Za pár sekund sa mi prehreje CPU
Za pár sekund sa mi prehreje CPU
Zdravím. Pred týždnom som si kúpil komponenty z ktorych som si zostavil celkom slušnú zostavu. Celý týžden fungovala bez chyby no dnes ráno mi znicoho nic zacal sekat cely pc.Restartoval som ho a v BIOSE (EFI) skontroloval teplotu CPU a zistil som ze dosahovala 80 stupnov.Po niekolkych sledovaniach som si vsimol ze CPU sa mi prehreje za cca 15-20 sekund a rýchlosť otáčok ventilátoru bola 2000 za min. Tak som skusil nanies nanovo teplovodivu pastu no ani to nepomáhalo.Pasta je rovnomerne rozotretá natenko a stejne sa prehreje za taky isty cas. Ventilator na procesore mam aktivny je aj dobre uchyteny cize sedi ako ma a procesor je : Intel Pentium G620.
Procesor je stale v záruke. Mam ho dat reklamovat alebo je to problem, ktory si dokážem vyriešiť sám?
Za odpovede vopred dakujem.
Procesor je stale v záruke. Mam ho dat reklamovat alebo je to problem, ktory si dokážem vyriešiť sám?
Za odpovede vopred dakujem.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Za pár sekund sa mi prehreje CPU
Rozober ešte raz a pozri sa, či nemáš spálený pin na sockete.
Tak som ho rozobral a skontroloval no pin spaleny nieje.
pozri ci nemas uvolneny chladic .... najlepsie nanovo prepastovat
Nemôže byť len chybný senzor na doske? Keby si tam skúsil dať najnovší bios?
Ako som uz pisal chladic sedi dobre nieje uvolneny. A dal som novu pastu cosom dneska kupil ale problem bol stale rovnakystrapaty napísal:pozri ci nemas uvolneny chladic .... najlepsie nanovo prepastovat
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2012, 13:38)
brm napísal:Nemôže byť len chybný senzor na doske? Keby si tam skúsil dať najnovší bios?
pochybujem mam asus EFI a cely tyzden ukazoval dobre cosom sa pozeral.Navyse ked som nechal nacitat windows tak mi zacal sekat az zamrzol pochvilke a pri restarte pc hodilo ze CPU error tak ma to da do biosu a tam mi ukazuje teplotu procesora kriticku 80 stupnov.
... ja len ze minule sa mi stalo ze mi nieco podobne priniesol kamos .... mal plastovy uchyt na chladic a jedna nozicka bola prasknuta (nebolo to skoro ani vidno) po vymene uchytu to bolo ok .... ale moze byt aj vadny procak....
strapaty napísal:... ja len ze minule sa mi stalo ze mi nieco podobne priniesol kamos .... mal plastovy uchyt na chladic a jedna nozicka bola prasknuta (nebolo to skoro ani vidno) po vymene uchytu to bolo ok .... ale moze byt aj vadny procak....
hmm.Mne ten ventilator drzi pevne a kontroloval som jeho uchytenie viac krat,ale aj tak si myslim ze aj keby bola prasknuta nozicka a bol by nakrivo tak by nestupala teplota procesora 2-3 stupne kazde dve sekundy.
je zle nanesena pasta, alebo ti nedolieha chladic... pripadne chybne cpu, skus ho inde... nic ine to byt nemoze...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
dotkni sa chladiča či je teplý.
nemam inu dosku socketu 1155 bohuzial tak ho inde nemozem skusitForsaken napísal:je zle nanesena pasta, alebo ti nedolieha chladic... pripadne chybne cpu, skus ho inde... nic ine to byt nemoze...
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2012, 14:05)
pc bezi 30 sec a uz pies 80 stupnov teplotu.Chladic teply nieje no procesor anoMichalkoOo napísal:dotkni sa chladiča či je teplý.
Mal som to isté akúrat že 10 sec a v biose 105 C .pc bezi 30 sec a uz pies 80 stupnov teplotu.Chladic teply nieje no procesor ano
Akurát že chladič bol veľmi teplý , asi dobre nedolieha ked sa ta teplota neprenáša na chladič.
Na vonok vyzeral že drží dobre chladič, bol tam pevno ale po odmontovaní tam bol úchyt pokazený. Ale bolo to vidieť na zadnej strane MB.
Kúpil som nový chladič aj s novým upevnením, lebo to bol Boxoví ,a pc ide v pohode.
Ale chyba môže byť samozrejme aj v CPU.
viesco ja som vybral maticnu celu a pozeral som ci chladic dolieha a aj na uchyty som sa pozeral. Uchyty drzia a chladic dolieha. Tiez mam boxovi chladic no myslim ze vtom to nebude.Erik:..: napísal:
Mal som to isté akúrat že 10 sec a v biose 105 C .
Akurát že chladič bol veľmi teplý , asi dobre nedolieha ked sa ta teplota neprenáša na chladič.
Na vonok vyzeral že drží dobre chladič, bol tam pevno ale po odmontovaní tam bol úchyt pokazený. Ale bolo to vidieť na zadnej strane MB.
Kúpil som nový chladič aj s novým upevnením, lebo to bol Boxoví ,a pc ide v pohode.
Ale chyba môže byť samozrejme aj v CPU.
Ak máš CPU v záruke , a všetko to dolieha , menil si pastu , skontroloval či neni spálený pin , ulomený pin , tak ho reklamuj.
Erik:..: napísal:Ak máš CPU v záruke , a všetko to dolieha , menil si pastu , skontroloval či neni spálený pin , ulomený pin , tak ho reklamuj.
Tak problem som vyriesil. Kupil som kvalitnejsiu pastu za 7€ bielu a stou sa mi uz neprehrieva vobec. Dakujem vsetkym.
predchadzajuca pasta bola šeda za 2€ tak to bolo v nej.