Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:To je potom anarchia aj v Belgicku, resp. dlho bola, že ? :)
To bola v praxi vlada uradnikov. Statne zlozky (policia, armada) dostavali svoj podiel zo statnych penazi a mali svoje realne pravomoci podla platnych zakonov. Teda stat existoval - anarchia v pravom slova zmysle nebola.
hughito napísal:Anarchia má dva významy: prvý ako bezvládie v zmysle toho, čo je v Somálsku. Takto sa nazýva napr. aj vojenská anarchia v Rímskej ríši počas dominátu či feudálna anarchia v stredoveku. Ide o obdobie, kde buď nie je je dlhodobo stabilná vláda, resp. sa ľudia pri moci až moc často striedajú.
Inak povedane - kto chce a tak sa pokusi nasilim nastolit svoju moc.
hughito napísal:Anarchia v druhom zmysle je výsledok a konečný cieľ anarchistickej politiky/vízie, v podstate politický systém postavený na určitých hodnotách, pravidlách a víziách - ten nemá nič spoločné s vyššie uvedenými príkladmi.
A az ta svojimi kecami opat vyprovokujem k odpisaniu mi v teme anarchia tak mozes pridat odpoved ako by bola takato spolocnost udrziavana. Ak sa ti nechce odpisovat mi naraz - na fore je uzitocna funkcia "koncepty".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bolo jasne, ze Dzurinda si chce uzit este posledne volby, ale necakal som, ze ohlasi svoje nekandidovanie tak skoro po volbach
snad len symbolicky: "dakujeme, ale uz chod!"
Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda už nebude na kongrese strany kandidovať na žiadny post vo vedení strany. Zostáva však poslancom nového parlamentu. Kongres strany bude 19. mája.
"Preberám plnú politickú zodpovednosť za to, že stredopravé strany nedokázali zostaviť vládu a SDKÚ nedokázala prispieť tak, ako má potenciál prispievať," vysvetlil Dzurinda s tým, že bude podporovať kandidatúru Lucie Žitňanskej na lídra strany.
http://www.sme.sk/c/6296467/dzurinda-uz ... ansku.html

skoda len, ze zostava poslancom, mohol sa stiahnut uplne, uvidime ako sa zariadi Miklos
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Napriek všetkému považujem Mikuláša Dzurindu za najlepšieho premiéra akého sme doteraz mali a toto prvenstvo mu ostane určite aj za druhého pôsobenia Róberta Fica. Svoju úlohu zvládol veľmi dobre, spravil však chybu v tom, že neodišiel v pravý čas. Je pravda, že popri Mečiarovi a Ficovi byť najlepším premiérom nie je až taká ťažká úloha. Ale v tom jeho prvenstvo netkvie. Bol to premiér, ktorý porazil mečiarizmus so všetkým čo patrilo k 90tym rokom. Za jeho vlády Slovensko zažilo najväčší vzostup a rast, najväčší "vstup do sveta", nikdy pred tým sa tak medzinárodne neintegrovalo. Reformné úsilie, bolo niečím skutočne novým a niečim čo prinieslo skutočný pokrok.

Napriek všetkým kauzám, ktoré sa vírili okolo SDKU, to bola strana, ktorá potiahla Slovensko dopredu s Dzurindom na čele. Je mi jasné, že mnoho ľudí so mnou nebude súhlasiť a ja už som starý na to aby som sa hádal s deťmi na fóre. Kľudne si majte svoj pohľad cez privatizácie a kauzy, ale tomuto sa nevyhla žiadna vláda. Ak dáme do pomeru prínos a škodu pre slovensko, tak najhorším bol doposiaľ Fico, za ním je Mečiar, ktorý aj napriek väčším škodám ako Fico mal aj väčšie prínosy a úlohu v dejinách SR. A najlepšie z nich obstáva Dzurinda, ktorý napriek kauzám posunul Slovensko skutočne a citeľne do predu.

Nech tu už bude v budúcnosti čokoľvek, základy toho položili najmä roky 2002 až 2006 a myslím, že každý súdny človek, ktorý upustí od utopistických a idealistických predstáv o spoločnosti si musí myslieť to isté.

To je všetko čo som chcel, povedať. Pravici prajem veľa šťastia do budúcnosti a ľavici aspoň trochu súdnosti do toho čo bude stvárať.

http://www.sme.sk/c/6296229/mikulas-dzu ... riery.html
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

hej dzurinda je v pohode aj ked povedal aj keby nebolo na chleba tak podporime euroval, oh wait
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Slay to myslel ako premiéra, čo by povedal je teda v tom prípade irelevantné, lebo premiér nie je a nikdy už nebude. A myslíš si, že taký Fico by ten euroval nepodporil. :D Ale zase vyhrať v konkurencii Fica a Mečiara (Radičovú aj Moravčíka nerátam) nie je ozaj problém...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To bola v praxi vlada uradnikov. Statne zlozky (policia, armada) dostavali svoj podiel zo statnych penazi a mali svoje realne pravomoci podla platnych zakonov. Teda stat existoval - anarchia v pravom slova zmysle nebola.
Samozrejme, bolo to myslené ironicky vzhľadom na to, že tam nemali rok či koľko vládu.
Inak povedane - kto chce a tak sa pokusi nasilim nastolit svoju moc.
Áno, presne tak. Žiadna stabilita, paralelné vlády, resp. panovníci, časté striedanie = bezvládie = anarchia.

Je to v podstate legitímne označenie, s ktorým sa často stretávam aj v literatúre, avšak ja by som podobný stav nazýval inak, keďže anarchia má aj iný, nezanedbateľný význam, ktorý s týmto nemá nič spoločné.
A az ta svojimi kecami opat vyprovokujem k odpisaniu mi v teme anarchia tak mozes pridat odpoved ako by bola takato spolocnost udrziavana. Ak sa ti nechce odpisovat mi naraz - na fore je uzitocna funkcia "koncepty".
To jedine naraz. V poslednej dobe mám toho akosi moc, resp. na to vyslovene zabudnem. Chcem to totižto písať cez víkend, keď som doma a mám prístup aj ku svojej knižnici.

slay: Ja akceptujem tvoj pohľad a názory, ale naozaj neviem, z akej pozície ako idealistickej by som mal hodnotiť politickú scénu. Tieto záležitosti sú pre mňa omrvinky a odmietam robiť rebríčky, ktoré zlo je najlepšie. Mne to príde úplne choré. Spoločnosť a systém, ktorý dnes panuje - a to nie len u nás - nemožno akceptovať a tým pádom ani pragmaticky hodnotiť.

Píšeš o deťoch - ja som ešte veľmi mladý, ale čím som "starší," tým viac svoje presvedčenie len prehlbujem a kryštalizujem len detaily. Akosi nemám pocit, že za 3 roky sa zo mňa stane slay, javatar, seth alebo beardie. To vôbec nie je o veku.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Napriek všetkému považujem Mikuláša Dzurindu za najlepšieho premiéra akého sme doteraz mali
:lol:

Mikuláš Dzruinda, Róbert Fico a Vladimír Mečiar majú veľa spoločného, všetci sú to v provom rade bábky a mediálne hviezdy -celebrity. Zatiaľ čo však Mečiar a Fico si kariéru budovali na drístoch o sociálnom štáte Mikuláš Dzurinda dostal ľudí drístami o "deformách" niekedy nesprávne nazývanýczh reformy, taktiež hlavne nábožentvom tzv. trpiteľstva ku tkorému majú slováci indoktrinovaní náboženstvom veľmi blízko. Čím viac budeme trpieť, tým lepšie sa budeme mať!! Lebo štertenie vyžaduje naše peňženky otvorené a ochotu znášať utrpenie!! VYžaduje od ľudí aby sa uskromnili, odporeli si slasti, zlaté príbory a záchodové misy ktoré zažívali v socializme.
Taktiež sa vyznačoval hojným používaním prázdnych fráz ako transparentnosť, spravodlivosť, zodpovednosť, boj proti korupcii čo mu zostalo dodnes- zrejme v dôsledku nejakej strašnej zajakavej choroby.

Nič z toho však nesplnil a teda možno tieto jeho výroky priradiť k folklóru dnešných konšpirácií o pyramídach po celom svete ktoré vyžarujú ... a obyčajnej propagande podobnej Ficovému soicálnem štátu. Zásadné deformy však porobil v oblasti zdravotníctva a súkromného vlastníctva ktorému dal nový význam. Súkromné vlastníctvo sa za panovania Dzruidnu prvého v spoločnosti Mikloša stalo výhradným právom zahraničných investorov.

Dá sa povedať že strategické poniky a majetok občanov SR predal zahraničnému kapitálu a urobil tak zo Slovenska nesvojprávneho človeka, ktorý musí cudzích prosiť o prácu a ešte im za to že ho zamestnajú platiť zo štátneho. Kopec slovenských firiem bolo za dzurindovej vlády načisto zreformovaných až tak že ich majitelia z toľkého dobra utiekli na Malorku a zvreli ich. Ziskové podniky boli dopredané zahraničiu, ktoré dnes slovákovi vystavuje účty za elektrinu, plyn a vodu.

Mikuláš Dzurinda narodziel od Mečiara počas revolucionárskeho školenia v USa získal podporu aj svetovej tlače preto vznikli články o slovenských tigrých mačiatkach a rôznych hlúpostiach, nayvše zahraniční finanční bardi sa predsa museli nejak zavďačiť za možnosť vlastniť strategické slovenské podniky.

Teda aj pre mňa je Mikuláš Dzuridna číslo jedna. Bolo yb vhodné aby takýto obrovský človemk mal o sebe napísanú nejakú knihu už sa na jednej pracuje volá sa Vzdušné dialnice a zámky Mikuláša Dzurindu. Bude to scifiromán kde sa možete tiež dočítať ako sa za vlády najlepšieho z anjlepších dokázal vytunelovať smaotný tunel pod Braniskom bez pomoci ťažkej techniky a akejkoľvek ľudkej práce. BohužiaĹ tieto paranormálne schopnosti nášho vtedajšieho premiéra skončili pri vyhĺbení len jedného tunela pre oba smery jazdy/ Európskeho unikátu ešte stále nezaradeného do UNesco ako 8 div sveta/ potom sa vyčerpal a dodnes nezískal svoje schopnosti späť. Preto mu držím palce aby sa mu jeho schopnsoti čo najskôr vrátili a získal v budúcich parlamntných voľbách aspoň 50 perncet hlasov.

NA záver pripájam jedno krátke video ktoré pojednáva o histórii tejto veľkej osoby a jeho bratríčkov v boji az lepšie transprentné, zdeformované, spravodlivé, zodpovedné, zahraničné Slovensko.

a ešte jedno pre istotou

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A ja by som pripojil komentár, že niekto sa tu už po X-tý krát vrátil ako Mečiar, pričom jeho návrat mal byť podľa jeho vlastných slov "iba cez súd". Ale to nič, na Slovensku si politici kadia do úst pravidelne, môžu to tak robiť aj občania.

Naše podniky bez zahraničného kapitálu by skončili ako....naše podniky - Cargo, Letisko BA, Teplárne s korupčnými odmenami, ŽSR a tak podobne.

A posielať videá s Vitkovičom? Demagógia non plus ultra.
hughito
Redeemer
Redeemer

nadl
Medium Star
Medium Star

Re: Aryan Angel

Príspevok od používateľa nadl »

Aryan Angel napísal:no smeruje to do riadnej p.i.č.i :)
Vieš ono to začalo tam smerovať ihneď po 1989 roku! Niekto si to uvedomil a niekto nie v tam je tá podstata. Taká perlička z KDH: Ešte niet vlády a už KDH chce rušiť Mečiarové amnestie, tak tomu sa hovorí schyzofrémia :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ale ten Matovič pred voľbami že nebude s Ficom nič spolupracovať, teraz zase, že keď bude mať Smer dobrý návrh tak to podporia. On ani sám nevie čo tam chce, jedine, čo určite vie, že chce byť stále v novinách a televízii a ostatné je také hmlisté že čo vôbec chce.

Aj s tou jeho kandidátkou, bol ten problém, že sa nechceli podrobiť detektoru a tak odišli ale s Ficom spolupracovať bude, s tým čo vykrikoval, že zadĺžili, rozkrádali ale nemá problém s nimi spolupracovať, zaujímavé.

A aj jeho kandidátka s tými nezávislými osobnosťami, tak podľa jeho systému každý bude robiť všetko podľa seba no ale neviem ako by fungoval parlament, kde by bolo 150 ľudí, čo všetci majú inú predstavu o veciach, že ako by sa niečo schvaľovalo, keby nikto nevedel robiť kompromisy, dohoda na hocičom by bola nemožná. On vyzerá, že by chcel anarchiu alebo čo.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak to pise ustava, kazdy nech hlasuje podla svojho vedomia a svedomia, nepredbiehal by som a urcite by som nehovoril unahlene vyhlasenia pred prvym hlasovanim
Cesar
Addict
Addict

No ale predsa len exitujú všade politické strany, aby tam boli ľudia čo majú podobné názory, no Matovič možno zoberie na svoju kandidátku aj komunistu aj pravičiara, nacionalistu, Róma, hocikoho, potom to aj tak vyzerá s tou stabilitou a sú tam problémy niečo schvaľovať. On chce anarchiu.
beardie
Redeemer
Redeemer

ma moznost ukazat, ci to bude fungovat, 4 roky su na taky experiment dost, pokazit vela nemoze, divne ustavne zakony snad schvalovat nebudu
Cesar
Addict
Addict

Jeho prístupom by sme ani voľby nepotrebovali, stačilo by vyžrebovať 150 ľudí z obyvateľstva a hotovo, ničo už bude. Ale stačí keď tam on robí chaos, aj to je viac než dosť.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Cesar napísal:Ale ten Matovič pred voľbami že nebude s Ficom nič spolupracovať, teraz zase, že keď bude mať Smer dobrý návrh tak to podporia. On ani sám nevie čo tam chce, jedine, čo určite vie, že chce byť stále v novinách a televízii a ostatné je také hmlisté že čo vôbec chce.

Aj s tou jeho kandidátkou, bol ten problém, že sa nechceli podrobiť detektoru a tak odišli ale s Ficom spolupracovať bude, s tým čo vykrikoval, že zadĺžili, rozkrádali ale nemá problém s nimi spolupracovať, zaujímavé.

A aj jeho kandidátka s tými nezávislými osobnosťami, tak podľa jeho systému každý bude robiť všetko podľa seba no ale neviem ako by fungoval parlament, kde by bolo 150 ľudí, čo všetci majú inú predstavu o veciach, že ako by sa niečo schvaľovalo, keby nikto nevedel robiť kompromisy, dohoda na hocičom by bola nemožná. On vyzerá, že by chcel anarchiu alebo čo.
Podľa mňa je úplne normálne že niekto nebude hlasovať za niečo čo si myslí že je nesprávne a že podporí niečo čo si myslí že je správne. To nieje spolupráca ale zdravý rozum.

Ja som síce OLaNO nevolil ale neviem preco by mala byť kandidátka s názorovou diverzitou zlá? Základ je mať nejakú prestavu o hlavných cieľoch a tam zjednotiť alebo nejako spodobniť názory. Diverzita v názoroch vždy vyvolá dialóg a schaľovanie potom prináša zdravú mieru kritiky.... čo saamozrejme vedie k lepším zákonom atď.
V určitých veciach by si mali ale politici stáť za svojim názorom ktorí prezentujú, trebárs keď všetci húfne vravia že nebudú liať peniaze do Grécka a jediný kto to dodrží je jedna strana a matovič tak to je do plaču. Jednak preto že asi všetci serú na to čo vravia a jednak preto že kôli týmto zmenám hlavných cieľov padne vláda.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Cesar napísal:Ale ten Matovič pred voľbami že nebude s Ficom nič spolupracovať, teraz zase, že keď bude mať Smer dobrý návrh tak to podporia. On ani sám nevie čo tam chce, jedine, čo určite vie, že chce byť stále v novinách a televízii a ostatné je také hmlisté že čo vôbec chce.

Sledujes politiku? Vacsinou to vyzera tak, ze jedna strana serie na navrhy zakonov od tej druhej. Zamietaju uplne vsetko uz len z principu.
Ze s Ficom nepojde do vlady je ina vec. Necha ho vo vlade sameho, aby sa nemal na koho vyhovorit v kauzach co pridu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Neviem čo je zlé na tom vyhlásení, že za dobré veci, resp. tie, s ktorými súhlasia, Matovičovci zahlasujú (spolu s Ficom).

Inak áno, v rámci takto nastavenej parlamentnej demokracie, ako ju máme dnes, vyzerá Matovičovský prvok nestabilne, nezodpovedne a podobne, ale tu sa treba skôr zamyslieť nad tým, či je ten samotný systém správny a či už nie je čas na jeho prekonanie.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Neviem čo je zlé na tom vyhlásení, že za dobré veci, resp. tie, s ktorými súhlasia, Matovičovci zahlasujú (spolu s Ficom).

Inak áno, v rámci takto nastavenej parlamentnej demokracie, ako ju máme dnes, vyzerá Matovičovský prvok nestabilne, nezodpovedne a podobne, ale tu sa treba skôr zamyslieť nad tým, či je ten samotný systém správny a či už nie je čas na jeho prekonanie.
spravny ani moc nie je, ale co je lepsie? keby mal parlament 150 matovicov nikdy by nic neschvalil, treba zjednotit nazory
hughito
Redeemer
Redeemer

Tomuto argumentu stále nechápem. Veď máme demokraciu, nie - akoby nič neschválilo. Neschválilo by sa nič vtedy, keby zakaždým hlasovanie skončilo 75:75.

Stranícky systém je úplne obmedzujúci.
Napísať odpoveď