vypínanie a zapínanie PC
-
Scimimaster6
Amateur
vypínanie a zapínanie PC
Dobrý den , takže môjím problémom je to , že ked zapnem zdroj zo zadu tak PC samovoľne zapne bez toho aby som ho zapol klasicky. Stáva sa mi to občas a zdroj zo zadu musím niekedy vypnúť pretože ked zapnem klasicky pc tak ho zapne na 5 sekund a následne vypne. Myslím si že je to problem nejakého menšieho skratu. Nestáva sa mi to vždy , a ked sa mi to stane , tak okamžite prekontrolujem káble a všetko dám tak , aby sa žiadny vývod nedotíkal vodivých vecí , opakujem stáva sa mi to občas a myslim si že je to problém skrinky. Inak mám Intel IntelCore 2 Quad Processor Q9550, Matičná ASUS P5Q DELUXE , AMD HD6850 , 7gb ram, Corsair 600W(podľa výpočtov žerie môj PC maximálne 524W , takže chyba zdroja to nebude) ,HDD WD Caviar 500Gb. Ak sa mi to stane ešte raz tak preinstalujem celý Windows. Skrinku kupujem tak cca o týžden. Dakujem za váš nazor
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: vypínanie a zapínanie PC
V biose v power managmente je funkcia, aby PC zapinalo pri zlyhani alebo vypadku elektrickej energie. To je aj pripad vypinaca na zdroji, takze aj je tato funkcia v biose zapnuta, tak pocitac zapina. Preco ho vypina, to neviem, skor by som hladal problem v zdroji alebo v doske.
-
Scimimaster6
Amateur
Lenže napr. dneska som len kúsok pohol s PC kvôli jednemu káblu a vôbec nič som s pc nerobil len ho posunul o 2 cm cca a sám sa zapol. Fakt stáva sa mi to doslova veľmi raritne ale dosť ma to hnevá 
Suhlasim s hojkom a ta funkcia sa vola AC power on loss a da sa vypnut v biose.Netaktoval si alebo si sa nehral v biose?Niektore dosky sa restartuju niekolko krat ak je nevhodne pretaktovany pc napriklad moja sa 3 krat restartne a nastavia sa default nastavenia biosu ale pochybujem ze to bude vtom
.
-
Scimimaster6
Amateur
Ja ked vypnem zdroj a zapnem zdroj a zapnem PC tak sa zapne na par sekund vypne, bootne nove zariadenia ak su a zapne sa klasicky a v biose som sa nehral rozhodne. Lenže čisto teoreticky , je vôbec možne žeby posunite počitača zaplo počitač ? Skôr by som to priradil k nejakému skratu , no neviem. Práve som na tomto počítači a píšem z neho. Asi pred pol hodinkou som z neho vybral podsvietenie (neony atd) a zatial ide všetko dobre , no uvidime či pride další Fail. No a ten bios čeknem o chviločku.
Odpoj vsetko zbytocne vratane mechanik, pridavnych ventilatorov, nepotrebnych usb zariadeni, osvetlenia a neviem co tam este vsetko mas. Skus pohnut s bednou a sleduj ci sa nieco nedeje. Aj usb dokaze hravo skratovat dosky, dokonca ich dokaze odpalit.
-
Scimimaster6
Amateur
Urobil som to teraz odpojil všetko vzadu v pc bol pripojeny len zdroj a vo vnutri ani jeden sata kabel iba káble zo zdroja do matičnej a do cpučka a do grafickej. Zapol som zdroj zo zadu , počitač sa nezapol sam tak som s nim začal trošku hýbať a zapol satest napísal:Odpoj vsetko zbytocne vratane mechanik, pridavnych ventilatorov, nepotrebnych usb zariadeni, osvetlenia a neviem co tam este vsetko mas. Skus pohnut s bednou a sleduj ci sa nieco nedeje. Aj usb dokaze hravo skratovat dosky, dokonca ich dokaze odpalit.
Ja by som povedal ze mas poskodeny ten gombik ktorym zapinas pc, stavim sa ze ked odpojis od dosky celny panel bedne, tak s nim budes moct aj hrat futbal a sam sa nezapne.
-
Scimimaster6
Amateur
tiež som nad tým rozmýšlal a idem to odskúšať aj tak mam zapínanie na matičnej 
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2012, 21:17)
Vdaka Gangy ak by si to nenapísal neskusil by som to. Vdaka všetko je v pohode a ja som štastny jak malé decko že matična nie je poškodená. Vdaka ešte raz
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2012, 21:17)
Gangy napísal:Ja by som povedal ze mas poskodeny ten gombik ktorym zapinas pc, stavim sa ze ked odpojis od dosky celny panel bedne, tak s nim budes moct aj hrat futbal a sam sa nezapne.
Vdaka Gangy ak by si to nenapísal neskusil by som to. Vdaka všetko je v pohode a ja som štastny jak malé decko že matična nie je poškodená. Vdaka ešte raz
Neni zac. 
Vymen si ten mikrospinac a je po probleme.
Vymen si ten mikrospinac a je po probleme.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ja mam tiez otazku na tuto temu. mam skladany pc. o mesiac konci na vsetko zaruka. nedavno mi zhorela doska aj s cpu a vyreklamovali mi to no teraz sa mi stava ze sa mi pc vypne. po 5 minutach cca. niekedy po minute. niekedy hned naskoci (aj ked naskoci tak sa hned vypne), niekedy sa uz nenaskoci a nejde zapnut. musim vypnut zdroj na 5 minut a ked ho zapnem znova ide. nie je to nejaka veda, chcem sa len spytat ci si myslim spravne ze na 99% je to zdroj. nech ho rychlo reklamujem. dik
To vypnutie vyzerá akoby Ti vypadla elektrina? Ak áno, na 99% je to zdroj..
Urcite zdroj.
-
lukostrel77
Star
Zdravim nevedel som to kam napisat tak som to dal sem.
Dneska sa mi pokazilo to power tlacidlo kde sa to da zohnat popripade opravit.Lebo sa mi nanom otrhol kablik.
Niekde som pocul ze sa da zapnut pc aj s reset kablom ak ho zapojim na to miesto kde ma byt power.
Dakujem za odpoved
-
hojko
Site Admin
lukostrel77: Na doske vymen kable od resetu a power, resp. pokazeny power odpoj a daj tam od resetu kabel. Len aby nebol k resetu len jeden kabel. Mal by tam byt 2 pin kabel.
-
lukostrel77
Star
Ano reset sw je 2 pin tak tam ma zapojit ten?hojko napísal:lukostrel77: Na doske vymen kable od resetu a power, resp. pokazeny power odpoj a daj tam od resetu kabel. Len aby nebol k resetu len jeden kabel. Mal by tam byt 2 pin kabel.
Ak hej tak vecer to skusim momentalne niesom doma.
-
hojko
Site Admin
Ano, len to vymen.
-
lukostrel77
Star
Podarilo sa teraz to uz funguje dakujem za odpoved