Maturita
Re: Maturita 2012
My ako normálna stredná máme este B1 a gymplaci mozno uz B2 nvm to teraz presne
Žiaci stredných škôl majú na výber B1, B2.
Mám zopár spolužiakov, ktorí si vybrali B2, teraz to ľutujú, lebo na tech. školách im to je na hovno.
Mám zopár spolužiakov, ktorí si vybrali B2, teraz to ľutujú, lebo na tech. školách im to je na hovno.
Ta B2 neni az taka hrozna. Tento rok z nej maturujem povinne ako gymnazista a robil som si uz par testov a neni to to fakt nieco extra tazke. Najvacsia hovadina z testu mi len pride to doplnanie vhodneho slova do textu z moznosti A-D. Ano, da sa to tipnut, to je na tom to dobre, ale v niektorych pripadoch je tam treba doplnit slovo, ktore mi tam pride ako umelo doplnene alebo si neviem vybrat z 2 moznosti, ktore mi tam sedia
Inak maturujem este z matiky, slovenciny (samozrejme) a informatiky. Matiky sa nebojim vobec, len ta slovina... Robil som si testy z predoslich rokov a pohybujem sa okolo 70%. Tu by to chcelo pridat.
Ustnu este neriesim. Na tu je este casu dost.
Inak maturujem este z matiky, slovenciny (samozrejme) a informatiky. Matiky sa nebojim vobec, len ta slovina... Robil som si testy z predoslich rokov a pohybujem sa okolo 70%. Tu by to chcelo pridat.
Ustnu este neriesim. Na tu je este casu dost.
Z písomnej nemám akosi strach. Ako bolo písané, to sa dá podľa mňa spraviť ak len trochu niečo vieš. Čo dúfam viem
Ale tá ústna, no neviem. Vraj to je tento rok nejaké nové a zároveň ťažšie.
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Cjv, z pisomnej sa bojim iba sloviky, tam mavam okolo 50% zo skusobnych testov, z angliny cca 95%. Z matiky nematurujem, ale za to mam prakticke, co tiez nieje sranda... (OA)
Bude sa z cudzieho jazyka pisat aj nejaky sloh ci esej? Pretoze jedni hovoria ze nie a druhi zas ze hej tak sam neviem
.
Re: Maturita
Z nemčiny sa písava sloh a z angliny neviem, asi esej. Opýtaj sa vyučujúceho
Bude sa pisat aj z cudzieho jazyka aj zo slovenskeho (resp. vyucovacieho).
No aj ja som myslel, diki
.
z anglictiny bol list nejakemu priatelovi v zahranici
-
evilbanana
Medium Star
Ja maturujem ako gymnazista som nemal na vyber B2 jazyk, uz sa na gymnaziach neda vberat
-
Suffel
Guru
Nadeo - ja mam tiez prakticke ale tie dufam ze budu bez problemov... ja osobne sa bojim najviac slohu z angliny a testu zo sloviny
.. niekedy sa tie otazky daju ale niekedy su to fakt len chytaky..
-
iceman1414
Medium Star
neviete aké témy budú na výber na sloh zo SJ?
To nevie hadam este nikto. Ale hlasaju to v radiu par minut predtym, ale nic ti to nepomoze tych par minut. Sice pisanie slohov nie je moja silna stranka, ale vzdy nam opravovala na slovencine aj anglictine slohy podla toho, ako sa opravuju maturitne slohy a horsie ako 3 zo slovenciny a 2 z anglictiny som nemal. (Predsalen z anglictiny sa pisu veci ako Letter of complaint, Job application, ktore napise aj idiot, kdezte na slovencinu su veci ako umelecky opis a podobne)
Ja by som sa proste tych slohov az tak nebal. Casu je na to dost a staci tam proste napisat nieco tak aby si si sa vosiel do limitu. Tym si zaistis ze horsie ako 3 mat nebudes (to by si tam musel pisat uplne nieco mimo temu s vela gramatickymi chybami)
Ja by som sa proste tych slohov az tak nebal. Casu je na to dost a staci tam proste napisat nieco tak aby si si sa vosiel do limitu. Tym si zaistis ze horsie ako 3 mat nebudes (to by si tam musel pisat uplne nieco mimo temu s vela gramatickymi chybami)
-
evilbanana
Medium Star
chceem sa spytat na slovencine nam hovoril ucitel ze na slohu-slovencina sa rozdeluje na uvod jadro zaver napisem uvod dam odsek idem pisat jadro dam odsek,a potom kazdu myslienku v jadre vraj oddelujem odsekmi,je to pravda?
edit
pisali no robil som odseky len na uvod jadro avr preto som a pytal karmistovi ktory zjedol vsetku mudrost sveta prajem sk*pat na ploche nohy
edit
pisali no robil som odseky len na uvod jadro avr preto som a pytal karmistovi ktory zjedol vsetku mudrost sveta prajem sk*pat na ploche nohy
Ano. Presne tak ako na kazdom inom slohu. Co ste ziadny nepisali ked sa toto pytas
V slovenskom slohu úvod, jadro, záver na nový riadok a kúsok odsadiť od začiatku riadka (ak sa nemýlim). Myšlienky tiež na nový riadok.
V anglickom slohu úvod jadro záver oddeliť jedným riadkom (teda medzi úvodom, jadrom, záverom bude jedna medzera v podobe jedného voľného riadka), žiadne odsádzanie. Myšlienky tak isto na nový riadok.
V anglickom slohu úvod jadro záver oddeliť jedným riadkom (teda medzi úvodom, jadrom, záverom bude jedna medzera v podobe jedného voľného riadka), žiadne odsádzanie. Myšlienky tak isto na nový riadok.
-
evilbanana
Medium Star
ano ano tak ako pises len som sa chcel utvrdit:) dik
-
Michaelo
Hardcore addict
tl; dr
Zdravím,
existuje podobná stránka ako je http://www.testynavodicak.sk aj na maturu? Aby som si online skúšal testy a nemusel to robiť cez stiahnuté PDFká? Viem že niekde už aj používajú online maturitu tak prečo by také niečo nemalo existovať že?
Ak nie tak rozmýšľam že by sa to malo spraviť (možno sa do toho aj pustím a pri tvorbe sa naučím na maturu
).
Zdravím,
existuje podobná stránka ako je http://www.testynavodicak.sk aj na maturu? Aby som si online skúšal testy a nemusel to robiť cez stiahnuté PDFká? Viem že niekde už aj používajú online maturitu tak prečo by také niečo nemalo existovať že?
Ak nie tak rozmýšľam že by sa to malo spraviť (možno sa do toho aj pustím a pri tvorbe sa naučím na maturu