Mám na Vás zopár otázok....ohladom NTB...
Pred polrokom som si kúpil noví notebook...a teraz rozmíšľam, že či sa mi ho oplatí za pol roka predať...niečo doložiť...a nejaký novší,lepší...kúpiť...
Ako to vy robíte keď si kúpite notebook...necháte si ho
a potom, keď našetríte, kupujete noví?
alebo po roku ho predáte a niečo doložíte a kúpite iný?
Otazne je, za kolko dokazes predat terajsi. Tieto obycajne notasi klesaju na cene velmi rychlo. Ak dnes kupis za 800, za rok ho lepsie ako za 400-500 nepredas..
Šak to....ale keby si ho nechám ešte o rok viac....tak zaň nedostanem ani 200€.....preto ho predám asi aj za polovičnú cenu....asi sa to viac oplatí ako by mi mal doma len tak ležať...
Urcite pockaj do junoveho wwdc ci pridu s niecim novym. Ak hej, tak cena terajsich macbookov o nieco klesne. A v podstate nemas velky vyber. Bud macbook pro, alebo macbook air s SSD ale o to mensou kapacitou. Ja mam pro 13" a som nadmieru spokojny.
TommyHot napísal:Prvy notebook sa mi pokazil, tak som kupil macbook. O rok ho predam (macbooky si drzia cenu aj po dlhej dobe), dolozim a kupim novsiu verziu.
Dufam, ze to nemenis kazdu generaciu. Lebo to su v pripade Apple vyhodene peniaze. Ludia si vacsinou Macbooky kupuju na dlhsie obdobie (poznam kopec ludi, co maju svoj Macbook uz piaty rok), co je dost rozdiel ku klasickym lacnym bookom s Winom. Samozrejme nehovorim o Thinkpadoch a podobnych
Za 5 rokov ho uz dobre nepredam, za rok ano a napriklad teraz ma prist vyrazna zmena (maju byt tenke ako air a ma prist ivy bridge). Ale mam ho zatial len pol roka, tak predaj neriesim...
Tommy ja sa chcem spytat aky je rozdiel ked si kupis macbook za 1200 predas za 800 = 400 strata a kupis obycajny za 800 predas za 400 = 400 strata??? akurat ty vyvalis za to 1200..dokladas zakazdym 400eur... vyber si to co ti vyhovuje a ked chces predavat najma sa staraj o dany PC aby si mal sancu dostat zanho tych 500/900
Ja vidim percentualny rozdiel, akurat zakazdym dokladam 400e co je pre kazdeho stale ta ista ciastka. Dalsia vec pozeras PC v roznych triedach notebooky nad 1000e s WIN nejdu tak rychlo dole ako tie 800 a menej. Myslim, ze dell za 1200 poslape apple uplne v pohode akurat je otazne co vyuzivas a podla toho sa treba rozhodnut ci chces apple alebo win. takze tieto tvoje reci o udrzani cien su scestne. Je to spotrebna elektronika a jej materialova hodnota je skoro nulova ci to chces priznat alebo nie. A o rok nemas sancu dostat za macbook tolko kolko si vobec povedal, osobne vlastnim ipod 2g 8gb mam ho z tohto fora (povodna cena 250) a moja bola 150 a nemal ani rok. Nikdo normalny nebude kupovat staru generaciu tak draho... hlavne ked notebook zaziva svoje najlepsie obdobie 3mesiace od zakupenia a potom to klesa...Tymto nechcem zakladatela odradit od kupi vyrobkov spolocnosti apple avsak chcem upozornit, ze nie vzdy je vsetko tak ruzove. Nehovoriac, ze za ceny apple hovori aj ich obmedzeny pocet kedze pre nas trh je to este stale novinka a nie je nasyteny to zdviha cenu produktu hore, co o rok nemusi byt pravda.
Chod na bazar macblogu a pozri sa po kolko tam chodia rok stare macbooky a potom si precitaj co za hluposti tu pises a to ze plasty dellu nemaju ziadnu hodnotu je sice pekne, ale s macbookovym hlinikom dost neporovnatelne neporovnatelne.
Ano, zakazdym dokladas 400 eur, ale je rozdiel ci na auto v hodnote 20000, alebo na bicykel v hodnote 600
Cena apple vyrobkov sa v prvom rade odvija od nominalnej hodnoty ceny v USA a nie od ponuky a dopytu. Ale to urcite vies, kedze mas ipod
Hermes napísal:Ja vidim percentualny rozdiel, akurat zakazdym dokladam 400e co je pre kazdeho stale ta ista ciastka. Dalsia vec pozeras PC v roznych triedach notebooky nad 1000e s WIN nejdu tak rychlo dole ako tie 800 a menej. Myslim, ze dell za 1200 poslape apple uplne v pohode akurat je otazne co vyuzivas a podla toho sa treba rozhodnut ci chces apple alebo win. takze tieto tvoje reci o udrzani cien su scestne. Je to spotrebna elektronika a jej materialova hodnota je skoro nulova ci to chces priznat alebo nie. A o rok nemas sancu dostat za macbook tolko kolko si vobec povedal, osobne vlastnim ipod 2g 8gb mam ho z tohto fora (povodna cena 250) a moja bola 150 a nemal ani rok. Nikdo normalny nebude kupovat staru generaciu tak draho... hlavne ked notebook zaziva svoje najlepsie obdobie 3mesiace od zakupenia a potom to klesa...Tymto nechcem zakladatela odradit od kupi vyrobkov spolocnosti apple avsak chcem upozornit, ze nie vzdy je vsetko tak ruzove. Nehovoriac, ze za ceny apple hovori aj ich obmedzeny pocet kedze pre nas trh je to este stale novinka a nie je nasyteny to zdviha cenu produktu hore, co o rok nemusi byt pravda.
Osobne mám DELL za trošku menej ako 1200Eur a nemám ten pocit žeby pošliapal v rýchlosti Mac. Proste OSX je trošku dosť viac optimalizovaný..
Tým samozrejme nechcem hovoriť že DELL NTB sú zlé. Business servis hádam najlepšia vec čo môže byť, kvalita prevedenia totálne super (DELL Vostro 3500), fakt som maximálne spokojný.
No, je pravda že chladenie vo Vostrach veľmi vymyslené nemajú, topí ako prasa, občas tvrdý reset pre teplotu. Aj keď je pravda, že sa mi to nestalo pri ničom inom ako pri hrách (GPU má limit 100°C) a myslím že táto rada fakt nebola myslená ako herná. Naštastie celý problém rieši podloženie NTB v oblasti baterky napr. knihou a nestane sa, aby sa prehrial.
Dobre vsetci mate pravdu a ja som debil. btw Moj trapny pavilion za necelych 600stovak ma polovicu case z hlinika tak sa nestrapnuj takymito recami o plastoch.