Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km
Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km
V susednom Česku čoskoro pribudne súkromný osobný prepravca, ktorý bude konkurovať štátnym ČD. Cestujúcich chcú prilákať hlavne novými motorovými jednotkami Desiro a nižším cestovným.
"Od 8. do 21. května probíhala na dvou tratích Olomouckého kraje prezentace moderních vlaků Desiro společnosti Student Agency a její dceřiné společnosti RegioJet, a. s.. Prezentace probíhala od 8. do 17. května na trati č. 290 z Olomouce hl. n. do Uničova, kdy pro obrovský zájem byla u vybraných vlaků protažena až do železniční stanice Šumperk. Od 17. do 21. května pak pokračovala akce „Žluté jaro se Student Agency na trati 275 z Olomouce hl. n. do Senice na Hané. Smyslem akce bylo upozornit cestující veřejnost na možnost kvalitního cestování v moderních vlacích s rozšířenou nabídkou služeb."
Na celú dobu prezentácie stál lístok 5 Kč. Reportáž a fotky nových vlakových súprav na http://www.railpage.net/modules/news/ar ... oryid=2083
Aké sú vaše skúsenosti s cestovaním vlakom ? Uvítali by ste podobného súkromného prepravcu aj na Slovensku ?
"Od 8. do 21. května probíhala na dvou tratích Olomouckého kraje prezentace moderních vlaků Desiro společnosti Student Agency a její dceřiné společnosti RegioJet, a. s.. Prezentace probíhala od 8. do 17. května na trati č. 290 z Olomouce hl. n. do Uničova, kdy pro obrovský zájem byla u vybraných vlaků protažena až do železniční stanice Šumperk. Od 17. do 21. května pak pokračovala akce „Žluté jaro se Student Agency na trati 275 z Olomouce hl. n. do Senice na Hané. Smyslem akce bylo upozornit cestující veřejnost na možnost kvalitního cestování v moderních vlacích s rozšířenou nabídkou služeb."
Na celú dobu prezentácie stál lístok 5 Kč. Reportáž a fotky nových vlakových súprav na http://www.railpage.net/modules/news/ar ... oryid=2083
Aké sú vaše skúsenosti s cestovaním vlakom ? Uvítali by ste podobného súkromného prepravcu aj na Slovensku ?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km
zapojim sa do tohoto prieskumu ... vlakom necestujem, lebo mi nevyhovuju pri mojich presunoch CR - SR jeho trasy, casy a ceny - proste a jednoducho by som cestoval dlhsie, komplikovanejsie a drahsie a to sa urcite neoplati
... keby som ale hypoteticky mal moznost dostat sa z bodu A do B priamym vlakom alebo busom tak by som volil vlak, pricom keby som takto cestoval kazdy den, alebo na dlhe trasy, tak by som preferoval noveho sukromneho prepravcu s pohodlnejsimi supravami aj keby bol malinko drahsi
...
-
Fabo
Hardcore addict
Tvoj titulok je zavadzajuci. Cena 5Kc je len promo, SA len ukazuje "co mohlo byt", lebo ziadnu koncesiu nedostali. (sidenote: podobne za tusim 10 korun jazdievali busmi do Liberca, ked ich miestna CSAD nechcela pustat na Liberecky autobusak)
Co sa tyka cestovania vlakom, v poslednej dobe som casto vyuzival sluzieb CD na trati Praha(MN)-Kladno. Vacsinu prevadzky tvoria moderne vozy RegioNova, s klimou, nizkopodlaznou sekciou a pod., dovolim si povedat ze az na napojovy automat (hodilo by sa, vstavaval som pred siestou na vlak o siedmej
) bol komfort minimalne rovnaky. Dalsiu cast tvorili rekonstrukcie Hydrakov, rada 854, tiez v dobrom stave (ale bez nizkopodlazneho useku). Zaujimalo by ma ale kolko by realne stal listok u SA - u CD platievam tusim 34 korun (+- 4Kc).
Co by som vsak osobne privital viac, by boli dialkove vlaky SA na vychod SR. Pri porovnani s autobusovym standartom si viem predstavit nieco v style lie-flat sedaciek v lietadlach, s wifi a zasuvkami k dispozici... to by sa cestovalo...
Co sa tyka cestovania vlakom, v poslednej dobe som casto vyuzival sluzieb CD na trati Praha(MN)-Kladno. Vacsinu prevadzky tvoria moderne vozy RegioNova, s klimou, nizkopodlaznou sekciou a pod., dovolim si povedat ze az na napojovy automat (hodilo by sa, vstavaval som pred siestou na vlak o siedmej
Co by som vsak osobne privital viac, by boli dialkove vlaky SA na vychod SR. Pri porovnani s autobusovym standartom si viem predstavit nieco v style lie-flat sedaciek v lietadlach, s wifi a zasuvkami k dispozici... to by sa cestovalo...
Upresňujem, že 5kč je cena lístka za prezentačnú jazdu na úseku Olomouc - Uničov, no našiel som aj cenník regiojet-u:
http://www.regiojet.cz/attachments/Tarif%20RegioJet.pdf
Čo sa týka wi-fi pripojenia vo vozňoch ZSSK v jednom rozhovore sa riaditeľ technologickej prípravy prevádzky vyjadril, že v blízkej budúcnosti sa to chystajú testovať.
http://www.regiojet.cz/attachments/Tarif%20RegioJet.pdf
Čo sa týka wi-fi pripojenia vo vozňoch ZSSK v jednom rozhovore sa riaditeľ technologickej prípravy prevádzky vyjadril, že v blízkej budúcnosti sa to chystajú testovať.
-
Bolldar
Medium Expert
už bylo taky na čase, aby se ozvala konkurence. Jenže u nás v kocourkově ještě loni měla ztrátová ČD monopol na přepravu po železnici, i když bylo plno zájemců. Teď ještě ten průšvih od oranžových hejtmanů s regionkama viz: http://www.denik.cz/z_domova/kraj-upred ... soudu.html a podobné
Jen držím palce ať to ČD projedou na plné čáře, protože kvalita vlaků... no hrůza. každý týden musím jezdit na intr do školy a nejjednodušší cesta je vlakem. Takže držím konkurenci palce
PS: V červnu jedu do Zvolena, ptal jsem se na pokladně ČD, kolik by mě stál lístek (bydlím kousek od Prahy) a prý že skoro 1400Kč (cca54€).
Tak jsem zkusil bus od Student Agency a o 2,5hodiny kratší cesta klimatizovaným busem se stewardem 380Kč plná cena (cca 15€)
Jen držím palce ať to ČD projedou na plné čáře, protože kvalita vlaků... no hrůza. každý týden musím jezdit na intr do školy a nejjednodušší cesta je vlakem. Takže držím konkurenci palce
PS: V červnu jedu do Zvolena, ptal jsem se na pokladně ČD, kolik by mě stál lístek (bydlím kousek od Prahy) a prý že skoro 1400Kč (cca54€).
Tak jsem zkusil bus od Student Agency a o 2,5hodiny kratší cesta klimatizovaným busem se stewardem 380Kč plná cena (cca 15€)
Po dlhej dobe zasa tato tema. Na Slovensko prisiel novy prepravca RegioJet, zatial jazdia na trase BA - DS - KN
Vcera vecer som pri cakani na vlak ZSSK obdivoval tie ich zlte vlaky. Uz ste sa tym niekto viezli? Neuveritelne, ze v casoch, ked statna ZSSK sa topi v strate a obnova vozoveho parku meska dobrych 30 rokov pride na z hladiska poctu doteraz prepravovanych osob nezaujimavu trasu sukromny prepravca s nemalou investiciou do vlakovych suprav.
Som zvedavy, ci sa im podari prilakat viac cestujucich do vlaku. Vzhladom na ceny benzinu a permanentne zapchy na trase BA DS by sa im to mohlo podarit.
Vcera vecer som pri cakani na vlak ZSSK obdivoval tie ich zlte vlaky. Uz ste sa tym niekto viezli? Neuveritelne, ze v casoch, ked statna ZSSK sa topi v strate a obnova vozoveho parku meska dobrych 30 rokov pride na z hladiska poctu doteraz prepravovanych osob nezaujimavu trasu sukromny prepravca s nemalou investiciou do vlakovych suprav.
Som zvedavy, ci sa im podari prilakat viac cestujucich do vlaku. Vzhladom na ceny benzinu a permanentne zapchy na trase BA DS by sa im to mohlo podarit.
-
Bolldar
Medium Expert
Spolužačka s oněma vlakama jezdila, jen na trase Ostrava-Praha. Stálo jí to zlomek ceny Pendolina a časově i komfortem je to prý obdobné. Už je na čase, aby byly ztrátové státní monopoly odstavené od válu. Jak na Slovensku, tak v Česku. Jen trošku zamrzí, že regio-Jet je česká přepravní společnost a na Slovensku má legislativně mnohem lepší výchozí pozici než doma v ČRFrikso napísal: Uz ste sa tym niekto viezli? Neuveritelne, ze v casoch, ked statna ZSSK sa topi v strate a obnova vozoveho parku meska dobrych 30 rokov pride na z hladiska poctu doteraz prepravovanych osob nezaujimavu trasu sukromny prepravca s nemalou investiciou do vlakovych suprav.
Nezbývá nic jiného, než jim popřát mnoho zdaru a zdravé soupeření s ostatní nastupující konkurencí (Leo express, ...). A státním křápům popřát revitalizaci celého vedení a obnovu vozového parku s co možná nejnižším podílem na trhu
-
Peter_Retep
VIP
ja som tymi novymi vlakmi isiel a paradicka. nerozlisuju medzi prvou a druhou triedou takze sa vzdy nasackujem do prvej
co sa tyka pohodlia tak sedadla su komfortne, wifina frci tak ako ma a maju tam aj dennu tlac. jedine co by som vytkol by bola zrejme absencia elektrickych zasuviek.
Ja len dufam ze sa nezabudne na vychod. KSK ma v najblizsej dobe (zejme 500-1000 rokov) obnovit trat KE-Moldava n. B. a rad by som tam videl nieco lepsie ako to co tam jazdi. A hlavne v lepsich intervaloch.
Drzim RJ palce. Nech vytlaci ZSSK aj z hlavnych trati a nech tato lastovicka nebude posledna
Drzim RJ palce. Nech vytlaci ZSSK aj z hlavnych trati a nech tato lastovicka nebude posledna
-
Mek
Addict
Ja cestovavam na castiach trate trati ZA-BA a wifina vo vlaku by bodla 
Len sa obavam, ze ZSSK ziadneho dalsieho dopravcu na tuto trat nepusti, kedze je to pre nich taziskova trat...
Len sa obavam, ze ZSSK ziadneho dalsieho dopravcu na tuto trat nepusti, kedze je to pre nich taziskova trat...