vypínanie a zapínanie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Scimimaster6
Amateur
Amateur

vypínanie a zapínanie PC

Príspevok od používateľa Scimimaster6 »

Dobrý den , takže môjím problémom je to , že ked zapnem zdroj zo zadu tak PC samovoľne zapne bez toho aby som ho zapol klasicky. Stáva sa mi to občas a zdroj zo zadu musím niekedy vypnúť pretože ked zapnem klasicky pc tak ho zapne na 5 sekund a následne vypne. Myslím si že je to problem nejakého menšieho skratu. Nestáva sa mi to vždy , a ked sa mi to stane , tak okamžite prekontrolujem káble a všetko dám tak , aby sa žiadny vývod nedotíkal vodivých vecí , opakujem stáva sa mi to občas a myslim si že je to problém skrinky. Inak mám Intel IntelCore 2 Quad Processor Q9550, Matičná ASUS P5Q DELUXE , AMD HD6850 , 7gb ram, Corsair 600W(podľa výpočtov žerie môj PC maximálne 524W , takže chyba zdroja to nebude) ,HDD WD Caviar 500Gb. Ak sa mi to stane ešte raz tak preinstalujem celý Windows. Skrinku kupujem tak cca o týžden. Dakujem za váš nazor
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: vypínanie a zapínanie PC

Príspevok od používateľa hojko »

V biose v power managmente je funkcia, aby PC zapinalo pri zlyhani alebo vypadku elektrickej energie. To je aj pripad vypinaca na zdroji, takze aj je tato funkcia v biose zapnuta, tak pocitac zapina. Preco ho vypina, to neviem, skor by som hladal problem v zdroji alebo v doske.
Scimimaster6
Amateur
Amateur

Lenže napr. dneska som len kúsok pohol s PC kvôli jednemu káblu a vôbec nič som s pc nerobil len ho posunul o 2 cm cca a sám sa zapol. Fakt stáva sa mi to doslova veľmi raritne ale dosť ma to hnevá :D
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Suhlasim s hojkom a ta funkcia sa vola AC power on loss a da sa vypnut v biose.Netaktoval si alebo si sa nehral v biose?Niektore dosky sa restartuju niekolko krat ak je nevhodne pretaktovany pc napriklad moja sa 3 krat restartne a nastavia sa default nastavenia biosu ale pochybujem ze to bude vtom :) .
Scimimaster6
Amateur
Amateur

Ja ked vypnem zdroj a zapnem zdroj a zapnem PC tak sa zapne na par sekund vypne, bootne nove zariadenia ak su a zapne sa klasicky a v biose som sa nehral rozhodne. Lenže čisto teoreticky , je vôbec možne žeby posunite počitača zaplo počitač ? Skôr by som to priradil k nejakému skratu , no neviem. Práve som na tomto počítači a píšem z neho. Asi pred pol hodinkou som z neho vybral podsvietenie (neony atd) a zatial ide všetko dobre , no uvidime či pride další Fail. No a ten bios čeknem o chviločku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Odpoj vsetko zbytocne vratane mechanik, pridavnych ventilatorov, nepotrebnych usb zariadeni, osvetlenia a neviem co tam este vsetko mas. Skus pohnut s bednou a sleduj ci sa nieco nedeje. Aj usb dokaze hravo skratovat dosky, dokonca ich dokaze odpalit.
Scimimaster6
Amateur
Amateur

test napísal:Odpoj vsetko zbytocne vratane mechanik, pridavnych ventilatorov, nepotrebnych usb zariadeni, osvetlenia a neviem co tam este vsetko mas. Skus pohnut s bednou a sleduj ci sa nieco nedeje. Aj usb dokaze hravo skratovat dosky, dokonca ich dokaze odpalit.
Urobil som to teraz odpojil všetko vzadu v pc bol pripojeny len zdroj a vo vnutri ani jeden sata kabel iba káble zo zdroja do matičnej a do cpučka a do grafickej. Zapol som zdroj zo zadu , počitač sa nezapol sam tak som s nim začal trošku hýbať a zapol sa :( , hned som vypol vzadu zdroj. Popripajal som všetko nazad hdd , ventilatori a zapol zdroj a zapol sa sam pc :/ a hned vypol no a následne ako sa vypol som ho klasicky zapol spredu a normalne sa zapol.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ja by som povedal ze mas poskodeny ten gombik ktorym zapinas pc, stavim sa ze ked odpojis od dosky celny panel bedne, tak s nim budes moct aj hrat futbal a sam sa nezapne.
Scimimaster6
Amateur
Amateur

tiež som nad tým rozmýšlal a idem to odskúšať aj tak mam zapínanie na matičnej :D

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2012, 21:17)
Gangy napísal:Ja by som povedal ze mas poskodeny ten gombik ktorym zapinas pc, stavim sa ze ked odpojis od dosky celny panel bedne, tak s nim budes moct aj hrat futbal a sam sa nezapne.

Vdaka Gangy ak by si to nenapísal neskusil by som to. Vdaka všetko je v pohode a ja som štastny jak malé decko že matična nie je poškodená. Vdaka ešte raz ;)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Neni zac. :wink:

Vymen si ten mikrospinac a je po probleme.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ja mam tiez otazku na tuto temu. mam skladany pc. o mesiac konci na vsetko zaruka. nedavno mi zhorela doska aj s cpu a vyreklamovali mi to no teraz sa mi stava ze sa mi pc vypne. po 5 minutach cca. niekedy po minute. niekedy hned naskoci (aj ked naskoci tak sa hned vypne), niekedy sa uz nenaskoci a nejde zapnut. musim vypnut zdroj na 5 minut a ked ho zapnem znova ide. nie je to nejaka veda, chcem sa len spytat ci si myslim spravne ze na 99% je to zdroj. nech ho rychlo reklamujem. dik
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

To vypnutie vyzerá akoby Ti vypadla elektrina? Ak áno, na 99% je to zdroj..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Urcite zdroj.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Gangy napísal:Neni zac. :wink:

Vymen si ten mikrospinac a je po probleme.

Zdravim nevedel som to kam napisat tak som to dal sem.
Dneska sa mi pokazilo to power tlacidlo kde sa to da zohnat popripade opravit.Lebo sa mi nanom otrhol kablik. :(
Niekde som pocul ze sa da zapnut pc aj s reset kablom ak ho zapojim na to miesto kde ma byt power.
Dakujem za odpoved
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

lukostrel77: Na doske vymen kable od resetu a power, resp. pokazeny power odpoj a daj tam od resetu kabel. Len aby nebol k resetu len jeden kabel. Mal by tam byt 2 pin kabel.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

hojko napísal:lukostrel77: Na doske vymen kable od resetu a power, resp. pokazeny power odpoj a daj tam od resetu kabel. Len aby nebol k resetu len jeden kabel. Mal by tam byt 2 pin kabel.
Ano reset sw je 2 pin tak tam ma zapojit ten?
Ak hej tak vecer to skusim momentalne niesom doma.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, len to vymen.
lukostrel77
Star
Star