Voľby 2012 - Ako ste volili?

Diskusie na politické témy...

???

Nevolil som.
41
17%
Neplatný hlas.
2
1%
SDKÚ-DS
9
4%
SMER-SD
18
7%
KDH
7
3%
SAS
89
36%
MOST-HÍD
3
1%
SMK
1
0%
SNS
6
2%
99%
1
0%
HZDS
0
Žiadne hlasovania
SSS (Mojsejová)
11
5%
ĽSNS (Kotleba)
18
7%
KSS
0
Žiadne hlasovania
OĽaNO
32
13%
Iné
6
2%

Celkom hlasov: 244

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2012 - Ako ste volili?

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee napísal:Veľký súhlas. Takmer ústavná väčšina SMERu je fakt, ktorý sa nedá hádzať na dôchodcov a absolventov základnej. Je to reálna vôľa ľudu, s ktorou treba skôr rátať ako bojovať (teda na strane pravice). Na strane ľavice si treba uvedomiť, že by nemuseli robiť absolútne najradikálnejšie ľavicové kroky atď. (to platí aj pre pravicu - vice versa)
Pravica u nas ma velky problem v tom, ze maju slabe programy. Zvlast ludia z SDKU motivovali ludi tym, ze musia volit ich, lebo inak sa vrati Fico. KDH malo tradicne neutralne zvasty, SaS vedeli, ze je zle a tak mi pripadali tiez miernejsi ako v roku 2010, OLaNOsi zas pohorsili vnutornymi rozbrojmi a program na urovni toho, ze budu strazit zlodejov je tiez slaby. Uz aj odvodove koliesko SaSky z roku 2010 bolo lepsie ako sucasne programy pravice dokopy.
Antikampan proste vzdy ziska menej ludi ako normalna kampan s jasnymi cielmi.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Blahoželám Smeru-SD, jeho voličom a sympatizantom k naozaj veľkolepému výsledku.

Občania Slovenskej republiky slobodne rozhodli (voľbou aj nevyužitím voľby) v parlamentných voľbách o tom kto ich má budúce 4 roky zastupovať. Aj vláda jednej strany je prejav demokratickej spoločnosti. Ľavica bude mať neobmedzenú a stabilnú možnosť ukázať ako vie vládnuť a viesť republiku. Smer získal legitímne nadpolovičnú väčšinu spomedzi 26 tich strán, to je silný signál.

Ja ako volič pravice, som spokojný s výsledkom volieb. Som spokojný, lebo je to jasný signál pravicovému spektru, že sa musí skonsolidovať rovnako ako to svojho času urobila ľavica. Pravica dostala dôveru pred dvomi rokmi a ľahko ju zahodila, kvôli svojej rozdrobenosti. Keby pravica vyhrala v týchto voľbách, výsledkom by bola opäť len nestabilná vláda, ktorá by sa nevedela dohodnúť. To by neprospelo nikomu. Práve spektrum má teraz dosť času na svoju vlastnú "reformu".

Pozitívne je, že v parlamente ostala aj SaS aj SDKU s hibernačným výsledkom. Bolo to veľmi dôležité aby sa zachránili aj s 5,1%. To bolo jediné čo som ako volič pravice od týchto volieb čakal. Pozitívne je, že šašo Matovič aj tvrdohlavý Sulík budú mať 4 roky priestor ukľudniť sa a oťukať sa v politike a možno z nich budú o 4 roky aj politici. Pozitívne je, že sa do parlamentu nedostali 99% a že ich skrytí investori si vylámali zuby na predraženej kampani. Pozitívne je, že aj napriek kauze Gorila tu bola vysoká volebná účasť a dúfam, že bude o 4 roky ešte vyššia.

Pozitívne je samozrejme, že k ústavnej väčšine pár hlasov chýba. Osobne som typoval pod 80 kresiel pre Smer, takých 78-79, s tým by som bol ideálne spokojný. 83 je už pekný valec, ale budiš.

Voľby dopadli dobre, buďte radi. Dúfam, že ďalšie 4 roky verejnosť, opozícia a ani občianska spoločnosť nebudú tvrdo spať. Verím, že Smer bude štandardná strana ako sú v Usa demokrati a republikáni, alebo v UK labouristi a konzervativci. A čo je ešte dôležitejšie je, že sa za 4 roky z pravice sformuje tiež nejaký stabilnejší blok.
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

ja som volil SMER a niesom dochodoca ani cigan. Smer som volil preto lebo tento sku*veny praviciarsky zlepenec co tu vladol doteraz neustale vymyslal co by spoplatnill, zvysilil apod. A ak mam porovnat vladu fica (2006-2010) a vladu radicovej (2010 -2012) tak za fica bolo lepsie
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pekné zhrnutie bez zbytočných a trápnych pejoratív. Či sa pravica nejako sformuje, to bude zaujímavé, možné je všetko. Takisto som ja osobne zvedavý na pôsobenie Matovičovcov v parlamente, predsa len tá pozícia je úplne iná, ako v predchádzajúcej pozícii.

A najlepšie by naozaj bolo, keby Fico vládol sám a mal možnosť naozaj dôsledne presadzovať svoju politiku, bolo by úplne jasné, kam sa za 4 roky dostaneme. Čoraz viac pochybujem o nejakom koaličnom partnerovi, aj keď som pôvodne počítal s KDH, ale to by musel mať SMER menej kresiel. O dosť.

Takisto dúfam, že nejaké občianska aktivita (aká taká) ohľadom Gorily nevyprchá a pretrvá naďalej.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nevyznám sa moc do politiky, ale keď má teraz ujo Fiko čo toho nemá moc pod čapicou 83 kresiel, to znamená že KDH, SaS, SDKU-DS a ten zvyšok nemôže o ničom totálne rozhodovať a sú tam len na okrasu, alebo ako? Resp. Fiko sa nemusí s nikým spájať a bude koalícia a ten zvyšok opozícia?
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink: V podstate áno. SMER by potreboval hlasy pravice len na ústavné zmeny.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Smer má 83 mandátov a na prijatie (okrem ústavného) zákona potrebuješ nadpolovicu čiže 76. Strana ,ktorá by išla do dvojkoalície so SMER-SD by spáchala samovraždu. Keďže by nič proti strane SMER-SD nemohla presadiť či zatrhnúť.

K voľbám
Prekvapila ma vysoká účasť, prekvapila ma podpora vysoká podpora SMER-SD a OĽNO a malá podpora SaS.
Som však rád , že Fico teraz v plnej sile môže ukázať jeho stabilný program a na žiadnu inú stranu sa nebude môcť vyhovoriť.
To, že SNS, SMK a 99% niesú v parlamente je už len čerešničkou na torte.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

gasparovic taka mensia perla: ustava mi prikazuje poverit niekoho, ako som uz povedal bude to urcite vitaz politickej strany
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

No tak ako volic strany SAS som rozhodne sklamany z tychto volieb, tajne som dufal ze budu na druhom alebo tretom mieste hned za Smer-om, no ako sa ukazalo ledva sa udrzali. Tak ale co uz, ako to tu niekto pisal, dufam za sa pravicove strany poucia zo zbytocnych chyb a ziskaju politicku skusenost - tym myslim hlavne OĽaNO, ktori milo prekvapili zo svojimi vysledkami, ak Matovic ziska nejake tie skusenosti, bude sa snad snazit nastolit nejaku rovnovahu medzi politickymi stranami, aj ked je to asi vsetko v podsate jedno Smer dostal viac ako milion hlasov a moze si robit co chce, iba chcem povedat tolko k tomu, ze Fica volili bud dochodci, ktori ani sami nevadia co chcu (cisto vlastna skusenost, babky mojich kamaratov proste potrebovali dat hlas Smer-u, aj ked ani sami netusili aky maju volebny program, samozrejme okrem dochodkov) alebo ludia ktorym samotny Smer-SD vymyl mozog, staci sa pozriet na ich FB stranku, ako si namotavaju volicov tym, ze v ich oblasti, dedine, meste sa s nimi fotia, davaju igelitky a pocuvaju demagogicke reci pana Fica, mna uz z nej vyhodili za obycajne vyjadrenie nazoru k ich strane, no ten nazor nebol az tak pozitivny, akakolvek reakcia od nich je vylucena, prispevok zmazali a mna vykopli z ich stranky, maju tam len ovecky co povinne like-uju kazdy prispevok co pricapia na nastenku.
Tak kto rozmyslal o prestahovani sa do ineho statu, mohli by sme urobit nejaku grupu z hojka a vybrat si, ktore destinacie by nam vyhovovali :D, no tak ale myslim si ze v momentalnej situacii je asi vsade lepsie ako na Slovensku.
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

Som prekvapený, že sa tam dostal Miky s Richardkom, ktorý majú vždy veľké reči ale činy žiadne ale tak niektorí ľudia sú nepoučiteľní nechápu, že títo politici nasľubujú iba nič viac.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Soviet napísal:Hmm pravica:
1. Igor Matovič 150 138
2. Béla Bugár 121 314
3. Daniel Lipšic 104 569
4. Ján Figeľ 103 962
5. Lucia Žitňanská 103 159
6. Richard Sulík 83 693
....
X. Marian Kotleba 29 152
X. Mikuláš Dzurinda 27 216
ty vole uz ked ma kotleba viac hlasov ako čurinda..vidiet ze klamar curindo(v iraku su zbrane hr nicenia,dvojnasovne platy atd) maju uz ludia po krk mal by sa odtrepat prec aj s miklosom
btw volil som matovica a 3 dalsich ktorych som si pozrel na nete,chcel som dat sancu ludom ktori toho nemaju na rovasi..celkom prekvapivy vysledok..k fickovi len tolko ze teraz neviem co tu vznika taka apokalipsa vyhral tak vyhral,vie pekne rozpravat a jeho reci maju ludia radi,co uz.ako keby v nom ludia videli davne casy 1948-1989 ze budu znova otvarat JRD a rozne ludove podniky, to by ma zaujimalo co od nich ocakavaju.btw kto vie ci ludi nenasralo zvysovanie dane,odvodov pre zivnostnikov,a kompletne sa nasrali na modrych pavianov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Ľudské životy doplácajú na systém zdravotníctva taký, ako je v USA a k čomu sa chcela približovať pravicová vláda.
Az bude priemerna slovenska nemocnica mat vybavenie ako priemerna americka tak potom mozme riesit extrem z tejto strany. Momentalne sa ale priblizujeme k opacnemu extremu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kybelvody napísal:gasparovic taka mensia perla: ustava mi prikazuje poverit niekoho, ako som uz povedal bude to urcite vitaz politickej strany
Je to už poriadne dementný, som myslel, že skolabuje počas tej tlačovky, vyzeral, že sotva vedel kde sa nachádza, vyzeral vyčerpaný a zničený.

Ale dúfam, že bude zase kandidovať a Smeráci ho zase zvolia, veď prečo nie.

S tým zdaňovaním bohatých je to len rozprávka - tí najbohatší už dávno žiadne dane neplatia a prelievajú zisky do daňových rajov (viď. Penta, J&T), samé schránkové pobočky v daňových rajoch. Zdaniť budú môcť ako tak strednú vrstvu, kto zarába ale nie až toľko aby mohli fungovať ako nadnárodný podnik s pobočkou v nejakom daňovom raji alebo v pracovnom pomere, aj tam budú cvakať určite. Od tých ozaj bohatých Fico nezíska ani cent to je jasné. Možno sa podarí zdaniť banky, oni zase zvýšia úroky a poplatky aj tak to zaplatia ich klienti a aj banky sú nadnárodné a budú sem prenášať rôzne náklady a tak vyvážať zisk.

A keď zdania automobilky a iné výroby odídu preč a vyriešené.
Son-Goku
Darca
Darca

automobilky nezdania,ked sa nemcuri z VW rozhodovali kde budu vyrabat nove modely aut tak bol v nemecku ficko prosikat na kolenach nemcov aby to bolo u nas.neviem co z neho vytvarate bolsevika stalina
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veď on chce zdaniť veľkých a bohatých, tak kto by mal byť ten veľký a bohatý, keď nie: SPP, EON, Orange, Samsung, VW, banky a pod. azda nemal na mysli nejakú stolársku dielňu že by tam chcel nájsť miliardu eur. Od bohatých typu Penta, J&T on nezíska nič, pokým bude platiť nový zákon už budú mať všetky zisky v nejakom daňovom raji.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Veruže tak.
Prílohy
na
na
popici.jpg (17 KiB) 886 zobrazení
hughito
Redeemer
Redeemer

Však tebe to seth môže byť jedno. :wink:
Prílohy
424565_356208207733224_330780880275957_1121871_2057416427_n.jpg
Son-Goku
Darca
Darca

co si pametam tak vravel o bankach,automobilky nezdani ti vravim tie by sa za tyzdne pobalili a sli na balkan,korejci(samsung,kia) si skakat po hlave od slovakov tiez nenechaju,o ostatnych vymenovanych vidim prvykrat ze by sa ich chcel dotykat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: V decembri som plánoval vrátiť sa na Slovensko. Už som to tu dokonca aj písal.
Napísať odpoveď