STK, EK

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

STK, EK

Príspevok od používateľa CheZteR »

v najblizsich dnoch ma caka stk (konci o tyzden), napriek tomu ze toto nie je moje prve auto, toto bude moja prva stk+ek a aby som bol uprimny mam obavy, treba na aute porobit par veci, nemam na to velmi ani cas, ani rozpocet
viete mi povedat ako taka stk asi prebieha? ako sa da pracovnikovi dopredu oznamit ze auto nie je v 100% stave a ze mu nemam problem priplatit len aby som presiel? :sly: neviem si to totizto predstavit, hlavne ked tam maju byt kamery ci co to, zrejme to este nie je zavedene ale aj tak... nejake rady by som uvital, akym sposobom sa s nimi da dohodnut, treba sa uz ist objednat alebo nieco?
a v akych cenovych relaciach sa to asi pohybuje, cez znamost alebo bez znamosti
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: STK, EK

Príspevok od používateľa test »

Na stk sa objednava, aj ek pocitaj cenu okolo 50 eur. Mechanikovi mozes povedat v akom stave je auto, on je plateny aby robil podla normy a niektore stk kamery maju. Na ek robis emisie z vyfuku, na stk svrtla, smerovky, klakson, brzdy, tlmice a pozrie sa podvozok.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Hlavne si auto daj na nabehy a pozri, ci ho nemas zaolejovane od spodu. Mna minule za to nepustili, i ked to bolo vsetko stare a uz zaschnute. Potom som to cele ocistil a bolo. Tiez pozri, ci ti funguje spravne rucna brzda, ci nemas netesnosti vyfuku a volu na podvozku. Samozrejme svetla, brzdy a to je asi vsetko co moc kontroluju.

Mna si prvy krat zavolal do jamy a kukal na mna ako na tatara, ked mi povedal, ze to mam od oleja. Som mu uplatok nedal a isiel si tie veci spravit do servisu. Na 2x som presiel v pohode.
nokia_user
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nokia_user »

Vždy je možné sa aj dohodnúť, samozrejme závisí od toho či máš známosti v tejto sfére. Ak áno tak cena sa odvíja od toho aké dobré tie známosti sú,... ale každý je dnes ochotný urobiť nejaký ústupok pokiaľ za to bude patrične ohodnotený. Ja by som ti však odporučil radšej investovať tích pár eur do auta a mať všetko aspoň väčšinu najdôležitejších vecí čo kontrolujú na STK v poriadku, namiesto toho aby si pchal peniaze niekomu do vačku a tie veci na aute si budeš musieť skôr či neskôr dať dokopy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no praveze si myslim ze ak to chcem pchat do auta, tak to par € nebude, to je ten problem :)
kontroluju aj taky detail ako je ostrekovac prednych svetlometov? mam taky zly pocit ze mi nestrieka :D
nokia_user
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nokia_user »

No mne to nekontrolovali. Myslím že až také detailíky nekontrolujú. Zo svetlami len nastavenie svetiel a či ti vôbec svietia...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Po znamosti spravis vsetko. V nasich koncinach stoji TK cca 10-20€ do vrecka technikovi, podla toho kolko oci treba prizmurit. A aj na kamerovom systeme to prejde. Oni uz vedia kadial vedie cesta :-)
BTW robi sa TK (technicka kontrola) na STK (stanici technickej kontroly), keby si chcel robit STK potreboval by si viacej supiek :-D
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

caute ked mi chyba klucka na vodicovej strane pustia ma cez stk a ek? auto ma najzdenych 24k km a vsetko ako ma byt okrem klepania z jedneho kolesa ale viac ma stve ta klucka moze byt stym problem ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

urcite nie :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ako otváraš dvere? :) Ak je to len dáky krycí plast a dvere idú bez problémov otvoriť, nebudú to riešiť...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...toto určite riešiť nebudú...to ako keby riešili každý ťukanec, čo máš na aute...karoséria nesmie byť skorodovaná, iné vady sa neriešia...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Teoreticky, v prípade kolízie by sa mali dať dvere na aute otvoriť, čo ak chýba kľučka? To ma len tak napadlo, mal by som ísť asi spať... :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...žeby rozbiť okno...ak sa samozrejme nerozbilo pri nehode...to by potom TK neprešli všetky tie tuningové rachotiny so zavarenými kľučkami a otváraním na elektromagnet, či kerú onú...na jeho aute si v pohode otvoríš cez iné dvere...a nehovor, že keby boli všetky ostatné zaseknuté, na to ti nenaletím...do toho auta sa určite dá dostať aj bez kľučky...šak ako by sa doňho asi dostal on? Ja osobne by som takúto vec čo najskôr opravoval, keby ma pri každom nastupovaní čakalo prekračovanie šaltpáky obtierajúcej sa mi o guľky a ručnej brzdy, ktorá by ma šimrala na ritnom otvore...
CHoBoT
Star
Star

auto bolo vykradnute rozobrana klucka na soferovej strane a rozbite okno na spolujazdocvej a aj tam posramana klucka ze ju musim viac krat "otvorit" a vtedy sa mi otvoria dvere :D dost haluz.. len teraz v priebehu 2mesiacov neni dost penazi na olej klucka pneu okno plus oprava zamku(odomikat zamikat ide) ale nejde otvorit ani stym cuplikom co tam taha klucka lebo ten je doniceny od profi zlodeja. takze toto riesit nemusim?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

co Ti ukradli?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no nemalo by to vadiť, ale snažil by som sa počas TK zabrániť tomu, aby sa mi zavreli dvere a pre prípad by som si stiahol okienko, aby sa zbytočne nečakalo a neznervózňovalo technika, ktorému stojí v rade daľších neviemkoľko áut...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

staci upozornit, ze dvere sa "horsie otvaraju" a dat technikovi rychlokurz :)
CHoBoT
Star
Star

ukradli jedine autovysavac asi za 10eur.. co som v ten den dostal :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tuším aj slovník slovenského jazyka a pravidlá slovenského pravopisu :P
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak mam to uspesne za sebou, vsetko absolutne v poriadku - emisie, lambda, svetla, brzdy aj podvodzok :)
platil som 50€ a dal som mu fľašu
Napísať odpoveď