Incel - nedobrovolny celibat
Incel - nedobrovolny celibat
Incel (nedobrovolny celibat) je neschopnost nadviazat romanticky alebo sexualny vztah napriek zaujmu a snahe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Involuntary_celibacy
Priciny mozu byt neatraktivny vyzor, nedostatocna socialna zrucnost a ine.
Ako 22-rocny muz, ktory v zivote nemal priatelku ani sex (ani drzanie za ruky) uz vnimam, ze mam problem, ktory sa nevyriesi len tak. Pocas tinedzerskych rokov som este veril, ze sa to casom nejak spravi. Pripadne som sa venoval svojim konickom a skole a vacsinu casu bol v prijatelnom psychickom rozpolozeni. V poslednych mesiacoch a hlavne tyzdnoch vsak zacinam pocitovat negativne emocie coraz castejsie, a to aj v pritomnosti ludi (ked nie som sam), co sa mi predtym nestavalo.
Su tu ludia s podobnym problemom, pripadne taki, ktori ho prekonali?
http://en.wikipedia.org/wiki/Involuntary_celibacy
Priciny mozu byt neatraktivny vyzor, nedostatocna socialna zrucnost a ine.
Ako 22-rocny muz, ktory v zivote nemal priatelku ani sex (ani drzanie za ruky) uz vnimam, ze mam problem, ktory sa nevyriesi len tak. Pocas tinedzerskych rokov som este veril, ze sa to casom nejak spravi. Pripadne som sa venoval svojim konickom a skole a vacsinu casu bol v prijatelnom psychickom rozpolozeni. V poslednych mesiacoch a hlavne tyzdnoch vsak zacinam pocitovat negativne emocie coraz castejsie, a to aj v pritomnosti ludi (ked nie som sam), co sa mi predtym nestavalo.
Su tu ludia s podobnym problemom, pripadne taki, ktori ho prekonali?
Re: Incel - nedobrovolny celibat
Skús navštíviť psychológa alebo sexuológa;)
A aky vlastne mas ty problem ? Vyzor alebo ?
Ja som v podstate tiez nemal ziadny vztah...nikdy s nikym. A vsetko o co som sa kedy pokusil skoncilo fiaskom. Proste ziadna ma nema / nemala nikdy natolko rada (nemyslim si ze by to teda bolo vyzorom kedze vacsinou som taky milacik zien o ktoreho sa zaujimaju a je stredobodom ich pozornosti) aby so mnou zacala nejaky vztah ...resp. si myslim ze kazdu skor ci neskor odradila moja povaha...teda vzdy to bolo take ze mam ta rada ALE...nieco mi na tebe vadi.
Su to moje povahove crty, ktore nemozem a ani nedokazem zmenit a toto zeny neznesu...Napr. som velmi hadavy...nevyhladavam hadky ale ked uz som v nejakom konflitke prudko obhajujem svoj nazor...dalej...neviem si priznat chybu resp. ustupit..proste to nedokazem. Nedokazem ustupit zene ked mam pravdu a ona nie...posledna osoba mi povedala, ze "teraz uz vidim ze by nam to spolu nefungovalo a stale by sme sa len hadali"...Ale kur*a ked mam jednoducho raz pravdu tak preco by som mal ustupit ?
Proste ja som zistil ze na jednej strane moja povaha a vyzor zeny naozaj velmi pritahuje ale nedokazali by sa preniest cez niektore moje vlastnosti...
Mozno si povies ze co sa tyka sexu tak som to vyhral...avsak..U mna je to tak ze sa nedokazem vzrusit len tak pri hocikom...potreboval by som byt vo vztahu s niekym...no proste aby som to uviedol na pravu mieru...sex len z lasky...alebo hlavne sex len z dovery. A v konecnom dosledku mi ani o sex nejde ale prave o tom vztah,lasku etc etc...
Cize akokolvek si povies ze mas problem...tak nie si na tom tak ako ja
...V podstate nikto so mnou v konecnom dosledku nevydrzi...a sex mat nemozem.
Ja som v podstate tiez nemal ziadny vztah...nikdy s nikym. A vsetko o co som sa kedy pokusil skoncilo fiaskom. Proste ziadna ma nema / nemala nikdy natolko rada (nemyslim si ze by to teda bolo vyzorom kedze vacsinou som taky milacik zien o ktoreho sa zaujimaju a je stredobodom ich pozornosti) aby so mnou zacala nejaky vztah ...resp. si myslim ze kazdu skor ci neskor odradila moja povaha...teda vzdy to bolo take ze mam ta rada ALE...nieco mi na tebe vadi.
Su to moje povahove crty, ktore nemozem a ani nedokazem zmenit a toto zeny neznesu...Napr. som velmi hadavy...nevyhladavam hadky ale ked uz som v nejakom konflitke prudko obhajujem svoj nazor...dalej...neviem si priznat chybu resp. ustupit..proste to nedokazem. Nedokazem ustupit zene ked mam pravdu a ona nie...posledna osoba mi povedala, ze "teraz uz vidim ze by nam to spolu nefungovalo a stale by sme sa len hadali"...Ale kur*a ked mam jednoducho raz pravdu tak preco by som mal ustupit ?
Proste ja som zistil ze na jednej strane moja povaha a vyzor zeny naozaj velmi pritahuje ale nedokazali by sa preniest cez niektore moje vlastnosti...
Mozno si povies ze co sa tyka sexu tak som to vyhral...avsak..U mna je to tak ze sa nedokazem vzrusit len tak pri hocikom...potreboval by som byt vo vztahu s niekym...no proste aby som to uviedol na pravu mieru...sex len z lasky...alebo hlavne sex len z dovery. A v konecnom dosledku mi ani o sex nejde ale prave o tom vztah,lasku etc etc...
Cize akokolvek si povies ze mas problem...tak nie si na tom tak ako ja
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
rage, za tých 7 rokov čo na tomto fore som, som ľudí s podobným problémom stretol už neskutočne veľa. Každú chvíľu sem píše nejaký 20-25 ročný ktorému je ľúto, že ešte nemal priateľku. Ak toto má byť nejaká choroba alebo čo, tak ver, že je to rozšírenejšie než chrípka. Vôbec sa nemáš prečo znepokojovať. A pokiaľ ťa trápia pocity menejcennosti, tak skús vyhľadať tú odbornú pomoc (alebo niekedy stačí pomoc priateľov či anonymne na na internete ako to práve robíš)
Áno... kopec ľudí má tieto problémy.... ja mal tiež už pokročilý vek, keď sa objavil prvý skutočný vzťah a všetko s tým súvisiace (sex).. dovtedy som si nahováral, že som škaredý a že mám sociálnu fóbiu. Moja rada - zabudni, že nejaký nedobrovoľný celibát vôbec existuje... nerieš to...... ono to príde samo, keď to budeš najmenej očakávať. A ak to náhodou chceš nejak riešiť, choď za psychológom ako radia vyššie.
Ja by som to zaradil do rovnakej kategorie, ako sa tu nedavno v inej téme riešili dyslektici, dysgrafici a celkovo poroblemove deti. Nastal nejaky problem a hned ho oznacme za chorobu, onalepkujme a chodme okolo po spickach. A zrazu 2/3 populacie maju nejaku zbrusu novu chorobu.
Ine je, ak by si taketo nieco hovoril chalan, ktory tak isto nedavno riesil problematickost vztahov v jednej teme s tym, ze je hendikepovany na vozicku.
Cize z mojho postoja k tomuto len tolko, ze treba pozerat menej romantickych filmov, viac chodit do spolocnosti, komunikovat s dievcatami a on casom viac ci menej vazny vztah alebo ulet pride.
Mam vo svojom okoli znamych a kamaratov, co tiez vo veku 20+ nemali este vaznejsiu znamost alebo vobec nijaku. Pripadne ludi, ktory momentalne vstupili po prvy raz do vztahu a to maju 21, 22. A aj ludi, co sa zasnubili, pricom ich partner je zaroven ich prva naozaj vazna znamost.
Neviem posudit, ci je to len trendom dnesnej doby pri prvom naznaku neuspechu (a to teraz hovorim vseobecne) zvesit hlavu, povedat ja na to nemam a hladat chyby a ospravedlnenia vsade mozne aj nemozne. Je vsak jednoznacne, ze k uspechu to nijako nevedie.
Ine je, ak by si taketo nieco hovoril chalan, ktory tak isto nedavno riesil problematickost vztahov v jednej teme s tym, ze je hendikepovany na vozicku.
Cize z mojho postoja k tomuto len tolko, ze treba pozerat menej romantickych filmov, viac chodit do spolocnosti, komunikovat s dievcatami a on casom viac ci menej vazny vztah alebo ulet pride.
Mam vo svojom okoli znamych a kamaratov, co tiez vo veku 20+ nemali este vaznejsiu znamost alebo vobec nijaku. Pripadne ludi, ktory momentalne vstupili po prvy raz do vztahu a to maju 21, 22. A aj ludi, co sa zasnubili, pricom ich partner je zaroven ich prva naozaj vazna znamost.
Neviem posudit, ci je to len trendom dnesnej doby pri prvom naznaku neuspechu (a to teraz hovorim vseobecne) zvesit hlavu, povedat ja na to nemam a hladat chyby a ospravedlnenia vsade mozne aj nemozne. Je vsak jednoznacne, ze k uspechu to nijako nevedie.
super optimisticke odpovede...
ja sa teda spytam, ako je potom mozne, ze 39 rocny chlapik je na tom rovnako ako rage?
chodi do spolocnosti, snazi sa, prachy ma ale? a urcite aj vy poznate takeho
ja sa teda spytam, ako je potom mozne, ze 39 rocny chlapik je na tom rovnako ako rage?
chodi do spolocnosti, snazi sa, prachy ma ale? a urcite aj vy poznate takeho
Podla rychleho zistovania psychologovia nie su uplne lacni, takze toto si pripadne necham na neskor
Aj tak som hlavne chcel najst niekoho, kto je na tom rovnako ako ja (alebo niekedy bol). Vsetci ludia v mojom okoli posobia ako tie typy, co randia od 15 (najneskor). A ak aj nie, tak by ma hanba fackovala hovorit o tom niekomu, koho poznam. Prvykrat som zistil, ze aj ini ludia mali takyto problem, co na nich dost vplyval, ked som si precital denniky Erica Harrisa a Dylana Klebolda (narazil som na ne cisto nahodou pri niecom inom). Ale radsej by som spoznal niekoho, kto nie je mrtvy, lebo si prehnal gulku hlavou.
tarakan: tak clovece, s tebou sa radsej hadat nebudem
mas pravdu, ze nie som na tom tak ako ty - mame problem, ale kazdy iny.
Myslim si, ze vyzor je dost velky problem. Ako sa oteplilo a vyrojili sa pariky, vsimam si, ze chalan je vzdy dobre stavany a s peknou tvarou. Bez jedinej vynimky zatial. Ale tak to je prirodzene.
brm: Nemyslim si, ze mam socialnu fobiu, ale nie som pritazlivy. Dik za radu, ale ked to neslo same doteraz, chcem skusat nieco nove.
audiotrack: Zaujimave a som rad, ze tu mozno takych ludi najdem. Na margo, ak aj sem pise niekto kazdy mesiac, je to zrejme velmi male percento populacie. Nemam pocit ze by som ludi ako ja stretal v realnom zivote.
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2012, 20:00)
). Ale aj tak zastavas v istom zmysle extremny koniec nazoroveho spektra a z mojho pohladu vystizny a objasnujuci len z casti, urcite nie uplne. Zober si napr. co hovori Forsaken.
Frikso, este jeden edit - bol som prilis zhovievavy. Toto je daleko od "prvych naznakov" neuspechu...
Aj tak som hlavne chcel najst niekoho, kto je na tom rovnako ako ja (alebo niekedy bol). Vsetci ludia v mojom okoli posobia ako tie typy, co randia od 15 (najneskor). A ak aj nie, tak by ma hanba fackovala hovorit o tom niekomu, koho poznam. Prvykrat som zistil, ze aj ini ludia mali takyto problem, co na nich dost vplyval, ked som si precital denniky Erica Harrisa a Dylana Klebolda (narazil som na ne cisto nahodou pri niecom inom). Ale radsej by som spoznal niekoho, kto nie je mrtvy, lebo si prehnal gulku hlavou.
tarakan: tak clovece, s tebou sa radsej hadat nebudem
Myslim si, ze vyzor je dost velky problem. Ako sa oteplilo a vyrojili sa pariky, vsimam si, ze chalan je vzdy dobre stavany a s peknou tvarou. Bez jedinej vynimky zatial. Ale tak to je prirodzene.
brm: Nemyslim si, ze mam socialnu fobiu, ale nie som pritazlivy. Dik za radu, ale ked to neslo same doteraz, chcem skusat nieco nove.
audiotrack: Zaujimave a som rad, ze tu mozno takych ludi najdem. Na margo, ak aj sem pise niekto kazdy mesiac, je to zrejme velmi male percento populacie. Nemam pocit ze by som ludi ako ja stretal v realnom zivote.
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2012, 20:00)
V niecom mas urcite pravdu, mozno je to nieco ako ked Google ovplyvnil sposob myslenia ludi tak, ze sa menej spoliehaju na vlastnu pamat (je tu net) a casto sa ani neposnazia porozmyslat nad problemom sami, lebo ved niekto ho uz urcite riesil a na nete su odpovede, tak sa tam pozriem hned (samozrejme, toto je zasa vyhovorka na externe faktoryFrikso napísal: Neviem posudit, ci je to len trendom dnesnej doby pri prvom naznaku neuspechu (a to teraz hovorim vseobecne) zvesit hlavu, povedat ja na to nemam a hladat chyby a ospravedlnenia vsade mozne aj nemozne. Je vsak jednoznacne, ze k uspechu to nijako nevedie.
Frikso, este jeden edit - bol som prilis zhovievavy. Toto je daleko od "prvych naznakov" neuspechu...
zacni cvicit, zmen satnik, na holenie pouzivaj zastrihavac vlasov (budes mat strnisko), pripadne zmen mierne uces
.
ked vidis, ze dobre stavani chalani maju vyhrane, tak aj ty sa stan dobre stavanym. do 1-2 rokov urcite dokazes svoju postavu zmenit na nepoznanie
trochu povrchnosti este nikomu neuskodilo
.
ked vidis, ze dobre stavani chalani maju vyhrane, tak aj ty sa stan dobre stavanym. do 1-2 rokov urcite dokazes svoju postavu zmenit na nepoznanie
trochu povrchnosti este nikomu neuskodilo
O prvom naznaku neupechu som hovoril vo vseobecnosti, predsa som to tam aj napisal do zatvorky. Aby si to nevztahoval na seba.rage napísal:Frikso, este jeden edit - bol som prilis zhovievavy. Toto je daleko od "prvych naznakov" neuspechu...
Inak k tomu vyzoru a dobre stavanym chalanom. To sa tu uz rozoberalo x krat. Ono je to nesmierna vyhoda dobre vyzerat a byt stavany. Ale baby sa pri vybere partnera riadia uplne inak ako my. Prevazne pocitovo. Vyzor robi len prvy dojem. Ovela viac robi tvoja psychicka pohoda. Zeny ovela lepsie citaju rec tela. Ak posobis sebavedomo a prirodzene, tak si pre ne neporovnatelne atraktivnejsi (o vzhlad pritom nejde), nez ked si uplaseny a krcovity.
Co mam kamarata v tvojom veku s tvojim problemom, tak objektivne z pohladu tretej osoby ti mozem povedat, ze problem je len v tom, ze si nedoveruje a prilis nad tym rozmysla. Niekedy na to treba ist po hlave. Nie nadarmo sa hovori ze blbi maju stastie.
Inak si nejako podozrivo zingoroval, co som pisal o tom, ze takych ludi ako ty v tvojom veku je pomerne dost. A tiez to, ze je docela dost ludi, co sa rozhodli stravit zvysok zivota so svojou prvou vaznejsou znamostou.
frikso ma predbehol ale aj tak to napisem lebo to pokladam za dolezite....
ak neveris sam sebe a svojim schopnostiam ako chces dievca presvedcit ze ty si ten pravy, ako spominal lumir trocha povrchnosti a namyslenosti nieje na skodu...
ak neveris sam sebe a svojim schopnostiam ako chces dievca presvedcit ze ty si ten pravy, ako spominal lumir trocha povrchnosti a namyslenosti nieje na skodu...
Keď si ty sám o sebe myslíš, že nie si príťažlivý, prečo by si to o tebe mali myslieť ženy? Nenarážam na žiadnu formu narcizmu ani nič podobné, no bez sebavedomia a viery v samého seba nikto nikdy nič nedosiahol.. Prečo si ľudia zvykli schovávať nepríjemné okolnosti života za múdro znejúce pojmy?! Hlavu hore, sú veci, ktoré prichádzajú vtedy, keď ich človek najmenej čaká. A nie je to len fráza..rage napísal: Myslim si, ze vyzor je dost velky problem. Ako sa oteplilo a vyrojili sa pariky, vsimam si, ze chalan je vzdy dobre stavany a s peknou tvarou. Bez jedinej vynimky zatial. Ale tak to je prirodzene.
-
Peter_Retep
VIP
zatial tu frikso odpovedal najlepsie. vyzor je len VYHODA NA ZACIATKU. tymi najdolezitejsimi prvkami aby sa s tebou baba vyspala/zacala chodit su: zdrave sebavedomie - znamena byt sebavedomy, vediet co chces ale nebyt arogantny blbecek, nebat sa - ked chcem nieco spravit tak to spravim, nehladat validaciu v okoli - toto znamena ze nepozerat sa na to co si mysli okolie. si predsa chlap a zalezi len na tvojom nazore a ako vnimas svoje konanie ty!
a to najdolezitejsie: psychicka pohoda - byt vyrovnanym clovekom bez komplexov a ustrachanosti z okolia. neviem preco ale opacne pohlavie ma zrejme nejaky siesty zmysel na zaklade ktoreho vyciti, ze dotycny nie je vyrovnany sam so sebou a svoje sebavedomie len predstiera.
v pripade ak vsetky tieto aspekty ziskas bude uz jednoduchsie ziskat nejaku tu cucoriedku
co sa tyka komunikacie: trenovat trenovat trenovat, rozsirovat slovnu zasobu, naucit sa nejake komunikcne triky aby si vedel vmanipulovat ludi do priestoru kde ich chces mat.
ak chces blizsie info tak mi napis postu - nejake publikacie na trenovanie tvojej retoriky a celkovo komunikacie ti mozem odporucit.
a to najdolezitejsie: psychicka pohoda - byt vyrovnanym clovekom bez komplexov a ustrachanosti z okolia. neviem preco ale opacne pohlavie ma zrejme nejaky siesty zmysel na zaklade ktoreho vyciti, ze dotycny nie je vyrovnany sam so sebou a svoje sebavedomie len predstiera.
v pripade ak vsetky tieto aspekty ziskas bude uz jednoduchsie ziskat nejaku tu cucoriedku
co sa tyka komunikacie: trenovat trenovat trenovat, rozsirovat slovnu zasobu, naucit sa nejake komunikcne triky aby si vedel vmanipulovat ludi do priestoru kde ich chces mat.
ak chces blizsie info tak mi napis postu - nejake publikacie na trenovanie tvojej retoriky a celkovo komunikacie ti mozem odporucit.
Lenže tiež nie je výzor ako výzor, každému sa páči predsa niečo iné. Nevidím zmysel v tom, aby teraz začal niekto nosiť "naopak otočenú šiltovku" len preto, že údajne bude lepšie vyzerať. Dobrý krok by to bol vtedy, ak by to aj jemu samému pomohlo získať sebavedomie, ktoré sa však dá získať aj iným spôsobom ako totálnou zmenou svojej osobnosti.
Napríklad, mne osobne sa neskutočne páčia vyšportované a svalnaté typy (njn v posilke sa viac zaslintám ako zapotím
) a aj tak ma naposledy dostal do postele chlap, čo má teda od športovca ďaleko. Zaujal ma práve tým, čo spomínal Peter_Retep, že sebavedomie z neho až vyžarovalo! No mňam 
Napríklad, mne osobne sa neskutočne páčia vyšportované a svalnaté typy (njn v posilke sa viac zaslintám ako zapotím
-
vendo
Guru
liek na tuto chorobu chodi popri cestach, pripadne sa zdrzuje v cerveno vysvietenych domoch a stoji asi 50e
(samozrejme narazam na sexualny celibat)
(samozrejme narazam na sexualny celibat)
rage rob s tym nieco a rychlo lebo dopadnes ako ja, mam pomaly 28 a kde nic tu nic (mas naskok cca 6 rokov), ja som si vravel ze sak to pride, ale roky plynuly a nic a uz som dospel do stadia ze kaslem na to, hadam do smrti sa aspon toho panictva zbavim...
-
Grim
Darca
...s takýmto prístupom to môžeš zapichnúť akurát tak do bordelu...
lumir: uz som zacal cvicit, silovo sa to zlepsuje (uz sa napr. vytiahnem na jednej ruke), vyzorovo takmer vobec. No to by bolo zas na celkom inu temu, chapem, ze tomu sa treba precizne venovat aj so stravovanim a neviem cim.
Frikso: 1. sorry, to som potom uz nejak prehliadol
2. teraz som si spomenul, ze som niekde cital taku radu typu ze chodzu treba mat ako akcny hrdina iduci na misiu na zachranu sveta, aj ked clovek ide len do obchodu po rozky
a vzdy nahlas pozdravit, ked clovek niekde pride (aj v situaciach, kde to nie je standardna ocakavana slusnost), a ine, ale nespomeniem si, kde to bolo. Myslim, ze taketo systematicke male zmeny spravania nebude problem realizovat.
3. je dobre vediet, ze su rovnaki ludia (a samozrejme mi je jasne, ze ini maju daleko horsie problemy). Povodne som si chcel najst partaka, co je na tom tak isto, no teraz ste ma dost namotivovali, ze to mozem dat aj sam.
BBJK: lebo moja telesna schranka nemutuje v zavislosti od toho, co si prave o sebe myslim?
Nie, chapem. Mam sebavedomie ohladne svojich konickov a skoly, lebo v tom som dobry. Skusim to nejak transferovat a to telo mozno o tri roky ^^
vendo: ak to nepojde normalne tak potom
ondrej: Cau
co pokladas za hlavny problem u seba? To, ze si hlavne len cakal?
Frikso: 1. sorry, to som potom uz nejak prehliadol
2. teraz som si spomenul, ze som niekde cital taku radu typu ze chodzu treba mat ako akcny hrdina iduci na misiu na zachranu sveta, aj ked clovek ide len do obchodu po rozky
3. je dobre vediet, ze su rovnaki ludia (a samozrejme mi je jasne, ze ini maju daleko horsie problemy). Povodne som si chcel najst partaka, co je na tom tak isto, no teraz ste ma dost namotivovali, ze to mozem dat aj sam.
BBJK: lebo moja telesna schranka nemutuje v zavislosti od toho, co si prave o sebe myslim?
vendo: ak to nepojde normalne tak potom
ondrej: Cau
-
Grim
Darca
2. tak tú radu radšej rýchlo zabudni, lebo už som videl pár takých čo sa pohupovali zo strany na stranu a rozhadzovali rukami okolo seba na meter...vyzeralo to veľmi tvrďácky...až sa mi z toho chcelo smiať...
V tomto s tebou nesúhlasím. Rovnako tak aj ženy pozerajú na zovňajšok, príťažlivosť, sexappealFrikso napísal: O prvom naznaku neupechu som hovoril vo vseobecnosti, predsa som to tam aj napisal do zatvorky. Aby si to nevztahoval na seba.
Inak k tomu vyzoru a dobre stavanym chalanom. To sa tu uz rozoberalo x krat. Ono je to nesmierna vyhoda dobre vyzerat a byt stavany. Ale baby sa pri vybere partnera riadia uplne inak ako my. Prevazne pocitovo. Vyzor robi len prvy dojem. Ovela viac robi tvoja psychicka pohoda. Zeny ovela lepsie citaju rec tela. Ak posobis sebavedomo a prirodzene, tak si pre ne neporovnatelne atraktivnejsi (o vzhlad pritom nejde), nez ked si uplaseny a krcovity.
Co mam kamarata v tvojom veku s tvojim problemom, tak objektivne z pohladu tretej osoby ti mozem povedat, ze problem je len v tom, ze si nedoveruje a prilis nad tym rozmysla. Niekedy na to treba ist po hlave. Nie nadarmo sa hovori ze blbi maju stastie.
Inak si nejako podozrivo zingoroval, co som pisal o tom, ze takych ludi ako ty v tvojom veku je pomerne dost. A tiez to, ze je docela dost ludi, co sa rozhodli stravit zvysok zivota so svojou prvou vaznejsou znamostou.