Problem s frekvenciou AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Homer S.
Novice
Novice

Problem s frekvenciou AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz

Príspevok od používateľa Homer S. »

Som novacikom na tomto fore, prosim o radu, vopred dakujem za odpoved.

Moj predpotopny procesor ukazuje pri roznych meraniach, ci v SIW, alebo vo vlastnostiach mojho pc len 800MHz, hoci som ho zatazoval viacerymi spustenymi aplikaciami ako chrome s dvomi zapn. videami, sucastne som pustil aj filter vo photoshope, aj ukaze niekedy hodnotu nizsiu ako 800 a znovu sa vrati na max. 800
Niekedy mi pri strankovani v chrome zasekava obraz, historiu mazem pravidelne, pouzivam aj cccleaner a pri zapnuti videa niekedy nacakane vypne a zjavi sa modra obrazovka.Neviem ci to suvisi, ovladac na grafiku je v poriadku, idu aj hry.

V BIOSE mam PowerNow nastaveny na premenny vykon, nie na usporu, bateriu v mojom notebooku mam vybratu.
Mam starsi hraci notebook:

MSI GX710, Procesor AMD Turion 64 X2 TL-56 (1.8GHz, 2x512kB), paměť 2048MB RAM, 15.4" širokoúhlý WXGA displej, 250GB disk, DVD/RW mechanika, grafika ATI HD2600 256MB, WiFi, HDMI, BT
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem s frekvenciou AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz

Príspevok od používateľa Thommas »

Spusti OCCT (CPU: Linpack) a tam sleduj frekvenciu.
xixo22
Star
Star

Príspevok od používateľa xixo22 »

podobny problem som mal na starom notebooku MSI GX610 ...vtedy slo o to ze ked som pustil nieco vykonnejsie tak sa pretaktoval na max hodnotu a potom sa v pravidelnych intervaloch podtaktovaval na 800Mhz teda minimum co sa min FSB a min nasobica tyka. Vysledok bol ze sa prehrieva a cool n quiest sa ho takto snazilo zachranit...ked bolo v biose nastavene vypnutie cool n quiet tak slapal na plno ale po par chvilach ho to vyplo uplne(ochrana cpu). Takze v prvom rade by som ti radil skontrolovat teploty + dokladne vycistenie a prepastovanie
Homer S.
Novice
Novice

Thomas a Xixo dik za radu,len pri nainstalovani OCCT mi vypisalo:
"Your graphic card doenst support CUDA.Yo need a Geforce8 or higher.GPU memtest will be disabled."
Skusal som preklepnut procesor uz pred tym utilitou CPU-Z a uz neviem cim a tie hodnoty boli ako som uviedol.Ked som s tymito otvorenymi testmi skusal nieco spustit hodnoty klesli pod 800 MHz a potom sa vratili spat.Nesli hore ale dolu.
Pravidelne cistim vetracik procesoru, teploty v SIW ukazuju podla mna normalne procesor 52 C az max.60 C, grafika Ati radeon hd 2600 okolo 60 C.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Error len odklikni (OK) a môžeš pokračovať.
Homer S.
Novice
Novice

Thomas, diky testoval som, tu je vysledok, moc mi to nehovori pozri prosim na ulozto pripadne ked vies ine ulozisko na zdielanie suborov daj link, ja som to dal sem: http://www.ulozto.cz/xAmXBKT/test-occt-msi-gx710-rar
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Frekvencie ti nestúpli. Bude problém (pravdepodobne) v BIOSe. Flashni ho.

PS: Fotky nemusíš nikde dávať, len ich pridaj sem ako príloha.
Homer S.
Novice
Novice

Thomas dakujem si super.
Uz som o tom uvazoval len problem je v tom, ze ten BIOS je s tym istym datumom ako bol dany do mojho nestastneho msi pri vyrobe, skratka na mater. stranke mojho kompu nic neaktualizovali okrem ovladacov na xp, lebo povodne comp vydali s vistou, co povies aj tak ho mam dat?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Skús ho zaktualizovať. Asi sa ti niečo poondilo v terajšom.
Homer S.
Novice
Novice

Ospravedlnujem sa Thommas, hrabal som sa v msi.com a nasiel toto: http://www.msi.com/service/faq/2109.html , ked som pomocou prekladaca zistil, ze to je u tychto procesoroch normalne.Tolko poucenie, ze som sa asi unahlil a otravoval zbytocne.
Musim sa priznat, ze som asi patral zle po pricinach padania instalacie w7, ktoru sa mi nedari spravit.Siel som vylucovacou metodou a mylne sa domnieval, ze procak moze za vsetko.
O co mi vlastne ide?
Skusam marne nainstalovat W7, ovladace si najde pocas inst.W7 sam, W7 bezi asi 5 min. a potom nahodi taketo chyb. hlasenie na par sekund a padne.C disk kam to instalujem ma 40 GB vol. miesta

chyb.hlas.-modra obrazovka
stop: 0x0000007e (0xc0000005, 0x95bdce3d, 0x8a917a18...atd.
o2media.sys- address 95bdce3d base at 95bdc000, date stamp...

collecting data for crash dump...
initializing disk for crash dump..
beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 10

Sem tam mastim aj hry na xp, naposledy bez problemov Call of Duty: Modern Warfare 3.
Pamate aj procesor som testoval,ziadne chyb. hlasenia, len niekedy mi vypadne xp pri zapnuti niektoreho videa na youtube, skusal som rozne drivery grafiky na xp, ci omega alebo orig. ati.
Ale w7 si najde po nainstalacii riadny orig. ovladac grafiky a napriek tomu spadne.
Takze asi predsa len ten BIOS treba?Toho sa najviac obavam, este som to nerobil.
Napísať odpoveď