Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Cestujete vlakom ?

Áno, rád
24
65%
Áno, ináč to nejde
7
19%
Nie, preferujem iný spôsob dopravy
5
14%
Nie, radšej pešo ako vlakom
1
3%

Celkom hlasov: 37

stavasa
Novice
Novice

Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km

Príspevok od používateľa stavasa »

V susednom Česku čoskoro pribudne súkromný osobný prepravca, ktorý bude konkurovať štátnym ČD. Cestujúcich chcú prilákať hlavne novými motorovými jednotkami Desiro a nižším cestovným.

"Od 8. do 21. května probíhala na dvou tratích Olomouckého kraje prezentace moderních vlaků Desiro společnosti Student Agency a její dceřiné společnosti RegioJet, a. s.. Prezentace probíhala od 8. do 17. května na trati č. 290 z Olomouce hl. n. do Uničova, kdy pro obrovský zájem byla u vybraných vlaků protažena až do železniční stanice Šumperk. Od 17. do 21. května pak pokračovala akce „Žluté jaro se Student Agency na trati 275 z Olomouce hl. n. do Senice na Hané. Smyslem akce bylo upozornit cestující veřejnost na možnost kvalitního cestování v moderních vlacích s rozšířenou nabídkou služeb."

Na celú dobu prezentácie stál lístok 5 Kč. Reportáž a fotky nových vlakových súprav na http://www.railpage.net/modules/news/ar ... oryid=2083

Aké sú vaše skúsenosti s cestovaním vlakom ? Uvítali by ste podobného súkromného prepravcu aj na Slovensku ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestovanie vlakom v ČR - 5Kč / 29km

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zapojim sa do tohoto prieskumu ... vlakom necestujem, lebo mi nevyhovuju pri mojich presunoch CR - SR jeho trasy, casy a ceny - proste a jednoducho by som cestoval dlhsie, komplikovanejsie a drahsie a to sa urcite neoplati :-) ... keby som ale hypoteticky mal moznost dostat sa z bodu A do B priamym vlakom alebo busom tak by som volil vlak, pricom keby som takto cestoval kazdy den, alebo na dlhe trasy, tak by som preferoval noveho sukromneho prepravcu s pohodlnejsimi supravami aj keby bol malinko drahsi :-) ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tvoj titulok je zavadzajuci. Cena 5Kc je len promo, SA len ukazuje "co mohlo byt", lebo ziadnu koncesiu nedostali. (sidenote: podobne za tusim 10 korun jazdievali busmi do Liberca, ked ich miestna CSAD nechcela pustat na Liberecky autobusak)

Co sa tyka cestovania vlakom, v poslednej dobe som casto vyuzival sluzieb CD na trati Praha(MN)-Kladno. Vacsinu prevadzky tvoria moderne vozy RegioNova, s klimou, nizkopodlaznou sekciou a pod., dovolim si povedat ze az na napojovy automat (hodilo by sa, vstavaval som pred siestou na vlak o siedmej :) ) bol komfort minimalne rovnaky. Dalsiu cast tvorili rekonstrukcie Hydrakov, rada 854, tiez v dobrom stave (ale bez nizkopodlazneho useku). Zaujimalo by ma ale kolko by realne stal listok u SA - u CD platievam tusim 34 korun (+- 4Kc).

Co by som vsak osobne privital viac, by boli dialkove vlaky SA na vychod SR. Pri porovnani s autobusovym standartom si viem predstavit nieco v style lie-flat sedaciek v lietadlach, s wifi a zasuvkami k dispozici... to by sa cestovalo... :)
stavasa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stavasa »

Upresňujem, že 5kč je cena lístka za prezentačnú jazdu na úseku Olomouc - Uničov, no našiel som aj cenník regiojet-u:
http://www.regiojet.cz/attachments/Tarif%20RegioJet.pdf

Čo sa týka wi-fi pripojenia vo vozňoch ZSSK v jednom rozhovore sa riaditeľ technologickej prípravy prevádzky vyjadril, že v blízkej budúcnosti sa to chystajú testovať.
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

už bylo taky na čase, aby se ozvala konkurence. Jenže u nás v kocourkově ještě loni měla ztrátová ČD monopol na přepravu po železnici, i když bylo plno zájemců. Teď ještě ten průšvih od oranžových hejtmanů s regionkama viz: http://www.denik.cz/z_domova/kraj-upred ... soudu.html a podobné

Jen držím palce ať to ČD projedou na plné čáře, protože kvalita vlaků... no hrůza. každý týden musím jezdit na intr do školy a nejjednodušší cesta je vlakem. Takže držím konkurenci palce :)

PS: V červnu jedu do Zvolena, ptal jsem se na pokladně ČD, kolik by mě stál lístek (bydlím kousek od Prahy) a prý že skoro 1400Kč (cca54€).
Tak jsem zkusil bus od Student Agency a o 2,5hodiny kratší cesta klimatizovaným busem se stewardem 380Kč plná cena (cca 15€) :mrgreen:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Po dlhej dobe zasa tato tema. Na Slovensko prisiel novy prepravca RegioJet, zatial jazdia na trase BA - DS - KN
Vcera vecer som pri cakani na vlak ZSSK obdivoval tie ich zlte vlaky. Uz ste sa tym niekto viezli? Neuveritelne, ze v casoch, ked statna ZSSK sa topi v strate a obnova vozoveho parku meska dobrych 30 rokov pride na z hladiska poctu doteraz prepravovanych osob nezaujimavu trasu sukromny prepravca s nemalou investiciou do vlakovych suprav.
Som zvedavy, ci sa im podari prilakat viac cestujucich do vlaku. Vzhladom na ceny benzinu a permanentne zapchy na trase BA DS by sa im to mohlo podarit.
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

Frikso napísal: Uz ste sa tym niekto viezli? Neuveritelne, ze v casoch, ked statna ZSSK sa topi v strate a obnova vozoveho parku meska dobrych 30 rokov pride na z hladiska poctu doteraz prepravovanych osob nezaujimavu trasu sukromny prepravca s nemalou investiciou do vlakovych suprav.
Som zvedavy, ci sa im podari prilakat viac cestujucich do vlaku. Vzhladom na ceny benzinu a permanentne zapchy na trase BA DS by sa im to mohlo podarit.
Spolužačka s oněma vlakama jezdila, jen na trase Ostrava-Praha. Stálo jí to zlomek ceny Pendolina a časově i komfortem je to prý obdobné. Už je na čase, aby byly ztrátové státní monopoly odstavené od válu. Jak na Slovensku, tak v Česku. Jen trošku zamrzí, že regio-Jet je česká přepravní společnost a na Slovensku má legislativně mnohem lepší výchozí pozici než doma v ČR :D
Nezbývá nic jiného, než jim popřát mnoho zdaru a zdravé soupeření s ostatní nastupující konkurencí (Leo express, ...). A státním křápům popřát revitalizaci celého vedení a obnovu vozového parku s co možná nejnižším podílem na trhu :smt059
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja som tymi novymi vlakmi isiel a paradicka. nerozlisuju medzi prvou a druhou triedou takze sa vzdy nasackujem do prvej :lol: co sa tyka pohodlia tak sedadla su komfortne, wifina frci tak ako ma a maju tam aj dennu tlac. jedine co by som vytkol by bola zrejme absencia elektrickych zasuviek.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja len dufam ze sa nezabudne na vychod. KSK ma v najblizsej dobe (zejme 500-1000 rokov) obnovit trat KE-Moldava n. B. a rad by som tam videl nieco lepsie ako to co tam jazdi. A hlavne v lepsich intervaloch.
Drzim RJ palce. Nech vytlaci ZSSK aj z hlavnych trati a nech tato lastovicka nebude posledna
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja cestovavam na castiach trate trati ZA-BA a wifina vo vlaku by bodla :)
Len sa obavam, ze ZSSK ziadneho dalsieho dopravcu na tuto trat nepusti, kedze je to pre nich taziskova trat...
Napísať odpoveď