Vypnutie pc po 15 sekundach
Vypnutie pc po 15 sekundach
Ahojte mam problem so zapnutim pc vsetko nabehne ako ma uvodna obrazovka zobrazenie zostavy ram atd a potom vypise hlasku ze Pocitac sa vpyne po 15 sekundach neda sa mi dostat do bisou skusal som aj ine klavesnice ale vobec nereagovala skusal som vsetky klavesy a nic
ZOSTAVA
ASUS M5A99X EVO biso rev 0901
AMD FX 4100
zdroj a grafiku neviem z hlavy ale nemalo by ot byt tym
Dakujem za odpovede.
ZOSTAVA
ASUS M5A99X EVO biso rev 0901
AMD FX 4100
zdroj a grafiku neviem z hlavy ale nemalo by ot byt tym
Dakujem za odpovede.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vypnutie pc po 15 sekundach
Sprav screen alebo najlepsie video, lebo z tohto to clovek nepochopi.
Tak tunak su skusal som vsetko prepojit hdd a cd do ineho slotu pouzival som ps2 a usb klavesnicu a nic vobec nereagovalo na ziaden prikaz na klavesnici
-
vikko78
Medium Professional
ak sa ti nedá dostať ani do biosu, tak ho vyresetuj...napr. vytiahni baterku zo základnej dosky cca na 15 sekund....
Skusal som.vikko78 napísal:ak sa ti nedá dostať ani do biosu, tak ho vyresetuj...napr. vytiahni baterku zo základnej dosky cca na 15 sekund....
Odpojenie baterky na 15 sekúnd nemusí stačiť,treba dlhšie.Kapacity kondenzátorov môžu napätie držať dosť dlho....na urýchlenie pomôže vyskratovanie kontaktov + a - v lôžku batérie,vybijú sa tým príslušné kondenzátory.ciko5 napísal: Skusal som.
Hláška - systém sa vypne za 15s je podozrivá na vírus priamo v biose,ale s tým som sa ešte zatiaľ nestretol. Skús vybrať pamäte,nechaj len jednu,odpoj HDD a opt.mechaniku,zmeraj napätia zo zdroja.
Ak nemáš systémový reproduktor,tak nejaký pripoj,podľa pípania sa dá identifikovať prípadná kolízia zariadení (nájdeš v príručke k MB).
Nabiehanie biosu bez bootovacieho zariadenia (HDD,CD....)musí ostať stáť a nie vypnúť po 15s !
-
typek61
Darca
alebo si precitaj manual zakl.dosky a daj clear cmos
-
Arkaz
Addict
Ak mas zapojene predne USB porty na case skusi ich odpojit. Niektorym to pomohlo s tymto problemom.
Skusal som aj clear cmos aj vybratu baterku mal som ju priblizne vybratu 3 minuty aj hdd aj cd som mal odpojene a neslo tiez sa odstat do biosu skusal osm aj s jednou ram ale nic nepomoholo odpojil som aj grafiku a vymenil osm ju za slabsju tiez nic
Ale ten predny usb som neskusal odpojit vyskusam a napisem ci sa mi to podarilo.
Diky zatial za rady ak to nepomoze napisem
Ale ten predny usb som neskusal odpojit vyskusam a napisem ci sa mi to podarilo.
Diky zatial za rady ak to nepomoze napisem
-
hojko
Site Admin
...alebo odpoj citacku pamatovych kariet.
-
Thommas
Addict
Odpoj všetko, čo nie je dôležité. Nech ti zostane len CPU, doska, zdroj, 1ks RAM, grafika, klávesnica, myš a monitor. Ak ani vtedy nenabehne, máš pravdepodobne v čudu dáky čip (LAN, audio, v najhoršom prípade chipset) alebo samotné CPU. Toto je pravdaže verzia len vtedy, ak máš dobre osadený a správne zapojený vetrák (aj chladič) na CPU.
Tak teraz som to vsetko vyskusal odpojil som vsetko nechal som zapojene len 1ks ram ,grafika ,cpu a nic viac vsetko som odpojil a nic nepomohlo skusal som este reset biosu ale aj takl nic neslo stale to iste.
ostava mi jedina reklamacia diky za odpovede a pomoc.
Ak by este niekto vedel co by to mohlo byt tak napiste diky
ostava mi jedina reklamacia diky za odpovede a pomoc.
Ak by este niekto vedel co by to mohlo byt tak napiste diky
-
Thommas
Addict
Ine tam nebude. Bud CPU alebo doska, nepravdepodobne RAM, ale mozes to skusit ak mas doma (alebo ak si vies zohnat).
-
hojko
Site Admin
Co s tym ma procesor alebo RAMka??? Spravne, nic, jasne vidiet, ze tu je problem v USB alebo doske, resp. biose dosky a v nicom inom. Tak na co tie kraviny, ze je chybne CPU, RAMka, disky a neviem co vsetko???
-
Thommas
Addict
To, že problém môže byť hocikde. Ak je problém v USB, tak (by) ťa (malo) pustí do BIOSu. Pri chybnej RAM nemáš šancu.
-
hojko
Site Admin
Thommas: Ak je chybna RAM uplne, tak PC ani nezasvieti a bude pipat, teda rovnako ako ked tam ziadnu RAM nemas. Ak je poskodena v style ako sa bezne stava, ze nainstalujes operacny system, fungujes a zrazu blue screen, tak nevidim dovod, aby to pisalo chybu USB a nastavenia biosu. Toto je cisto zalezitost dosky a pripadne chyby v USB zariadeni.