ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
Puffo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ANTIFICO

Príspevok od používateľa Puffo »

fico = majster poriadok :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Majster poriadok - Novodoby Janosik

http://www.cas.sk/clanok/218735/spoveda ... -fico.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bohati uz teraz platia vyssie dane...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

A to ako, už zrušili rovnú daň? Alebo by mal platiť každý rovnakú sumu fixne bez ohľadu na svoje príjmy? To by bola spravodlivosť?

Chudáci bohatí, že musia platiť také percentá, normálne ich ľutujem. :D Ja zaplatím z 1000 eur 190 a on zo 100 tisíc eur 19 tisíc, aj on by mal len 190 tak ito ako ja.

Mohli by sme to nazvať podobne ako mobilný operátor len na dane:: Paušál SaS Fér. :lol: Každý nech platí rovnakú sumu daní, jedno či ty alebo US Steel, každý 190 eur ročne a hotovo.
beardie
Redeemer
Redeemer

asi si nepochopil, narazal som na Fica a na jeho zvast:
"Prečo majú niektorí ľudia platiť vyššie dane?
- Lebo to je spravodlivé."

k tomu moja poznamka, ze uz teraz platia viac ako ostatni

btw, z 1000 neplatis dane 190 ale len 106, lebo 300 eur je nezdanitelne minimum, platis teda zo 700 (-odvody), nie z 1000, podobne ti, ktori zarabaju 300 maju nulove dane
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A prečo by som mal platiť viac, ako niekto, kto v živote vyštudoval strednú školu lesnícku a vôbec ho nikdy netrápilo, že niekedy môže skončiť na minimálnej mzde? Ja som celý doterajší život investoval peniaze do vzdelania a teraz iba kvôli tomu, lebo ja som sa niekoľko rokov zdieral, kým tí, ktorí neštudovali a nepracovali zároveň, chodili na dovolenky do zahraničia a na kdejaké flámy a teraz budú pyskovať, aby som platil viac iba preto, lebo si viem nájsť lepšie platenú prácu? Čo je toto za kardinálnu chu****? A čo si vôbec Fico myslí, že ak to spraví, tak že tí, ktorí budú ovplyvnení touto reformou, nenájdu iné spôsoby, aby si zdaniteľný základ znížili? A čo keď sa na Slovensko vyserú a pôjdu odtiaľ preč? Pretože ak myslím na poriadnych ľudí v takejto platovej zóne a nepočítam tam kdejakých skunkov zlodejov, tak pôjde určite o špecializovaných pracovníkov vo svojom obore. A keď ich niekto zdaní? Zdúchnu a zo Slovenska bude nakoniec fakt iba montážna linka. Zdanenie "bohatých" je iba Ficov populistický balast, ktorý by v realite do štátneho rozpočtu priniesol menej, ako by bola hodnota škôd, ktoré by takéto zdanenie spôsobilo.

Teda nie, nebudem solidárny. A ani nechcem byť. Solidárny chcem byť k tomu, koho si vyberiem ja a nie tomu, koho mi vyberie nejaký kádrový komunista, ktorý si nevšimol rok 1989.
Bobr
Guru
Guru

Toto je pre tupovolicov ako vysite, jasne bohaty ma peniaze tak nech plati, je to jeho chyba... Kriste pane to je zivy K*k*t :smt071
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

beardie napísal:...
Nízkopríjmový zamestnanci už dávno robia na rôzne zmluvy, dohody, tam zaplatí 19%-nú daň aj keď zarobil len 50 eur za mesiac, tam nie je žiadna odpočítateľná položka. Tisíce ľudí v rôznych výrobách robia tak. Nie, že to chceli, ale ináč ich nezoberú.
seth82 napísal:....
Zrušme odpočitateľnú položku, dávky na deti a všetky druhy starobných aj invalidných dôchodkov, aby sme tu nemali tento komunizmus, čo tu je dnes, a bude to spravodlivé, oko za oko, zub za zub, skrátka zákon džungle, kto nie je životaschopný nech zdochne čím skôr a ušetríme. Skvelá vízia budúcnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako to je v západných krajinách, poprípade USA ? Nie som si istý, ale mám pocit, že niekde sa "bohatí zdaňujú viac." No hrozný boľševizmus, normálne gulagy na bohatých.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Cesar napísal:Nízkopríjmový zamestnanci už dávno robia na rôzne zmluvy, dohody, tam zaplatí 19%-nú daň aj keď zarobil len 50 eur za mesiac, tam nie je žiadna odpočítateľná položka. Tisíce ľudí v rôznych výrobách robia tak. Nie, že to chceli, ale ináč ich nezoberú.
A nasledne pri rocnom zuctovani su im tieto dane vratene.
hughito napísal:Ako to je v západných krajinách, poprípade USA ? Nie som si istý, ale mám pocit, že niekde sa "bohatí zdaňujú viac." No hrozný boľševizmus, normálne gulagy na bohatých.
Ako kde, ked som googlil neaky zoznam tak som na nom nasiel aj slovensko takze ho za validny velmi nepovazujem (aj ked ista forma progresivnej dane u nas vlastne je). Progresivne danenie nemusi byt nutne zle ale treba ho urobit dobre, co na SVK v momentalnych podmienkach nehrozi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Podstatné je, že je. A na západe, vo "vyspelých demokraciách."

Ale na SK z toho pravica robí gulag a vytvára asociácie s boľševistickým Sovietskym zväzom. Seth je pekný príklad, preberá všetky tieto klasické argumenty.

Pozor - netvrdím, že som za to, čo presadzuje Fico. Nezaujímal som sa o to a nemám o tom potrebné vedomosti. Iba poukazujem na pravičiarske praktiky, ktoré sú u nás špecifické s tým, že hneď využívajú minulý režim v podobe strašiaka.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze slovensko progresivnu dan nepotrebuje. Nehovoriac o tom, ze prakticky ju ma.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito: v com by bola podla teba progresivna dan lepsia? mne sa teda velmi zvysene zdanenie uspesnych ludi nepaci...
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Ja som narážal na inú podstatu veci. A prakticky ju máme ? Prosím vysvetliť.

beardie: S tým pojmom úspešný sa stále operuje, lenže, či je to aj pravda. Rôzni slovenskí rýchlokvasení zbohatlíci, korupcia, kšefty. Akože, naozaj pochybujem, že ide v prevažnej miere o naozaj úspešných a čestných ľudí, ktorí si tvrdou prácou a svojim umom vybudovali nejaké bohatstvo.
Bobr
Guru
Guru

"naozaj pochybujem, že ide v prevažnej miere o naozaj úspešných a čestných ľudí"

Takze chces tvrdit, ze vacsina bohatsich ludi (milionarska dan, neviem preco sa to tak vola ked to s milionarmi nema v podstate nic spolocne), su zlodeji, necestni ludia ktori si nakradli?

Tak potom ozaj nech tu posledny zhasne!
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:javatar: Ja som narážal na inú podstatu veci. A prakticky ju máme ? Prosím vysvetliť.
Mame tu tzv. nezdanitelny zaklad (303,73). To je taky, z ktoreho sa dan neplati. Ak zarobis ten alebo menej tak dan neplatis resp. dan sa ti vrati. Dan sa nasledne vypocitava ako (hrubá mzda - odvody - 303,73)*0,19. Na slovensku papierovo zaraba velka cast pracujuceho ludu minimalnu mzdu (realne maju minimalnu mzdu len na papiery a na ruku dostavaju viac - a je ich dost, to je vsak ina vec) a teda dane neplatia (kedze nezdanitelne minimum je cca rovne minimalnej mzde (ak nie zhodne)). Zaroven cim viac zarabas tym je rozdiel mezi danenou polozkou a nezdanitelnou polozkou.

Pre naslednovne vypocty som pouzil http://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/ ... istej-mzdy kde je vypocet dane aj s odvodmi a mozes vidiet:

Prijem 300 evri -> dan 00,00 evri co je 00,0% celkoveho hrubeho prijmu
Prijem 500 evri -> dan 24,57 evri co je 04,9% celkoveho hrubeho prijmu
Prijem 700 evri -> dan 57,47 evri co je 08,2% celkoveho hrubeho prijmu
Prijem 900 evri -> dan 90,38 evri co je 10,0% celkoveho hrubeho prijmu

a takto si mozes pocitat dalej a uvidis, ze nie len suma zaplatenej dane bude rast ale aj percento ktore dan tvori bude rast - teda cim viac zarabas, tym vacsie percento platis = progresivna dan
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito: nemyslim si, ze zarabanie rocne 33000 eur je nejaka horibilna suma, ktoru pripisujes "rôznym slovenskym rýchlokvasenym zbohatlíkom"

javatar napísal:(kedze nezdanitelne minimum je cca rovne minimalnej mzde (ak nie zhodne))
minimalna mzda 327,20 EUR
nezdanitelne minimum 303,72 EUR
ktore dokonca s vyssim zarobkom klesa - pri hrubej mzde 2000 EUR je to uz len 263,24 EUR
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

moze byt, uctovnik nie som - v kazdom pripade to kriterium progresivnej dane (vyssi prijem = vyssie percentualne danove zatazenie) splna
beardie
Redeemer
Redeemer

hej, poukazat na to som sa snazil aj v mojom prvom poste na tejto strane :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Bobr: V podstate áno, resp. ide o rôzne rodinné klany, kde otecko ponechal kšeft a synáčik z toho len profituje - takže opäť, aká šikovnosť ?

Človek, aj s dobrým platom nemá možnosť si legálnou cestou možnosť dovoliť si napr. také autá, ktoré jazdia po BA, ak to teda nie je jeho jediný cieľ.
Slušnosť, čestnosť, spravodlivosť - to nie sú hodnoty, na ktorých vystaviaš bohatstvo a keď aj áno, tak je to naozaj dlhodobý proces, alebo ide naozaj o nejaký prevrat, keď daný človek spravil doslova revolúciu v danej oblasti. To sú však výnimky.

Stačí sledovať politickú situáciu na SK a kráse vidíme, ako fungujú aj tieto milionárske elity, odkiaľ je ich bohatstvo. Krásne je to vidieť na autách v BA - tu jazdí toľko drahých áut, ktoré jednoducho pre slušne a poctivo zarábajúceho človeka, ktorý živí rodinu a míňa peniaze aj inde, nie je možné v takmer žiadnom, resp. veľmi veľkom časovom horizonte, nie je možné si obstarať.

Takže prosím vás pekne, mýty o snaživých miliónarov, ktorí chcú nejakí komunisti ogabať o % z tých miliónov si nechaj Bobr pre vnukov a vnučky a tam sa môžeš realizovať aj pri tom zhasínaní svetla po dočítaní tejto krásnej rozprávky.

Ešte raz ale opakujem - ja progresívnu daň neobhajujem ani neodmietam, za prvé sa do toho nerozumiem a za druhé nie som proštátny ľavičiar, aby som v tom videl nejaký zázrak.

javatar: Ok, ja ti nemám ako oponovať, takže len takáto jednoduchá otázka - ak to takto je, tak prečo sa potom o tomto vôbec hovorí, keď to "máme" ?
Napísať odpoveď