Likvidátor USB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pepoman666
Novice
Novice

Likvidátor USB

Príspevok od používateľa pepoman666 »

Zdravím, mám takýto problém: Asi pred mesiacom sa môj notebook rozhodol,že mi riadne znepríjemní život. Všetko fungovalo ako má,až raz som mal plné usb dôležitých vecí a strčil som ho do portu. Počítač ho rozpoznal, ponúkol automatické otvorenie, ale všetky zložky,ktoré sa tam pôvodne nachádzali boli len ako odkazy. Čudoval som sa čo to je a myslel som,že je to chyba PC. Ale potom mi to USB ukázalo zložky ako odkazy aj v iných počítačoch. A k dátam sa neviem dostať. Kým som však na toto došiel, zrušil som dáta na USB-čkách asi trom spolužiakom. Teraz,keď niekto niečo potrebuje,tak vždy vravím,nech mi radšej nosí prázdne USB,ale dosť ma to otravuje. Nerozumiem tomu. Keď je súbor jednotlivo,tak sa mu nič nestane,ale keď je v zložke,tak je s ním konec. Neviete mi poradiť,ako by sa tomuto dalo zabrániť? :(
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Likvidátor USB

Príspevok od používateľa typek61 »

format a novy windows :wink:
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Spusti live Linux (Ubuntu), vytiahni dáta a preformátuj USB. A chápem správne, že tvoj notebook to spraví na všetkých USBčkach? Prebehni na vírusy (Eset Online Scanner + MBAM).
pepoman666
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pepoman666 »

Áno...robí to na všetkých USB,ktoré tam dám...antivírus Eset nemám,len klasický free Avast..ale ten mi nenašiel nič dôležité. Nie som ani úplný idiot,ale zas ani PC profík, v živote som v Linuxe nerobil..ale skúsim to. A :D asi budem riešiť aj to preinštalovanie windovsu. Ale to asi nechám na niekoho,kto sa do toho kúsok viac rozumie. Len som chcel vedieť,či to nemohlo byť nejakým zlým nastavením,alebo podobne. Ďakujem za rady :)
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Tak cez linux to sprav, len ak potrebuješ zo svojho USB dostať dáta v normálnej podobe (nie v podobe odkazov). Zlé nastavenie - to pochybujem. Čerstvá inštalácia je tiež riešenie.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Denco napísal:Prebehni na vírusy (Eset Online Scanner + MBAM).
Eset Online Scanner neinštaluješ, ten ide cez net. Malwarebyte's inštaluješ, kombinácia s Avastom nebude problém. Sprav toto.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Thommas a nie je to ActiveX alebo plugin do prehliadaca, ktory si aj tak stiahne potrebne virusove db do PC a potom skenuje?
Napísať odpoveď