pocet rokov, ludia co tam nejdu pre dochodok podpisuju kontrakt na dalsie roky chcu a mozu karierne stupat,ak teda nie je vymel a pocas tych rokov sa tam naucil.este k lekarom sa vyjadrim,ze su ludia,ktori skoncia skolu(ss,vs,) a idu makat,odpracuju sichtu,idu domov k rodine a koniec,ini sa daju na podnikanie,a druhy typ chce zazit dobrodruzstvo.
alebo ak im skonci kontratk tak bohatu skusenosti velmi ocenia bezpecnostne agentury ktore su nasadene v zonach kde to ludovo hori,a su za to aj patricne odmeneni.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pokial niekto ma take nejake zvlastne tuzby ze ho pritahuju miesta kde su vojenske konflikty a ide o zivot, tak legie budu prenho asi idealnym miestom travenia svojho zivota. Vecsina ostatnych ludi ale dava prednost kludnejsiemu zamestnaniu a chce travit cas zo svojou rodinou, priatelkou atd.

/ Este by som pochopil ak niekto bojuje za svoju vlast, rodnu hrudu, ale ked niekto zabija iba pre prachy, pritom mu je jedno za koho a ake pochybne mocenske ambicie, tak pre mna je taky clovek
bud dement, alebo absolutna nula/.
Son-Goku
Darca
Darca

/// vraj zbytocny prispevok tak to zhrniem ze kazdy si zaraba peniaze ako vie a ako sa mu chce.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jediná legitímna vojna je vojna obranná, všetko ostatné je pre mňa presný opak. Ako spomenul gogo: ísť do nejakej légie, kde ti vymieľajú mozog a na príkaz musíš robiť všetko, čo ti nariadia (a ak človek prejde výcvikom a dostane sa ďalej, tak aj tie pochybné spomenuté bojové operácie) je naozaj choré.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

V armáde nikomu nezáleží na tvojom názore, dostaneš rozkaz musíš to urobiť. Prvých 5 rokov si v legii uplne hovno, chceš mobilný telefón musíš si pýtať povolenie, chceš počítač, zas si pýtaj povolenie. Často sa to ženie už do krajností kedy ten černoško čo ťa v tej afrike ostreľuje je pomaly na tom lepšie ako ty. Ten totiž môže strieľať bezstrestne a od nikoho si nemusí pýtať povolenie. Stanú sa aj prípady kedy velitelia ani neboli priamo pri akcii, za ktorú dostali vyznamenania a vojaci, čo tam naopak boli ani prd. Na internete je dosť dokumentov o légii ako aj dosť kníh. Légia nie je žiadna zem zasvätená. Kopec ľudí čo tam smeruje nemá doma zázemie a tak podobne.
blackxs
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa blackxs »

niekto kto by chcel ist cca v maji nech my napise.
btw:nemate niejake info do ktoreho mesta treba ist (adresy a pod...) popripade ci treba znalost francustiny.
Son-Goku
Darca
Darca

strasburg a jazyk nepotrebujes ucil by si sa tam
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Son-Goku napísal:strasburg a jazyk nepotrebujes ucil by si sa tam
nie tak docela...
http://www.legion-recrute.com/en/ou.php?SM=0
Son-Goku
Darca
Darca

strasburg ma najblizsie preto som mu odporucil
Napísať odpoveď