Rozmýšľam o kúpe dokovacej stanice pre HDD 3.5 a 2.5. Mala by obsahovať e-sata a usb (stačí 2.0)
Zatiaľ mam vyhladnuté niečo takéto.
http://datacomp.sk/dokovacia-stanica-pr ... 31995.html
Lenže ja si potrebujem byť istý či to nebude mať problém so SATA3 diskami.
Má s tým niekto nejaké skúsenosti? Pripadne je niekde nejaké info o kompatibilite?
Ďakujem za pomoc...
Dokovacia stanica pre HDD
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dokovacia stanica pre HDD
Teoreticky by s tým problém mať nemal, pretoźe SATAIII je spätne kompatibilné so SATAII. Skús napísať do datacomu managerovi toho produktu, či by to nemohol odskúšať, niekedy sú veľmi ústretoví.
Ďakujem za nápad, už som im napísal. Dám potom vedieť aj pre iných ak by mali podobný problém.
-
johny541
King
Inak neviem, ale nie je to blbé mať v takej polohe mechanický HDD s platňami? Nevyznám sa veľmi do konštrukcie pevných diskov, ale napadla mi táto otázka. Či tam je zásada, že sa iba nesmie manipulovať s diskom pri jeho chode a polohu môže mať hocijakú?
johny541.. pár rokov dozadu som na inom fóre riešil túto otázku, chcel som disk namontovať hore nohami a pýtal som sa, či mu neuškodí. Z diskusie vyplynulo, že by to malo byť jedno, že výrobcovia by mali s tým rátať.. veď si zober... keď máš notebook s diskom, máš ho stále rovno? Ale zhodli sa tam, že najlepšie je mať disk uložený tak, aby jeho os bola stále kolmá na rovinu alebo s ňou vodorovná (snáď je to zrozumiteľné.. hehe)
-
johny541
King
Neviem či sa mi to len zdá, ale 2,5" disky do notebookov sú riešené nejako inak, proti otrasom. Síce neviem ako, nejako som nedával pozor na WD prednáške 
-
Thommas
Addict
brm napísal:Ale zhodli sa tam, že najlepšie je mať disk uložený tak, aby jeho os bola stále kolmá na rovinu alebo s ňou vodorovná (snáď je to zrozumiteľné.. hehe)
Presne tak. Disk môže byť uložený ľubovoľne, ale musí zvierať 90 stupňový uhol s vodorovnou alebo zvislou ososu.
O tom viem, že najlepšie je disk mať vodorovne. I keď pri dnešných diskoch je to už asi jedno a výrobcovia s tým počítajú. Čo sa týka toho docku tak tam disk budem mat chvílu. Maximálne pár hodín.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2012, 11:14)
Takže ozvali sa mi. Technik vyskúšal zariadenie a je kompatibilné Ako so SATA I,II tak aj s III.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2012, 11:14)
Takže ozvali sa mi. Technik vyskúšal zariadenie a je kompatibilné Ako so SATA I,II tak aj s III.