Je toto mozne aj v inych statoch?
Veľký biznis: Diplomovka na kľúč v akcii za pár stoviek eur
Re: Veľký biznis: Diplomovka na kľúč v akcii za pár stoviek
Je to veľmi smutná záležitosť a tiež by zaujímalo, či je to možné aj v iných štátoch, hlavne takých, kde je úroveň vzdelania ďaleko vyššia.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
cennim napad ozaj slusny biznis. jt to velmi diskutabilne. ak by som mal nato dovod tiez by som si to zaplatil. ale urcitie nie z lenivosti.
a teda preco? bakalarka sa da napisat za vikend, diplomovka dajme tomu mesiac aj so zhananim zdrojov... a vysoko odbornu pracu ti aj tak neurobia napr na architekturu, informatiku, biologiu alebo techniku...Arkaz napísal:cennim napad ozaj slusny biznis. jt to velmi diskutabilne. ak by som mal nato dovod tiez by som si to zaplatil. ale urcitie nie z lenivosti.
-
axxis
Addict
aj tu sa ukazuje aku cenu maju technicke skoly proti humanitnym.ColdRain napísal: a teda preco? bakalarka sa da napisat za vikend, diplomovka dajme tomu mesiac aj so zhananim zdrojov... a vysoko odbornu pracu ti aj tak neurobia napr na architekturu, informatiku, biologiu alebo techniku...
ako tu bolo povedane, bakalarku cca. 30 stran dam kludne cez vikend, ak vsak najskor musim spravit bakalarsky projekt prezentovany pred svojim oponentom (nech uz je to pocitacovy program, chemicky experiment alebo prieskum technologii pre firmu) tak je to hned o inom.
vycitky by som vsak smeroval iba na mladych ludi, ktori budu potom este navyse do vsetkych stran kricat, ze ceske a slovenske skolstvo stoji za prd, lebo ich aj tak v obore nikto nezamestna. ak si da spravit takuto pracu 40-rocna uradnicka, ktorej trvalo 7 rokov kym sa naucila pouzivat word a teraz sa boji o svoje miesto len preto, ze smernica EU povedala, ze uradnici musia mat vysokoskolske vzdelanie tak to dokazem pochopit.
chyba je na strane skol, ktore asi nedokazu overit ci pracu pisal student sam... a ked si ju niekto dokaze aj tak obhajit na takej urovni ako keby ju sam pisal, nedbam, nech si to necha vypracovat aj od 10 firiem naraz...
Haha, SK školstvo v plnej kráse. Prehnitý systém odhora dolu, čakal niekto niečo iné v školstve, ktoré je dlhodobo na okraji záujmu?
ach tieto vykriky do ticha typu: Je toto mozne v inych statoch? Toto je mozne len na Slovensku! atd atd..
.
Uslo uz viac ako 20 rokov od padu "zeleznej opony", je cas zabudnut na vsetky tie emigrantske komplexy, kedy pomaly v Heinburgu aj hovno lepsie pachne.
Goku - za minutu som v googli nasiel zaujimave clanky (nemecko, svajciarsko), keby si zadal poziadavku po anglicky, tak ti urcite najde dostatok aj z inych krajin
A.) Profesor predava studentke prace
http://www.spiegel.de/unispiegel/studiu ... 39,00.html
B.) Diplomove prace na kucik ( + informacie o firme, ktora sa tym zaobera.) Cena = 5.000 - 7.000 CHF
http://www.20min.ch/wissen/campus/story/24782028
Kde je dopyt - tam je aj ponuka. A kedze studenti su vsade na svete rovnaki, tak tu bude ponuka vzdy.....
.
Uslo uz viac ako 20 rokov od padu "zeleznej opony", je cas zabudnut na vsetky tie emigrantske komplexy, kedy pomaly v Heinburgu aj hovno lepsie pachne.
Goku - za minutu som v googli nasiel zaujimave clanky (nemecko, svajciarsko), keby si zadal poziadavku po anglicky, tak ti urcite najde dostatok aj z inych krajin
A.) Profesor predava studentke prace
http://www.spiegel.de/unispiegel/studiu ... 39,00.html
B.) Diplomove prace na kucik ( + informacie o firme, ktora sa tym zaobera.) Cena = 5.000 - 7.000 CHF
http://www.20min.ch/wissen/campus/story/24782028
Kde je dopyt - tam je aj ponuka. A kedze studenti su vsade na svete rovnaki, tak tu bude ponuka vzdy.....
vobec to nieje diskutabilne... firma zaraba na vypracovani prac - uplne legalne... problem nastava ako je spomenute, ked student odovzdava podpisanu pracu, ktoru nespravil = podvod, interne aj legislativne...
ALE ja sa pytam
- spravi ma 40 stran lepsim clovekom ?
- spravi ma 40 stran mudrejsim - v zmysle ked sa problematike venujem, ale nenapisem z nej pracu ?
- budem vediet lepsie rozmyslat v praxi ked vytvorim 40stran textu?
- spravi ma naprogramovanie programu a 40stran debilin textu okolo neho lepsim programatorom ?
a odpoved je NIE...
podla mna je to iba byrokracia tejto doby... je to uplne zbytocne pisat zaverecne prace... pretoze realne nic nedokazu... ak niekto nieco objavi, a vymysli vobec tak je pekne si to zdokumentovat, ale tieto prace su uplne o niecom inom... iba to cloveku berie cas ktory by mohol vyuzit dalsim badanim o danej veci...
nech sa paci dalsia vec postavena na hlavu... tak preco nie... to ze ma niekto titul neznamena absolutne nic... poriadny zamestnavatel si vas preklepne na pohovore a titul vas nezachrani...
ALE ja sa pytam
- spravi ma 40 stran mudrejsim - v zmysle ked sa problematike venujem, ale nenapisem z nej pracu ?
- spravi ma naprogramovanie programu a 40stran debilin textu okolo neho lepsim programatorom ?
a odpoved je NIE...
podla mna je to iba byrokracia tejto doby... je to uplne zbytocne pisat zaverecne prace... pretoze realne nic nedokazu... ak niekto nieco objavi, a vymysli vobec tak je pekne si to zdokumentovat, ale tieto prace su uplne o niecom inom... iba to cloveku berie cas ktory by mohol vyuzit dalsim badanim o danej veci...
nech sa paci dalsia vec postavena na hlavu... tak preco nie... to ze ma niekto titul neznamena absolutne nic... poriadny zamestnavatel si vas preklepne na pohovore a titul vas nezachrani...
Niektoré diplomové práce sú ale veľkým prínosom. Ak sa robia poctivo.
fakt len niektore... zaujimava otazka nastava prinosom pre koho su viac?begbeee napísal:Niektoré diplomové práce sú ale veľkým prínosom. Ak sa robia poctivo.
ako sa da obhajit nieco, co pisal niekto iny? ved aj pri prezentaciach v dvojiciach, trojiciach prezentujem len svoje slides...
hlavne teda ked je dovodom vytazenie v praci externych studentov alebo podnikatelov a nastudovat si co mu niekto iny napisal
z geografie len tak niekto b/dp nenapise, takze ma moze trochu tesit, ze ferovosti kusok ostalo...
hlavne teda ked je dovodom vytazenie v praci externych studentov alebo podnikatelov a nastudovat si co mu niekto iny napisal
z geografie len tak niekto b/dp nenapise, takze ma moze trochu tesit, ze ferovosti kusok ostalo...
tu sa mylis, odpoved je rozhodne ano. samozrejme mas pravdu v pripadoch, ked si niekto vyberie lahku temu aby ju mal co najrychlejsie z krku, ale ak je tema co len trochu serioznejsia a mas poriadneho konzultanta, tak ti garantujem, ze spravenie tej prace ta nauci kopu novych veci.Forsaken napísal: - spravi ma naprogramovanie programu a 40stran debilin textu okolo neho lepsim programatorom ?
a odpoved je NIE...
-
seth82
Darca
axxis: Technické školy majú akú cenu oproti humanitným? Prosím, nezovšeobecňuj, ja poznám X ľudí, ktorí sú inžiniermi z technickej školy, lebo robili hromadné skúšky vo veľkých aulách medzi 150timi ľuďmi a všetko opisovali zo skrípt. Taktiež kecy typu "ani neviem, ako som tú skúšku spravil", alebo "prišiel som a profesor iba zapísal skúšku do indexu". Všetko závisí na škole. Ver mi, že na tej mojej by si veľmi rýchlo zabudol na tie kdejaké nadradenia Ing nad Mgr.
lumir: Systémy na zahraničných univerzitách na báze Turnitin dokážu tieto veci rozoznať z viacerých dôvodov. Nebudem to tu vysvetľovať, už som to tuším spomínal, ale s takouto "kúpenou" prácou by si tu v UK neprešiel.
A k tomu článku na SME - tak ako už bolo spomenuté, za všetko môže úroveň škôl, ktoré akceptujú všetko. Mám dosť informácií z prvej ruky ohľadom odovzdávaných prác a diplomoviek a je to doslova žalostné. Ak by všetci dupli a nerozdávali diplomy všelijako a ak by nedržali študentov iba preto, lebo náš systém platí škole za každú hlavu, tak by to bolo inak.
lumir: Systémy na zahraničných univerzitách na báze Turnitin dokážu tieto veci rozoznať z viacerých dôvodov. Nebudem to tu vysvetľovať, už som to tuším spomínal, ale s takouto "kúpenou" prácou by si tu v UK neprešiel.
A k tomu článku na SME - tak ako už bolo spomenuté, za všetko môže úroveň škôl, ktoré akceptujú všetko. Mám dosť informácií z prvej ruky ohľadom odovzdávaných prác a diplomoviek a je to doslova žalostné. Ak by všetci dupli a nerozdávali diplomy všelijako a ak by nedržali študentov iba preto, lebo náš systém platí škole za každú hlavu, tak by to bolo inak.
skor som to myslel tak: ze pokial sa o vec zaujimas... a program spravis... tak napisanie nejakej prace o vyskume, podkladoch a manualoch ku programu ti nic neprida - ba naopak, vezme ti cas ktory by si mohol venovat inak v suvislosti s tym co robis...M142 napísal: tu sa mylis, odpoved je rozhodne ano. samozrejme mas pravdu v pripadoch, ked si niekto vyberie lahku temu aby ju mal co najrychlejsie z krku, ale ak je tema co len trochu serioznejsia a mas poriadneho konzultanta, tak ti garantujem, ze spravenie tej prace ta nauci kopu novych veci.
na druhej strane viem ze poriadny konzultant ti nepomoze nic... pretoze je to tvoja praca a nieje jeho ulohou ta ucit nieco... ale "konzulovat" co si spravil...
Každopádne, takíto študenti si len upletú bič sami na seba. V dnešnej dobe, kedy má titul každý druhý sa bude čoraz viac pozerať na to, či daný človek naozaj aj čosi vie, tie písmenká pred menom už stačiť nebudú.
Avšak celkovo vzaté, ak niekto berie školu seriózne, tak určite si nedá vypracovať diplomovku niekým iným.
Avšak celkovo vzaté, ak niekto berie školu seriózne, tak určite si nedá vypracovať diplomovku niekým iným.
-
axxis
Addict
toto iste som pocul uz nejedenkrat... a najcastejsie z ust ludi, ktori externe studuju pravo a uplne idealne z Paneuropskej^^ (ano viem, ze to Tvoj pripad nie je) ale este nikto ma o opaku nepresvedcil. staci si pozriet statistiky tohoto roku - Karlovka mala necele jedno percento nezamestnanych ludi, VSMU viac ako 20%. (slovenske stat. som nevidel, ale ocakavam, ze budu podobne)seth82 napísal:axxis: Technické školy majú akú cenu oproti humanitným? Prosím, nezovšeobecňuj, ja poznám X ľudí, ktorí sú inžiniermi z technickej školy, lebo robili hromadné skúšky vo veľkých aulách medzi 150timi ľuďmi a všetko opisovali zo skrípt. Taktiež kecy typu "ani neviem, ako som tú skúšku spravil", alebo "prišiel som a profesor iba zapísal skúšku do indexu". Všetko závisí na škole. Ver mi, že na tej mojej by si veľmi rýchlo zabudol na tie kdejaké nadradenia Ing nad Mgr.
Mgr. skusky sa robia tak isto vo velkych sienach.
A samozrejme si uvedomujem, ze zli studenti a podvodnici su vsade po svete a na vsetkych skolach a dobry student humanitiek moze byt samozrejme lepsi ako slaby student techniky. Ale. Ak vezmes elitu technickych skol a elitu skol s huanitnym zameranim tak si myslim, ze technici maju daleko vacsi prinos. Ale ak si myslis, ze spickovy chemik ma rovnaku hodnotu ako spickovy filozof alebo odbornik na literaturu 13-teho storocia tak prosim.
A posledna vec, narocnost skoly nehovori nic o tom aky je student uplatnitelny alebo aka je realna hodnota jeho vzdelania. Ked niekto studuje polsku kulturu alebo japanologiu je mi uplne jedno, ze sa musia na skusky ucit 5 a pre mna za mna aj 10x dlhsie ako ja a popri tom vsetkom robit tisicky projektov. Ich vzdelanie je zbyotcne a nikoho z biedy nevytrhne.
AK mi chces nieco viac tak prosim do PM, tato tema je o inom.
ci Ta nieco spravi alebo nie lepsim clovekom je diskutabilne. ale zaverecna praca ako prakticka (ak nejaku mas) tak teoreticka cast je overenie toho, ze si schopny nieco podobne vypracovat v obore, resp. ze preukazat, ze si dost dobry na to aby si si ten titul zasluzil. keby som rozmyslal Tvojim stylom tak mozem povedat:Forsaken napísal: ALE ja sa pytam
naco su dobre skusky? spravia ma 2 A4-ky textu lepsim clovekom?
naco je dobra maturia? spravi ma jeden tyzden skusania lepsim clovekom? budem z toho mudrejsi?
naco su dobra akakolvek forma skusania? vzdy je to len par hodin alebo dni postavenych proti zvysku Tvojho zivota a absolvovanie Ta nikdy zazracne nezmeni v nic.
-
uplink
VIP
Keď sa podvod robí v skrytosti, nazveme ho šikovnosťou. Keď verejne, nazveme ho podvodom. Darmo no, náš slovenský genom sa nezaprie 
-
audiotrack
VIP
či si kúpiš titul v trenčíne alebo si kúpiš prácu aby si mal titul v bratislave je jedno. Slovenské školstvo je prehnité a nemá žiadnu úroveň. Dnes má vysokú školu každý druhý, produkujeme desaťtisíce ekonomov ročne ktorí nemajú čo robiť tak stoja v pekárni alebo za pásom a pracujú rovnako ako keby tú školu nemali. A dopredu vedia že tak skončia, ale aj tak na tú školu idú lebo chcú titul. Dnes je to in. Tí čo študujú preto, lebo ich to baví a chcú, tí si vyberú odbor kde sa nedá písať práca na kľúč (ako axxis spomenul) a ešte lepšie - idú študovať do čiech
-
uplink
VIP
Ak chce človek študovať, nezabíja čas na vysokej škole
...ak chce titul, kúpi si ho ak má lowe, ak nie, zabije pol roka písaním balastu, ktorý nikto čítať nikdy nebude.
Ináč, neviem čo sa aj na mojej fakulte ľudia vždy okúňali a nadávali na to že profesor, alebo docent "neprečítal" ich úžasnú prácu.
Ako seriously? I don't give a damn. Proste mi dá známku, odíde, som happy že to nerozoberal. A ak je niekto na toľko k*kot že chce aby to niekto po ňom čítal, ešte raz to napíšem -> nechoď na výšku.
Vysoká škola je moderná "certifikácia" nezmyslu, ako je pomyselné a nefunkčné vzdelanie, ktoré je outdated jak prasa na väčšine fakúlt.
Česť výnimkám ako je právo a medicína
Ináč, neviem čo sa aj na mojej fakulte ľudia vždy okúňali a nadávali na to že profesor, alebo docent "neprečítal" ich úžasnú prácu.
Ako seriously? I don't give a damn. Proste mi dá známku, odíde, som happy že to nerozoberal. A ak je niekto na toľko k*kot že chce aby to niekto po ňom čítal, ešte raz to napíšem -> nechoď na výšku.
Vysoká škola je moderná "certifikácia" nezmyslu, ako je pomyselné a nefunkčné vzdelanie, ktoré je outdated jak prasa na väčšine fakúlt.
Česť výnimkám ako je právo a medicína