srsly? fakt mi nerobi problem aj pracovat aj studovat a myslim, ze moje vysledky su vysoko nadpriemerne a vobec sa necitim nejak obmedzovany, ved na VS pokial sa nejedna o nejaky smer kde musis byt na labakoch alebo rysovať, robit projekty a pod sa staci skutocne ucit len pocas skuskoveho, ostatne je fakt malina, nejake zapocty porobit alebo odovzdat nejaku pracu nemoze byt pre dospeleho problem popri robote...to, ze mam menej casu na konicky je druha vec, ale to je teraz nedolezitehughito napísal:Už prestaňte s tým mýtom, že ak je škola spoplatnená, je lepšia. To, že žiak je nútený počas štúdia ešte pracovať ide len na úkor štúdia samotného, nijak inak. Veď to vidím na ľuďoch okolo seba, ktorí študujú a pracujú a napr. robote musia dať prednosť pred prednáškou či seminárom. To má byť ako pozitívne ? Takisto človek, ktorý je poobede v škole a doobeda v robote asi nemá už moc síl sa ešte seriózne venovať škole, alebo vôbec nejakej intelektuálnejšej činnosti. Už len akurát tak vypnúť pred TV či PC.
Maturita
Re: Maturita
-
Blackangel
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
axis: najprv preveruj az potom pis tu na mas svedsku univerzitu http://www.lunduniversity.lu.se/o.o.i.s/24798
ak vies anglicky tak by ti nemalo problem rozumiet ze EU studenti nemusia platit
. ale pokial pride nejaky z cambodze tak ano.
A to ze EU za teba plati tak to som mozno prehnane povedal ale myslel som to ze EU studenti mozu studovat v krajinach EU zdarma alebo lacnejsie ako iný priklad: kent university oxford atd,..
Vacsina platenych vysokych skol je lepsia ako neplatene.. dokazov su vysledky US/CAD/AUS/UK vysledky vysokych skol... neplatenych skol mas tam mozno 1 ku 100.
si nepochopil ze VSADES MAS aj dobrych ale aj zlych ale pocet je iny.. na 100% ze najdes aj dobreho profesora v afrike ale tych nie je tolko pretoze nemali take moznosti... chapes ? ?
Vidim kto je vygumovany ktory pise bez dotatocnych dokazov
diky za koverzaciu ale nervovo si to nezvladol 
Moj prvy jazyk je vietnamsky
nejaky problem ?
ak vies anglicky tak by ti nemalo problem rozumiet ze EU studenti nemusia platit
A to ze EU za teba plati tak to som mozno prehnane povedal ale myslel som to ze EU studenti mozu studovat v krajinach EU zdarma alebo lacnejsie ako iný priklad: kent university oxford atd,..
Vacsina platenych vysokych skol je lepsia ako neplatene.. dokazov su vysledky US/CAD/AUS/UK vysledky vysokych skol... neplatenych skol mas tam mozno 1 ku 100.
si nepochopil ze VSADES MAS aj dobrych ale aj zlych ale pocet je iny.. na 100% ze najdes aj dobreho profesora v afrike ale tych nie je tolko pretoze nemali take moznosti... chapes ? ?
Vidim kto je vygumovany ktory pise bez dotatocnych dokazov
Moj prvy jazyk je vietnamsky
-
axxis
Addict
ok, s platenim mimo EU si mal pravdu
co presne som psychicky nezvladol? Tvoj argument s Afrikou?(totalne validny btw.
) Alebo este lepsie, ze na platenej skole sa Ti inac vyvija mozog? (oh, the horror
idem si poplakat ku psychiatrovi o tejto nehoraznej sikane, ktoru si tu na mne previedol
znicil si cely moj zivot, ale na druhu stranu Ti musim pogratulovat, dnes si vyhral internet)
To skor Ty si nezvladol pochopit, ze uz samotne radenie vysokych skol do rebrickov samo o sebe nema ziadny zmysel a hlavne, ze vyuka toto poradie ovplynuje v uplne minoritnej miere. Myslis si, ze tym ze okolo seba mavas styrma statmi (kludne pridaj aj dalsie s platenymi skolami) nieco zmenis na fakte, ze skola zadarmo moze mat lepsi status ako platene skoly? AK mi neveris pozri si tie svoje oblubene mienkotvorne rebricky (http://www.online-universities.us/top50 ... sities.htm a pozri sa ako vysoko su Finsko, Norsko, Swedsko a Dansko. a pre Tvoj pokoj duse, moja univerzita tam je na 69 mieste a rocna platba je takmer 5000EUR. a priznam s Ti, ze nebadam ZIADNY rozdiel vo vyuke, ktora je tu a ktora bola ked som este studoval v CR. Mozno s tym rozdielom, ze tu je jednoduchsie sa udrzat na skole, lebo skusky dostanes takmer zadarmo, niektore Jap univerzity skusky dokonca ani nemaju) A prosim ukaz mi tie vysledky, ktore poukazuju v com su tie platene skoly o tolko lepsie ako tie zadarmo
(nech mozem prepadnut do este vacsich hlbok psychickej depresie sposobenej 15 rocnym bambusakom
)
PS. ak sa pytas na moj problem s Vietnamcinou takto tak ano, mam s tym problem.
mas s tym problem?
edit:\\ jezis ten rebricek co som tu dal ma totalne nici, vyzera byt velmi nezaujaty ako ostatne vsetky.
Harward ma 100% a najlepsia Europska skola 43% to indikuje to, ze mozog v Europe sa Ti v najlepsom pripade nevyvija ani z polovice tak dobre ako sa Ti moze v USA, druha najlepsia ma 34% a klesa.
Stary kontinet je ocividne plny velkych debilov a neschopnych profesorov. A to nevravim, ze TODA ma o 20% viac ako Osaka, (ale stale dvakrat menej ako US univerzity of kors) chcel by som vidiet princip tvorenia tychto veci.
co presne som psychicky nezvladol? Tvoj argument s Afrikou?(totalne validny btw.
To skor Ty si nezvladol pochopit, ze uz samotne radenie vysokych skol do rebrickov samo o sebe nema ziadny zmysel a hlavne, ze vyuka toto poradie ovplynuje v uplne minoritnej miere. Myslis si, ze tym ze okolo seba mavas styrma statmi (kludne pridaj aj dalsie s platenymi skolami) nieco zmenis na fakte, ze skola zadarmo moze mat lepsi status ako platene skoly? AK mi neveris pozri si tie svoje oblubene mienkotvorne rebricky (http://www.online-universities.us/top50 ... sities.htm a pozri sa ako vysoko su Finsko, Norsko, Swedsko a Dansko. a pre Tvoj pokoj duse, moja univerzita tam je na 69 mieste a rocna platba je takmer 5000EUR. a priznam s Ti, ze nebadam ZIADNY rozdiel vo vyuke, ktora je tu a ktora bola ked som este studoval v CR. Mozno s tym rozdielom, ze tu je jednoduchsie sa udrzat na skole, lebo skusky dostanes takmer zadarmo, niektore Jap univerzity skusky dokonca ani nemaju) A prosim ukaz mi tie vysledky, ktore poukazuju v com su tie platene skoly o tolko lepsie ako tie zadarmo
PS. ak sa pytas na moj problem s Vietnamcinou takto tak ano, mam s tym problem.
edit:\\ jezis ten rebricek co som tu dal ma totalne nici, vyzera byt velmi nezaujaty ako ostatne vsetky.
-
master23
Light Professional
ak su skoly neplatene, tak su logicky dotovane statom. takze bud to plati student alebo stat.
takze ta debata je fakt zbytocna, co je lepsie.
v profesoroch neni urcite velky rozdiel, i ked si myslim, ze profesori na TOP TOP skolach su urcite lepsi (chap ako mudrejsi v tom danom odbore). ale ide teda skor o tie facilities, podmienky na vyskum, atd. a hlavne o to, co sa ucime tu a co na top skolach. mne napr. na VSE pride vela predmetov ako zbytocnych.
takze ta debata je fakt zbytocna, co je lepsie.
v profesoroch neni urcite velky rozdiel, i ked si myslim, ze profesori na TOP TOP skolach su urcite lepsi (chap ako mudrejsi v tom danom odbore). ale ide teda skor o tie facilities, podmienky na vyskum, atd. a hlavne o to, co sa ucime tu a co na top skolach. mne napr. na VSE pride vela predmetov ako zbytocnych.
-
Blackangel
Light Star
Vidim ako su vysoko vysoke skoly svedska finska a danska ale kukni sa na USA CAD alebo UK kde su platene a pocet ich tam je tolko... .
To ti hned dokazuje ze platene su lepsie. vidim v top 100 ma vacsiu prevahu USA UK a CAD kde su platene. Finsko svedsko a dansko, ano su na vysokej urovni ale ich pocet skol nie je tolko. "niektore JAP skusky nemaju" to ti tak poviem pokial mas dobry system vzdalavanie na strednych skolach tak vysoke skoly nemusia mat prijmacie. Take ako University of Toronto alebo York university Macgril, berkeley tiez nemaju pretoze beru podla priemerov a veria v ich system vzdelavania v strednych skolach. Je este mnoho inych vysokych skolach na urovni ktore neberu podla prijmacky. Lepsie vo vyuke ako dokaz prijamy nemam ale podla statistiky si myslim ze platene su na lepsej urovni teda musia byt celkovo lepsie. Ako som hovoril ucitelia co sa ucili v case komunizmu nemozu byt lepsimi ucitelmi ako zapad dovod som aj pisal. Ano ucitelia sa mozu zmenit kedze teraz ten cas uz neni ale kym sa oni zmenia a adaptuju sa na veci ktore nevedeli tak ti zapadni ucitelia tiez idu dopredu.(lepsie platy maju ucitelia v platenych skol cize lepsia motivacia) Mozes tvrdit ze nie su lepsie ale bol si v nejakych top 100 univerzit ?? moje tvrdenia su iba podla statistik... inak dokazat to neviem a pochybujem ze by niekto vedel
Neviem teraz ktore statisky su pravdive ale ja som si kukol toto http://www.topuniversities.com/universi ... kings/2011 a vyzera to aj lepsie... mas tam napisane ze aj v ktorych fakultach su na akej urovni napr MIT je na prvom mieste v IT ale zasa v inych fakultach klesa...
To ti hned dokazuje ze platene su lepsie. vidim v top 100 ma vacsiu prevahu USA UK a CAD kde su platene. Finsko svedsko a dansko, ano su na vysokej urovni ale ich pocet skol nie je tolko. "niektore JAP skusky nemaju" to ti tak poviem pokial mas dobry system vzdalavanie na strednych skolach tak vysoke skoly nemusia mat prijmacie. Take ako University of Toronto alebo York university Macgril, berkeley tiez nemaju pretoze beru podla priemerov a veria v ich system vzdelavania v strednych skolach. Je este mnoho inych vysokych skolach na urovni ktore neberu podla prijmacky. Lepsie vo vyuke ako dokaz prijamy nemam ale podla statistiky si myslim ze platene su na lepsej urovni teda musia byt celkovo lepsie. Ako som hovoril ucitelia co sa ucili v case komunizmu nemozu byt lepsimi ucitelmi ako zapad dovod som aj pisal. Ano ucitelia sa mozu zmenit kedze teraz ten cas uz neni ale kym sa oni zmenia a adaptuju sa na veci ktore nevedeli tak ti zapadni ucitelia tiez idu dopredu.(lepsie platy maju ucitelia v platenych skol cize lepsia motivacia) Mozes tvrdit ze nie su lepsie ale bol si v nejakych top 100 univerzit ?? moje tvrdenia su iba podla statistik... inak dokazat to neviem a pochybujem ze by niekto vedel
Neviem teraz ktore statisky su pravdive ale ja som si kukol toto http://www.topuniversities.com/universi ... kings/2011 a vyzera to aj lepsie... mas tam napisane ze aj v ktorych fakultach su na akej urovni napr MIT je na prvom mieste v IT ale zasa v inych fakultach klesa...
-
master23
Light Professional
na UC Berkley chcu SAT alebo ACT. V Amerike neni snad skoly, ktora prijima na zaklade priemerov.
Vzdy je to bud SAT alebo ACT, a niekedy plus este dva SATII testy (fyzika, matika, bio, che). a niektore skoly maju este aj rozne essays, teacher recommendation.
a pre international students, to je samozrejme este navyse nejaky certifikat, najcastejsie TOEFL.
Vzdy je to bud SAT alebo ACT, a niekedy plus este dva SATII testy (fyzika, matika, bio, che). a niektore skoly maju este aj rozne essays, teacher recommendation.
a pre international students, to je samozrejme este navyse nejaky certifikat, najcastejsie TOEFL.
Zdravim vsetkych vidim ze mate dlhu diskusiu tuna ja len co sa stane ake nemzaturujem 3 krat na ustnej
????? kazdy mi nieco ine vravi ???
Budeš mať opravný termín v auguste. Ak ani ten nespravíš, opakuješ celý ročník.
to sa da 3-krat nespravit ustnu?
zalezi podla temi aku dostanem ..... 
no dufam, ze to nebude sklonovanie a gramatika, to by ozaj nedopadlo dobre...
Maturita 2012
Tento rok sa opäť maturuje
, a nemá niekto nejaké bližšie informácie ...?
Re: Maturita 2012
maturita urcite bude....
pravdepodobne bude písomná a ústna časť ! 
Hlavne nerob stres
Písomnú dá aj ten najväčší blb ... a keby aj nie, tak pri ústnej ti dajú trojku aby si prešiel (pre profesorov sú to len starosti naviac)
A pokiaľ sa aspoň čo to učíš, neflákaš úplne tú školu... tak nezmaturuješ horšie ako na dvojku
Hlavne nerob stres
A pokiaľ sa aspoň čo to učíš, neflákaš úplne tú školu... tak nezmaturuješ horšie ako na dvojku
samozrejme maturita bude
uz za tyzden.
ako sa hovori maturita, formalita ale bolo by fajn keby sa tu zverejnili nejake testy, no nie ?
ako sa hovori maturita, formalita ale bolo by fajn keby sa tu zverejnili nejake testy, no nie ?
bez šance
jediná vec čo sa nám ako tak podarilo, bolo, že sme na anglickej časti slohu počúvali v rádiu vyhlásenie tém.
Tuším to bolo o 12:00 ..a profák/dozor so zadaním prišiel do triedy až nejak 12:05 ... takže sme mali tých 5 minút k dobru, aby sme si naštudovali
hlavné znaky... poprípade sa ešte medzi sebou poradili....
a pamätaj ! ... mužský rod od slova letuška, je steward !
Tuším to bolo o 12:00 ..a profák/dozor so zadaním prišiel do triedy až nejak 12:05 ... takže sme mali tých 5 minút k dobru, aby sme si naštudovali
hlavné znaky... poprípade sa ešte medzi sebou poradili....
a pamätaj ! ... mužský rod od slova letuška, je steward !
minuly rok asi 4 hodiny pred maturitou boli zverejnene testy...
tento rok mozno pridu s niecim novym, steward uz bol
tento rok mozno pridu s niecim novym, steward uz bol
Ja som vychytal stewarda
... som nemohol keď mi spolužiak hovoril ako tam napísal letúch ... 
počujte B2 na jazyky to je len na gymploch či na každej strednej? btw dobrá hovadina ...nezávidím oktavánom
Lubenečko: letúch, letúň, letuška, strojvodca, takých bolo viac...