Voľby 2012 - Ako ste volili?
Re: Voľby 2012 - Ako ste volili?
Porovnávaš neporovnateľné - Slovensko s Fínskom. Tak isto sa Slovensko nedá porovnať ani s ostatnými západnými krajinami, ani s jedným - tu sú zásadne iné podmienky, platí to hlavne pre všetky post-komunistické krajiny.
Píšete samé bludy, dobre, že neporovnávate Slovensko so Saudskou Arábiou alebo USA, že ako to tam je tak by to tu mohlo byť tiež. Nemôže, lebo nie sme v takej situácii ako napr. Fínsko, Dánsko, sme na tom omnoho omnoho horšie. Rozdiel je asi taký ako keby si porovnával Slovensko a Afganistan, čo sa týka hospodárstva.
Nemôže, my sme chudobná malá krajina absolútne závislá od zahraničia, od zahraničných investorov, nadnárodných korporácií. Okrem týchto tu je celé hospodárstvo na prd, ľudia nemajú peniaze, nič okrem tých veľkých výrob sa to neprodukuje, okrem automobilového priemyslu a podobných výrob je celé hospodárstvo zdevastované od poľnohospodárstva cez textilný priemysel, spracovanie, potravinárstvo, stavebníctvo a úplne všetko.
Píšete samé bludy, dobre, že neporovnávate Slovensko so Saudskou Arábiou alebo USA, že ako to tam je tak by to tu mohlo byť tiež. Nemôže, lebo nie sme v takej situácii ako napr. Fínsko, Dánsko, sme na tom omnoho omnoho horšie. Rozdiel je asi taký ako keby si porovnával Slovensko a Afganistan, čo sa týka hospodárstva.
Nemôže, my sme chudobná malá krajina absolútne závislá od zahraničia, od zahraničných investorov, nadnárodných korporácií. Okrem týchto tu je celé hospodárstvo na prd, ľudia nemajú peniaze, nič okrem tých veľkých výrob sa to neprodukuje, okrem automobilového priemyslu a podobných výrob je celé hospodárstvo zdevastované od poľnohospodárstva cez textilný priemysel, spracovanie, potravinárstvo, stavebníctvo a úplne všetko.
zo sme vytiahnute
19:36 Strana Roberta Fica sa stala s vysokým náskokom víťazom volieb v Bratislavskom kraji. Smer podporilo 32,62 percenta voličov.
ale co ze 1/3 blavakov volila ficka?
19:36 Strana Roberta Fica sa stala s vysokým náskokom víťazom volieb v Bratislavskom kraji. Smer podporilo 32,62 percenta voličov.
Mne tiež nepríjde zdaňovanie bohatých ako nejaký extra dobrý nápad. To že im po zdanení ostane vačšia kôpka peňazí je logické ale zase aj odvedú väčšiu kôpku peňazí... To akože má po zdanení každému ostať rovnaká čiastka peňazí? 
Naviac čo je to bohatý človek? Koľko musí mať príjem aby sa ho to dotklo?
Pri zdanení korporácií by som možno súhlasil ale napríklad banky si to podľa mňa vyberú na zvýšení poplatkov, korporácie určite budú venovať viac úsilia ako zaplatiť čo najmenej.
Však máme teraz celkom jednoduchý systém daní a aj tak ich nevieme vyzbierať nikdy.... pri zložitejšom systéme vyzbierame ešte menej....
Naviac čo je to bohatý človek? Koľko musí mať príjem aby sa ho to dotklo?
Pri zdanení korporácií by som možno súhlasil ale napríklad banky si to podľa mňa vyberú na zvýšení poplatkov, korporácie určite budú venovať viac úsilia ako zaplatiť čo najmenej.
Však máme teraz celkom jednoduchý systém daní a aj tak ich nevieme vyzbierať nikdy.... pri zložitejšom systéme vyzbierame ešte menej....
Ved prave, to je cista demagogia. Fico stale omiela to, ze niekto s platom 400 € plati vraj rovnake dane ako ten co ma plat 5000, ale to nie je pravda. Ak ma niekto plat 400 €, tak pri odpocitani nezdanitelnej casti mzdy mu vyjde na zaplatenie iba mala ciastka, dajme tomu 50 €. Ale ked si to iste uplatni manazer, tak sa mu to na daniach takmer vobec neprejavi a zaplati nejakych 900 ak dobre pocitam a prave o tom su percenta. To iste plati pre firmy, ak niekto zaraba vela, tak pri rovnakom zdaneni aj tak odvadza viac ako niekto kto zaraba malo. A ked mu na to niekto siahne, tak je mozne, ze bud odide zo Slovenska uplne alebo si iba presunie sidlo do zahranicia, ale tak ci tak to bude pre stat prehra.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Si pozri ine mesta/kraje a zistis, ze je to jedno z najnizsich vysledkov co mal fico (ked ovsem neratam spodok svk, kde sa volili hlavne madari)Son-Goku napísal:zo sme vytiahnute
presnejsie dostal 30.699% t.j. 73tis hlasov
SaS a SDKU maju polku z toho.
http://www.sme.sk/c/6295738/vysledky-vo ... -obci.html
Skor mu islo o to, ze v BA vzdy jasne vyhravala SDKU, teraz to vyzera ako keby vsetci ktori prestali volit SDKU zacali volit SMER
To je samozrejme blbost, ale aj tak je to pre BA netypicky vysledok.
-
Soviet
Darca
Veru vypada to tak. Vsetkym stranam tam klesli hlasy (SaS, SDKU..) a len KDH (+2tis) a Smer mal narast oproti 2010 16tis hlasov.
-
Sphinx
Addict
V Ugande ?biker610i napísal:ja som volil SMER a niesom dochodoca ani cigan. Smer som volil preto lebo tento sku*veny praviciarsky zlepenec co tu vladol doteraz neustale vymyslal co by spoplatnill, zvysilil apod. A ak mam porovnat vladu fica (2006-2010) a vladu radicovej (2010 -2012) tak za fica bolo lepsie
Nepochopim ti ficovu silu slova nic konstruktivne nepovie a presvedci masy, kolko on nakradol kolko domov si dal postavit auta uz ani nema kde parkovat a stale ma moznost ozobracovat lud
-
javatar
Hardcore addict
ja len pripominam ze uz to zacina http://ekonomika.sme.sk/c/6390360/rovna ... ntami.html najma tato pasaz je peknahughito napísal:javatar: Áno, Fico je pri moci, takže čím skôr ujdi, lebo zachvíľu budeme mať okolo hraníc natiahnutý ostnatý drôt a hraničiarov s vlčiakmi + začne triedny boj.
Bavia ma tieto reči, ako keby sa teraz niečo reálne zmenilo, nejaké reálna každodennosť. Keď tu zlepenec 1 a pol pôsobil totálne rozháraným a zúfalým dojmom, tak to nikto neutekal, to je záhada.
Skôr by si mal tento útek naplánovať potom, čo jednotlivé pravicové strany vyhlasujú a vyhlasovali, že by išli opäť do širokej koalície.
a to sa priamo a neprijemne dotkne mojho zivota (a nielen mojho) a nepomoze to nikomuNa odvodoch si možno priplatia už zamestnanci a živnostníci s hrubým príjmom zhruba nad 1200 eur.