Politika
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Politika
A ja som ti už písal, že nevolením ide tvoj hlas jednému z tých zlodejov. Nemysli si, že si postavený nejako nad vecou - apatia nikdy nič nevyriešila. Zato obviňovať druhých, že majú retardované uvažovanie a že by vôbec nemali mať právo voliť, to ti ide - prvý, kto by nemal mať právo voliť, si ty, pretože svoje právo nevyužívaš, tak o čo ti ide? Len sa tu ďalej hraj na ubermenscha iba preto, lebo budeš sedieť doma na zadku a apaticky ukazovať na všetkých, akí sú sprostí. Ale to sme už tuším rozoberali, len mi to nedalo nezareagovať, keď tu už vo všetkých kopeš ako babka zemiaky.
Cakal som kedy sa tu ozve hlasna truba pravice a nesklamal si seth.
Serem ti ja nato komu pripadne moj hlas, ja ten hlas neodovzdavam dobrovolne ako ty.
Serem ti ja nato komu pripadne moj hlas, ja ten hlas neodovzdavam dobrovolne ako ty.
Ale myslim si, preto lebo apatia na fore nikdy nic neriesi a to aj ta tvoja aj keby si volil 100 krat za den.Nemysli si, že si postavený nejako nad vecou - apatia nikdy nič nevyriešila.
Len tak si podiskutovatZato obviňovať druhých, že majú retardované uvažovanie a že by vôbec nemali mať právo voliť, to ti ide - prvý, kto by nemal mať právo voliť, si ty, pretože svoje právo nevyužívaš, tak o čo ti ide?
Ale v com budes iny, resp. v com budes mat nadhlad ked nepojdes volit? Budes smat svoju hrdost ze si nepodporil ani jedneho zo zlodejov? V praxi to bude znamenat len tolko ze nepriamo podporis Smer, ale to sa tu uz rozoberalo aj na 10-tich strankach, neviem ci tebe a hughitovi ma vyznam stale vysvetlovat to co sa stane v praxi, ked nebudete volit.kali520 napísal: Serem ti ja nato komu pripadne moj hlas, ja ten hlas neodovzdavam dobrovolne ako ty.
preco? preto, ze chcem nejak zmenit spolocnost? ty len sedis doma na riti a kritizujes...kali520 napísal:A prave pre toto by taky ako ty nemali mat vobec pravo volit.
alebo mas snad na mysli tie gorilie protesty? ved to bol vysmech
kym bude vseobecne volebne pravo, je dolezite, aby slo volit co najviac ludi, lebo ak si nezvolime sami, zvolia za nas ini, castokrat horsie!
no to si na velkom omyle, uz si nepamatas, co sa dialo ked zacala kriza koncom roka 2008 aj na Slovensku? Fico tvrdil, ze nas len skrabne, ale ten negativny rast uz v nasledujucom roku tomu nezodpovedal, absolutne neznizoval vydavky, nerobil vobec nic, tento ze je lepsi? ale no kali, mas na viacAni za jedneho, lebo oni nie su pricina zleho celosvetoveho ekonomickeho systemu.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
kali520: Hlásna trúba pravice? Skoro som sa rozrehotal, keby mi nebolo smutno z Krásnej Hôrky. Už nemáš čím argumentovať, tak trepeš somariny
Mimochodom, napísal si to úplne, ale úplne presne - "ja ten hlas neodovzdavam dobrovolne ako ty" - TY ten hlas odovzdáš nedobrovoľne, niekomu, koho ti priradia po sčítaní. JA som ho aspoň odovzdal podľa vlastného svedomia tomu, koho považujem za môj osobný výber. Ale páči sa mi, že si to konečne vlastnými slovami vystihol úplne presne a bez kľučkovania, aspoň to všetci vidia.
Tak diskutuj, no
Tak diskutuj, no
Poviem ti to rovno, nezaujima ma co bude v praxi, bodka.Korag napísal: Ale v com budes iny, resp. v com budes mat nadhlad ked nepojdes volit? Budes smat svoju hrdost ze si nepodporil ani jedneho zo zlodejov? V praxi to bude znamenat len tolko ze nepriamo podporis Smer, ale to sa tu uz rozoberalo aj na 10-tich strankach, neviem ci tebe a hughitovi ma vyznam stale vysvetlovat to co sa stane v praxi, ked nebudete volit.
Priciny problemov ja vydim inde a viem ze nejakym mojim sukromnym hlasovanim ich nevyriesim.
Inak povedane ak odmietam demokraciu a kapitalizmus ako system fungovania spolocnosti asi bude dost odveci z mojej strany tento system menit sposobmi ktore mi sam system ponuka. Ked chcem ist hrat hokej tak asi nema zmysel volat na ten lad futbalistov ktory nevedia hrat hokej a je jedno kolko z tych futbalistov na vyber mam a ci niektori vedia lepsie alebo horsie korculovat, stale to nie su hokejisti. Demokracia je sport ktory ja hrat nechcem a pokial ho budeme nadalej hrat ma nezaujima akych hracov mi ponuknes.
Aku spolocnost? Chces zmenit rozkradanie tym ze zvolis zlodeja ktory zatial rozkradol menej? A nezda sa ti to hlupe a alibisiticke?beardi napísal:preco? preto, ze chcem nejak zmenit spolocnost? ty len sedis doma na riti a kritizujes...
Ked sa nato pozres so sirsieho hladiska v podstate ty sam nic nemenis, tvoj hlas je v tejto mase zanedbatelny a nema vobec ziadnu vahu, tvoj diel prace je minimalny a pohodlny a preto ho vseci zastavaju a s radostou prijamju a navyse si hreju svoje ego dolezitostou tohoto statusu. Ludia sa neradi zbavuju svojho pohodlia a sami nic nespravia. A ty sam mozno to myslis dobre ale su ti ponukane nevhodne alternativiy medzi ktorymi si "musis" vybrat, ktore vyprodukovala masa s ktorohou hybe najma ten kto ovlada informacie pricom sa tu vytvara umely dojem pojmu "musis" a tym slobodne rozhdovoanie straca svoje opodstatnenie. Tvoj hlas bud zabije masa, alebo sa stane jej sucastou, v kazdom pripade ani jedno nezarucuje zmenu lebo ta sa tu ani nema konat.
Hlasvoanie a volby su az prilis pohodlne a lenive, za slobodu a lepsi zivot sa vzdy platilo cenou najdrahsou a nie kruzkovanim mien na papiery.
Takze len tolko, chciet menit a zmenit je rozdiel.
Niealebo mas snad na mysli tie gorilie protesty? ved to bol vysmech
Kym bude existovat vseobecne volebne pravo, vzdy sa zvoli horsie. Lebo priemerny ludia su jak deti, nemozu si sami vladnut a ani to nechcu.kym bude vseobecne volebne pravo, je dolezite, aby slo volit co najviac ludi, lebo ak si nezvolime sami, zvolia za nas ini, castokrat horsie!
A tu je tvoj problem, ty ides vypravat na Fica ale ja poviem na krizu samotnu. Zacal snad Fico krizu? To ze Fico je neschopny je jedna vec, ale to ze cely tento system je odkazany na neustale zadlzovanie je uz zase vec druha a podstatnejsia.no to si na velkom omyle, uz si nepamatas, co sa dialo ked zacala kriza koncom roka 2008 aj na Slovensku? Fico tvrdil, ze nas len skrabne, ale ten negativny rast uz v nasledujucom roku tomu nezodpovedal, absolutne neznizoval vydavky, nerobil vobec nic, tento ze je lepsi? ale no kali, mas na viac
Je potrebne si ujasnit co je problem spolocnosti a ci vobec nejaky je a potom hladat riesenia
A v co mto ma byt akoze zle alebo poburujuce vzhladom nato co som tu pisal?seth82 napísal:Hlásna trúba pravice? Skoro som sa rozrehotal, keby mi nebolo smutno z Krásnej Hôrky. Už nemáš čím argumentovať, tak trepeš somariny Mimochodom, napísal si to úplne, ale úplne presne - "ja ten hlas neodovzdavam dobrovolne ako ty" - TY ten hlas odovzdáš nedobrovoľne, niekomu, koho ti priradia po sčítaní. JA som ho aspoň odovzdal podľa vlastného svedomia tomu, koho považujem za môj osobný výber. Ale páči sa mi, že si to konečne vlastnými slovami vystihol úplne presne a bez kľučkovania, aspoň to všetci vidia.
vobec nie, snazim sa volit tych, ktori nekradnu, tych, ktori su na tom moralne najlepsiekali520 napísal:Aku spolocnost? Chces zmenit rozkradanie tym ze zvolis zlodeja ktory zatial rozkradol menej? A nezda sa ti to hlupe a alibisiticke?
suhlasimKym bude existovat vseobecne volebne pravo, vzdy sa zvoli horsie. Lebo priemerny ludia su jak deti, nemozu si sami vladnut a ani to nechcu.
kedze sme uz raz videli co Fico robi pocas krizy (= nic) a kedze kriza stale trva, vieme predpokladat, co bude robit (= nic)A tu je tvoj problem, ty ides vypravat na Fica ale ja poviem na krizu samotnu. Zacal snad Fico krizu? To ze Fico je neschopny je jedna vec, ale to ze cely tento system je odkazany na neustale zadlzovanie je uz zase vec druha a podstatnejsia.
a ked k tomu priratame vsetky jeho zlodejiny, je jasne, ze vladnut byt nemal
chapem tvoje odmietanie demokracie, tak isto ako chapem hughita, len mi teda povedz, aka je alternativa a ako ju presadit, ak to bude dobry napad a budem s nim stotozneny, rad ti pomozem
-
javatar
Hardcore addict
copy that + dovolim si mensie doplneniebeardie napísal:chapem tvoje odmietanie demokracie, tak isto ako chapem hughita, len mi teda povedz, aka je alternativa a ako ju presadit, ak to bude dobry napad a budem s nim stotozneny, rad ti pomozem
demokracia pada na hubu kvoli zmanipulovatelnosti volica
socializmus pada na hubu kvoli presvedceniu, ze vsetci budu radi pracovat pre blaho spolocnosti
anarchia pada na hubu kvoli ludom baziacim po moci (vid somalsko)
+neake co neboli (alebo o tom neviem)
sofokracia pada na hubu kvoli nemoznosti exaktnych definicii + chladnosti logiky oproti ludskosti (napr. v indii ludia hladuju v blahobyte ale ekonomicke ukazovatele su na vzostupe)
aristokracia pada na "udrzani moci v rodine"
+ekonomicke systemy
kapitalizmus pada na predpoklade rozumneho spotrebitela
socializmus vid vyssie
zmiesana ekonomika na korupcii
parecon podobne ako socializmus
a jednoznacne mi z toho vyplyva,ze najvacsim problemom je moralka - s nou bude fungovat asi vsetko a bez nej nic
V Somálsku je/bola anarchia ? Anarchia je termín, ktorý ma dva významy a tak ho treba brať a chápať, myslel som si, že to vieš, javatar.
-
javatar
Hardcore addict
v somalsku je nefunkcna vlada - resp. stat tam prakticky moc nema, ako sa to lisi od anarchie?
A to ma byt SAS s ktorou su uz spojene dve kauzi, strana ktora sa povazuje za silno liberalnu az tak ze narusa moralne zaklady spolocnosti.beardi napísal:vobec nie, snazim sa volit tych, ktori nekradnu, tych, ktori su na tom moralne najlepsie
Problem vacsiny volicov co volia pravicvoe strany je ten ze primarne volia preto ze by s nimi suhlasili ale preto ze s ich oponetom nesuhlasia. A toto nie su volby ale zmanipulovane hlasy.
Suhlasis ale aj napriek tomu volis a zastavas tuto formu vladnutia. Neni to sranie si do huby?suhlasim
Pozri, v konecnom dosledku to je jedno. Ci budem jest teraz alebo potom natom nezalezi, lebo hladny raz budem.kedze sme uz raz videli co Fico robi pocas krizy (= nic) a kedze kriza stale trva, vieme predpokladat, co bude robit (= nic)
a ked k tomu priratame vsetky jeho zlodejiny, je jasne, ze vladnut byt nemal
Vseci mame svoju vydinu fungovania spolocnosti a jej konecny stav je viac menej podobny ale je idealisticky, takze vseci vyuzivame rozne kompromisi, ustupky, ine metody realizacie k dosiahnutiu tohoto stavu az sa pomaly k tomuto idealu cim dalej tym viac vzdlaujeme a vstupujeme na cesty ktore vedu to zatratenia alebo do slepych uliciek, kde si uz pomaly sami nie sme isty co vlastne chceme, stracame sa a idealizmus sa stava utopiou. Slay ma tu svojho casu nazval idealistom, ale v skutocnosti nie som o nic vacsim ani mensim idealistom ako on, len ja som nad ludstvom ako sa hovori este nezlomil palicu. Dolezite je k tomuto idealu sa pribizovat takym sposbom aby som nezisiel z cesty, aby som nebol zlakany na chodnicky ustupkov alebo kompromisov, dolezite je pochppit spolocnost ako taku, jej prvopociatky (muz a zena) a konecny stav (narody a rasy). Snazit sa pochopit cloveka a jeho psychyku, jeho spravanie v ramci komunit a k okoliu v ktorom zije a je jeho sucastou a zaroven tvorcom, pochopit dolezitost jeho prepojenia s pridodou a zakonmi univerza. Je potrebne pochopit prirodne zakony a ich fungovanie v ramci uzsich celkov ako je napr planeta zem a jej dary a sirsich celkov ako je cely vesmir. Snaha vymanit cloveka z tychto zakonitosti, nie je nic ine len odbocenie z cesty ktora vedie k idealu na vedlajsiu kolaj smerom do zatratenia. Je dolezite aby clovek zostal sucastou tychto zakonitosti aby ich prijal vo svojej plnej krase ale aj krutosti a vyuzival ich vo svoj prospech bezohladu nato ake budu tazke a neprijemne. Musi ist cestou aj ked ho bude cakat nespocetne vela prekazok na ktorych bude muset nieco zo seba odovzdat a obetovat, ako uz Ladislav Klima povedal: "Najintenzivnejšia a najplodnejšia činnosť je veľka bolesť"chapem tvoje odmietanie demokracie, tak isto ako chapem hughita, len mi teda povedz, aka je alternativa a ako ju presadit, ak to bude dobry napad a budem s nim stotozneny, rad ti pomozem
Viem ze moja odpoved je vyhybava a hodna urovne nejakeho politickeho taraja, ale ja sa radsej zahrajem na velkeho morpheusa a poviem ti ze ja ti ukazem len dvere, otvorit ich musis sam
To je potom anarchia aj v Belgicku, resp. dlho bola, že ?
Anarchia má dva významy: prvý ako bezvládie v zmysle toho, čo je v Somálsku. Takto sa nazýva napr. aj vojenská anarchia v Rímskej ríši počas dominátu či feudálna anarchia v stredoveku. Ide o obdobie, kde buď nie je je dlhodobo stabilná vláda, resp. sa ľudia pri moci až moc často striedajú.
Anarchia v druhom zmysle je výsledok a konečný cieľ anarchistickej politiky/vízie, v podstate politický systém postavený na určitých hodnotách, pravidlách a víziách - ten nemá nič spoločné s vyššie uvedenými príkladmi.
Anarchia má dva významy: prvý ako bezvládie v zmysle toho, čo je v Somálsku. Takto sa nazýva napr. aj vojenská anarchia v Rímskej ríši počas dominátu či feudálna anarchia v stredoveku. Ide o obdobie, kde buď nie je je dlhodobo stabilná vláda, resp. sa ľudia pri moci až moc často striedajú.
Anarchia v druhom zmysle je výsledok a konečný cieľ anarchistickej politiky/vízie, v podstate politický systém postavený na určitých hodnotách, pravidlách a víziách - ten nemá nič spoločné s vyššie uvedenými príkladmi.
Tak je po voľbách. Som trochu sklamaný. Ale to prejde pretože mám vážnu otázku. Nechce somnou niekto ísť pracovať na 4 roky do zahraničia?
len vážne. SS keby niečo 
Prax by ta mala zaujimat, ty stale len vravis ze nevolenim chces nejako system zmenit, nechces vyuzit sposoby a moznosti, ktore ti system ponuka no na druhej strane tato rebelia tak isto neprinesie nic nove, cim by som tejto spolocnosti v ktorej zijes pomohol. Myslis to dobre, len neviem stale co si tym nevolenim chcete dokazat, pre tych ktori vedu tento stat ste len hrstka vyvolenych, ktori ale nemaju ziadny vpliv na chod tohto statu a uz vobec nie na nejaku zmenu celeho systemu. A navyse demokracia ako taka tu bude podla mna este dost dlho a bud sa s nou zmierime alebo budeme tak maximalne nevolit a tym aj vyjadrovat odpor voci systemu a skorumpovanym politikom.kali520 napísal:Poviem ti to rovno, nezaujima ma co bude v praxi, bodka.
Priciny problemov ja vydim inde a viem ze nejakym mojim sukromnym hlasovanim ich nevyriesim.
Inak povedane ak odmietam demokraciu a kapitalizmus ako system fungovania spolocnosti asi bude dost odveci z mojej strany tento system menit sposobmi ktore mi sam system ponuka. Ked chcem ist hrat hokej tak asi nema zmysel volat na ten lad futbalistov ktory nevedia hrat hokej a je jedno kolko z tych futbalistov na vyber mam a ci niektori vedia lepsie alebo horsie korculovat, stale to nie su hokejisti. Demokracia je sport ktory ja hrat nechcem a pokial ho budeme nadalej hrat ma nezaujima akych hracov mi ponuknes.
takže som si dal trošku namahy a pozrel som ten s mer a som zvedavý najmä na
citácia :
toto su podla mna jedny z najdôležitejších ich bodov .... (ostatne populistické keci )
citácia :
Kód: Vybrať všetko
nedovolí ďalšiu privatizáciu strategických podnikov, tam, kde to bude vhodné, pokúsi sa o opätovné získanie strategického majetku do rúk štátu,Kód: Vybrať všetko
výstavby ďalších blokov jadrových elektrární podporí toto su podla mna jedny z najdôležitejších ich bodov .... (ostatne populistické keci )
kolko eur bola skoda?kali52 napísal:A to ma byt SAS s ktorou su uz spojene dve kauzi, strana ktora sa povazuje za silno liberalnu az tak ze narusa moralne zaklady spolocnosti.
fuu, som si oddychol, este ze to nie je moj problem, kedze volim podla presvedceniakali52 napísal:Problem vacsiny volicov co volia pravicvoe strany je ten ze primarne volia preto ze by s nimi suhlasili ale preto ze s ich oponetom nesuhlasia. A toto nie su volby ale zmanipulovane hlasy.
nie, nie je, ziadny lepsi system tu nemame, aktualny vyuzivam naplno, nie len mojim vlastnym volenim, ale aj presviedcanim okolia, cize stale viac ako tykali52 napísal:Suhlasis ale aj napriek tomu volis a zastavas tuto formu vladnutia. Neni to sranie si do huby?
trochu divne uvazovanie, pravdupovediac, vobec nechapem, co si tym chceli povedat, prilis velka abstrakcia na nedelne popoludnie...kali52 napísal:Pozri, v konecnom dosledku to je jedno. Ci budem jest teraz alebo potom natom nezalezi, lebo hladny raz budem.
hej, dik...kali52 napísal:bla bla bla...
Viem ze moja odpoved je vyhybava a hodna urovne nejakeho politickeho taraja, ale ja sa radsej zahrajem na velkeho morpheusa a poviem ti ze ja ti ukazem len dvere, otvorit ich musis sam
Axelik.m: jednoducha otazka, zaco?
Nikde som nepisal a ani nepisem ze nevolenim chcem menit system.korag napísal:Prax by ta mala zaujimat, ty stale len vravis ze nevolenim chces nejako system zmenit
Nie je to rebelia, a ani sa nesnazim tymto priniest nieco nove.no na druhej strane tato rebelia tak isto neprinesie nic nove, cim by som tejto spolocnosti v ktorej zijes pomohol.
Nevolenim nechcem dokazat nic.Myslis to dobre, len neviem stale co si tym nevolenim chcete dokazat
Asi to budes povazovat za neuveritelne ale ci boli vcera volby alebo neboli, pre mna bola vcera sobota.
Tu nejde len o peniaze.beardi napísal:kolko eur bola skoda?
V tom pripade s tvojim presvedcenim nesuhlasim.fuu, som si oddychol, este ze to nie je moj problem, kedze volim podla presvedcenia
Tvojim vlastnym volenim nic nezmenis, tu som aj pisal preco, presviedcaj okolie ale tvoj hlas bude padat iba do hluchych usi.nie, nie je, ziadny lepsi system tu nemame, aktualny vyuzivam naplno, nie len mojim vlastnim volenim, ale aj presviedcanim okolia, cize stale viac ako ty
Nemyslim si ze si tak zadubeny aby si nechapal tomu co som pisal vyzsie, ja sa k tomu ale viac rozpisovat nehodlam.
Neviem kam chces teraz tahat tuto diskusiu ale tak ti to poviem celkom jasne. Mame tu celosvetovy ekonomicky problem, ci Fico alebo niekto iny ma nazujima, oni na to az taku moc a najma odhodlanie nemaju aby tuto vec dokazali ovplyvnit.trochu divne uvazovanie, pravdupovediac, vobec nechapem, co si tym chceli povedat, prilis velka abstrakcia na nedelne popoludnie...
boli volby, pravicovi volici su kriticki, podla toho sa zariadili, kedze je SaSka v parlamente, lud rozhodol, nemam k tomu co dodatkali520 napísal:Tu nejde len o peniaze.
podobne to "citim" aj s vitazstvom Smeru, opat lud rozhodol
to je tvoje plne pravokali52 napísal:V tom pripade s tvojim presvedcenim nesuhlasim.
mnou preferovana strana dostala o par hlasov viac => v tomto som spokojnykali52 napísal:presviedcaj okolie ale tvoj hlas bude padat iba do hluchych usi.
vseobecne zvasty, ze nieco treba zmenit, hej...kali52 napísal:Nemyslim si ze si tak zadubeny aby si nechapal tomu co som pisal vyzsie, ja sa k tomu ale viac rozpisovat nehodlam.
napisal som uz aj predtym, ponukni vhodnu alternativu, ak s nou budem stotozneny, rad budem ten nazor rozsirovat
pozri, moj nazor je jasny, Fico je podla mna pre aktualne krizove obdobie horsia alternativa, uz to raz dokazal a neverim, ze sa nieco zmenikali52 napísal:Neviem kam chces teraz tahat tuto diskusiu ale tak ti to poviem celkom jasne. Mame tu celosvetovy ekonomicky problem, ci Fico alebo niekto iny ma nazujima, oni na to az taku moc a najma odhodlanie nemaju aby tuto vec dokazali ovplyvnit.
Tu uz odbacas od predmetu diskusie, co bol koho volis ty, nie jak rozhodol lud.beardi napísal:boli volby, pravicovi volici su kriticki, podla toho sa zariadili, kedze je SaSka v parlamente, lud rozhodol, nemam k tomu co dodat
podobne to "citim" aj s vitazstvom Smeru, opat lud rozhodol
Spokojny s prehrou?mnou preferovana strana dostala o par hlasov viac => v tomto som spokojny
Takze asi tak zadubeny si. To si ma ale beardi sklamal.vseobecne zvasty, ze nieco treba zmenit, hej...
napisal som uz aj predtym, ponukni vhodnu alternativu, ak s nou budem stotozneny, rad budem ten nazor rozsirovat
Nepaci sa mi tento postoj. Je to predzvest polovicatych rieseni a tie sa rovnaju nule.pozri, moj nazor je jasny, Fico je podla mna pre aktualne krizove obdobie horsia alternativa, uz to raz dokazal a neverim, ze sa nieco zmeni
volil som SaSku, pretoze si myslim, ze to bola najlepsia mozna volba, staci tak?kali52 napísal:Tu uz odbacas od predmetu diskusie, co bol koho volis ty, nie jak rozhodol lud.
urobil som vsetko pre to, aby mala SaSka, pripadne OLaNO co najviac hlasov, ja mam svedomie cistekali52 napísal:Spokojny s prehrou?
samozrejme, nie som rad ako to dopadlo, ale verim, ze z toho zleho vznikne aj nieco dobre => pravica sa skonsoliduje a o 4 roky vyhraju + dufam, ze nas EU trosku postrazi
skus pre nas zadubenych este raz konkretne, neukazuj mi dvere ale popis konkretne, co je za nimi, nech si vieme vybratkali52 napísal:Takze asi tak zadubeny si. To si ma ale beardie sklamal.
nie polovicatych, je to predzvest nulovych rieseni, mal moznost ukazat sa v rokoch 2008-2010, vysledok poznamekali52 napísal:Nepaci sa mi tento postoj. Je to predzvest polovicatych rieseni a tie sa rovnaju nule.