Behanie

O športe...
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Behanie

Príspevok od používateľa h.olub »

no ak planujes behat nejak pravidelne tak by som urcite investoval do nejakych tenisiek, samozrejme ze nie adidas alebo nike za 100vky eur....su aj lacnejsie a lepsie znacky, a mozno by ti stacilo aj nieco z exisportu
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Tak tie tenisky su podla mna dost velky problem. Aj ked behas len sporadicky, tak radsej zainvsetovat do nejakych bezeckych. Bude sa ti behat lepsie, neznicis si tam tak klby. Ja osobne preferujem adidas, ale asics su tiez dost dobre a daju sa kupit za cca 30€. Ale proste asi "vsetko" bude lepsie ako to v com behas ty ;) napr. http://www.exisport.com/sk/produkt/4490 ... amo-3-TR-W
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

V com konkretne su skate tenisky zle? Su stavane na pohyb a skakanie na tvrdom povrchu, su pohodlne, noha sa v nich ani netlaci, ani nespoti.

Pytam sa preto, ze bezecke tenisky sa mi nepacia a neviem si celkom predstavit, ze by som v nich vybehol medzi ludi. Btw planujem behat okolo kuchajdy po tom betonovom chodniku :\
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

TommyHot napísal:V com konkretne su skate tenisky zle? Su stavane na pohyb a skakanie na tvrdom povrchu, su pohodlne, noha sa v nich ani netlaci, ani nespoti.

Pytam sa preto, ze bezecke tenisky sa mi nepacia a neviem si celkom predstavit, ze by som v nich vybehol medzi ludi. Btw planujem behat okolo kuchajdy po tom betonovom chodniku :\
prave, su stavane na skakanie, teda omnoho tvrdsie dopady ako pri behu, teda maju tvrdsiu vystuz, resp podrazku aby to vydrzala a teda menej tlmi a prenasa viac vybracii =>vacsia zataz na cele pohybove ustrojenstvo...to mas ako ked prejdes v aute so sportovym podvozkom jamu tiez ju citis viac ako ked to prejdes v sedmickovom bmw v comfort nastaveni...nehovoriac o tvare samotnej tenisky v ktorej sa horsie bezi a kadejakych technickych haluzach co maju bezecke tenisky atd...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ok, takze ak to chcem ponat relativne seriozne (2-3x/tyzden) tak jednoznacne bezecka obuv?
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Tenisky urcite bezecke, aj keby to behanie malo byt len raz za dva tyzdne.. Klby ti podakuju
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tommyhot: jo...

ja som si bol dneska druhýkrát zabehať... 3 kilometre s 2 prestávkami a celkom vpohode... kondička za tých 5 mesiacov pauzy síce išla rapídne dolu, ale oproti júlu 2011 keď som začínal asi po 2 rokoch nič nerobenia je to o dosť lepšie...
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zdravim, behavam od minuleho roka a po zimnej prestavke som si povedal, ze zacnem trochu serioznejsie. Behavam 4-5-krat do tyzdna, 6,5km, vacsinou nieco okolo 30min. Moje "treningy" su vsak vzdy to iste /natiahnem sa, bezecka abeceda, pomaly poklus, potom beham a nakoniec zase strecing/. Aj vy mate nejaky stereotyp alebo to nejak striedate?
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

ja už asi tretí rok rekreačne deriem tenisky Adidas Climacool Attune CC a nemôžem na ne povedať jedno krivé slovo.. stáli zhruba 50€, sú pohodlné, keď treba hodím ich do práčky a sú zas ako nové :plus: jedine, čo by mohlo niekomu vadiť je, že majú na podrážke a na päte diery na vetranie čo je dvojsečná zbraň, takže ak je vonku viac mokro, nohy sú mokré :minus:

btw. dnešný sumár behu po betónke, kedy som ľudovo povedané v cieli myslel, že Japonec je brat podľa očí :lol: mapku podľa gps mi z .jar aplikácie PC otvoriť nechce, tak aspoň info z telefónu:

Distance: 7.8 km, Duration: 42min 10s, Altitude (average): 243.6 m, Altitude (max): 247.1 m, Speed (average): 9.7 km/h

vrátane 5 páuz (chôdza alebo skôr plazenie sa ďalej do "cieľa", nie státie na mieste) :)
Prílohy
Adidas Attune CC
Adidas Attune CC
BBJK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BBJK »

Fu až ma striaslo pri predstave pravidelného behania v skate teniskách a po betóne.. To nie je cesta ku kondičke, ale k totálnemu zničeniu všetkých možných kĺbov. Ja som začala behávať minulý rok v decembri vo fitku na páse metódou run walk, dokopy tých 12 km za cca 80 minút. Ako sa oteplilo, presunula som sa von. Samozrejme iný vzduch, iný terén, už nie run walk, ale čistý beh, striedavo 4 km a 8 km. Práve som si objednala Adidas Duramo Running Shoes, tak ak náhodou niekedy dorazia :) dám echo aká je spokojnosť.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Ja mam tiez Duramo (http://www.sportsdirect.com/adidas-dura ... oes-123061) na moj rekreacny beh uplne stacia. :)
BBJK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BBJK »

Ďakujem za info, potešilo, hádam sadnú aj mne. Už aby boli ťapky doma :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Považujem sa za takého rekreačného bežca. Snažím sa behať vždy čo najviac, miernym tempom. Už mám za sebou, našťastie, problémy so správnym dýchaním, pichanie a bolenie v boku, vľavo, vpravo. :D Snažím sa behať najmä na poľných cestách, pokiaľ to situácia dovoľuje alebo si pozriem nejakú trasu na google earth, či aj niekam dobehnem a aký je to asi okruh. :) Teraz mám takú obľúbenú trasu, ktorá vraj mám 6km, tak tú odbehnem niečo cez pol hodinu. Najmä mám taký cieľ konečne sa dostať aspoň na 45min behanie v kuse. S dychom ani nemám problémy, skôr pri dlhšom behaní začínam cítiť kĺby, najmä bedrové, preto sa snažím behať na mäkkom povrchu. Keď to však nejde, tak si vybehnem aj okolo rieky Nitra. :) Inak beh je úúúplne dokonalý šport. Komplexnejší, ako všetky tie orbitreky, rotopedy a stacionárne bicykle vo fitkách, ktoré mi však v zime stačia, takže nič proti nim. :D Najmä sa mi páči to, že človek si môže vychutnať aj tú prírodu vôkol a pekne si v tichu a sám oddýchne.
h.olub
King
King

v nedelu idem na devin-bratislava, je to moje prve taketo skupinove podujatie......nejake rady od skusenejsich ako sa na to pripravit, samozrejme nie po kondicnej stranke skor nejake take prakticke rady ?
soson00
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa soson00 »

nejesť krátko pred závodom , riadna rozcvička
barabizna
Novice
Novice

Príspevok od používateľa barabizna »

presne ked budes jest kratko pred zavodom tak to aj patricne pocitis behom zavodu
h.olub
King
King

na to myslim, aj tak vdaka obom za rady :)
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Na vytrvalostnom preteku som este nebol, ale snad aspon clanok trochu pomoze :) http://www.behame.sk/index.php?src=beze ... ignorantov a to, co ti povedia vsetci, ale musim to zopakovat aj ja...neprepal tempo!!! prajem vela stastia :)
Moj prvy, aj ked nie vytrvalostny zavod je az o tyzden a uz teraz som nazhaveny :twisted:
soson00
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa soson00 »

tak hodinku pred behom zjedz nejaké sacharidy , riadne sa rozcvič , strečing , nejaké to rozbehanie , potom na závode si držať iba tempo ak sa budeš ale na to cítiť môžeš v pohode aj zrýchliť , a najlepšie je zavesiť sa za niekoho tak sa oveľa lepšie behá
takže prajem good luck :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

idete niekto na rajecky maraton?
Napísať odpoveď