Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Stoporko »

K rôznym tabuľkám, grafom...: ako posledne vravel náš profesor envirochémie: "sú tie dáta validované? Nie? Tak potom akoby ani neexistovali...otočme list."

Ktoré ofiko prieskumy a tabuľky s grafmi sú validované? Ktoré sú viacnásobne overené v teréne? Pretože v praxi sú viacnásobné tvrdenia obyčajných ľudí z praxe oveľa kredibilnejšie, než nevalidovaný prieskum.

Môžte pokračovať v debate, len toľko som chcel. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takže predsa len asi bude nejaká klika v tom SME aj inde, čo kope za záujmy cigánov. To je zaujímavé.

Ja som tu hodil štatistiku z MP, teda, aspoň tak uvádzajú zdroj. Tí asi vedia, komu tie dávky dávajú, nejako to evidujú, takže to sa dá brať ako dôveryhodný zdroj. A prepáč, ale tvoje subjektívne zážitky sú len subjektívne, takisto ako všetkých ostatných ľudí, čo zažívajú cigánov čakajúcich na dávky. Takže deriváty, konštrukcie a subjektívne závery idú akurát tak od teba.

Stoporko: Áno, samozrejme, keď nám štatistika hrá do karát, tak to tu budete opakovať aj miliónkrát, ale keď nie, tak sa už vykrúcate ako červy a ty vytiahneš aj tromf v podobe profesora envirochémie. Určite (ironicky, aby seth nemusel písať že konštruujem) si si to šanoval na podobnú príležitosť. :wink:

Ďalej číslo, čo ma zaujalo. Počet poberateľov: 190 000

Cigánov je koľko ? Cca 400 000 ? Aj keby to boli všetko cigáni (čo je samozrejme nezmysel), tak to nekorešponduje s tými veľkohubými vyhláseniami ktorú tu padali, že 95% cigánov sú tí "neprispôsobiví." Samozrejme, z toho celkového čísla je veľa detí, čiže sa to vôbec nedá nejak presne určiť, ale dajú sa vylúčiť tie nezmysly, ktoré sa tu tak radostne a podporujúco šírili a operovali sa tu s tými číslami, ako keby išlo o čísla z písma svätého.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Tie cisla su preto take udivujuce lebo cigani okrem davok hmotnej nudzi poberaju aj rodinne pridavky a pridavky na deti, v podstate hlavne z toho ziju.

A ak si pozriete kraje kde su najviac poberane davky hmotnej nudzi, vitazcia take kraje ako su Kosicky, Presovksy atd atd, teda kraje kde je zastupenie ciganov najvacsie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Áno, v SME je s určitosťou nejaká "klika", ktorá našich chránených začmudených občanov často pasuje do roly nedotknuteľných. Ak je spáchaný trestný čin, spravili to "sociálne slabší", ak je spáchané niečo cigánom, už je z toho "rasistický útok na rómov". Viem, že si to nevšímaš, ale ja áno. A normálne to určite nie je.

Tie čísla sú dôveryhodné a vedia, že komu tie dávky dávajú? Hádam mi nechceš tvrdiť, že MP si zisťuje, koľko cigánov poberá dávky, to by bolo rasistické, nie? Okrem toho, ja som ti už vysvetlil, že o čo ide - tá "analýza" je postavená na hlavu, cigáni nemajú jednotlivcov? Už len vzhľadom na demografiu cigánov, ak sa im rodí toľko detí, koľko z nich je už asi na podpore? Takéto údaje určite MP nemá, tak isto ich nemá ani o tom, či "dávky idú do osád, alebo nie". Je to iba výplod novinára, ktorý ten článok napísal. Zlé uzávery postavené na vratkých údajoch a hlavne zle spracované s cieľom dosiahnuť taký výsledok, aký dosiahnuť chcel.

Moje subjektívne skúsenosti sú na 10 000x vyššej úrovni, ako nejaké čísla od ľudí, ktorí cigána v živote nevideli. Ďalší problém ti už naznačil Stoporko. Ja som nič netvrdil, ani jeden derivát, ani jednu konštrukciu - iba som napísal, že východniari majú určite iné skúsenosti. Tak netrep.

Akým spôsobom si vylúčil na základe toho čísla 190 000 to, že cigáni nie sú väčšinou tí neprispôsobiví? Nože, daj tú matematiku, nech sa poučím.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: ok.

seth:
Áno, v SME je s určitosťou nejaká "klika", ktorá našich chránených začmudených občanov často pasuje do roly nedotknuteľných. Ak je spáchaný trestný čin, spravili to "sociálne slabší", ak je spáchané niečo cigánom, už je z toho "rasistický útok na rómov". Viem, že si to nevšímaš, ale ja áno. A normálne to určite nie je.
Ďakujem, že vieš lepšie čo si všímam a čo nie. Presne o toto som viackrát odsudzoval, aj keď samozrejme to netreba brať do extrému. Rasových útokov na cigánov je viac, ako rasových útokov cigánov na bielych. Aj také sa samozrejme vyskytujú, ale väčšinou ide zo strany cigánov o číre zlodejské kriminálne činy.
Tie čísla sú dôveryhodné a vedia, že komu tie dávky dávajú? Hádam mi nechceš tvrdiť, že MP si zisťuje, koľko cigánov poberá dávky, to by bolo rasistické, nie? Okrem toho, ja som ti už vysvetlil, že o čo ide - tá "analýza" je postavená na hlavu, cigáni nemajú jednotlivcov? Už len vzhľadom na demografiu cigánov, ak sa im rodí toľko detí, koľko z nich je už asi na podpore? Takéto údaje určite MP nemá, tak isto ich nemá ani o tom, či "dávky idú do osád, alebo nie". Je to iba výplod novinára, ktorý ten článok napísal. Zlé uzávery postavené na vratkých údajoch a hlavne zle spracované s cieľom dosiahnuť taký výsledok, aký dosiahnuť chcel.
To sme predsa už rozoberali - to musí uznať sám, že cigáni tých jednotlivcov bez detí naozaj až tak moc nemajú. Jednotlivec je myslený od 18 rokov - a je to jednotlivec bez detí, lebo tam bola aj kolonka jednotlivec s deťmi. A taký dostane určite viac, takže si dovolím tvrdiť, že v tom čísle naozaj nie je zahrnuté nejaké extra veľké % cigánov.
Moje subjektívne skúsenosti sú na 10 000x vyššej úrovni, ako nejaké čísla od ľudí, ktorí cigána v živote nevideli. Ďalší problém ti už naznačil Stoporko. Ja som nič netvrdil, ani jeden derivát, ani jednu konštrukciu - iba som napísal, že východniari majú určite iné skúsenosti. Tak netrep.
Hlavne že za moje subjektívne skúsenosti som bol kameňovaný. Ale ok, je to tvoj názor.
Akým spôsobom si vylúčil na základe toho čísla 190 000 to, že cigáni nie sú väčšinou tí neprispôsobiví? Nože, daj tú matematiku, nech sa poučím.
Tak som to vôbec neformuloval, len som napadol tie čísla >90%.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: V tvojom príspevku si sa celkom jasne vyfarbil. Citujem "ďakujem, že vieš lepšie čo si všímam a čo nie" - ak by si si to (v SME) všímal, tak by si sa hádam nevypytoval, nie? Alebo teda ak si si to všimol, tak prečo sa na to, prekrista, dotazuješ? Len tak, zo srandy? Neviem to pochopiť.

Citujem: "rasových útokov na cigánov je viac, ako rasových útokov cigánov na bielych" - tak a toto je jasný príklad tvojho zmýšľania. Na základe akých faktov, akých prieskumov, akých čísel, akých analýz si dovolíš toto tvrdiť? Lebo pokiaľ viem, tak naša polícia z nejakého dôvodu odmieta robiť štatistiky trestných činov na základe etnického pozadia, tak ako si na toto prišiel? Alebo hádam vidíš každému do duše a vieš, kedy cigán pácha trestný čin na základe rasizmu, alebo nie? Fakt netuším, kde si k takémuto vyhláseniu prišiel, bude asi výsledkom tvojho presvedčenia. Dokonca sa neostýchaš tvrdiť, že "väčšinou ide zo strany cigánov o číre zlodejské činy" - ja tvrdí, že každý trestný čin spáchaný cigánom je rasistickým útokom na členov majority. Vieš mi to snáď vyvrátiť?

Tvoje subjektívne skúsenosti ti nik neberie.

Ja ti tu teraz napíšem svoju analýzu, založenú na číslach našich slávnych štatistických úradov, modré veci sú citácie bez akéhokoľvek upravovania faktov:

Podľa analýzy Euractiv.sk je na Slovensku odhadom 325 000 cigánov, sociológovia totiž tvrdia, že odhadovaný počet 420-500 tisíc nie je správny a je prehnaný (všimni si, aký web som si vybral, taký, aby ich bolo menej, taký, ktorý k cigánom viditeľne pristupuje dostatočne liberálne). Budiž, nech ich je 325 000. Ďalej štatistika hovorí, že "Približne 50 000 Rómov žije v 281 segregovaných osadách, z ktorých mnohé nemajú vodu, alebo elektrinu. Väčšina z týchto Rómov je nezamestnaných. Podľa sociálnych pracovníkov tam žije niekoľko rómskych rodín, v ktorých dve alebo tri generácie nikdy nepracovali." Teda 50 000 z nich žije v osadách, ktoré nie sú elektrifikované a nemajú vodu, pričom štatistika ďalej uvádza, že cigáni žijú v 620 obciach.

Ďalej, podľa vládnej štatistiky z roku 2000 (vzhľadom na demografiu cigánov budú tieto čísla aj tak po 11 rokoch minimálne o 20 percent vyššie) sú údaje o cigánoch a osadách takéto:

...ku koncu roku 2000, na Slovensku bolo evidovaných 620 rómskych osídlení vidieckeho aj mestského typu s celkovým počtom 127 429 obyvateľov, čo tvorilo 23 781 rodín žijúcich v 14 534 obydliach. To znamená, že v priemere v takomto osídlení na jedno obydlie pripadalo 8,8 obyvateľa. Chatrče v rómskych osídleniach možno charakterizovať ako jednoduché príbytky postavené prevažne z dreva, hliny, plechu alebo v kombinácii. Takéto obydlia nevyhovujú platným technickým ani hygienickým normám, sú vybudované svojpomocne, mimo stavebného konania a bez vysporiadania vlastníckych vzťahov k pozemkom. V uvedenom počte osídlení sa nachádza 4 813 takýchto chatrčí. Z celkového počtu 127 429 obyvateľov žijúcich v rómskych osídleniach bolo 50 082 detí do 15 rokov. Zamestnaných bolo 6 366 občanov a 1 512 občanov pripravujúcich sa na výkon povolania. (Ročný výkaz o obytných zoskupeniach na nízkom sociokultúrnom stupni – (rómske osady) za rok 2000).

Článok SME tvrdí, že sociálnu dávku dostáva na celom Slovensku iba 189 000 ľudí, pričom podľa nich iba 3 percentá z nich sú páry so 4 a viac ďeťmi. Na základe informácie, že celkový počet cigánov v cigánskych osídleniach (teda v osadách spoločne, medzi nimi sú aj tie bez elektriny a vody) bol v roku 2000 127 429 a 50 082 z nich boli deti do 15 rokov, už iba táto štatistika dokazuje, že tá "analýza" Svetovej banky je blbosť ako hrom. Nehovoriac o tom, že ďalšia veta euractiv hovorí, že "väčšina z týchto Rómov (v osadách) je nezamestnaných" Ak je teda iba v osadách 127 000 cigánov a väčšina z nich je bez vzdelania a zamestnania, tak dajme tomu, že 100 000 z nich nepracuje (aj to som dal dosť vysoké percento zamestnanosti) - teda z celkových poberateľov dávok je 100 000 zo 190 000 nadpolovičná väčšina. Už iba na základe tohoto čiastočného čísla (narábam tu iba s cigánmi z osád, teda so 127 000 kusmi, kde je to ešte do ich odhadovaného počtu 320 000 a neverím, že väčšina z tých zvyšných 200 000 pracuje a nemá deti, atď.) je úplne jasné, že tá "štatistika" a hlavne tie tvrdenia pisálka zo SME, je totálnou demagógiou plnou lží a obracania faktov takým spôsobom, akým som to už v predchádzajúcom príspevku opísal.

Dúfam, že ti táto analýza stačí, pretože ja už neviem ako inak mam naznačiť, že ten článok je sprostosť ako schody.
hughito
Redeemer
Redeemer

Jaj, takže ak okradnem cigána, tak je to rasisticky motivovaný trestný čin ? Rasisticky motivovaný trestný čin je sprevádzaný nejakými špecifikami (napr. ide čisto o útok, obeť nie je okradnutá), pokrikmi, hanlivými označeniami. Samozrejme, že sa toto deje aj zo strany cigánov voči bielym, ale cigáni majú na svedomí prevažne drobnú kriminalitu, malé krádeže prípadne kradnutie zemiakov, psov a pod. - vtedy je jednanie motivované rasizmom ?

Bieli moc cigánov neokrádajú, aspoň nemám taký pocit. Ak ide o nejaký útok voči cigánom, tak to má iný zámer. Alebo snáď nie ?
ja tvrdí, že každý trestný čin spáchaný cigánom je rasistickým útokom na členov majority. Vieš mi to snáď vyvrátiť?
Tu nie je čo vyvracať, to je nezmysel sám o sebe.

Je pekné, že stále píšeš o článku, ktorý som ja vôbec nijak neobhajoval ani sa zaň nezasadzoval. Vybral som si z toho tú tabuľku urobenú podľa ministerstva a nad tým som uvažoval. To je celé.

Faktom je, že aj veľa mladých ľudí nemá prácu, takisto aj starších a keďže je bielych na SK o dosť viac ako cigánov, to číslo 62 % či koľko % na nijak neprekvapuje.

Aj tak to však smeruje k tomu, že nejaké sociálne dávky, či už pre cigánov alebo pre bielych - je to zanedbateľná suma. Je to omrvinka v štátnom rozpočte nehľadiac od rozkrádanie profesionálnych hochštaplerov. Ale aj napriek tomu sa majorita nad tým veľmi pohoršuje, ako to "musí platiť" zo svojich daní a samozrejme, spája sociálne dávky ako celok primárne s cigánmi, čo zjavne nie je kóšer. A v tomto vidím ja ten rasizmus.

A vôbec - stereotypné predstavy, rasistické narážky - 8 z 10 ľudí okolo mňa má takéto spôsoby. A to ako som už stokrát zdôraznil, nikto z nich nežije na takom mieste, kde by naozaj nejaké problémy s cigánmi boli a teda, akože by toto správanie bolo "pochopiteľné."
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

"Jaj, takže ak okradnem cigána, tak je to rasisticky motivovaný trestný čin ?" - to som kde napísal a čím si na to vlastne reagoval? Ako ty vieš alebo nevieš, či niekto pri okrádaní nemyslí "rasisticky"? Ja môžem polemizovať presne tak, ako polemizuješ ty. Ak niekto biely skope cigána, nemusí to automaticky znamenať, že ide o rasistický čin ale o to, že si to skopanie jednoducho zaslúžil, lebo kradol zemiaky. Ako vieš, že cigáni pri kradnutí nie sú motivovaní rasisticky? Prečo neokrádajú samých seba?

Nezmysel je to taký (to, na čo si reagoval) ako to, čo tu bohorovne tvrdíš ty.

Máš zaujímavú stratégiu, hughito a predviedol si to v tejto téme už niekoľko krát. Pošlem tu niečo o cigánoch, spochybním to a ty na to zareaguješ v štýle "ale veď je to ok, tie údaje sú ok, môže to tak byť, hádam tam klamú, je to konšpirácia a majú tam cigáni kliku? Ak ti potom krvopotne naznačím matematiku, že ten článok je zameraný, skreslený, prekrúca údaje a tým pádom je vlastne jeho výpovedná hodnota rovná nule, napíšeš mi tu, že "ty si ho neobhajoval" a podobne. Presne to isté sa stalo aj v minulosti, keď tu niekto poslal prieskum tej "sociologičky", na ktorý som reagoval svojím najdlhším príspevkom ever a ty si to uzavrel podobne, ako tento krát. O čo ti teda vlastne ide?

Záverečné dva odstavce ani nejdem komentovať, lebo už na to nemám síl a ani chuť. Už sa opakuješ a ja už nemám silu ti to furt dookola vyvracať.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - spýtam sa ťa narovinu: čo si o cigánoch myslíš? Alebo ešte momentálne dôležitejšia otázka: Myslíš si, že tá správa zo SME (vrátane grafu) je správna? Poprosím odpoveď ÁNO/NIE, vďaka :)

A ďalšia férová otázka - čo si myslíš o vplyve cigánov všeobecne a aj cigánov z osád na psychiku majority? Narážam na tvoj výrok: "Aj tak to však smeruje k tomu, že nejaké sociálne dávky, či už pre cigánov alebo pre bielych - je to zanedbateľná suma. Je to omrvinka v štátnom rozpočte nehľadiac od rozkrádanie profesionálnych hochštaplerov. Ale aj napriek tomu sa majorita nad tým veľmi pohoršuje, ako to "musí platiť" zo svojich daní a samozrejme, spája sociálne dávky ako celok primárne s cigánmi, čo zjavne nie je kóšer. A v tomto vidím ja ten rasizmus." Lebo rozkrádanie štátu papalášmi až tak vidno nie je, lebo papaláši to robia skryte + spoločnosť ich vníma ako inú kastu. NO cigánov vníma ako niečo rovnocenné, ktoré je oproti majoritne privilegované.

Ďalšia férová otázka - chcem vždy počuť čo si skutočne myslíš: prečo "zjavne nie je košér" spájanie sociálnych dávok ako celok PRIMÁRNE s cigánmi?
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasne som napísal, aké sú sprievodné znaky rasisticky motivovaného trestného činu. Samozrejme, do hláv útočníkom nevidieť, ale pochybujem, že cigán kradnúc zemiaky či psa ešte rozmýšľa aj rasisticky. A vôbec - ak hovoríme o rasistickom útoku, tak je to útok, nie kradnutie. Ak je kradnutie spojené s útokom, tak väčšinou z "donútenia" - obeť sa bráni, spanikárenia alebo podobnej udalosti. Ak niekto útočí rasovo motivovane, tak nekradne a je to sprevádzané väčšinou javmi už spomenutými.

Ty si napísal neuveriteľný nezmysel - ja tvrdí, že každý trestný čin spáchaný cigánom je rasistickým útokom na členov majority. Na to som odpísal: Jaj, takže ak okradnem cigána, tak je to rasisticky motivovaný trestný čin ?Prevrátil som to, ale ide o princíp. Hádam tomu chápeš.

Samozrejme, že nie každý trestný čin cigána je rasistickým útokom voči majorite, takisto ako nie je každý trestný čin bieleho voči cigánovi rasovo motivovaným.
Ak niekto biely skope cigána, nemusí to automaticky znamenať, že ide o rasistický čin ale o to, že si to skopanie jednoducho zaslúžil, lebo kradol zemiaky.
Samozrejme.
Prečo neokrádajú samých seba?
Určite sa deje aj to, kriminalita je aj medzi nimi, takisto ako je aj medzi bielymi.

Ale prosím ťa seth, nebuď nervózny. Môj prvý príspevok v tejto časti sa začínal takto:

Neviem či sa ti nepáči, seth. Propaganda v záujme koho ?

A k tým jednotlivcom - ak chce potencionálne cigánska rodina žiť z dávok, tak musia byť v zložke rodina s x deťmi alebo teda jednotlivci s x detmi. Hlavne od tých detí sa odvíja výška dávky. Štatistika hovorí, že 62% dávok poberajú jednotlivci. To naozaj na cigánov moc nesedí.

Spýtal som sa ťa na tú propagandu, teda, kto tam má na tom záujem a podobne. To mi v podstate doteraz nie je jasné, keďže väčšian Slovákov sú rasisti, cigánov väčšina ľudí nemá rado (mierne povedané), takže ako je možné, že majú takú moc v zdeľovacích prostriedkoch. Ale ok, na to si mi odpovedal svoju verziu, že média proste majú takú taktiku.

Ale ako je vidieť, hneď som riešil iba tú štatistiku tam zverejnenú a uvažol som nad ňou. Článok, závery v ňom a pod. som nijak nekomentoval.

To, že si napísal nejaký svoj ever koment nič nemení na tom, že si niečo vyvrátil podľa seba, to si myslíš ty. Ja si to už nepamätám ako sme to riešili a k čomu sme dospeli, pozerať to nebudem, ale Kusá nie je žiaden odborník spoza stola, venuje sa tejto téme desiatky rokov a naozaj si myslím, že takýto človek si informácie necucá z prstu, má aj vlastné skúsenosti a je pre mňa dôveryhodnejší ako ty. Dúfam, že mi prepáčiš.

__

Stoporko:
Myslíš si, že tá správa zo SME (vrátane grafu) je správna? Poprosím odpoveď ÁNO/NIE, vďaka
Ohľadom grafu, ktorý som dal aj sem: Áno, samozrejme. Sú to štatistiky z ministerstva a určovanie dávok sa nerobí len tak šéj-háj, ako si niektorí zjavne myslíte. Preto majú aj takéto presné štatistiky a evidujú si, kto čo ako poberá/nepoberá, či splnil také a také podmienky a nesplnil. Hádam si niekto nemyslí, že príde cigán niekde na úrad a hneď ho tam obhadzujú peniazmi len tak z pasie.

K tomu ďalšiemu: no čo si o tom myslím, je to proste lákavejšie preto, lebo je to spojené s etnikom, ktoré ma inú farbu kože, iné návyky, iné správanie, prejav, hlas, jazyk. O tom to je, počas celých dejín. Ľudia sa kategorizujú jak sprostí a preto tu máme rasizmus, sterotypy, xenofóbiu, náboženské problémy a pod. Ja som človek, ktorý sa snaží toto všetko stierať a posudzovať človeka len podľa neho samého, ako jednotlivca. A za to som tu kameňovaný.
Ďalšia férová otázka - chcem vždy počuť čo si skutočne myslíš: prečo "zjavne nie je košér" spájanie sociálnych dávok ako celok PRIMÁRNE s cigánmi?
To som tu predsa už napísal: štatistiky hovoria, že 62 % sociálnych dávok v hmotnej núdzi berú jednotlivci. Prečo pojem jednotlivec moc nepasuje na cigánov som písal a píše sa to aj v tom článku. Ako si si všimol, na SK je celkovo veľká nezamestnanosť, zďaleka nejde len o cigánov. Veľkú časť tvoria čerstvo skončení študenti, ktorí si nenájdu prácu. Preto z toho robím taký záver, že "nie je košér" spájanie sociálnych dávok ako celok PRIMÁRNE s cigánmi," ako to majoritná spoločnosť často vidí. Povedz niekomu sociálka a bežnému občanovi SR sa vynorí asociácia s cigánom na prvom mieste, s bezdomovcom na druhom.

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2012, 22:36)
Aj v Čechách funguje procigánska klika, ktorá rovnako interpretuje túto záležitosť. Myslím, že máme čo dočinenia s internacionálnou konšpiráciou. Treba sa mať na pozore.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=735555
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://krimi.cas.sk/clanok/218506/spis- ... -vnuk.html

ako obvykle.... cigánski recidivisti sa činia svojou typickou aktivitou....
siderinho
Novice
Novice

Príspevok od používateľa siderinho »

Toto si pozrite dalsi z mnoha dokazov o tom ze to nie je o rase.

a takých prípadov je o vela viac.Napriklad aj v Cesku v podobnej reality show bol presne taky isty pripad,a z diskusii co som cital som zistil ze vela bielych je takych.

seth ci kto to tu písal prečo sa neohánaš tým že najvyššia kriminalita je v Bratislavskom kraji a trencianskom a najnižšia v Košickom a Prešovskom?Cize tam kde je najvyssi pocet bielych je najvyssia a kde je najvyssi pocet ciganov najnizzia?
Ako odôvodnite to video ludia?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Nešír demagógiu, na základe akých údajov si prišiel na to, že najvyššia kriminalita je v Bratislavskom a Trenčianskom kraji? Trenčiansky kraj má kriminalitu najnižšiu http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=13201 tu si to môžeš pozrieť. A Košický s Prešovským tam vidno tiež. Preštuduj si.
2. Ďalej, je potrebné sa pozrieť na štruktúru územno-správnych celkov a na to, akú veľkú majú záberovú oblasť policajné okrsky. Napríklad taký okres Bratislava II má v sebe Pentagon plný feťákov a podobne. Okrem toho existuje aj hustota a pohyb obyvateľstva. A ešte by sa dalo spomenúť aj ďalších X sociálnych a geografických faktorov.
3. Vieš o tom, že cigánska kriminalita je zanedbávaná aj preto, lebo kopec krádeží spravia neplnoletí? Okrem toho ti hovorí niečo finančná hranica, ktorá ovplyvňuje zápis trestného činu?
--------------
Prosím ťa pekne. Nie som tak primitívny jedinec, aby som pozeral nejakú reality show, televízne kanály nemám a telku používam na filmy. Nebudem strácať čas zábavou pre plebs. Ale stavím sa o moju budúcu zbierku skalpov, že to video určite nevyvrátilo cigánsku kriminalitu na východe Slovenska a všade inde, kde je ich nadpriemer. Takže nabudúce si nájdi na takéto demagógie niekoho, kto má IQ nižšie ako 90 a preštuduj si štatistiky pred tým, ako niečo napíšeš.
siderinho
Novice
Novice

Príspevok od používateľa siderinho »

Zamena manzeliek ukazuju rodinu bielych sockarov zijucich z podpory a pridavkov an deti,hadzu nabytok do ohna a maju spinu smrad a bordel v dome.Urcite aj kradnu.A dalej je tam rodina romska ktora zije naopak slusne a na urovni.A ja mam praveze statistiku nastudovanu.To iste robia neplnolety biely kriminalitu takze to iste.A nastuduj si poriadne kde je kriminalita najvyssia zdroj policia je ten prvy odkaz.

http://spravy.pravda.sk/najvacsia-krimi ... domace_p58

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... vital.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zjavne máš iné štatistiky, ako má PZ SR, kdeže si ich našiel, nože, podeľ sa s nami? Ja som nepopieral, že v okrese BA je najvyššia kriminalita (dokonca som konkrétne spomenul BAII, ty si to ale nejako ignoroval) - kde vidíš v tom druhom odkaze najvyššiu kriminalitu v Trenčianskom kraji a najnižšiu v Košickom a Prešovskom? A ešte, aby si bol spokojný, ti odcitujem niečo z toho druhého odkazu:

Podľa experta - kriminológa tieto štatistiky nezodpovedajú skutočnosti. "Rozdiel medzi skutočnou a registrovanou (kriminalitou) je až desaťnásobná. Tá, ktorá je skrytá a nie je evidovaná, môže byť až desaťkrát vyššia ako skutočná," uvádza Květoň Holcr z Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy.

Takže kľudne pokračuj v presviedčaní klamlivými číslami...Zámena manželiek ma nezaujíma, nikdy nezaujímala a ani nebude, to nechávam na plebs. Ako si sa k tomu dostal ty, to si už môžem iba domyslieť.

Takže na záver - nejako sa ti nepodarilo vyvrátiť moje domnienky o kriminalite cigánov.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

seth, uprimne ta obdivujem, ze mas na to nervy. Oni si budu furt rozpravat svoje rozpravky o tom ako Cigani boli vzdy dobri a len bieli z nich spravili haved, lebo sa im neumoznili aklimatizovat.

siderinho a to tvoje video zo zameny manzeliek ... Fakt? To je tvoj argument? Narkoza, ktora nesmie spravit ZM o tom, ze daju priemernu Bratislavsku rodinu do Kosic do ciganskej osady, lebo by sa zhrnula cela Liga proti rasizmu pred Narkozu a zacali by "protest"?
Ano ich sposob na ukludnenie dnesnej situacie je, ze poukaze na to, ze aj medzi bielymi sa najdu nicnerobiaci degeneranti bez maturity s pohladom na svet jak doktori psychologie ... A medzi ciganmi slusna makajuca rodina, ktora ma rozum a aklimatizovala sa v prostredi.
Ale to nic nemeni na situacii ...

I'm out, prijemny zvysok vecera zelam.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Nádherný príklad konzumenta povrchných informácií. Choď si pustiť ďalšiu pravdivú reportáž a nabudúce si radšej ušetri nervy a ušetri aj nás od týchto bludov.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hughito zas ... Nac na mna reagujes ked nijako nevyvracias moje tvrdenie?
Co ta priviedlo k tomu, ze som povrchny konzument informacii? Negativny postoj k nasim pocernejsim spolubyvajucim? Really?

Primarne som reagoval na siderinho + na neustale omielanie ich "nevinnosti"
Ak mas nieco proti mojmu tvrdeniu, prosim argumenty ... A nie "typicky konzument ha ha ha... etc"

//Ta cast sem nepatrila, s romami nemala nic spolocne ... To bolo na ine forum.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prepáč, ale reagoval som na to komentovanie sociálnych nepokojov v Anglicku, nie na ten zbytok. Mal som to upresniť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A tu máme ďalšie dedičstvo od cigánov, horí nám Krásna Hôrka a ak by niekoho napadlo to spochybňovať, tak citujem: ""Na sto percent vieme potvrdiť, že požiar sa rozšíril z vypaľovania trávy. Pôvodne nás totiž volali na zásah k tamojšej OSADE," potvrdil operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Stanislav Peti." Presne takýmto spôsobom sme v minulosti prišli o CHKO Dreveník a Skalné mesto, ktoré mám 4km od domu, spoločne s cigánskou osadou v Dobrej Vôli a dopadlo to tam presne tak isto. Okrem toho tak ľahol popolom aj celý les nad Kovohutmi v Krompachoch (dole je cigánska osada) a to isté platí pre les v Kolinovciach (nad cigánskou osadou) a aj nad cigánskou osadou v Kľuknave.

ĽPR a AI šup šup do mňa, aký som zlý.

http://roznava.korzar.sme.sk/c/6293781/ ... horka.html

Ináč, aby ste vedeli, SME maže KAŽDÝ JEDEN príspevok, ktorý na to naráža, stačí skopírovať to, čo som skopíroval ja, dať to do diskusie a hneď to zmizne.
Napísať odpoveď