Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa chlapec10 »

od nikonu skus D40 a vyssie, od canonu 400d a vyssie

//autoeditácia príspevku (25 Feb 2012, 14:14)
napr: http://foto.bazos.sk/inzerat/13419691/p ... on-D40.php
alebo http://foto.bazos.sk/inzerat/13222717/z ... -NIKON.php

//autoeditácia príspevku (25 Feb 2012, 14:15)
alebo http://foto.bazos.sk/?hledat=canon+450d ... 5&kitx=ano
alebo http://foto.bazos.sk/?hledat=canon+400d ... 5&kitx=ano

:)
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

Čaute,
zháňam nejaký slušnejší foťák, bude používaní na fotenie oblečenia do eshopu, resp. modelov. Nechcem nič extra (investícia do 200€, môže byť aj použitý ), ale aby to ako tak vyzeralo, mám dig. foťák od sony a kameru od sanyo a majú obidva 8mpx, ale nie som s tými fotkami spokojný..

Mám ponuku na Canon PowerShot S5 IS za 100€, je to niečo lepšie?

Ďakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

neto.. najskôr musíš napísať, aký foťák máš teraz....
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

Foťák Sony CyberShot DSC-S3000 - dokonca 10mpx, som sa sekol a kameru sanyo xacti ...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ten canon by si mohol zobrat, kedze fotis handry do eshopu o rozlisenie nejde. pripadne si zozen nieco na osvetlenie handier.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

ahojte,
už dlhšie rozmýšlam nad kúpou foťáku. Skúsenosti mám prakticky nulové. Niečo som počítal na ephoto, ale nemal som články na čom skúšať.
Oplatí sa ísť hneď zo začiatku na zrkadlovku alebo ísť do niečoho menej profesionálneho ako je napríklad canon g12 prípadne g10, ktorý je lacnejší?
Rozpočet mám tak 300€.
Keby som kupoval, tak, pravdepodobne, jemne používaný.
Vďaka
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ak sa da zrkadlo
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

A čo konkrétne by si odporučil v cene 300€ za používaný kus?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

odporucil by som ti precitat si predoslu a tuto stranu, rovnaku vec sme to prave riesili
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Potreboval by som fotoaparát (kompakt) na leto na zachytenie momentiek - nechcem si ničiť baterku na mobile, kedže budem často v zahraničí a môže sa stať čokoľvek.

Nevyhnutné podmienky:
- nie veľmi drahý (maximálna hranica je okolo 150€)
- vymeniteľná/dokúpiteľná baterka - potrebujem mať k dispozícii viac bateriek, kedže niekedy nebudem aj 3 dni pri zdroji elektrickej energie
- vyššia výdrž batérie
- nech to vydrží čo najdlhšie
- nechcem dotykový displej

Čo by ma potešilo, ale nie je podmienkou:
- podpora SD kariet a nie Memory stick, kedže už mám všetko doma na microSD/SD kartách
- čierna farba
- 720p video - ale neviem či mi bude na niečo pri nahrávani ukážky dajme tomu koncertu na festivale - teraz myslím ohľadne zvuku a mikrofónu na fotoaparáte
- odolnosť
- potešila by panoráma

Žiadne prepojenie na telku ani nič nepotrebujem, stačí mi to čo som tu vypísal. Prípadne pokiaľ má niekto nejaký tip, čo by som mal pozerať v mojej situácii (čo sa týka funkcií).

Pozerám po niečom takom:

http://www.alza.sk/nikon-coolpix-s3300- ... 298095.htm

http://www.alza.sk/nikon-coolpix-s6150- ... 261866.htm

Aký obchod by som mal pozerať pri kúpe fotoaparátu?

Niekde na internete som čítal, že už aj v mojej cenovej relácii má fotoaparát dosť megapixelov, že by som sa mal skôr pozerať po zoome a iných parametroch. Je to pravda?
brm
Darca
Darca

Chcem sa opýtať.. mám Nikon D5100 + blesk SB-700.... existuje nejaké zariadenie ako je napr. SU-800, ale lacnejšie.. alebo ako SC-29, ale s dlhším káblom... aby som mohol odpaľovať blesk aspoň na cca 3m?

KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

D5100 nedokaze odpalovat systemovy blesk tym zabudovanym?
Kdesi som videl taku "zaslepku" pred zabudovany blesk, ktora prepusta iba IR, tj. celnemu osvetleniu objektu viditelnym svetlom by tak dosjt nemalo. Ale ako sa to volalo, netusim :-/
brm
Darca
Darca

KoCi.. aha.. myslíš takétu tu? http://shop.ephoto.sk/katalog/blesky/pr ... panel.html
Len tam nepíšu, že by to podporovala aj D5100ka.. kurnik!!!

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2012, 14:01)
Podľa webky nikonu by toto zariadenie malo fungovať aj na D5100ke.. ale ako to vlastne funguje??? Prekryje to vstavaný blesk, ale dokáže to odpáliť blesk, ktorý sa nachádza niekoľko metrov od foťáku??? Veď to je akoby len kus plastu! :)

- wow, tak to asi idem hneď kúpiť... :D akurát ja na foťáku asi nemám commander mode. Bude to fungovať aj bez toho? :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pani, fotak tak do 200 eur (pripadne nieco malo nad), ale aby sa s nim dalo fotit aj pod vodou. Nejake navrhy???
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

brm - urcite D5100 nepodporuje commander mod? Ak nie, tak toto nema prilis zmysel potom si myslim.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:brm - urcite D5100 nepodporuje commander mod? Ak nie, tak toto nema prilis zmysel potom si myslim.
This limitation (no flash commander mode) as well as no high speed flash sync are two big limitations of the D5100 compared to the more expensive Nikon bodies. /
Nikon D5100 doesn’t have built-in commander mode. That means you can’t control external flash unit wirelessly using D5100. However, it is CLS wireless compatible using an SB-800, SB-900 or SU-800 as commander with an SB-600, SB-800, SB-900, or SB-R200 as remote flash units. So in your case, you can use SB-900 as a master flash unit to control SB-600 unit remotely.
nie nema
brm
Darca
Darca

Aha.. takže nič z toho.. kurnik.. čiže buď si kúpim tú SU-800ku (prečo sú tieto vecičky tak strašne predražené).. alebo.... by som mohol ako mastera použiť svoju súčasnú SB-700ku.. a k nej dokúpiť ešte jeden blesk na vzdialené odpaľovanie.
System765
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa System765 »

Zdravím, takže v oblasti fotenia som začiatočník a chcem si kúpiť nejaku digitálnu zrkadlovku, ale nejak sa v tom veľmi nevyznám. Takto: Doteraz som fotil klasickým digitálom: Samsung DSC-W120. Teraz by som sa však chcel venovať foteniu vo vyššej kvalite, lebo nejak sa mi to fotenie veľmi zapáčilo. A postupne sa v tom chcem zdokonaľovať. Tak preto si chcem kúpiť nejakú tú zrkadlovku. Samozrejme že aj finančné zdroje sú veľmi obmedzené, nakoľko som študent. Chcel by som vedieť akú zrkadlovku za nízku cenu by ste odporučili pre začiatočníka? Nechcem nič extra, len kvalitnejšie fotky. Fotky potom poprípade chcem upravovať vo photoshope. Ja ako tak by som chcel fotiť samozrejme aj take kvietky, rastlinky, hlavne ľudí, oblohu (západ slnka, tvary oblohy) ale najviac asi dopravu a všetko okolo nej. Nedávno mi niekto niečo povedal o Ultrazoome. Tak aky je vaš názor? Pre mňa ako začiatočníka a vzhľadom nato čo chem fotiť čo také si vybrať? Ďakujem :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

System765 napísal:Zdravím, takže v oblasti fotenia som začiatočník a chcem si kúpiť nejaku digitálnu zrkadlovku, ale nejak sa v tom veľmi nevyznám. Takto: Doteraz som fotil klasickým digitálom: Samsung DSC-W120. Teraz by som sa však chcel venovať foteniu vo vyššej kvalite, lebo nejak sa mi to fotenie veľmi zapáčilo. A postupne sa v tom chcem zdokonaľovať. Tak preto si chcem kúpiť nejakú tú zrkadlovku. Samozrejme že aj finančné zdroje sú veľmi obmedzené, nakoľko som študent. Chcel by som vedieť akú zrkadlovku za nízku cenu by ste odporučili pre začiatočníka? Nechcem nič extra, len kvalitnejšie fotky. Fotky potom poprípade chcem upravovať vo photoshope. Ja ako tak by som chcel fotiť samozrejme aj take kvietky, rastlinky, hlavne ľudí, oblohu (západ slnka, tvary oblohy) ale najviac asi dopravu a všetko okolo nej. Nedávno mi niekto niečo povedal o Ultrazoome. Tak aky je vaš názor? Pre mňa ako začiatočníka a vzhľadom nato čo chem fotiť čo také si vybrať? Ďakujem :)
:slap: :slap: :slap: ojojoj... no tak dalsi... to ze chces fotky upravovat vo photoshope, je sice fajn, ale uplne nedolezite pre tvoj vyber fotaku..
To ze chces fotit: "kvietky, rastlinky, hlavne ľudí, oblohu (západ slnka, tvary oblohy) ale najviac asi dopravu a všetko okolo nej" je tiez super, asi ti tam chybaju uz len zvieratka a svadby.

A teraz konkretne k tvojej poziadavke
:arrow: pises ze mas velmi obmedzene zdroje, cita sa to pekne, ale nikto tu nevie ci to znamena ze mas 50 alebo 500 eur k dispozicii
:arrow: SKUS SI PRECITAT TUTO TEMU O PAR STRAN DOZADU A NAJDES ODPOVED NA TVOJU PRESNU OTAZKU!!! ked sa budes chciet opytat konkretnejsie, urcite sa najdu ludia, vratane mna, co ti pomozu, ale skus nemrhat casom inych aby ti ctrl-c + ctrl-v z predoslych stran...
System765
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa System765 »

Tak konkrétna otázka je či je pre mňa ako pre začiatočníka lepšia Zrkadlovka alebo Ultrazoom. A potom už podľa výberu aj cenovo. keďže zdroje mam obmedzené a na začiatok do toho veľa nechcem dať. Tak maximalne 300€ - možno 350€
Napísať odpoveď