eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mendezova
Novice
Novice

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa mendezova »

Mohol by mi niekto poradit? Na ebayi som si objednala vec z Hong Kongu,zatial preslo este len nejakych 10 dni,cize pohoda ..lenze az teraz som si vsimla ze v detailoch objednavky na paypal nemam " tracking number"..poslane to bolo cez Economy Int'l Shipping..tak by som chcela vediet,ci je to naozaj problem,resp. ci vobec mozem cakat ze mi to do tych 30 dni pride..dik :)
rufus59
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Samozrejme ze ti to pride. Niektorí predajcovia nedavaju tracking number na lacne polozky pripadne si ho treba doplatiť.
mendezova
Novice
Novice

aha,no tak ja som myslela ze to znizuje vierohodnost predavajuceho..ale uz som sa docitala ze sellers niesu povinni udavat toto tracking number..tak uz mi ostava len dufat ze to pride nacas..kazdopadne dakujem:P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri Economy shipping sa tracking # nedava pretoze ho posta ani neposkytuje. Je to urcene pre male a lacne zasielky. Pri Standard shipping by uz tracking mal byt, ale vela predajcov cislo neposkytuje alebo si za neho nechava zaplatit.
mendezova
Novice
Novice

a da sa teda povedat,ze Economy je menej spolahlive?
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

no pokial viem tak standard ide o nieco rychlejsie ako economy nie?.. ale taky rozdiel tam nie je, obidva su rovnako spolahlive ;)
iqlogic
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iqlogic »

Zdravíčko,

mám problém s jedným predajcom na eBay - prolight http://myworld.ebay.com/prolight
Objednal som od neho zadné svetlá na VW Jetta, ale naša úžasná pošta mi to nejak zabudla doručiť. Resp. mi nedoniesli doručenku a keď som sa spýtal na pošte či tam nemám nejakú zásielku, samozrejme tam nič pre mňa nebolo. Mimochodom predajca doručil dané svetlá cca za 1 týždeň, čiže pomerne veľmi rýchlo. Balík dorazil na Slovensko 14. decembra 2011, držali ho tu do 5. januára 2012 a potom ho odoslali späť predajcovi PROLIGHT, ktorý ho mal dostať 13. 1. 2012. Tvrdil mi, že nič nedostal a že vraj kontaktoval singapurskú poštu, cez ktorú to bolo posielané a oni mu tiež odpísali, že žiadny takýto balík nedostali. Lenže potom som písal singapurskej pošte ja a oni mi potvrdili, že zásielka bola prijatá späť a doručená pôvodnému odosielateľovi, čiže predajcovi PROLIGHT. Ako náhle som mu svoje zistenie napísal, prestal so mnou komunikovať a už neodpísal na žiadnu ďalšiu správu poslanú cez eBay. Kým som však na toto prišiel ubehli 2 mesiace a cez Resolution Center eBayu a Paypalu sa to už riešiť nedá keďže tam môžem napísať Dispute max do 45 dní.

Prosím Vás, vedeli by ste poradiť ako mám teraz postupovať, aby som dostal svoje peniaze späť?

Vopred vrelá vďaka
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nijako, mas smolu
watawata
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa watawata »

bohuzial asi fakt nijako ... ked predajca prestane komunikovat a je neochotny tak posledna moznost je riesit to cez eBay, teda Paypal ... lenze ked uz preslo tych 45 dni tak si prisiel uz aj o tuto moznost ... no ajtak by som to skusil cez eBay Resolution Center, ze co ti napisu, aj ked uz presla ta doba

aspon daj tomu predjacovi negative feedback
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

napisu mu, ze s tym nemozu nic robit
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jedina schodna cesta je dohodnut sa s nim, ze ti vrati peniaze za produkt bez postovneho, ktore si zaplatil alebo nech ti to preposle este raz s tym, ze postovne si uhradis znova.
To, ze si si to neprevzal je (z pohladu prebehnuteho obchodu) tvoja chyba. Pri jeho 97% feedbacku so 17 minuskami za posledny mesiac mu bude srdecne jedno, co mu tam napises. Kedze na ani jeden z nich nijako nereagoval.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no len on by bol hlupy nieco posielat znovu alebo sa s tym vobec zapodievat. ma tovar, ma peniaze, ebay ani paypal mu nic nemozu...
Phase
Medium Star
Medium Star

Zdravim, mam jednu otazku.. predajca mi poslal vec prveho aprila a prilozil aj trackovacie cislo.. hned som si nan dal oznamenie na posta.sk aby mi prisiel mail. Vcera mi prisiel mail zo SK posty:
10.04.2012
12:20 Zásielka podaná na pošte
ako je mozne ze to bolo podane prveho aprila a bolo pridelene cislo, a tu mi pise ze az desiateho? A este jedna vec, toto cislo najde iba nasa SK posta, nijaka ina posta ho nepozna, ani cinska.. (overene aj na stranke http://www.17track.net/IndexEn.html)
Ako je to mozne ? :/ Dik
iqlogic
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iqlogic »

Tak to ste ma moc nepotešili :? Najhoršie, že keď som písal sťažnosť na poštu, prišlo mi vyjadrenie, že je problém na mojej strane, pretože mám chybnú schránku ... písal som ďalšiu sťažnosť, opäť si niečo vymysleli ... proste služby v našej krajine, no jedna veľká paródia ...
watawata
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa watawata »

Phase - nebude to tak, ze 10.4. to dorazilo na SVK a oni tomu dali nejake vlastne trackovacie cislo len pre slovensku postu ?

iqlogic - vies, postar/ka hodi papierik do schranky, mozno spadne na zem, odfukne ho vietor ... a jasne ze ty mas chybnu schranku, nie postarka pochybila ... to tazko zistis ci fakt postar/ka nevhodila do tvojej schranky ten papierik ... alebo mas taku schranku, ze vlozis tam nieco a hned to vypadne ? Lebo moji susedia maju taku, bez spodku ...

Neviem o aku drahu vec ide, ale ked je to nieco drahsie, tak by som skusil este napisat tomu predajcovi, ze zaplatis za postovne este raz, ze nech ti to posle ... mozno nato pristupi ... zalezi na nom ... tu fakt nic ine neporiesis, ak sa s nim nejak nedohodnes tak si skoncil
Phase
Medium Star
Medium Star

nie to nie, tam ked je pisane ze zasielka podana na poste znamena ze este je stale v krajine podavatela, teda Cina
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

On zasielku mohol podať 1. Aprila ale pošta ju zaregistrovala do systému až 10. Apríla nič nové ani nezvyčajné u nich je to bežné. Mne zasielka stála u nich od zaregistrovania 18 dní najdlhšie a potom to dorazilo asi za 5dní od odoslania domna domov.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

existuje aj na ebay nieco take ako kupim/predam ??? alebo sa tam daju veci len predavat
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

myslis sekciu, do ktorej by si napisal co by si chcel kupit? nie
kamo_444
Star
Star

Príspevok od používateľa kamo_444 »

Mám taký problém. Objednal som si figurku Predátora (380 doláčov) a došla

LENŽE prišiel mi list z colnice. Zatial som tam nevolal ale chcem zistit koľko to bude stáť pretože tam písal že free shipping worldwide tak som myslel že to bude Ok a už som objednával veci z foclaprice.com alebo dealextreme.com a nebol problém.
Ak bude vysoké clo tak by som chcel to tam nechať nech to vrátia späť odkiaľ to prišlo (Honkong) ale ako to potom je z vrátenim doláčov ?
Napísať odpoveď