Ktory procesor (stare typy) ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ktory procesor (stare typy) ?

Príspevok od používateľa Misco13 »

Caute. Ktory z tychto procesorov je lepsi? Su to fakt stare typy, na desktope doma mam ten Celeron a dostal sa mi do ruky Pentium. Ma lepsiu zbernicu ale nevyznam sa v tom natolko aby som vedel ktory je realne lepsi. Nechcem prosim Vas prispevky typu ze to je jedno, je to stara bedna a podobne. Chcem vediet ktory je lesi a preco, budem rad ak mi niekto vysvetli ako to funguje s frekvnecia / cache CPU. Dakujem

http://ark.intel.com/products/27125/Int ... MHz-FSB%29
http://ark.intel.com/products/27451/Int ... MHz-FSB%29
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ktory procesor (stare typy) ?

Príspevok od používateľa cORP. »

no kedze pentium nema 800mhz fbs ako mali dalsie plnokrvne pentia 4 tak nejaky extra vykonovy narast ani nepocitis ,sice pentium ma 1mb l2 cache ale frekvenciu ma o dost pomalsiu ,samozrejme vykon bude lepsi ak sa pokusit pretaktovat pentium ,predpokladam ze ked je to este fbs 533mhz tak to bude northwood a tie sli slusne taktovat ,takze poviem takto ,ak potaktujes pentium tak si daj ten ,ak nechces taktovat tak si nechaj celeron .
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Po výkonnostnej stránke sú si podľa mňa dosť podobné... bo to Pentium patrí medzi tie lacnejšie Pentiá... veď nemá ani HyperThreading. A toto už bude Prescott.. bo Northwoody sa myslím do LGA775 ešte nerobili... a tiež NW sa ešte neoznačovali číslom (506), iba frekvenciami. Osobne by som bol dosť na vážkach, či jedno alebo druhé........

Čo na tom PC budeš robiť?

:)
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

robit, neviem, nic extra...na tom su nasi, ja uz konecne mam ntb :) a vacsinou len net, otec na tom obcas cosi zahra...LOTR online teraz hraval :D

ono mne sa do ruk dostali dve bedne z ktorych som zobral RAMky a bol tam ten procak....tak ze sak trocha tu moju staru kraksnu upgradnem....to s tym taktovanim znie zaujimavo...asi skusim to....staci v BIOSe alebo treba na to nejaky soft? ak hej odporucte prosim :)

a dakujem za priame odpovede :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

v biose
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no hej v biose ,ale zober si to tak ze ako brm vravel je aj to pentium naozaj prescott co ti neviem povedat ,je to uz doba a do architektury pentia 4 tak velmi uz nevidim ,musis ratat aj s tym ze prescott jadra boli zname tym ze referencny chladic ich uchladil ledva bez taktovania a boli dost zrave + sa ovela viac hriali ako nortwood cpu ,takze bude treba zohnat aj lepsi chladic co su dalsie peniaze , osobne ti odporucam prehodit naozaj len ramky a ak sa otec nehra tak cpu nechat ,pretoze na internete a na kancelarske prace staci s prehladom aj ten celeron a ked budes velmi chciet mam doma dve pentia 4 prescott ,jedno je plnokrvne pentium 4 3,0ghz 800mhz fbs a pentium 4 524 3,06ghz 533mhz fbs , obe maju 1m l2 cache :)
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

: ) asi teda prehodim len RAM...
lezi Ti to v skrini? bola to ponuka na predaj ci darovanie? :D
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

predaj ,darovat som to mohol uz davno ,ono ani nie ze predaj ,mam tu take veci ze z toho zlozim jeden pocitac a potom ho mozno funkcny dam nejakej chudobnejsej rodine ,uz som to par krat tak spravil a mal som z toho celkom radost :)
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

sprav radsej tak, ja to nepotrebujem surne ani nic :)
Napísať odpoveď