Voľby 2012 - Ako ste volili?

Diskusie na politické témy...

???

Nevolil som.
41
17%
Neplatný hlas.
2
1%
SDKÚ-DS
9
4%
SMER-SD
18
7%
KDH
7
3%
SAS
89
36%
MOST-HÍD
3
1%
SMK
1
0%
SNS
6
2%
99%
1
0%
HZDS
0
Žiadne hlasovania
SSS (Mojsejová)
11
5%
ĽSNS (Kotleba)
18
7%
KSS
0
Žiadne hlasovania
OĽaNO
32
13%
Iné
6
2%

Celkom hlasov: 244

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2012 - Ako ste volili?

Príspevok od používateľa beardie »

ak som to vydedukoval spravne a niektore jeho ksefty boli dohodene priamo ficovou garniturou, Pinheadove priznanie by mohlo mat trestno-pravnu dohru, takze sa dalsieho vyjadrenia v tejto otazke nemusime dockat

ty fabulujes hovadiny, ja cerpam z jeho vyrokov
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Trestnoprávnu dohru s určitosťou nič mať nebude, lebo sa o žiadne priznanie nejedná....
Beardie, to si zase Ty trochu vydedukoval nesprávne ;).... aby sa veci uviedli na pravú mieru - skôr by som povedal, že atmosféra rokov 2006 - 2010 bola pre moje aktivity celkovo taká výhodnejšia (a to, čo si kto pod tým predstavuje a dedukuje nie je moja vec)....
Ale o to pokoj, aj za rok a pol zlepenca sa mi podarilo vcelku slušne dokonca s miernou expanziou fungovať.... Akurát ma v rámci osobných záležitostí zlepenec dobre nasral niektorými zákonmi - ale to už sme sa s beardiem o tom bavili tu na fóre...
Ale v rámci všeobecnej debaty sa dá povedať, ako už Son-Goku spomenul.... niekto radšej paradajky a čili papriku, a niekto kuracinu :D....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Legitimizácia doterajších praktík

Ako občan a zástupca nevoličov v týchto voľbách priznávam porážku. Ľudia podľahli masívnemu vydieraniu a tlaku na ich zodpovednosť od tých, ktorí jej nemajú ani zamak. Spoločne tak legitimizovali systémovú korupciu a partokratický model spoločnosti, pretože po voľbách sa presúvajú do centra pozornosti úplne iné témy.

Po tom, čo sme o podstate tohto systému vedeli, akceptovať voľby bez schválenia nevyhnutných antikorupčných a prodemokratických reforiem považujem za niečo podobné ako vyhlásiť slobodné voľby bez zrušenia vedúcej úlohy KSČ. Vedúca úloha finančných skupín v našej spoločnosti tak naďalej trvá.

Na druhej strane Smer má historickú šancu rehabilitovať hodnoty sociálnej demokracie na Slovensku. Či sa mu to podarí, je otázne, lebo doteraz som od jeho predstaviteľov nepočul dostatočnú sebareflexiu za spôsob uplatňovania moci v rokoch 2006 – 2010.

V každom prípade, mandát od voličov má silný a mal by sa rešpektovať. Zvláštne pocity vo mne vyvoláva, že trojnásobný premiér Vladimír Mečiar, ale aj tribún nežnej revolúcie Ján Budaj dnes majú na Slovensku menšiu podporu ako Marián Kotleba.

Naopak, pozerám sa s nádejou na to, že po dvadsiatich rokoch vyklíčila v parlamente byľka autentickej zelenej politiky.

Eduard Chmelár,

vedúci Ústavu politických vied FM PEVŠ

Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/6295410/dobre ... z1oqAAyjnk
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Emppu »

Anem napísal:K tej provokatívnej predvolebnej agitácii pravicových strán ti sem dám len toto, snáď sa k tejto téme už nebudeš vyjadrovať.
http://www.aktuality.sk/clanok/164489/s ... h-volicov/
http://www.infovolby.sk/index.php?base= ... 893009.txt
"zlepenec pravicových a maďarských strán" opäť útok

Ešte napíš ,že oni to mohli lebo majú pravdu a fakt už neviem či budem mať silu ti na to odpovedať.
jasnee, a čo tam je zle napísané??? ked napísali "rozkradli republiku" to je pravda, "zvýšili ceny energií" to je pravda ...a čo tam je provokatívne? smer nestrihajú žiadne kábliky... človeče, chceš očividne brániť pravičiarov, ale nedarí sa ti, bohužiaľ, máš smolu, prehral si, ďalej už si nemáme čo povedať :!:
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

beardie napísal:ak som to vydedukoval spravne a niektore jeho ksefty boli dohodene priamo ficovou garniturou, Pinheadove priznanie by mohlo mat trestno-pravnu dohru, takze sa dalsieho vyjadrenia v tejto otazke nemusime dockat

ty fabulujes hovadiny, ja cerpam z jeho vyrokov
ty si strasne zufaly pocuvaj,ty si detektiv alebo paranoidny novinar? takze tvrdis ze kazdemu komu sa darilo za fica v biznise,je automaticky jeho kamarat a fico mu potajomky dohadzoval kseftiky? takze to mozeme potom otocit na:kazdemu komu sa darilo od 98-do 2006 bol zapleteny s modrymi do biznisu a deformovali podnikatelske prostredie,ved ak sa nemylim aj sulik superman chcel statu prenajimat nejaku budovu a s tym spojene.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pre tých čo volili SaS:
"Zdanovanie bohatych je v podstate len o zavisti, je to trestanie uspechu, neprinesie to az tak vela," zhodnotil Sulik. Skepticki su i predstavitelia dalsich pravicovych stran.
neviem, nech to čítam, ako to čítam, vychádza mi z toho že 90% chudobnej slovače chce pochovať, bavíme sa tu o strane Sloboda a Solidarita a tých 10% bohatých, čo nakradli kde sa dalo, o*ebali dobrákov a chudákov chce oslobodzovať, aby ten priepastný rozdiel medzi chudobnou, strednou a bohatou vrstvol zväčšil o riadny kusisko. Alebo som niečo nepochopil?

Imo je trochu zcestné aby malý podnikateľ čo zarobí povedzem 1000 ojro mesačne odviedol 400 eur do štátu a veľký podnikateľ [zlodej] čo zarobí milión ojro za mesiac, odviedol tých istých 400 eur na odvodoch do štátu preto, že je "šikovný". Podľa mňa je to choré. Ale možno som len nepochopil Sulíkov výrok :smt104
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Emppu napísal:
jasnee, a čo tam je zle napísané??? ked napísali "rozkradli republiku" to je pravda, "zvýšili ceny energií" to je pravda ...a čo tam je provokatívne? smer nestrihajú žiadne kábliky... človeče, chceš očividne brániť pravičiarov, ale nedarí sa ti, bohužiaľ, máš smolu, prehral si, ďalej už si nemáme čo povedať :!:
Vieš ja som už raz taký, snažil som sa na teba ísť objektívne bez nejakého podporovania pravicových strán ale keďže ty tu drístaš jak Ficov syn nedá mi to. Na jednej strane hovoríš , že pravica napádala Fica no nemala na to právo, na druhej Fico nenapádal a keď ti dokážem že napádal tak mi to vysvetlíš tak, že oni mali na to právo.

Vieš čo by bola ozajstná útočná politika? Keby sa v každom spote, článku a reklame preberali kauzy ako nefungujúce mýto, predražené diaľnice, zadlžovanie štátu, to že dovolil vládnuť zlodejom z HZDS a SNS, sociálne podniky, rozkrádanie na ministerstve obrany, zadlžovanie strategických podnikov...

Tvoja argumentácia je chabá. Vieš ja som centrista no v slovenskej politke som pravičiar pretože ľavica je otrasná a argumenty prečo voliť strany ktoré sa považujú za ľavicové sú tragikomické.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Dajme tomu, ze aby boli robkove ovecky spokojne znizi dane na pohonne hmoty, jedlo, knihy ( :D ), cigarety a chlast. Ovecky budu spokojne, ale peniaze na tendre nikde. Policajti budu musiet ryzovat pri znackach, na sirokych prehladnych usekoch. Robko zdani banky, bohatych, podnikatelov. Samsung da Slovensku papa, podnikatelia prijmu opatrenia, bud skrachuju alebo nieco zredukuju, dalsie velke firmy si rozmyslia ci je vyhodne pre nich tu zostat, ak nie potiahnu kade lahsie. Pracovnych miest ubudne, ale aspon bude lacnejsi chlast. Alebo to Robko neurobi, ale ako si udobri ovecky? Zodpovedny pristup k europskym otazkam ich asi velmi neuspokoji. .... aha, uz viem ved budu PPP dialnice do Kosic uz v roku 2016.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Pre tých čo volili SaS: neviem, nech to čítam, ako to čítam, vychádza mi z toho že 90% chudobnej slovače chce pochovať, bavíme sa tu o strane Sloboda a Solidarita a tých 10% bohatých, čo nakradli kde sa dalo, o*ebali dobrákov a chudákov chce oslobodzovať, aby ten priepastný rozdiel medzi chudobnou, strednou a bohatou vrstvol zväčšil o riadny kusisko. Alebo som niečo nepochopil?

Imo je trochu zcestné aby malý podnikateľ čo zarobí povedzem 1000 ojro mesačne odviedol 400 eur do štátu a veľký podnikateľ [zlodej] čo zarobí milión ojro za mesiac, odviedol tých istých 400 eur na odvodoch do štátu preto, že je "šikovný". Podľa mňa je to choré. Ale možno som len nepochopil Sulíkov výrok :smt104
No osobne som ani ja Sulíka nepochopil ten výrok je ako keby od Rockefellera no to zdaňvoanie "bohatých" je komické a jeho funkčnosť bude nulová.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Ludia nadavaju na vysledky volieb, lebo verili, ze pride niekto, kto ich vykupi. Chceli sa zbavit zodpovednosti za svoj zivot. A tak znova stoja pred trpkou realitou, kym nepochopia, ze musia zmenit toho cloveka v zrkadle. Ziadny iny sposob neexistuje. FREE YOUR MIND
beardie
Redeemer
Redeemer

Son-Goku: volicov Smeru som rozdelil do 2 skupin
a) ludi, ktori si neuvedomuju, ze na tie istoty nie su financie
b) ludi, ktori vedia, ze ak bude Smer vo vlade, nejakym sposobom zarobia

vacsina pravicovych volicov (a aj tych tvojich podnikatelov) si vie zratat, ze vlada Smeru im (a ich firmam) uskodi, preto ho nevolia
staci takto?

uplink: Ficovi 'bohati' su stredna vrstva s platom 1000 az 3000 euro cisteho, ak sa za Fica schvali nejaka varianta novej milionarskej dane, doplatia na to hlavne tito, ti co zarabaju milion ojro budu cez svoje fiktivne firmicky odvadzat minimum tak ako doteraz
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Emppu: odpoveď som doteraz nedostal

uplink: come on man....Solidarita je solidarita. Zabíjanie istej skupiny, ktorá je u nás zriedkavá, je mierne na hlavu. Mal by si to sám vedieť. Predstav si, že zarobíš via ako 34K ročne a musíš odviesť daň. OK, beriem to v UK. Pretože je tu 60M obyvateľov a je tu takých dosť, plus, dá sa to obísť. Doma? Koľko takých je, ak nepočítaš zlodejov? Ak takí sú, sú to ľudia, ktorí sú vo svojom obore špička. Chceme, aby vypadli? Asi áno. Lebo Fico chce ukázať všetkým, ako super znaňuje ľudí, ktorí na sebe makali. Ďakujem pekne za takú "solidaritu".
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Emppu »

Anem: ty si zrejme nechápavý človek, lebo je rozdiel ak niekto útočí bezdôvodne ako figeľ čo v spote škrtá fica, alebo sdku preštikáva kábliky, a smer ked napíše že pravica rozkradla štát a pod. tak to nie je útočenie, ale to čo fakt bolo ...ale ty politike ešte nemôžeš rozumieť, si zrejme prvovolič, takže ťa beriem s rezervou

seth82: a čo by si chcel počuť? všetko čo som chcel skomentovať, som skomentoval a tým to končí, nemienim sa tu hádať so zarytými pravičiarmi, prehrali ste, zmierte sa s tým a môžeme byť radi, lebo pravicová vláda robí len hanbu, nedokážu spolu vydržať v parlamente ani len 2 roky, a to nebolo prvýkrát ...načo by ste chceli takú vládu? aby sa znova rozpadli? kvôli tomu boli voľby, aby konečne nastala zmena a nie znova to isté
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

beardie napísal:Son-Goku: volicov Smeru som rozdelil do 2 skupin
a) ludi, ktori si neuvedomuju, ze na tie istoty nie su financie
b) ludi, ktori vedia, ze ak bude Smer vo vlade, nejakym sposobom zarobia

vacsina pravicovych volicov (a aj tych tvojich podnikatelov) si vie zratat, ze vlada Smeru im (a ich firmam) uskodi, preto ho nevolia
staci takto?

uplink: Ficovi 'bohati' su stredna vrstva s platom 1000 az 3000 euro cisteho, ak sa za Fica schvali nejaka varianta novej milionarskej dane, doplatia na to hlavne tito, ti co zarabaju milion ojro budu cez svoje fiktivne firmicky odvadzat minimum tak ako doteraz
neviem kolko % podnikatelov voli fica,ale pinhead ficka nevolil,len sa mu za jeho vlady darilo.a ty si hned zacat typicky modro utocit ze musi byt jeho kamarat a podobne dristy.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Emppu:Ak si myslis, ze prehrali praviciari ok, ale v prvom rade prehralo Slovensko. A s tou lavicou, dovol mi zasmiat sa. Ich ,,tajny" sponzor Babis + J a T su cisti laviciari. Take auta ako ma podla teba potom laviciar Jakabovic si kupis horko tazko mozno v Need for Speed.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ďakujem za odpovede chlapi. Sám v tom mám chaos do teraz. Každopádne si myslím že keby tí skutoční "boháči" odvádzali nejaké väčšie dane a dávalo by sa povedzme ľuďom čo robia v tescu 12ky za 450 evri mesačne príplatok povedzme 200 eur a tak, tak by to nebolo od veci. Ale tak to je asi utópia, správne?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Horšie je definovať, čo je to "boháči"...
beardie
Redeemer
Redeemer

ani nie teskarom, kedze to je sukromna firma, ale skor invalidnym dochodcom a podobnym skupinam

//post No. 4000 :smt039 :aasmile3: :aasmile24:
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Emppu napísal:Anem: ty si zrejme nechápavý človek, lebo je rozdiel ak niekto útočí bezdôvodne ako figeľ čo v spote škrtá fica, alebo sdku preštikáva kábliky, a smer ked napíše že pravica rozkradla štát a pod. tak to nie je útočenie, ale to čo fakt bolo ...ale ty politike ešte nemôžeš rozumieť, si zrejme prvovolič, takže ťa beriem s rezervou

seth82: a čo by si chcel počuť? všetko čo som chcel skomentovať, som skomentoval a tým to končí, nemienim sa tu hádať so zarytými pravičiarmi, prehrali ste, zmierte sa s tým a môžeme byť radi, lebo pravicová vláda robí len hanbu, nedokážu spolu vydržať v parlamente ani len 2 roky, a to nebolo prvýkrát ...načo by ste chceli takú vládu? aby sa znova rozpadli? kvôli tomu boli voľby, aby konečne nastala zmena a nie znova to isté
Ja som veľmi chápavý človek, keby som nebol pakoval by som sa z práce do hodiny. Práveže trafená hus zagágala, ja som ti sem už postol odkazy a vyvrátil tvoje nesprávne myslenie , upresnil som ťa rozpisom prešlapov ficovej vlády a ty sem znova znova posielaš tie isté balasty bez hlavy a päty. No boh mi dáva silu ti ešte na to niečo napísať :D povedz mi môj drahý politológ ktorý zjavne nieje prvovolič a teda sa musí vyznať v politike PREČO FIGEĽ A SDKÚ ÚTOČIA BEZDÔVODNE na FICA?
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Nechápem prečo sa pravica bojí napríklad takej progresívnej dane...funguje to napríklad vo Fínsku, kde sú v rámci Európy najlepšie podmienky pre život. Ja si tiež myslím, že tí boháči by mohli platiť vyššie dane trebars dočasne, pretože ak si to zoberieme z opačného hľadiska tak doteraz platili rovnakú daň a po zdanení príjmu im zostala omnoho väčšia kôpka peňazí ako bežným ľuďom s nižšími príjmami. Tu nejde o postihovanie úspešných, pretože daňové zaťaženie by bolo nastavené tým spôsobom, že tí najbohatší by to ani len nepocítili a verte, že by im to bolo v podstate jedno, či zaplatia o nejakú stovku do rozpočtu viac.
Napísať odpoveď