Voľby 2012 - Ako ste volili?

Diskusie na politické témy...

???

Nevolil som.
41
17%
Neplatný hlas.
2
1%
SDKÚ-DS
9
4%
SMER-SD
18
7%
KDH
7
3%
SAS
89
36%
MOST-HÍD
3
1%
SMK
1
0%
SNS
6
2%
99%
1
0%
HZDS
0
Žiadne hlasovania
SSS (Mojsejová)
11
5%
ĽSNS (Kotleba)
18
7%
KSS
0
Žiadne hlasovania
OĽaNO
32
13%
Iné
6
2%

Celkom hlasov: 244

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2012 - Ako ste volili?

Príspevok od používateľa Cesar »

Soviet napísal:Hmm pravica:
....
A tie preferenčné hlasy sa oplatí porovnať so Smerom:
1 Robert Fico 762 233
3 Robert Kaliňák 485 511
2 Pavol Paška 273 497
4 Marek Maďarič 184 628

Toto práve je dôsledok tejto politiky, čo tu robili, že tu vykresľovali nejaký triedny boj proti zlým nenažratým dôchodcom a tak nech sa potom nikto nečuduje, že to má za následok toto.

Teraz by Matovič alebo Sulík mohol vyjsť s programom, že volebné právo chcú aby bolo len pre ľudí do veku 55 rokov a potom ich určite začnú voliť aj dôchodcovia. :lol:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

už by sa to meniť nemalo, njn :/

Okrsky to majú za sebou. Podľa neoficiálnych výsledkov zvíťazil jednoznačne Smer-SD so 44,41%. Za nimi sú KDH s 8,82% a OĽaNO s 8,55%. DO parlamentu sa dostali aj strany Most-Híd s 6,89%, SDKÚ-DS so 6,09% a SaS s 5,88%. SNS skončila so 4,55% mimo NR SR. Nedostala sa tam ani strana SMK-MKP s 4,28%.

Mandáty budú rozdelené podľa neoficiálnych výsledkov nasledovne: Smer sa posadí do 83 kresiel, KDH a OĽaNO si rozdelia po 16 mandátov. Most-Híd si vybojoval 13 kresiel a SDKÚ-DS a SaS majú zhodne po 11 mandátov.

Účasť na parlamentných voľbách bola podľa neoficiálnych výsledkov 59,11%, čo je viac, ako sa očakávalo.

inak ešte pár výrokov čo ma pobavilo :D (a nie, nevolil som SMER)
Fico si neodpustil škodoradostnú poznámku na adresu pravicových strán: „Trošku sa zabávame, keď niekto tlieska pri deviatich percentách, ale taký je život. Vyhlásiť sa za lídra pravice pri deviatich percentách je trošku smiešne, ale to je ich problém.“

Predsedníčka Strany Slobodné Slovo Nora Mojsejová po zverejnení odhadov výsledkov volieb neskrývala sklamanie, že jej strana získala len 1,3 percenta. Pookriala a skrsla v nej ešte iskierka nádeje, keď jej manžel Braňo vysvetlil, že išlo o prieskum, že ľudia odchádzajúci z volebných miestnosti mohli anketárom povedať hocičo. Doložila, že si počká na oficiálne výsledky a možno predsa sa len dostane cez päťpercentnú hranicu. Bola sklamaná, lebo podľa internetových prieskumov bola presvedčená, že sa jej strana do parlamentu dostane, no zdržala sa akýchkoľvek expresívnych vyjadrení.

Mikuláš Dzurinda už dnes pomýšľa na ďalšie voľby: „V ďalších parlamentných voľbách budeme mať podstatne viac,“ povedal bývalý dvojnásobný premiér. Zdá sa teda, že na odchod z čela niekdajšej líderskej strany pravice sa odísť nechystá.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dzurinda je politická mŕtvola. Ten smrad už mal byť dávno preč.
Cesar
Addict
Addict

A ešte aj SAS má len 5,88%, ešte ani tí ich nepodporili čo minule, dúfam, že aj tak berú tieto voľby s nadhľadom, že sa do toho predsa len oplatilo ísť do volieb aj keď euroval funguje, aspoň tu teraz vládne Fico, aj to je niečo, nedá sa povedať, že by nedosiahli nič.

Sulík sa rozhodol dobre, preferencie poklesly, euroval funguje, Fico bude vládnuť a je silnejší ako kedykoľvek predtým, nie je to zlý výsledok.

Teraz už vyzerá situácia oveľa viacej nádejne ako to bolo v decembri, Slovensko je na správnej ceste. Sulík sa rozhodol správne, teraz to bude určite lepšie.

Aj voľby potrvdili Sulíka, že toto je správna cesta, že konali správne, vidno to z toho, ako narástli ich preferencie od posledných volieb.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2012, 10:47)
hughito napísal:Dzurinda je politická mŕtvola. Ten smrad už mal byť dávno preč.
Nech pokračuje, veď jemu stačí keď sa dostane do parlamentu, azda sa mu to ešte raz podarí, ale dúfajme že nie, sú na správnej ceste a už nechýba veľa a skočia ako HZDS a SNS.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Staci si pozriet gratulacie na FB a vidno, ze nie za vsetkym su hlavne dochodcovia :/
http://www.facebook.com/smersd

A veru Curinda je uz mimo.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Dzurinda je politická mŕtvola. Ten smrad už mal byť dávno preč.
A nie len on.

Tak uz ta komedia skoncila, ohlasy tu na fore "politickych odbornikov" su tiez miestami komicke, takze vsetkym gratulujem, ze ste volenim (to je jedno koho) zmenili chod nasej krajiny, chleba ale lacnejsi nebude. Dufam ze ste stastny :twisted:
Cesar
Addict
Addict

Soviet napísal:Staci si pozriet gratulacie na FB a vidno, ze nie za vsetkym su hlavne dochodcovia :/
http://www.facebook.com/smersd

A veru Curinda je uz mimo.
No ale je to jedno, keď ho budú voliť jedine dôchodcovia, rómovia, nezamestnatní a čo sú na výkone trestu odňatia slobody a nikto iný a keď to bude stačiť na to, aby vyhral tak môže vládnuť.

Riešenie je to, že aj ostatné strany nebudú kopať do dôchodcov a potom ich možno aj budú voliť. Keď Sulík povie v deň volieb v televízii, že nech dôchodcovia radšej neidú volit a radšej nech idú do záhradky okopávať tak čo to čakal, že ho budú voliť? Ani on to nemohol čakať že áno. A teraz bude vyprávať, že prečo ho dôchodcovia nevolia, ale že by bol až tak sprostý, že by nevedel prečo??
hughito
Redeemer
Redeemer

A tie narážky ohľadom SMERu a dôchodcov. Áno, určite ich volilo 1 134 280 dôchodcov. Už by sa mohli pravičiari zmieriť s tým, že holt, ten SMER niekto aj chce.

Každopádne som zvedavý, či teda niekto pôjde do koalície so SMERom, ale naozaj by to bola len taká bábka do počtu. Najlepšie by bolo, keby Fico vládol sám, jasne by sa ukázalo čo a ako.
Cesar
Addict
Addict

Slota by tam určite išiel okamžite ale nedostal sa do parlamentu. Keď tam aj niekto pôjde bude to len z takého dôvodu za akým by tam išiel Slota - kvôli peniazom.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Smer Grecko...
Cesar
Addict
Addict

Ja poznám aj x mladých, čo volia Smer, volili aj Gašparoviča atd aj keď medzi dôchodcami má určite aj 90%-nú podporu. To ale má svoje dôvody, prečo ho volia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Akože ja nepochybujem, že dôchodci tvoria veľkú silu SMERu, ale modrí fašisti to niekedy prezentujú tak, ako keby ich volili len tí a najradšej by im zobrali volebné právo, lebo predsa, už nie sú produktívni a čo vôbec taký človek chce čo hovoriť do politiky.

Kolega mi do karmy takisto napísal podľa mňa pravdivý poznatok, že starších ľudí, teda dôchodcov, ma solídne pod palcom aj KDH. Totižto títo ľudia tvoria drvivú väčšinu v kostoloch a tam pán farár jasne nakáže, čo treba vhodiť do urny a ovečky poväčšine poslúchnu.

Takže ako to teda je ?
Cesar
Addict
Addict

A v zozname voličov je 4 392 451 osôb, z toho Fico dostal 1,134 mil. a kde sú tí ostatní? Keď im na celom nezáleží tak ich problém. Dostali podporu 1,1 mil. voličov čo je z celkového počtu len ani nie 26%. V roku 1998 sa volieb zúčastnilo o 880 tisíc voličov viac. Kde sa stratili? Keď neidú voliť tak nech tu vládne ten, koho si zvolili tí čo išli, keď pôjdu len dôchodcovia tak si zvolia koho chcú. Neišli rozhodli sa za nich druhí, tak to jednoducho funguje vo voľbách.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No nic moc, ze bude mat fico az 45 som necakal, co uz. Nevrim tomu, ze pojde sam.

Rano som si kukol TA3 a hned som sa pobavil, ze kauzi minulej vlady, Sulikova penazenka na stole ... :D uplne zavazna vec, a potom gorili a podobne
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tak a teraz pre mna dolezita otazka - Praha alebo Vieden (aj ked ma opat zacina lakat Sydney)? :lol: Ak teda kym mi priatelka nedostuduje nebudu uz uzavrete hranice :lol:
Cesar
Addict
Addict

javatar napísal:...
Alebo kým doštuduje Fico tu vybaví 2000 eurové platy a 1500 eurové dôchodky. :lol: Bude zamestnanosť, diaľnice, dávky, dôchodky a štátny dlh 200% HDP. No z niečoho tie účty treba platiť a keď nie je z čoho tak potom z dlhu. :D V Grécku sa to už raz podarilo, azda sa to podarí aj Slovensku. :D Teraz už na to máme všetky predpoklady, už len treba nejakého poradcu z Grécka ako to spravili.

Teraz by bolo logické od Fica navýšiť dôchodky o 200-300 eur a by mal záruku, že tu bude vládnuť sám do konca svojho života. :lol: A keby to nestačilo tak dá trošku priestor Sulíkovi a Matovičovi a hneď má podporu všetkých dôchodcov.
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Áno, Fico je pri moci, takže čím skôr ujdi, lebo zachvíľu budeme mať okolo hraníc natiahnutý ostnatý drôt a hraničiarov s vlčiakmi + začne triedny boj.

Bavia ma tieto reči, ako keby sa teraz niečo reálne zmenilo, nejaké reálna každodennosť. Keď tu zlepenec 1 a pol pôsobil totálne rozháraným a zúfalým dojmom, tak to nikto neutekal, to je záhada.

Skôr by si mal tento útek naplánovať potom, čo jednotlivé pravicové strany vyhlasujú a vyhlasovali, že by išli opäť do širokej koalície.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito - ano, fico je pri moci tzn.
1. znizovanie odvodov nemozem ocakavat najblizsich 10 rokov (ci mi vyrazne stazi situaciu ak zacnem podnikat - co by som aj rad)
2. mozem ocakavat progresivnu dan co sa moze odzrkadlit v plosnom znizeni platov na mojich poziciach - nie sposobom, ze sa mi znizi plat ale tym, ze sa mi nebude zvysovat alebo spomali tempo zvysovania
3. progresivna dan + zdanenie bankoveho sektoru = zvysenie nakladov na zivot, pricom vid bod 2
4. zakaz zisku zdravotnych poistovni = znizenie standardu v zdravotnictve, na toto par ludi doplati zivotom
5. zdanenie bankoveho sektoru (dalsi dopad) = zvysenie hypotek, ja nepotrebujem byt bohaty ale rad by som zil v strednej vrtsve a mal aj slusne byvanie (zdoraznujem - chcem zit dostojne, nemusim luxusne)
atd. - a to vsetko len preto aby sa par ludom ficovi blizkych zabezpecilo na par generacii dopredu...

neviem ako ty ale ja pocitujem vplyv politiky v mojom kazdodennom praktickom zivote - kazdodenne problemy ktore si tu postol ty sa tykaju niecoho ineho (vztahy, praca...) - ziadnu pozitivnu ekonomicku zmenu neurobi ziaden politik zo dna na den ani z roka na rok - takze ano, bral by som radsej zlepenca aj ked ten posledny ma dost sklamal...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

nikdy nebude lepsie... ci uz vladne fico alebo zlepenec...
ale aspon sa clovek pobavi ked ficovych volicov niekto nazyva ovcami a pritom ti co ich tak nazyvaju su tiez ovce,
ktore veria reciam, ze za vsetko moze fico a vlada len davala dokopy to co fico napachal :D (nikoho som nechcel urazit)

Mikuláš Dzurinda už dnes pomýšľa na ďalšie voľby: „V ďalších parlamentných voľbách budeme mať podstatne viac“
aj budu, ked dzurinda odide :D

PS: nie som volic ziadnej politickej strany :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Všetko čo si napísal, sa dá brať aj z opačnej strany, ale tak je to tvoj pohľad a tvoje životné rozhodnutia. Ale najviac ma zaujal tento bod:
4. zakaz zisku zdravotnych poistovni = znizenie standardu v zdravotnictve, na toto par ludi doplati zivotom
To si myslel ako ?

Ľudské životy doplácajú na systém zdravotníctva taký, ako je v USA a k čomu sa chcela približovať pravicová vláda.
Napísať odpoveď