Prepojenie monitora z HDMI na VGA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prepojenie monitora z HDMI na VGA

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal:to som reagoval na nezmyselny post strapateho...

ked zapojis pridavnu grafiku do slotu, ta na doske by sa mala automaticky vypnut

nezapajaj cez VGA, zapoj len DVI, nic ine
ak komp zdetekuje VGA, tak bude automaticky posielat signal len tam, ak na VGA nic nebude, zacne hladat ine konektory, v tomto pripade DVI

skus len DVI a daj vediet
Stalo sa nasledovné zapojil som do slotu na maticnej doske tú novú grafiku a do DVI konektora som na nej zapojil ten nový monitor zapol som komp a obrazovka naskocila.
potom ked som ho zapol asi zrejme vindows rozpoznaval hardver a inastaloval ovladac alebo co potom napisalo v bubline ked isnatluje hardware ze novy hardvare bol nainstalovan ale nebude asi pracovat správne a potom vyskocilo okno treba restartovat pre vykonanie prevedených zmien restartoval som a pri restarte ako sa vypne a zapne pociátac prebehlo asi tak 2 sekundové dlhé pípnutie a obrazovka uz znova nenaskocila a stratilo sa spojenie medzi obrazovku a pc.

Teraz neviem mal som este pre tým restartom znova nainstalovat vsetky tie ovládace grafickej karty a vypnút integrovanú grafiku cez ten bios ? lebo neviem no

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 12:16)
strapaty napísal:stale nechapem ako to ma zapojene ci tam ma dve grafiky..... ??? alebo ci tam ma novu a nabehne mu to na integrovanu ???? uz som ten jeho koment cital asi 10x a stale sa neviem z toho vysomarit

....za ten edit som sa uz ostravedlnoval ....
Neviem co je na tom nepochopitelne mam integrovanu grafiku ta ma pci slot a do neho som napojil novú grafiku co má príslusné konektory ako DVI a HDMI
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

super, pohli sme sa spravnym smerom

grafika je predpokladam Ati generacie HD3xxx alebo HD4xxx, ano?
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal:super, pohli sme sa spravnym smerom

grafika je predpokladam Ati generacie HD3xxx alebo HD4xxx, ano?
Myslíš tú externu grafiku ?Netusim neviem kde by som to zsitil na tom baliku tam moc popisane nieje a teraz ked som dopojil tu novu grafiku tak mi tam ukazuje len tú integrovanú a takto je jedno ked ovládace nainstalujem ked tam tá grafika nieje vsunutá alebo ich mám instalovat az ked tam je cize vtedy sa to správne nainstaluje.
beardie
Redeemer
Redeemer

uz som si vsimol, ze si dopisal typ pridavnej grafiky, uplink bude cely nesvoj, ked si precita, ze nejaka nvidia blbne :)

podla toho, co si napisal, monitor nejde vtedy, ked sa nainstaluju ovladace na pridavnu grafiku, ak tam ovladace nie su, cez DVI to ide bez problemov
spravne?

napada ma pre zaciatok aktualizovat bios dosky, je mozne, ze genericky ovladac windowsu sa updatol a nema sa rad s tvojou grafikou

napis sem este celu zostavu, hlavne zdroj ma zaujima
retkvic
Addict
Addict

Napíšem čo mám na boku tej krabice od matičnej dosky:

Nvidia Geforce 7025/nForce630a/rev.1.0
AM2+/PCI-Ex 16/Micro ATX
2 DDR2 Dual-CH/HD Audio
GbE LAN/4 SATA 3Gb/s/8 USB.2.0

asi ťa bude zaujímať len to s tým Micro ATX ale dal som vsetko no a ak by stale trebalo niečo konkretnejšie napiš mi niaky ten program čo to všetko vypiše a to tu pošlem ak treba.

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 13:59)
Co sa týka tých ovládačov tak samizá že tam boli nainštalované po tom čo som spustil ten monitor cez tú novú graf kartu ale po opetovnom zapnutí to tak divne zapípe a stratí sa spojenie s monitorom.
beardie
Redeemer
Redeemer

na zdroj sa staci pozret do kasne, bude tam nejaka hodnota medzi 350 - 500 W, znacka nieco ako Eurocase, pravdepodobne

ohladom tych ovladacov, presne to iste ste spravili aj 2 tyzdne dozadu a az doteraz to slo bez problemov? cize po instalacii ovladacov komp fungoval?
retkvic
Addict
Addict

Je to ATX 350W Svitch powers suply
V.2.2/P4 ATX 12V for Pentium
Model je ALLIED

Ano prve dva týžďne to išlo v poriadku urobili sme to co nam povedali v pc obchode ze ked vlozite do pci slotu tu novu grafiku ono sa utomaticky prepne na nu to sa aj urobilo najpr sme ale vsunuli vga a ten isiel potom sme nainstalovali ovladace a restartovali po restarte sme pripojili aj ten monitor z DVI vstupom a v nataveniach graf karty sme zdalai ze ten novy monitor bude vychodzia obrazovka.
Po zapnuti a vypnuti naskocila obrazovka z noveho monitoru fungovalo to a po dvoch týždňoch neviem či na pc niečo robil ale išiel ho zapnuť a monitor nenaskocil.
Nasledne sme to skušali z vybratim a znova spustenim no vždy keď nabieha monitor po vypnutí alebo reštarte tak to pípne a stratí sa spojenie tak neviem ci by to riesilo vypnutie tej integrovanej grafiky v biose alebo co.
Neviem totiz ani ked by som to urobil a ci to tomu pomôže.Takisto je otazne ci silnejdia grafika bude fungovat pod slabsou a ci to nerobi kvoli tomu ale tak preco to potom fungovalo prve dva tyzdne v poriadkiu.

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 16:06)
Tak ako teda postupovať ďalej?

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 20:56)
Tak teraz s tym nejdem robiť nič lebo ani na to namam čas, a z biaosom ako ho updatnut? popripade ako vypnut integrovanu grafiku v biose neviem teda ci to pomoze alebo pomôže ten update biosu.
Dostal som sa doňho cez delete na zaciatku ale neviem kde by som to tam hladal su tam podkategórie ako:

MB Inteligent Tweaker
Standart CMOS Features
Advanced Bios Features
Integrated pheriferals
Power managment setup
PnP/PCI konfigurations
PC healt satatusa a podobne

A zajtra ma father v umysle ísť kúpiť niaku redukciu z hdmi na vga tak som teda zvedavý či to nebudú ďalšie vyhodené peniaze :) :(
beardie
Redeemer
Redeemer

budu, problemom je ovladac, ktory ti system nainstaluje

musis tam dat iny
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal:budu, problemom je ovladac, ktory ti system nainstaluje

musis tam dat iny
Teda mám skúsiť odinštalovať ovladače na staru grafiku a znova ich nainštalovat a to iste spraviť aj s tou novu grafikou lebo už to tam bolo neviem koľko krát inštalované tak či to niak neblbne kvôli tomu.
Taktiež vždy keď prehadzujem tu staru a novu grafiku tak ni tam vypisuje ze treba nainstalovat vga ovladac a ze nastavenia budu prestavene na povodne atd.
Teda treba niaky novy ovladac na ten monitor ci na grafiku ci ?:)
beardie
Redeemer
Redeemer

ako som povedal uz asi 14-krat, na staru grafiku sa vyser, ries len novu...

ovladace najdes na stranke nvidia.com

a asi by som dal cisty system, lebo ten tvoj musi byt uz tolkymi ovladacmi pekne zasrany
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

.... preinstaluj system aj s novou grafikou(daj ju do pci express.... ) .... urcite mas k tej grafike aj cd.... staru uz vobec neries....
Napísať odpoveď