Mobil do 300e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ChallengerQo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Mobil do 300e

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Zdravím,
Niekoľko podrobností:
Potrebujem rýchle wifi, veľký displej (min 4 palce), možnosť spustiť office dokumenty (+ PDF) a hlavne, nech to beží svižne a neseká mi to.
Ďalej by potešil foťák aspoň 5mpx a HD video nahrávanie, no nepotrpím si na to.
Operačný systém pravdepodobne Android (aspoň 2.2), no nechal by som sa ukecať aj na niečo iné, ak by to stálo za to.
Nakoľko je cena na dané parametre celkom nízka, nemusí to byť nový typ. Od ruky ale nechcem kupovať
Uvažoval som nad HTC Desire HD, momentálne jazdím na 5800xm a je to peklo..

Ďakujem za každú odpoveď a radu.. :)

PS: pri pojme "rýchle wifi" prosím nekrúťte hlavou, ide hlavne o to, aby mi nenačítavalo stránky pol hodinu ako moja 5800 ale svižne ako napr ipady, lepšie samsungy atď..
vladenko007
VIP
VIP

Re: Mobil do 300e

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Odporúčil by som ti Sony Ericsson Xperia NEO ale má len 3,7 "
Ale inak veľmi pekný a z Procesorom 1 GHz celko svižný.

http://www.alza.sk/sony-ericsson-xperia ... 263506.htm
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa hacker300 »

Jednoznacne si kup tento :

http://mobilne-telefony.heureka.sk/htc-evo-3d/

Za tu cenu je to najlepsi mobil kludne by si nim nahradil SAMSUNG GALAXY S II
a tento ma navyse 3D a 4,3 " displej, 5 mpx fotak, atd...

Keby tento mobil stal 400 € tak sa ani necudujem. :)
Daj na mna budes maximalne spokojny ja ho mam uz mesiac.
Kup ho z toho interstore dopravu mas zdarma !!! :)
Je tam na vyber viac variant.
ChallengerQo
Expert
Expert

Pozeral som aj EVO, len mi celkom nedošlo, prečo ho napríklad na alze zlacneli o 50%.. + na tie parametre má nejakú nízku cenu. Vie o tom niekto niečo?
Btw, Thommas, tú tému som sa snažil nájsť, ale nikde hore nebola.. mala by byť zamknutá ako sú ntb, pc a foťáky si myslím.
Btw2: neviem kto mi znížil karmu za to, že som napísal, že 5800 je črep, ale stojím si za tým. a dík.. :D
Za ostatné rady dík.. :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Zlacnenie nastalo kvoli tomu ze nikto to nechcel hlavne kvoli 3D.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Staci pozriet recenzie a zistis ci bola zlacnena koli chybam alebo len tak.

A 5800 crep nie je. Mam ju a ide v pohode. Web nacita naozaj rychlo (500KB/s mobilny a Wi-Fi aj viac).
Ale karmu som ti ja neznizil.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

chceš svižný telefón, ktorý nebude sekať a uvažuješ o androide ? :D no ták, aj ja mám android ale priznajme si, kto ho sem tam nemá chuť hodiť niekam ? :D
http://mobilne-telefony.heureka.sk/htc-hd7/
napríklad toto spĺňa všetky tvoje požiadavky, dispeju si užiješ až až a bude to svižnejšie jak android s dvojjadrom a gigovou ram :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Musím súhlasiť s robom. Android je svižný to hej, ale niekedy má svoje chvíľky a seká viac ako 5800vka.
A som rád že sa rád hrám s mobilami a PC lebo android je OS urob si sám. Ak tak porovnávam android a Symbian tak Symbian je vo veľa ohľadoch lepší (nie vo všetkom). S iOS neporovnávam, ten som nemal (iba pár hodín čo som sa s tým babral).

No a WM som nemal a ani by som nechcel. Teda 7smička a 8smička bude asi fajn no nekupoval by som kým by som sa s tým nepohral aspoň 2 dni.

Takže android nie je zlá voľba no hodí sa vlastný Launcher, nepožívať Live tapety, nedávať tony widgetov na plochu a zbytočnosti inštalovať na pamäťovku (ak má mobil málo miest tak ho to zbrzdí a nehovorím o RAM).
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

HTC EVO 3D som vlastnil cca dva tyzdne neni to zly mobil ale nema podla mna moc dobru vydrz baterie...vadilo mi ze ma hrubsie telo...fotak priemerny HTC nerobi dobre fotoaparaty.....ale zasa je to dvojjadro..slusny displej....update na ICS (len moze to byt aj za 6 mesiacov) najvacsie plus je cena....predava sa preto lacnejsi lebo nemal uspech a konci jeho vyroba

do 300€ neviem docoho by som isiel ale asi EVO lebo nic lepsie nenajdes...mozno Xperia Neo V nemusi byt zla volba....
ChallengerQo
Expert
Expert

Chystám sa objednať evo tento týždeň, zvažoval som ešte desire HD ako som už spomenul v prvom poste, ale keď som si to tak porovnal, tak evo z toho vychádza lepšie.

Čo sa týka nokie, tak s ňou nie som spokojný. Od telefónu očakávam, že mi pôjde menu bez sekania, internetové stránky sa načítajú rýchlo (v škole je napríklad router niekde na chodbe a ja nechytím poriadne signál ak sedím v triede. ľudia s androidom alebo iOS bežia vpohode, tak mi nehovorte, že to nie je chyba telefónu alebo symbianu, lebo to nedáva zmysel), nebude mi permanentne vypisovať "nedostatok pamäte" ak mám otvorené tri okná v opere a pustenú hudbu (v telefóne mám voľných 50mb z 70 a na karte cez 2gb). Mám najnovší sw update a aj tak flash neprehrá pomaly odkedy som to kúpil a nedá sa to tiež nijako inak aktualizovať (teda aspoň som nič schopné nenašiel). Možno je to len mojou neschopnosťou, ale fakt tomu telefónu neviem prísť na chuť. A to ani nevravím, že žiaden pdf reader (neplatený) neviem nájsť do tohto telefónu, pričom už pri predchádzajúcom (6120c) som si vpohode prezeral pdfka, word a ppt. Dosť často to totiž používam (teda, používal som do 5800, teraz začnem znova)
Aj keď s ním nie som spokojný, nie je to až taký blbý telefón.. na volanie a smskovanie je fajn, sem tam trocha webu (ale nie veľa, lebo nedostatok pamäte!) a trocha hudby sa do toho vojde tiež (max 8gb sd karta, nič moc)

Takže toľko, dík za rady :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vysoke poziadavky a nie prilis najvacsi rozpocet. Preco nechces mobil z bazaru, taky Galaxy S2 by splnal co potrebujes a cena z bazaru by bola nieco cez 300e.
ChallengerQo
Expert
Expert

Evo je za dobrú cenu, je to fajn mobil a je veľmi vysoko pravdepodobné, že splní moje požiadavky. Nemyslím si, že sú nejako vysoké a viac ako 300 eur za mobil nie som ochotný dať už len z princípu. ale ďakujem za názor
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ChallengerQo napísal:Čo sa týka nokie, tak s ňou nie som spokojný. Od telefónu očakávam, že mi pôjde menu bez sekania, internetové stránky sa načítajú rýchlo (v škole je napríklad router niekde na chodbe a ja nechytím poriadne signál ak sedím v triede. ľudia s androidom alebo iOS bežia vpohode, tak mi nehovorte, že to nie je chyba telefónu alebo symbianu, lebo to nedáva zmysel), nebude mi permanentne vypisovať "nedostatok pamäte" ak mám otvorené tri okná v opere a pustenú hudbu (v telefóne mám voľných 50mb z 70 a na karte cez 2gb). Mám najnovší sw update a aj tak flash neprehrá pomaly odkedy som to kúpil a nedá sa to tiež nijako inak aktualizovať (teda aspoň som nič schopné nenašiel). Možno je to len mojou neschopnosťou, ale fakt tomu telefónu neviem prísť na chuť. A to ani nevravím, že žiaden pdf reader (neplatený) neviem nájsť do tohto telefónu, pričom už pri predchádzajúcom (6120c) som si vpohode prezeral pdfka, word a ppt. Dosť často to totiž používam (teda, používal som do 5800, teraz začnem znova)
Aj keď s ním nie som spokojný, nie je to až taký blbý telefón.. na volanie a smskovanie je fajn, sem tam trocha webu (ale nie veľa, lebo nedostatok pamäte!) a trocha hudby sa do toho vojde tiež (max 8gb sd karta, nič moc)
Ehm, nehovorím že to je best telefón ale nič z toho čo popisuješ sa mne nestáva. Dokonca mám lepší signál Wi-Fi ako na noteboooku a signál chytám aj v pivnici (router je na 2hom poschodí a signál mám nad 10%).
Flash prehráva bez problému aj PDF v ňom mám aj Word či Excel alebo PowerPoint.
Nedostatok pamäte? Hmmm mne sa to dialo iba ak som mal SPB Shell a Operu lebo SPB žralo veľa RAM. Bežne som v škole mal zapnuté internetové rádio a 2 karty na opere (hojko, symbianmania a niekedy aj nejaké novinky) a nikdy problém nebol.
Nehovorím že je dokonale plynulý. V porovnaní s androidom mu to menu seká ale zasa mne vydržal 3dni neustáleho používania (hry, internetové rádio počas celej školy) a ak som ho nepoužíval len raz za čas hovor tak aj týždeň.

Buď si dostal zlý kúsok alebo s ním nevieš pracovať.

A na androide ma najviac štve jeho výdrž. Sakra veď ho nabíjam niekedy aj 2x denne.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

musim suhlasit co som pocul 5800 ma dobry prijem wifi....ked ti vadi sekanie v menu trosku to pocitis ak budes mat EVO 3D chvilami troska seka....co mi dost vadilo zadny kryt nesedi moc dobre...a displej by mohol mat krajsiu bielu....ak zapnes nejaku hru nebodaj 3D uvidis ako pojde rychlo dolu baterka...behom 20min kludne aj 20-30% pri vysokej teplote cca 40 stupnov klesa strasne rychle baterka a to prehrievanie bude
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

Čo čakáte výdrž ? Šak to má dvojjadro a obrovský displej,prehrievanie? Chladiť sa to nejako musí,fyzika nepustí.
Btw- tvoje požiadavky splňa aj moj Desire. Až na ten displej a stál polovičku aj s ročnou zárukou
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ChallengerQo napísal:(ale nie veľa, lebo nedostatok pamäte!) a trocha hudby sa do toho vojde tiež (max 8gb sd karta, nič moc)
toto ma pravdu ked som spustil net tak mi ho normalne vyplo alebo nedostatok pamate :roll:
a neviem odkial si zobral taku sprostost ze max 8 GB mne to v pohode zobralo 16 GB :wink:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Asi si myslel ze ta 8GB co bola k tomu dodavana je max :D ja mam 32GB a v pohode funguje aj s nou (skusal som, teraz mam SE Xperia Live).
A to s pamatou: No neviem, mne to nevyhodilo kym som nezapol SBP Shell. Inak aj 4 karty cez Opera Mobile (nie Mini).
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

ja som odporúčal WP, tam by neboli problémy so zamrzaním, sekaním :)
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

mr.joda no moj Note ma tiez dvojjadro displej 5,3 a baterka je ovela lepsia ako na EVO 3D
Napísať odpoveď