Repráky k PC - napájanie zo zosilovača

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Repráky k PC - napájanie zo zosilovača

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Čaute, po dlhšej dobe idem niečo kupovať, tak si hovorím, že si dám trošku poradiť, keďže je to oblasť v ktorej až tak veľmi doma nie som.

Moje repráky k PC mi prestávajú stačiť a preto by som si chcel kúpiť niečo iné.

Mám v pc integrovanú zvukovku (v prípade potreby by som aj tu vymenil za externú), repráky napojím na receiver Yamaha RX - V461.

Počúvať budem hlavne to, čo sa mi bude akurát vtedy páčiť.... :) Tj niečo od Alisha Keys, cez Linkin Park s Desmodom, až po Majkla Spirita. (mp3 formát väčšinou + keby to bolo citiť, tak splaším aj flac)+ rádio (to nie je bohvieako kvalitný obsah)

Teraz ku reprákom:

- chcem 2.0
- najskôr nejaké monitory, alebo ako to nazvať - dám to na stolík / na stenu na stolíkom
- cena ideal by bol tak cca 100 - 150 eur, ak by bolo rozdiel cítiť, tak do 200

Viete mi niečo odporučiť?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Repráky k PC - napájanie zo zosilovača

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Určite sa oplati priplatiť, čim viac tym lepšie. Externu kartu kupovať nemusiš, len prepoj integrovanu s receiverom digitalne. Ten receiver ma isto lepši dac ako integrovana zvukovka. A tie peniaze čo si planoval dať za kartu prihoď na repro.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Koľko by som cca mal našetriť, alebo na aké repráčiky? Skús mi niečo odporúčiť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. Bowers & Wilkins 685, Warfedale Diamond 10.1, Kef Q300.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Dík.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Michaelo105

ty vlastne chces regalove repraky a bez subaca. V tom pripade ale rataj s tym ze basova zlozka
bude nevyrazna.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je hluposť. Basy budu ok, vyrazne. Akurat to nebude dunieť. To je veľky rozdiel. Tie lacne suby od 2.1 systemov nebasuju, ale dunia. Ako-tak kvalitny sub stoji viac ako tie regalovky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs

ja hovorim ze pri regalovkach bude mat vzdy basovu zlozku slabsiu.
Ja netvrdim ze si ma kupit plastovy subac za par €. Kvalitny sub zacina niekde od tych cca 500€.
Len upozornujem, aby potom nebol sklamany. :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

O basy sa nebojím.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja viem, ale nemôžeš hovoriť že oproti lacnemu subwooferu pride o basy, keď basy ziska. Pride len o dunenie. :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Vlastním už vyše roka regálovky Dali Concept 1 a že by som mal akosi núdzu o basy...A to mám stále základný ekvalizér na zosilovači. Keď zapnem Loundness, až potom začína sranda. Inak moje Dali začínajú tuším na úrovni 230€/pár bez káblov. Mne sa strašne zapáčili po zvukovej stránke a hlavne mi sadli aj po dizajnovej. Pokiaľ ich chcem mať v obývačke, hodím na nich krytky a sú to krásne elegantné nenápadné reproduktory. Ale pokiaľ ich držím v izbe, tak sú krytky dole. Mám tu z nich na fóre aj fotku v izbe. Treba vypočuť a hlavne to inak znie v predajni a doma.
gogo956
Redeemer
Redeemer

johny541

pokial si s tymi repro spokojny tak to je hlavne. :)
Osobne si vsak myslim o akychkolvek reprakoch s nasledovnymi tech. parametrami svoje :wink:

http://eshop.vinyllo.sk/Dali-Concept-1
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

A čo konkrétne na týchto parametroch myslíš ak sa smiem spýtať? Trochu to rozveď, nech z toho má niečo aj zakladateľ témy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal: Osobne si vsak myslim o akychkolvek reprakoch s nasledovnymi tech. parametrami svoje :wink:
Vyrobca ti k akymkoľvek reprakom/sluchadlam/zosilovačom atd. napiše technicke parametre ake si len budeš želať.
Z tych čisielok nevyčitaš nič, dôležite je ako to zneje v skutočnosti a nie to čo tam napiše vyrobca.
gogo956
Redeemer
Redeemer

johny541

najpodstatnejsou slabinou u tych repro je udavany frekvencny rozsah medzi 62,5 - 22 500Hz.
Tato hodnota je nedostatocna a tazko moze splnat podmienky pre Hifi kategoriu - rozsah spodnych
tonov je az od 62Hz co je malo, o podani kvalitnych basov nemoze byt ani reci.

Druhou uz mensiou slabinou je udavana citlivost 87dB.

Vysledny zvuk by sa dal mierne zlepsit zapojenim nejakeho kvalitnejsieho subu do zostavy, ale pri tej investicii by asi bolo lepsie ich cele vymenit za iny, vyssi model.
V kazdom pripade, pokial to coloveku vyhovuje, tak nie je dovod menit :)

Ryan Giggs

tie repraky nemozu hrat dobre, staci ich vidiet na obrazku a je to jasne. / uz len kvoli tomu z coho su vyrobene/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kym s tym nemaš skusenosť, resp. kym si aspoň neprejdeš nazory či recenzie na to ako to hra, nema absolutne žiaden zmysel akokoľvek čokoľvek hodnotiť. To je len mlatenim prazdnej slamy.
Nevyjadrujem sa ku kvalitam tych repro, ale odsudzovať apriori niečo na na zaklade nezmyselnych čisel je absurdne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tie parametre su z hladiska hifi kategorie zlé. /preco by predajca pisal na svojej stranke charateristiky svojho vyrobku horsie ako su v skutocnosti?/

Male búdky z tenkej drevotriesky, mizerny frekv rozsah a niekto povie ze maju dobre basy?
Ja mam doma momentalne AE Aelite 1, co su regalovky minimalne o dve triedy vyssie a napriek tomu by som si nikdy nedolil povedat ze maju slusne basy, pretoze fyzika nepusti, z takeho maleho objemu
to proste nejde. Ale ja to aspon kompenzujem subom, s tym ze onedlho aj tak budem zostavu menit a tieto repro pojdu dozadu ako satelity a dopredu pojde nove velke dospele repro.. :)

Mozme sa kludne bavit, v zmysle, ze Tebe alebo mne, alebo Michaelovi sa paci zvuk nejakych repro,
ale objektivne kvalitne hrat proste nemozu, to potom mozme kludne verit aj na vilu a vlkodlakov..
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Orientujem sa v audiu asi tak dva roky a po pravde som iba "konzument", či sa jedná o články, recenzie alebo osobné vypočutia. Sem tam si zájdem ku Kohútovi a niečo si vypočujem. No jedno som sa za tie dva roky naučil, a to, že netreba súdiť reproduktory/slúchadlá pokiaľ ich na vlastné uši nepočuješ. A to platí stále. Po ďalšie treba zobrať do úvahy o akej cenovej kategórii sa bavíme a po ďalšie čo je najhlavnejšie, každému lahodí niečo iné. Nie som jeden z tých, ktorý je uzavretý vo svojej izbe a nepočúva nič naokola. Mal som možnosť vypočuť si rôzne zostavy (vienna acoustics, dynaudio, lektory od Dali), elektrónkové zosilovače Prima Luna a za poslednú dobu čo som mal štastie na hodinové počúvanie Dynaudio Consequence Ultimate Edition. Čiže myslím, že viem kam sa dá ešte ísť a viem ako by to malo znieť. Po ďalšie treba brať do úvahy, do akej miestnosti tie reproduktory chceš pichnúť. Ja ich mám v izbe 3,5 x 3,5 zozadu a z boku reproduktorov su na stenách molitány a môžem tvrdiť, že na svoju veľkosť a cenu vedia predčiť očakávania. A to nemám boh vie aký high-end zosilovač.

Čísla a realita sú dve rôzne veci.

A nakoniec, neviem ako ty, ale ja sa nevyjadrujem k žiadnemu produktu, s ktorým som nemal osobnú skúsenosť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Preto pisem, ze kazdemu sa moze pacit ine. Jednemu sa paci taky zvuk a inemu onaky.
Ale z hladiska hifi kategorie nemozu mat hentake repraky kvalitne zastupenu basovu zlozku. Nieco co hra od 62Hz jednoducho spodne tony nezahra vobec, alebo skreslene. Ale aj keby tie charakteristiky boli papierovo ine, aj tak to bude dalej kazit mali objem a pouzity material. Nie je problem hocijake repro prebasovat zosikom a pritom si mysliet ze to hra dobre, hoci to iba duní. Na basy potrebujes objem a kvalitnu ozvucnicu, bez toho to proste nejde. :)

To je akoby niekto povedal ze existuje auto s litrovym motorom a vykonom na urovni Ferrari Testarossa
- fyzika nepusti.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten papierovy rozsah je nezmysel. Vyrobca tam môže napisať aj 10 Hz, ale čo z toho keď to bude hrať skreslene, resp. s veľkym prepadom na db? Ako hifista by si take veci mal vedieť. Nehovoriac o veciach ako rozlišenie nizkych tonov, detail, separacia, kontrola basu atd.
A to u6 nehovorim o tom, 6e ka6dz vzrobca pou6iva na meranie inu metodu. 20 Hz u jedneho nemusi byť to čo 20 Hz u druheho. Aj preto sa neda podľa toho orientovať.
Napísať odpoveď