meranie rýchlosti v noci

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: meranie rýchlosti v noci

Príspevok od používateľa Frikso »

melonSVK napísal:Ja mám podobnú skúsenosť, vracal som sa vo štvrtok večer z Česka domov, na to že bolo pred sviatkami boli prázdne cesty a na Slovensku v prvej dedine som šiel asi 64-65km/h (tachometrových 70 , zrovna na hranici 30 a 60 eur) a stáli tam na pomerne dlhej rovinke policajti na tom ich VW Multivane či čo za krabicu to majú... Najprv som si ich nevšimol, až keď som sa priblížil na cca 100 metrov tak som zbadal reflexné veci na aute, tak som skočil na brzdy. Ani jeden nebol z nich vonku a nič ma neblesklo, ale zaujímalo by ma, či ma aj tak nemohli odfotiť z auta, lebo pokuta by mi celkom dosť uškodila v mojom biednom študentskom živote. Bolo už dosť neskoro večer tak myslím že bez blesku by bolo chu*a vidno, ale aj tak. Dik
Tieto multivany a transportery, hlavne ak maju na streche taku koninu sleduju vyberanie myta. Osobaky ich nezaujimaju.

SchYzo: v BA na obchvate pomaly nemas dna, kedy by sa tam po tme nepretriasali s policajnou audinkou pripadne passatom. Kamaratka nedavno inkasovala v noci na dvaapolprudovke BA-TT. Oni na noc zaliezaju len s trojnozkami.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

hm ja si vlastne tiez spominam ze som videl cajtov zastavit auto v KE o 1nej rano, ale tak asi to tak robia len vo velkych mestach, a mozno dakde na zapade, ale na vychodnom a strednom slovensku mimo miest kadial jazdievam tak nie
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

Tak mne sa to stalo o pol 12 v noci na kraji Popradu

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2012, 17:34)
Ešte teoreticky jedna otázka. Dá sa nejako vyhovoriť z pokuty ? Kamarát mi poradil, že mám povedať, že auto bolo požičané. No je to auto napísane na firmu, takže na to sa vyhovoriť nemôžem, keďže by to muselo byť zapísané niekde v knihe vo firme.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

co ma spolocne prekrocenie rychlosti s pozicanym autom...
aj keby ta namerali na babkinom bicykli...si ucastnik cestnej premavky a prekrocil si rychlost
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

CheZteR napísal:co ma spolocne prekrocenie rychlosti s pozicanym autom...
aj keby ta namerali na babkinom bicykli...si ucastnik cestnej premavky a prekrocil si rychlost
Zrejme mal na mysli tzv. subjektívnu zodpovednosť (požičal som auto - zabudol som komu - prekročil rýchlosť on, nie ja => žiadnu pokutu platiť nejdem). Teoreticky takto subj. zodpovednosť funguje, prakticky to je bohvie ako...
nokia_user
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nokia_user »

Zatiaľ to funguje aj prakticky no nie dlho:
http://autovideo.sk/policia/zodpovedny- ... o-majitel/
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

v spominanom zneni to myslim nefunguje ani teraz, proste ak Ta cvakli, zaplati to firma, resp. Tvoj otec...

neviem, na co to vobec riesis, ak pride pokuta, tatko pojde na policiu, zaplati a potom sa vyrovnate...
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

tak pre študenta je 150€ dosť. A navyše keďže nie je vidno kto šoféroval tak mi bolo poradené aby som to riešil takto.
nokia_user
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nokia_user »

Hej lenže pokiaľ sa jedná ako hovoríš o firemné auto, tak musíš mať knihu jázd kde musí byť napísané kto to auto šoféroval kam išiel atď takže sa musi dať zistit kto tam sedel... asi maš smolu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...kedysi bol ten dennik dokonca povinnost, musela ho mat kazda spolocnost...
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Vie niekto či zamestnávatelovi- súkromníkovi vyplýva povinnosť viesť knihu jázd podľa nejakého zákona? Ja osobne, ak by som bol konatel nejakej väčšej spoločnosti, určite by som knihu jázd zaviedol, aby som mohol prípadné pokuty zosobniť dotyčnému zamestnancovi z platu.
V štátnom sektore sa myslím kniha jázd vedie na každé vozidlo pričom každú jazdu musí schváliť príslušný nadriadený podpisom do knihy. Tým je daná aj zodpovednosť vodiča za vzniknuté škody používaním vozidla.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kniha jazd nie je potrebna od roku 2009 a uplatnit je mozne 80 percent z nakupu PHM. Ja keby som bol majitelom firmy, tak knihu jazd riesim cez gps tracker.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

SchYzo napísal:v noci vazne meravaju?? este nikdy, naozaj nikdy som nevidel polisov merat po 5tej-6tej hodine, proste ked sa stmieva...a to jazdim dost casto po SR aj CR
Tak si zapni rádio Expres a budeš počuť ako merajú napr. o tretej ráno na Štefánikovej v KE v smere k Jumbo centru. Krááásna rovinka, košičania poznajú, je na nej 50 tka, ale tak ťažko sa dodržuje no :) A na konci zábradlia ťa čaká že BLIK a na kruhovom červený kužeľ ktorý ťa naviguje na pristávaciu dráhu končiacu náručou dopravného policajta :D Mňa tam nevymákli, ale neraz som šiel tadiaľ v noci poctivých 50, v ľavom pruhu pretekár a len zrazu BLIK a bolo. Merajú tam aj cez deň, ale z laserom.
A ešte obľúbená destinácia košických policajtov je na Palackého medzi mostami. Proste nemáš šancu ho zbadať že tam je. Sa to nedá. No a tak preletíš a pár metrov ďalej pri Agip pumpe ťa sčistia. Cez deň tam tiež merajú v oboch smeroch ale tiež z laserom.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nj to bude asi tym ze po kosiciach tiez jazdim radsej predpisovo :D a je mi jedno ze ma predbiehaju stare vraky ktore idu 70-80 tam kde je len 50ka...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

SchYzo.. až také prísne to v KE zase nie je... treba len vedieť, kde tie radary zvyknú byť.. buď to zistíš vlastnou skúsenosťou alebo počúvaním rádia Expres. :) A potom.. neviem, aké limity mávajú na radaroch nastavené.. ale niekedy som si istý, že som šiel nad (na 50ke 60+) a policajt sa na mňa len pozerá, ja na neho.. a nič.. tak idem ďalej. (klop-klop-klop)

:)
erytrocyt napísal:A na konci zábradlia ťa čaká že BLIK a na kruhovom červený kužeľ ktorý ťa naviguje na pristávaciu dráhu končiacu náručou dopravného policajta
Ani Hviezdoslav by to nenapísal krajšie.. :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak jasne ze az tak presne nie, proste idem tachometrovych 55-60 co je realnych 50-55 ...na exprese malokedy hlasia vsetky radary. a zavisi od polisa na ktoreho narazis napr na jednom vyjazde z dialnice kde bola 50ka a potom 40ka islo predo mnou jedno auto o dost rychlejsie, minimalne 70kou a polis ho nezastavil len mu ukazal rukou nech ide pomalsie.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ked je pre študenta veľa platiť pokutu, tak nech si dáva pozor a dodržuje predpisy, ušetrí aj na palive aj na pokutách :-)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

hojko napísal:melonSVK: Odfotit ta mozu az ked si tesne pri nich (par metrov, max. 10 metrov).
mno, ja ked som siel na D2 a nameralo ma cierne audi, tak to nebolo 10 ale tak realne 100 a viac metrov, ani som nevidel predne svetla v spatku, len matny zablesk a este potom dobru chvilku nic kym sa nevyrutili blikajuc ako vianocny stromcek... prekvapivo v tom PC mal moju odfotenu SPZ, sice trocha maznutu, ale citatelnu..
SchYzo napísal:v noci vazne meravaju?? este nikdy, naozaj nikdy som nevidel polisov merat po 5tej-6tej hodine, proste ked sa stmieva...a to jazdim dost casto po SR aj CR
na slovensku urcite ano, ale len s autami, lebo maju aj zabudovane blesky, stacionarne nie..

limity co som pocul, su cca 10 az 15 nad povolenu rychlost, zalezi ci v meste, mimo a tak...najdu ale aj niekedy taky co su prisnejsi... takisto netreba zabudat ze tachometer ukazuje viac ako je naozaj, co mam skusenost tak tam byva odchylka 5 az 10 km, najlepsie je ist podla GPS rychlosti...

co sa tyka Objektívnej zodpovednosťi... sice je uz schvalena ale este neni v platnosti, TO ZNAMENA ZE AK VAS NEZASTAVIA HNED PO ODMERANI, NIC NEPLATITE, a ziadna pohladnica nepride domov... aspon zatial nie, a policajti nikdy nefotia vase tvare ale SPZky auta, takto to bude aj nadalej
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: Si fotograf, profesionalne fotis, zaoberas sa technikou. Vysvetli mi jednu vec, aku techniku ma radar v policajnom aute (objektiv+blesk), ktory ta dokaze odfotit na vzialenost 100 metrov v noci, poznas nieco taketo???
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

nezabudni ze SPZka je extremne reflexna, to ako prve... tym padom by uz stacilo aj dialkove svetlo, oni tam maju este nejaku silnejsiu vybojku... co sa tyka objektivu tak to neviem povedat lebo som to nestudoval ale pri tom bliknuti kde sa ti spzka rozziari staci velmi malo na zachytenie... predpokladam ze ten ich system ma bud manualny alebo automaticky hladacik kde sa orientuju osvetlenim spzky a ked +- to je v zabere tak to bliknu spz sa rozziary a hotovo :)

ako som povedal... ked ma namerali, tak som si bliknutie vsimol, ale bolo to v takej dialke ze som si vravel ze niekde je burka alebo niekto daleko zamnou si prisvetlil dialkacmi cestu, nie tak ze by som videl v zrkadle zablesk ako ked ma niekto vyblikava dialkovymi

EDIT: tu vidis zhruba ten objektiv, na ten mini chip co tam maju tak to musi mat pekne priblizenie http://img.automoto.sk/img/20/gallery/1096794_radar.jpg
a tu vidis, ze to audi ma dokonca nie jeden, ale 2 blesky v poriadnej velkosti http://img.topky.sk/big/292415.jpg/pk-r ... e-audi.jpg
Napísať odpoveď