Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Akne

Príspevok od používateľa viper1993 »

Nebral niekto antibiotika Doxyhexal alebo gel Eclaran 5? Nejake skusenosti? Pred par dnami som zacal s liecbou kombinaciou tychto dvoch liekov. Zatial mam 4 balenia tj na 40 dni. Ako je to s prestavkou pri brani antibiotik? Moze to nieco ovplyvnit ked doberiem prve 2 balenia, potom tyzden pauza(vela slnka + alkohol) a potom pokracovanie? Uplne mi vypadlo sa na toto spytat ked mi to dermatologicka predpisovala.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

to prve neviem ale mne osobne Eclaran dost pomohol, vysusi ti to a zahoji
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

viper1993 napísal:Nebral niekto antibiotika Doxyhexal alebo gel Eclaran 5? Nejake skusenosti? Pred par dnami som zacal s liecbou kombinaciou tychto dvoch liekov. Zatial mam 4 balenia tj na 40 dni. Ako je to s prestavkou pri brani antibiotik? Moze to nieco ovplyvnit ked doberiem prve 2 balenia, potom tyzden pauza(vela slnka + alkohol) a potom pokracovanie? Uplne mi vypadlo sa na toto spytat ked mi to dermatologicka predpisovala.
Eclaran som bral, ale vôbec mi nepomohol. A to som ho bral riadne poctivo :? , tuším mesiac a zabudol som sa natrieť iba raz.. čo sa týka antibiotík, mám už skúsenosť že je ich lepšie brať bez prestávky a až do konca predpísanej liečby. Už sa mi stalo, že lekárka mi predpísala antibiotika a hneď ako sa mi to zlepšilo tak som ich vysadil. Ale ono sa to potom hneď vrátilo. Na tvojom mieste by som jej zavolal ;) šak spýtaj sa jej nič za to nedáš..
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

antibiotika zaberaju po mesiaci a viac. tusim po 8 tyzdnoch by mala byt vidiet zmena. kamarat bere zineryt uz roky, tusim 3-4roky a hej zlepsilo mu to akne, no uz je to v hladine kedy sa to udrzuje na tej isten urovni a po vysadeni sa to rapidne zhorsi. antibiotika su sice dobre, ale kazdemu zaberaju inak a treba si davat pozor aby si telo na ne nezvyklo ako v spominanom pripade
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

No mne kozna povedala ze za take 3-4 mesiace antibiotik by to teoreticky mohlo byt uz celkom dobre, ale ze nezmizne uplne lebo je to chronicke. Uvidim skusim sa este poradit s niekym ohladom tej dovolenky a vysadenia antibiotik. Ucinky Eclaranu zatial nebadam ale je to len tyzden takze to nic...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

na dovolenke sa vykasli na cele biotika ..morska voda(ak ides k moru) je na to najlepsie ..ja som kedysi daval posledny den dovolenky zineryt aby sa mi to nezhorsili po navrate ..k tomu slnku, cez den v lete som si daval krem faktor 50 tusim vytvoreny na jemnu plet - tvar. mozem ti hodit nazov ak ho najdem
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Vedel by mi niekto odporucit nejake silne lokalne(kremove) antibiotikum? Doteraz som mal isotrexin(ten moc neucinkoval), a dlhu dobu zinerit + eclaran. Tym, ze ich pouzivam uz niekolko rokov, tak ten ucinok uz nie je to co kedysi a rad by som skusil nieco nove naco su dobre referencie. Diky
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

nemá niekto nejakú osvedčenú domácu/prírodnú liečbu? Navštívil som už dve kožné doktorky, bral som zineryt (nezaberal vôbec) , duac gel a tabletky Doxyhexal (zabralo, zlepšilo sa ale keď som prestal brať okamžite sa zhoršilo), skúšal som aloe vera a už ani neviem čo všetko ešte, máte niečo overené čo vám pomohlo? :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja som mal zhruba pred 2 rokmi dosť problémy s akné. Mal som to dosť hĺbkové a nič také "jemné" mi nezaberalo, tak mi jedna kožná dala na predpis liečenie izotretinoínom.
Tu si o tom môžeš pozrieť viac, naozaj si to prečítaj pozorne. Ak budeš mať záujem, odpoviem ti nato aj rozsiahlejšie prípadne, len sa nerád vraciam k tejto téme, lebo teraz to už mám v pohode, ale v minulosti to bolo dosť zlé, ale pomohlo mi to veľmi výrazne.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

práveže som čítal o vedľajších účinkoch tohoto lieku čo boli písané pár strán dozadu a príliš ma to neláka :/
hd_
King
King

Pravdu povediac, s vedľajšími účinkami som sa pri užívaní tohto lieku nestretol. Skôr len som mal neskutočne suchú pokožku a denne po dobu 4-5 mesiacov som si musel aplikovať neuveriteľné množstvo krému nato, aby som sa necítil tak, akoby ma zaliali do betónu. Ale nijaké príznaky hypervitaminózy, príležitostné depresie a podobné stavy som nemal.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Čoho sa treba vyvarovať v priebehu liečby izotretinoínom?

Dlhodobého pobytu na slnku, pretože Vaša pokožka je v tejto dobe citlivejšia na slnečné žiarenie
Užívania prípravkov obsahujúcich vitamin A

a teraz ide práve obdobie slnka...Vitamín A sa nachádza v rybách, mlieku, vajciach, mrkve a neviem kde ešte...s týmto si problém nemal?
hd_
King
King

S tým slnkom to môže byť pravda, asi aj preto mi to dala užívať v mesiacoch od novembra do februára/marca. No čo sa týka jedenia a podobne, tak som sa vôbec neobmedzoval, jedol som čo som chcel a nikdy som problém nemal.
A treba sa ešte vyvarovať nechráneného sexu, lebo ak by sa náhodou niečo prihodilo a holka by ostala v tom, tak je veľká šanca, že to dieťa bude nejak deformované (deformovaná hlavička, príp. ruky a pod.), takže nato veľký pozor. Po tom, ako doužívaš izotretinoín, tak to v tele ostáva ešte tuším 2-3 mesiace, takže treba to brať do úvahy.

//edit: pre toho, kto mi dal K- s odôvodnením, že to platí len pre ženy, tak by si mohol čo-to o tom doštudovať, mne to kožná doktorka vysvetlila celkom rozsiahle a nemyslím si, že by si vymýšlala alebo to neovládala... :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

čo som čítal tak cez leto by sa to nemalo brať...no stále neviem či to po lete skúsim, tie vedlajšie účinky sú u každého iné, uvidíme ako na tom budem s tvárou po lete... http://www.zdravie.sk/sz/510/t30576/p1/roaccutan.html
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Je to dosť silný liek ale tak keď už nemáš nervy a peniaze na všetky ostatné možnosti tak skús. Z vedľajších účinkov som mal len suchú pokožku ale aj to sa zmiernilo a ešte suché pery inak ma ešte bolel chrbát ale to zrejme kvôli tomu že som posilňoval čo sa podľa papiera nemá.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

DanielDevil napísal:Čoho sa treba vyvarovať v priebehu liečby izotretinoínom?

Dlhodobého pobytu na slnku, pretože Vaša pokožka je v tejto dobe citlivejšia na slnečné žiarenie
Užívania prípravkov obsahujúcich vitamin A

a teraz ide práve obdobie slnka...Vitamín A sa nachádza v rybách, mlieku, vajciach, mrkve a neviem kde ešte...s týmto si problém nemal?
tiez som si tym presiel...tiez len sucha pokozka, na zaciatku ma bolela hlava, aj som tu pisal myslim, na chvilu mi znizili davku, aby si telo lepsie zvyklo a uz sa to nevratilo, ziadne vazne priznaky som nemal, hlavne netreba okolo toho stresovat a citat si ten letak furt, dokola, lebo na sebe najdes a tumor v lebke po dvoch dnoch uzivania.
na leto je to asi fakt blbe, musel by si sa nonstop mazat nejakym 50+ opalovacim kremom a to by nebola moc vyhra, kozna by ti to asi aj tak nepredpisala
co sa tyka inych variant, som skepticky, nepoznam fakt nikoho komu by pomohol zynerit a to ho brala aj kamoska co mala len fakt par "jebacikov" na dekolte a aj tak jej to nepomohlo

co sa tyka tej deformacie plodu, no pobavil si ma kamarat, izotretinoin sposobuje deformacie plodu a nijakym sposobom neovplyvnuje gen informaciu ktoru tvoje spermie prenasaju, jeho negativne ucinky sa prejavia len na vyvijajucom sa plode, teda skutocne, musis byt zena, ktora je tehotna a uziva izotretinoin...kedze pokial v sebe nemas plod, nemoze byt zdeformovany, teda pokial nie si zena, takze trochu by si mal dostudovat aj ty, pripadne tvoja kozna lekarka. staci si precitat pribalovy letak. a nie karmu odomna nemas
vitamin A sa nemoze len v umelej forme, teda v tabletkach atd v strave neprekaza
hd_
King
King

Coldrain, hádať sa nebudem, môžeš mať pravdu. Iba hovorím, že moja kožná má už niečo za sebou, takže jej celkom dôverujem, povedala mi, aby som s priateľkou mal vždy ochranu (počas obdobia užívania a 2-3 mesiace po ňom), preto som to tak napísal. Bolo mi to tak povedané a viac som to neriešil, verím jej. Možno že chcela len mať plnú istotu, že sa nič nestane...
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Tiez pridam svojou troskou :) Uz som to tu kedysi myslim aj pisal, tiez som uzival Aknenormin (co je v podstate identicky liek ako Roaccutane), a hoci vedlajsie priznaky vyzeraju fakt hrozostrasne, nastastie sa u mna neprejavili, mozno az na suche pery, co s prehladom vyriesil balzam na pery.. Naopak, pozoroval som pozitivny vedlajsi ucinok, a sice, ze sa mi absolutne nemastili vlasy, mal som ich ako z plysu :)

Inak je ta liecba dost kontrolovana, neviem ci kazdy jeden ci dva mesiace sa chodi na testy, ci ti to nerobi nic s pecenou. Mne nastastie nerobilo. Inak sa nemozem stazovat, pred liecbou som mal tvar hroznu, po liecbe ako male dieta :) Nedaj sa odradit tymi MOZNYMI vedlajsimi priznakmi, ak mas zdravu pecen a celkovo, ak tento liek uzivat mozes, urcite to vyskusaj, je to zazrak :)

jop, a ja som ho uzival tusim od januara do jula..
hd_
King
King

Presne tak, je to záťaž na pečeň, ale keby som si po tomto lieku už nikdy nedal ani kvapku alkoholu, tak tá pečeň určite bude vyzerať ako nová stále. :D A áno, tiež som chodil na testy každý mesiac, či je všetko v poriadku, spočiatku prvé 3 týždne som mal tvár ešte horšiu, ako predtým, no po tých 4 mesiacoch to bolo super. A prakticky stále je, síce sa mi vždy z času na čas niečo vyhodí, ale to je skôr od prechladnutia a podobne, také tie hnisavé hnusoby už zmizli úplne, takže ja to môžem len odporučiť. :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

po lete skočím kožnej a opýtam sa jej teda či by mi to predpísala, lebo je to asi moja posledná nádej
Napísať odpoveď