Big screen TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Big screen TV

Príspevok od používateľa mastermind »

Zdravim vsetkych,

potreboval by som poradit pri kupe televizora. Malo by ist o jednu z tych lepsich TV, no nebude to pre nejakeho videofila, takze by som zostal pri mainstreamovych vyrobcoch, pricom by som sa zameral na pomer cena/vykon (tzn. ak by mali nejake drobnosti, ktore bezny clovek neoceni vytlacit cenu neprimerane vysoko, kaslat na to)

V zasade mam len tieto poziadavky:
  • Uhlopriecka: 47'' a viac
    Cena: racionalna (1000-3000 EUR)
    Ine: ak by sa jednalo o nejaku SmartTV potesilo by to
    3D: ak bude, neurazi, ale urcite to nie je killing kriterium

To ci plazmu, LCD alebo LED si necham poradit, hoci osobne inklinujem k LED.

dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Big screen TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Plati stare omieľane, že najlepši pomer uhlopriečka/cena/kvalita obrazu ma plazma. Kde u plazmy zaplatiš 1500€, aby si u LCd dosiahol porovnateľny obraz pri rovnakej uhlopriečke, zaplatiš raz toľko. Treba sa však najprv presvedčiť či ti obraz plazmy neprekaža (blikanie). Niektorym jedincom ano.
Z konkretnych modelov Panasonic VT50, buď v 50", 55" alebo 65". Treba však počkať predaj sa zatiaľ len rozbieha, kedže je to novinka. Pripadne niektory z top modelov od Samsungu (nove modely budu čoskoro - E8000, E7000). Do 3000€ sa vojdeš v pohode so všetkymi.

Najlepšia možnosť, ak ti to nesuri tak v druhej polovici roka sa začnu predavať OLED televizory (55" LG a Samsung), cena by mala byť okolo 3000€, +/- par stoviek. Obraz u oled je na hony vzdialeny od akejkoľvek plazmy či LCD.

3D riešiť nemusiš, každy lepši tv už 3D ma, či chceš alebo nie. Otazka je len či pasivne alebo aktivne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mna pri tejto teme napada otazka, ci pri tvojom vyuziti casu budes mat cas aj si pozriet film na TV za 3000 eur a ci to nie su vyhodene peniaze, ktore mozes radsej vyuzit aj lepsie. Za 800 eur kupis dnes v pohode FullHD plazmu 127/129cm, po pripojeni multimedialneho prehravaca/centra sa zmestis v pohode do tisicky a mas plnohodnotny zazitok na sledovanie filmov. Ak ti zalezi na zvuku, tak par eur este investujes a zakupis aj potrebne audio vybavenie, za zvysok mozes ist na tri dovolenky.
mastermind
VIP
VIP

Ryan Giggs napísal:Plati stare omieľane, že najlepši pomer uhlopriečka/cena/kvalita obrazu ma plazma. Kde u plazmy zaplatiš 1500€, aby si u LCd dosiahol porovnateľny obraz pri rovnakej uhlopriečke, zaplatiš raz toľko. Treba sa však najprv presvedčiť či ti obraz plazmy neprekaža (blikanie). Niektorym jedincom ano.
Z konkretnych modelov Panasonic VT50, buď v 50", 55" alebo 65". Treba však počkať predaj sa zatiaľ len rozbieha, kedže je to novinka. Pripadne niektory z top modelov od Samsungu (nove modely budu čoskoro - E8000, E7000). Do 3000€ sa vojdeš v pohode so všetkymi.

Najlepšia možnosť, ak ti to nesuri tak v druhej polovici roka sa začnu predavať OLED televizory (55" LG a Samsung), cena by mala byť okolo 3000€, +/- par stoviek. Obraz u oled je na hony vzdialeny od akejkoľvek plazmy či LCD.
Samozrejme moja prva volba bola OLED, akurat som nevedel ze sa budu predavat az v Q3-Q4. Tie panasonic a Samsung este pozriem.
Len BTW sa spytam, co tento? Nie je to taka vysoka trieda, ale chyba mu nieco? http://www.lg.com/sk/tv-audio-video/tel ... 0PZ950.jsp
hojko napísal:Mna pri tejto teme napada otazka, ci pri tvojom vyuziti casu budes mat cas aj si pozriet film na TV za 3000 eur a ci to nie su vyhodene peniaze, ktore mozes radsej vyuzit aj lepsie. Za 800 eur kupis dnes v pohode FullHD plazmu 127/129cm, po pripojeni multimedialneho prehravaca/centra sa zmestis v pohode do tisicky a mas plnohodnotny zazitok na sledovanie filmov. Ak ti zalezi na zvuku, tak par eur este investujes a zakupis aj potrebne audio vybavenie, za zvysok mozes ist na tri dovolenky.
Dik za radu, ale ja by som za TV tolko urcite nedal :). Toto vyberam pre znameho, ktoremu by isto stacil taky setup ako pises, no on to vnima cez $ a keby som mu odporucil TV za 800, tak by to nekupil lebo je to lacne. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Chybať mu nechyba nič, ale kvalitu Panaka nedosahuje. A zaostava aj za top modelom od Samsungu. Inak to LG je už vybehovy model, čoskoro pride jeho nastupca. Ono akurat je taky čas, kedy sa každoročne obmieňaju modely za novšie. Niektore modely už na trhu su, väčšina ešte nie.

Keby bol už na trhu OLED, tak pri tom rozpočte nie je o čom.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

OT: a tie oledy co maju prist su prave oledy, ci len nejake biele oledy s rgb filtrom a podobne? planujeme doma kupit novu TV a do Q3 by sme boli ohchotni pockat. Mas nejake specifikacie tych oled tv co maju prist? Nemas nejaky link? Vopred diky za odpoved :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

LG je white oled s rgb filtrom, Samsung je normalny oled, kde su priamo RGB diody. Ten filter by som určite nezatracoval, ma to oproti "pravemu" oled radu vyhod. Napr. odpada problem s nerovnomernym starnutim RGB (najväčši problem oled, ktory u LG vyriešili tymto spôsobom). Kvalita obrazu je ale zachovana. Oled chysta aj Sony, ale až buduci rok.
laforez
Light Professional
Light Professional

A nebude sposobovat prave ten filter mnohe neduhy lcd? Lebo tam to vlastne podobne filter len lame a tym padom su mnohe duchy napr za loptou, alebo pukom. Celkovo obnovovacia frekvencia bude pomalsia, nie? Len cierna bude zhasnuta cierna, to bude vyhoda oproti lcd, aj lepsi kontrast, jasne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rychlosť panela zavisi priamo od rychlosti jednotlivych buniek, nie od filtrov. Filtre (u akejkoľvek technologie) maju vplyv len na "farebnosť" resp. kontrast obrazu (hlbšia čierna, sytejšie farby...). Rychlosť bude podstatne vyššia ako u LCD. U LCD ta "pomalosť" už v sučasnej dobe nie je spôsobena ani tak odozvou (ta už je u väčšiny tv dostatočna) ako skôr elektronikou. Veď aj na plazme sa môžeš stretnuť s rozmazanym obrazom a tam je odozva zanedbateľna. Ono to nie je len o paneli, tam sa to všetko sčitava. Niečo trva elektronike kym signal spracuje (upscaling, pozapinane všelijake "zlepšovaky" obrazu...) + kym sa to zobrazi (rychlosť odozvy). U oled je ale odozva prakticky nulova, takže to odpada. A aj elektronika je tam jednoduchšia.
laforez
Light Professional
Light Professional

co som pozeral ceny tak od 7000€, kedy sa moze ocakavat, ze to padne aspon na tie 3000€ pri 55"? Sa obavam aj prvych modelov, ci nebudu chybne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

7000? to je trochu moc, neviem odkiaľ maš tu cenu. To boli uplne prve, ničim nepodložene odhady. Presna cena stanovena ešte nie je, ale info priamo od LG je, že to bude medzi 3-4000 €. No a Samsung sice uvadza cenu vyššiu, ale ak s tou nizkou pride LG, budu aj oni musieť isť cenou dole.
mastermind
VIP
VIP

Dakujem pekne za rady.
Situacia sa trochu zmenila, stara tv uplne vypovedala svoju sluzbu, takze tu novu musim riesit tento vikend. Tym padom nemozem cakat na OLED, ani na nove Panasonic a samsung. Kupujeeho sa mi podarilo presvedcit, nech nekupuje silou mocou nieco drahe.
Takze prosim o tip na nejaky prave predavajuci sa model, aspon 50'', pricom uz ani smartTv nie je nejaka nutna feature.
A este jedna dolezita vec, ta tv bude umiestnena tak, ze priamo na nu bude svietit slnko, takze by zrejme mala mat vysoky kontrast.

Vopred dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tu ti nepomoze ani megakontrast, potrebujes tv s matnym panelom, ktory bude mat minimum odleskov. Aj tak toale moze byt problem.
VT50 sa uz kupit da, takze odporucanie ostava. I ked ho zatial v kazdom krame nemaju. I ked najdrahsi nie je, ale je to momentalne asi najlepsi tv na trhu. Ma to aj antireflexny povrch. Uz je nanho aj dost recenzii, vsade je chvaleny.
Napísať odpoveď