chcem sa opýtať či sa dajú dáta ešte zachrániť. za odpoved vopred dakujem
Nejde otvorit externy hardisk prosim poradte
Nejde otvorit externy hardisk prosim poradte
mám externý hardisk Western Digital Elements 1023, ked som ho vložil do PC s OS Windows 7 tak mi vypise toto :
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nejde otvorit externy hardisk prosim poradte
Easeus Partition Master. Malo by sa v ňom dať obnoviť poškodenú partíciu bez straty dát. Predtým ale skontroluj cez HD Tune chybné sektory.
Presne toto sa mi stalo nedavno.Bohuzial pomohol jedine format na NTFS
Ja mam uzasne skusenosti s programom R-studio zatial mi to obnovilo uplne vsetko dokonca zasiftovane disky len je bohuzial plateny....
dakujem vam za odpovede a chcem sa uistit-mam ho formatovat a potom pouzit ten program R studio popripade Easus partition Master ?! dakujem za odpoved, cenim si to 
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
S Easeusom si vieš obnoviť partíciu bez formátovania = všetko bude, ako má byť.
ako to mam urobit pomocou toho programu Easues ?
//autoeditácia príspevku (03 Mar 2012, 17:22)
nemám tam takú možnosť pri externom hardisku
//autoeditácia príspevku (03 Mar 2012, 17:22)
nemám tam takú možnosť pri externom hardisku
No neviem,tu particiu len tak jednoducho neobnovi,a musel by poznat presnu pricinu tej zrady (teda kedy korektne prestal fungovat suborovy system).Thommas napísal:S Easeusom si vieš obnoviť partíciu bez formátovania = všetko bude, ako má byť.
Recovery Partition mi raz pri tomto pomohlo,ale jednalo sa iba o Flash-ku,
Skus este Acronis Disk Director
R-studio mi opravilo vazen vela nic neformatovat na hdd nezapisovat preskenovat HDD tune pre vadne sektory ak su tak si moc nepomozes potom R-studio scan a obnovovať...
takže, robil som obnovu suborov cez program R studio, zacalo mi to obnovovat, na hardisk v PC, lenze ten externy hardisk ma 1TB, cize som to zrusil a musel som kupit dalsi externy 1 TB hardisk. Pomocou toho programu som urobil scan toho vadneho disku.Zapojil som obidva hardisky do PC a zacal som obnovovat data, lenze stale pise ze sa to zotavuje a nepokracuje to dalej resp. neobnovuje data ako predtym. Tak sa pytam, ze ci sa mohlo nieco pokazit tym, ze som predtym zrusil obnovu dat?? prosim poradte este dodavam, ze pri otvoreni vadneho hardisku sa mi zobrazilo toto :
Tá hláška je normálna je poškodený súborový systém povodny hdd naskenuj ulož si sken informaciu a daj to obnovit od znova. keď si vieš v rstudiu zobraziť subory na vadnom hdd mas vyhrane len ich dat obnovit mne 640 GB netrvalo viac ako 3-4 hod cize viac ako 5-8 hod to nebude.