velkokapacitne HDD
velkokapacitne HDD
Zdravim pani,
potreboval by som vase subjektivne nazory na HDD.
Potrebujem 4x 1TB alebo 2TB.
Zaklad je aby to boli disky co maju velku strednu chybovu dobu a mala hlucnost. Vyrovnavacia pamat 32 a viac MB, SATA3. Budu instalovane bud v bedni alebo v http://datacomp.sk/nas-synology-ds411j- ... 86592.html.
Teraz mam Segate 1TB a uz som ho raz posielal do Holandska do fabriky.
Disky budu zapojene do RAIDU.
Dakujem
potreboval by som vase subjektivne nazory na HDD.
Potrebujem 4x 1TB alebo 2TB.
Zaklad je aby to boli disky co maju velku strednu chybovu dobu a mala hlucnost. Vyrovnavacia pamat 32 a viac MB, SATA3. Budu instalovane bud v bedni alebo v http://datacomp.sk/nas-synology-ds411j- ... 86592.html.
Teraz mam Segate 1TB a uz som ho raz posielal do Holandska do fabriky.
Disky budu zapojene do RAIDU.
Dakujem
Re: velkokapacizne HDD
A? 2x2GB nic? Aky mas rozpocet?
Bud 4x 1TB alebo 4x 2TB. Rozpocet nie je az tak dolezity. Ide hlavne o to aby sa udaje nestratili za 2 mesiace.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
WD RE3/RE4/RE5. Ak len na dáta, tak Green verziu.
Preco chces nutne SATA3, ked DS411j ma SATA2 rozhranie? Neviem, ci od toho lacneho NAS neocakavas viac, ako Ti realne poskytne. Ale ok, tak SATA3. Inak existuje vobec nejaky 1TB/2TB disk, ktory ma menej ako 32MB cache? Neviem o takom. Osobne pouzivam v NASe 1,5TB WD GREEN a mozem vrelo odporucit. Celkovo, z green serie (WD-15/20-EARS) mam doma 6 diskov a vsetky su bez problemov (casto ich prenasam, menim v koliske, ten v NASe ide uz treti rok nonstop). Malo sa zahrievaju a takmer ich nepocut - jedine jemne skrabkanie pri seeku, ale to kazdy disk. Do NASka nic lepsie nepoznam, black seria WD Ti v tebou vybratom NASe neprinesie o nic vacsi vykon, akurat vyssiu cenu. Vykon je dostatocny, bezne po sieti pozeram takto FullHD filmy a nikdy som si nevsimol nejake sekanie (samozrejme popritom bezi torrent-daemon a dalsie sietove sluzby). S inymi znackami v takych parametroch skusenost nemam, kedze preferujem WD a zatial ma nikdy nesklamalo. V pripade ze pojdes tiez do WD-GREEN rady, moze Ti byt napomocne toto: http://diit.cz/clanek/setrici-rezim-wd- ... isku-jak-z - ja tuto proceduru spravim vzdy hned po zakupeni a vybavene.
SATA3 bol len nastrel. Zatial len WD tak asi sa kupim tie. Dakujem za rady.
k6 ake pouzivas NASko ty?
k6 ake pouzivas NASko ty?
Dnes uz archaicky zyxel NSA-210. Bezi mi na tom transmission, CIFS, FTP, TFTP, psybnc, irssi a este nejake vtakoviny.
Re: velkokapacitne HDD
to co pises bezi aj na synology, a vies mi napisat co je na nom lacne ? oproti zyxelu je administracia prepracovanejsia a o pouzitych materialoch ani nehovorim
Preco to porovnavas so zyxelom? Ja som si kupoval co najlacnejsi NAS, ktory bol schopny spravit to co som chcel. Administraciu mam na salame, ked tam mam narootovany vlastny linux.
Lacny som napisal v istom duchu: NAS pre 4 disky s cenou do 300€ nedokaze zazraky. A urcite je zbytocne do neho pchat drahe serverove disky. Zalezi od ucelu pouzitia, ale prvymi narokmi na disk som ziskal dojem, ze to chce vyuzivat na maximum - tak az nieje sklamany.
To je cele.
Lacny som napisal v istom duchu: NAS pre 4 disky s cenou do 300€ nedokaze zazraky. A urcite je zbytocne do neho pchat drahe serverove disky. Zalezi od ucelu pouzitia, ale prvymi narokmi na disk som ziskal dojem, ze to chce vyuzivat na maximum - tak az nieje sklamany.
To je cele.
az teraz som si vsimol ze to je J verzia a ta ma 128mb ram na druhej strane, ak bude vyuzivat iba zalohovanie a bude disky pravidelne kontrolovat, tak o tie data urcite nepride.S tymi wd green nemam dobru skusenost po mesiaci v raid 5 odisli dva disky z troch.
Aj tak chce raid, zrejme mirror.
skus skor zobrat verziu ds411 bez jcka ale nie slim ta je pre 2,5 disky
Toto ma zaujima. Co im bolo? RAID neRAID, stale je to len o zapsie a citani binarnych dat (z pohladu disku). Boli z rovnakej serie, alebo uplne random? Isli nonstop, alebo si mal povolene vypinanie pre usporu energie? Pride mi to divne. Mal si vypnuty setriaci reizm http://diit.cz/clanek/setrici-rezim-wd- ... isku-jak-z ?ShepDog napísal:S tymi wd green nemam dobru skusenost po mesiaci v raid 5 odisli dva disky z troch.