Školské domáce úlohy na fóre
-
BookEditor
Light Professional
Re: Školské domáce úlohy na fóre
No našiel som presne ten istý príklad na nete, na priklady.eu tuším, kde je to aj vypočítané, najskôr podľa vzorca R = U/I a potom podľa toho dlhšieho (je tam aj alfa). Tú alfu nám ona nezadala.
-
Experience
Light Expert
Zadala Vám materiál, to ti musí stačiť, v princípe je to veľmi jednoduchý príklad, kde využiješ vzorec pre výpočet odporu v závislosti od teploty, vypočítaš odpor pri 2500 stupňoch (Ohmov zákon) a stačí ti vypočítať odpor pri 20 stupňoch. A zasa uplatníš Ohmov zákon.
Samozrejme podľa toho zadaného materiálu si musíš nájsť Alfa (tabuľková hodnota)
PS:Takéto príklady patria na SPŠ medzi tie úplne najjednoduchšie, teda aspoň u nás
Samozrejme podľa toho zadaného materiálu si musíš nájsť Alfa (tabuľková hodnota)
PS:Takéto príklady patria na SPŠ medzi tie úplne najjednoduchšie, teda aspoň u nás
-
BookEditor
Light Professional
No tak my sme jazykovo zameraný gympel
Ďakujem za radu, už je to spravené 
-
demovic_svk
Medium Star
Mám takéto niečo:
Súčet 7 čísel, ktoré sú bezprostredne za sebou idúce násobky čísla3, je 168. Piate z týchto čísel je ?
Súčet 7 čísel, ktoré sú bezprostredne za sebou idúce násobky čísla3, je 168. Piate z týchto čísel je ?
Re: demovic_svk
násobok troch je 3x, ďalší 3x+3 atď
to by malo stačiť, ďalej určite zvládneš
to by malo stačiť, ďalej určite zvládneš
-
demovic_svk
Medium Star
dakujem
27 ? ...mám takýchto viac neviete kde by som našiel nejaké podobné príklady s riešením alebo tak ...lebo niektoré sú také kravinky. ..
//autoeditácia príspevku (27 Feb 2012, 18:40)
alebo nejaká teória aspoň kde sú rôzne typy riešení...
Kód: Vybrať všetko
7X+84=168
7X=84
x=12
5. v poradí je 15 = 12+15 = 27//autoeditácia príspevku (27 Feb 2012, 18:40)
alebo nejaká teória aspoň kde sú rôzne typy riešení...
Re: demovic_sk
áno je to 27
a čo sa týka podobných - takto narýchlo neviem, ale skús dať do vyhľadávača prirodzené čísla+slovné úlohy+rovnice možno Ti niečo dobré nájde
www.priklady.eu (alebo tak nejak)
a čo sa týka podobných - takto narýchlo neviem, ale skús dať do vyhľadávača prirodzené čísla+slovné úlohy+rovnice možno Ti niečo dobré nájde
www.priklady.eu (alebo tak nejak)
-
demovic_svk
Medium Star
ešte jeden mi pomožte prosim vas
Z 9 gulí, ktoré navonok vyzeraju rovnako, je jedna trochu tazsia ako ostatne. Najmensi pocet vazeni potrebnych k tomu aby sme mohli s istotou odhalit je :
Z 9 gulí, ktoré navonok vyzeraju rovnako, je jedna trochu tazsia ako ostatne. Najmensi pocet vazeni potrebnych k tomu aby sme mohli s istotou odhalit je :
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
záleží od toho, aké máme váhy. Či dvojramennú váhu a porovnávame, alebo vážime postupne. V prvom prípade je to 2, v druhom 5
//dík brm
//dík brm
Podľa mňa 5 pre ten druhý prípad... 
-
audiotrack
VIP
tak 6. A ak máme kalkuklačku tak 5 
5 - odvážiš si najskôr tri trojice (3 váženia) - jedna trojica Ti vyjde trochu viac, tak z tej trojice odvážiš dve gule zvlášť (2 váženia), ak jedna z nich bude ťažšia, máš ju.. ak obe budú rovnaké, tá tretia bude ťažšia.

//v podstate áno, 2...
//v podstate áno, 2...
-
demovic_svk
Medium Star
ma to byt 2
dakujem 
-
RATZINGER666
Darca
v prvom pripade je to 2, ale pri nerovnoramennej vahe stacia 4 vazenia 
Čaute
Treba mi na Fyziku projekt na A1.
Myslel som to tak,že v nejakom programe spravim projekt na A1 a potom to vytlačim ako 9xA4 (asi 9 ) a potom to spojim a nalepím ako puzzle
Skúšal som vo Worde ale tam ak si dám vlastnú veľkosť tak ma pustí max do 55,87 a kedže A1 má 59,4 tak je tam rozdiel cca 3,5 cm a to je dosť
Treba mi na Fyziku projekt na A1.
Myslel som to tak,že v nejakom programe spravim projekt na A1 a potom to vytlačim ako 9xA4 (asi 9 ) a potom to spojim a nalepím ako puzzle
Skúšal som vo Worde ale tam ak si dám vlastnú veľkosť tak ma pustí max do 55,87 a kedže A1 má 59,4 tak je tam rozdiel cca 3,5 cm a to je dosť
-
audiotrack
VIP
photoshop
ale tam nie je problém s textom ?
//autoeditácia príspevku (29 Feb 2012, 9:25)
a ako to potom rozdelím na A4 ?
//autoeditácia príspevku (29 Feb 2012, 9:43)
Ok to by bolo, nejak to už poriešim
a potreboval ybsom ešte pomôcť. mám spraviť aj pokus s stálim magnetom a dočasným
na stály(permanentný) by som spravil nejaký jednoduchý motor napr. http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... Y-AFQqZVBw
ale na dočasný som toho veľa nenašiel, viete mi poradiť ?
//autoeditácia príspevku (29 Feb 2012, 9:25)
a ako to potom rozdelím na A4 ?
//autoeditácia príspevku (29 Feb 2012, 9:43)
Ok to by bolo, nejak to už poriešim
a potreboval ybsom ešte pomôcť. mám spraviť aj pokus s stálim magnetom a dočasným
na stály(permanentný) by som spravil nejaký jednoduchý motor napr. http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... Y-AFQqZVBw
ale na dočasný som toho veľa nenašiel, viete mi poradiť ?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
hello, vedel by mi niekto poradit ako sa pocitaju priklady typu, ze mam nejaky utvar, ktory rotuje okolo nejakej osi a ze aky ma objem teleso, ktory tou rotaciou vytvara? co som skusal googlit, tak som nasiel iba volaco pomocou integralov, ale malo by to ist nejak jednoduchsie.
no konkretny priklad je taky, ze mam vypocitat objem telesa, ktory vytvara rotujuci rovnostranny trojuholnik okolo jednej zo svojich stran.
no konkretny priklad je taky, ze mam vypocitat objem telesa, ktory vytvara rotujuci rovnostranny trojuholnik okolo jednej zo svojich stran.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cone_(geometry)
... ale aj tieto vzorce su vacsinou odvodene z integralov
... ale aj tieto vzorce su vacsinou odvodene z integralov
-
mirak2
Hardcore addict
vacsinou staci zapojit rozum a predstavivost, (je vela hodin a nerozmyslam nejak uz) v tomto pripade by mohlo ist o 2 spojene kuzele, ak mas udaje o trojuholniku by sa to mohlo dat vypocitat...ak nie, tak integraly do ruky