Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
G0lDiER_
to ze niekto nemoze konzumovat mliecne vyrobky, alebo ich z nejakeho dovody odmieta, je jeho osobny
problem, pretoze informacii je vsade dost, kazdy ma dost priestoru sa rozhodnut ako sam uzna za vhodne.
Zo zvieratami by sa malo jednat podla urcitych aspon zakladnych etickych noriem, ale to neznamena ze by sa mal uplne zrusit ich chov pre maso, kozu, alebo mlieko.
Otazka zdravej vyzivy cloveka nie je ani tak o tom, ze ci jest maso alebo nie, ale o pestrej strave ktora
ma zahrnat dostatok ovocia, zeleniny, nizkotucnych mliecnych vyrobkov typu jogurt, acidofilne mlieko a pod.
A samozrejme pravidelny pohyb, sport, vyhybanie sa obezite a nadvahe.
Nic ine riesit netreba.To ze na konci chovatelskeho cyklu je zviera usmrtene je sice smutne, ale taka je podstata
zivota ako takeho. Vsetko co je zrodene bude musiet raz zomriet,rozpadnut sa, tyka sa to uplne vsetkych javov, od zvierat, cez ludi, az po galaxie a nakoniec cely vesmir.
to ze niekto nemoze konzumovat mliecne vyrobky, alebo ich z nejakeho dovody odmieta, je jeho osobny
problem, pretoze informacii je vsade dost, kazdy ma dost priestoru sa rozhodnut ako sam uzna za vhodne.
Zo zvieratami by sa malo jednat podla urcitych aspon zakladnych etickych noriem, ale to neznamena ze by sa mal uplne zrusit ich chov pre maso, kozu, alebo mlieko.
Otazka zdravej vyzivy cloveka nie je ani tak o tom, ze ci jest maso alebo nie, ale o pestrej strave ktora
ma zahrnat dostatok ovocia, zeleniny, nizkotucnych mliecnych vyrobkov typu jogurt, acidofilne mlieko a pod.
A samozrejme pravidelny pohyb, sport, vyhybanie sa obezite a nadvahe.
Nic ine riesit netreba.To ze na konci chovatelskeho cyklu je zviera usmrtene je sice smutne, ale taka je podstata
zivota ako takeho. Vsetko co je zrodene bude musiet raz zomriet,rozpadnut sa, tyka sa to uplne vsetkych javov, od zvierat, cez ludi, az po galaxie a nakoniec cely vesmir.
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
Ide o to, ze ludia tu niesu na to, aby jedli zvierata. Vacsina ludi si mylne mysli, ze sme masozravci.
Navysse v skolach ucia ze masko a mlieko je zdrave a potom vznikaju taketo nezmyselne tabulky zdravej vyrovnanej stravy.
Navysse v skolach ucia ze masko a mlieko je zdrave a potom vznikaju taketo nezmyselne tabulky zdravej vyrovnanej stravy.
nie, ludia su vsezravci...nazor, ze tu nie sme aby sme jedli maso je absolutne chory, v zasade kazdy kto je schopny si maso ulovit, ma pravo ho zjest, to je potravinovy retazec a clovek je viac nez schopny si ho ulovit, uz od davnych dob...taky lev je schopny zozrat antilopu preto lebo ma velku silu, drapy a tesaky, clovek ma rozum vdaka ktoremu toto nahradi a je schopny efektivne lovit ... nehovoriac o tom, ze na taku sliepku teda moc rozumu a nastrojov netreba
Mäso a s ním spojené bielkoviny spravili obrovský posun v kapacite mozgu. S tým bol spojený samozrejme aj ďalší vývoj. To len tak na okraj.
Tu nejde ani o to, že človek si je schopný uloviť mäso, resp. je už niekde inde, ale horšie sú tie podmienky zverí, ktoré sú naozaj katastrofálne. Ja jem mäso síce denne, ale nemám rád tie arogantná názory o tom, ako to tak proste je a nevadí mi to a pod. Možno si treba pozrieť trochu nejaké videá a aspoň trochu skrotnúť a nebyť "hrdý" na to, ako jem mäso.
Ja to v podstate beriem ako slabosť, proste nemám chuť ani síl ani sa mi nechce to riešiť, aj keď viem ako to funguje a pohybujem sa v komunite ľudí, kde je veľmi veľa vegánov.
Môj cieľ je, že ak raz na to budem mať, tak mäso a živočíšne produkty obmedzím, ale jesť neprestanem. Vytipujem si vyslovene bio-farmy, odkiaľ si to mäso mlieko vajcia zadovážim a budem vedieť, že tie zvery nežili vo vlastných hovnách. S tým samotným aktom zabitia tej zvery kvôli jedlu problém nemám žiaden, to si nemôžem pomôcť. Tak to funguje v prírode a človek síce môže fungovať plnohodnotne bez mäsa, ale takisto ho môže aj jesť. Medveď takisto môže fungovať bez toho, aby jedol ľudí, ale keď ho stretnem v lese a zabije ma a zje, tak sa sťažovať nebudem.
Tu nejde ani o to, že človek si je schopný uloviť mäso, resp. je už niekde inde, ale horšie sú tie podmienky zverí, ktoré sú naozaj katastrofálne. Ja jem mäso síce denne, ale nemám rád tie arogantná názory o tom, ako to tak proste je a nevadí mi to a pod. Možno si treba pozrieť trochu nejaké videá a aspoň trochu skrotnúť a nebyť "hrdý" na to, ako jem mäso.
Ja to v podstate beriem ako slabosť, proste nemám chuť ani síl ani sa mi nechce to riešiť, aj keď viem ako to funguje a pohybujem sa v komunite ľudí, kde je veľmi veľa vegánov.
Môj cieľ je, že ak raz na to budem mať, tak mäso a živočíšne produkty obmedzím, ale jesť neprestanem. Vytipujem si vyslovene bio-farmy, odkiaľ si to mäso mlieko vajcia zadovážim a budem vedieť, že tie zvery nežili vo vlastných hovnách. S tým samotným aktom zabitia tej zvery kvôli jedlu problém nemám žiaden, to si nemôžem pomôcť. Tak to funguje v prírode a človek síce môže fungovať plnohodnotne bez mäsa, ale takisto ho môže aj jesť. Medveď takisto môže fungovať bez toho, aby jedol ľudí, ale keď ho stretnem v lese a zabije ma a zje, tak sa sťažovať nebudem.
-
G0lDiER_
King
ColdRain:
Fyziologicke zavislosti ludskeho tela ta nezaujmaju? To ze mame 10-11x dlhsie creva nez je dlzka tela, oproti masozravcom ktori ich mozu mat asi 5x dlhsie nez ich telo? To, ze ako vsetci bylinozravci, na rozdiel od masozravcov, mozme hybat sankou aj do stran, to ze mame na rozdiel od masozravcov zasadite sliny a dalsie veci.
//autoeditácia príspevku (29 Apr 2012, 23:41)
hughito: ak vies, ze mozes jest plnohodnotne bez masa a aj napriek tomu ho jes, tak je to slaba vola a silna sebeckost (navysse ked ti ich je povedzme [podla toho co hovoris] aj luto).
A s tymi medvedmi si snad len robis srandu:/
Fyziologicke zavislosti ludskeho tela ta nezaujmaju? To ze mame 10-11x dlhsie creva nez je dlzka tela, oproti masozravcom ktori ich mozu mat asi 5x dlhsie nez ich telo? To, ze ako vsetci bylinozravci, na rozdiel od masozravcov, mozme hybat sankou aj do stran, to ze mame na rozdiel od masozravcov zasadite sliny a dalsie veci.
hughito: ak vies, ze mozes jest plnohodnotne bez masa a aj napriek tomu ho jes, tak je to slaba vola a silna sebeckost (navysse ked ti ich je povedzme [podla toho co hovoris] aj luto).
V podstate áno, však tak som to myslel.
Text k téme od Gattaca:
Text k téme od Gattaca:
Kód: Vybrať všetko
SMRT JAKO JEDINNÝ ÚČEL ŽIVOTA
Slyšel jsi je řvát strachy? Vidělas je se třást. A chceš mi říkat, že takhle to má být?
Nedokážeš se jim podívat do očí s nožem v ruce.
A chceš mi říkat, že tak je to správně?
Smrt jako jediný účel života.
Života ve strachu.Života bez světa.
A chceš mi říkat, že takhle to má být?
A chceš mi říkat, že tak je to správně?
Už nechci slyšet další slova o přirozenosti.
V době automatizovaných továren na smrt.
Pokrytecké řeči o smrti bez krutosti.
Já vidím jen masové zabíjení bez lítosti.
Krev zůstane krví.
Bolest nelze necítit.
Někdo vždycky drží nůž.
A smrt je vždycky napořád.
Všechno bylo tolikrát řečeno.
Ale nic se nezměnilo.
Maso je pořád vražda.
To, z čeho žiješ, je vražda.Re: Ste proti konzumacii mäsa?
uz sa ta musim spytat rovno, ty si nechapavy? vies co znamena vsezravec? alebo ma snad nejak obmedzuje moja dlzka criev a roviny pohybu sanky v tom jest maso? ja vlastne ani neviem co ti vadi... aj medved vie zrat maliny a kadejake bobule, ale lovi aj zver, tak teraz pobime vsetky medvede ktore lovia? lebo fakt nechapem ci ti ide o sposob chovu hospodarskych zvierat alebo samotny fakt ze pre tvoju sytost musi umret iny tvor...lebo ja som nikdy ziadnych veganov/vegetarianov neodsuil ale ty si tu beres do huby highita a nazyvas ho sebcom lebo je maso...podobne typy ako ty ma seriozne dvyhaju zo stolicky, lebo to vyslovene prekracuje hranicu toho, ze nikomu svoj postoj nevnucujesG0lDiER_ napísal:ColdRain:
a hughitov priklad s medvedom mi prisiel maximalne trefny
este ad hughito, kedze podobne ako on komentoval, som sa vyjadroval ja, videl som vsetky videa z porazok, zabijaciek, bitunkov, fariem na kozusiny atd, z uvedeneho ma vyslovene chytila za srdce, len farma na kozuchy, ked stahovali za ziva zvierata z koze a nechali ich potom umret, to je vec co nepochopim, kozuchy neuznavam, obzvlast ked sa daju kozusiny robit umele na nerozoznane od pravych, ale inac nic...dokonca mam kozenu bundu, z hovadzej koze a nevidim na tom nic zle, je dost mozne ze zbytok tej kravy som jedol ako skvely steak a nemam kvoli tomu problemy so spankom ani sa necitim ako odlud a sebec ako sa mi tu snazi niekto vtlacit.
-
G0lDiER_
King
Vidis, hughito to dokaze priznat, ty nie. Zabijas zvierata len koli tomu, lebo ti to chuti. Priklad s medvedmi nebol trefny, lebo lesy su ich prirodzeny domov. Ked sa medvede nam seru do prilesnych dedin a vyjedaju smetiaky tak tiez vacsinou neskoncia dobre.
Ci je clovek vsezravec, alebo masozravec je v tomto pripade jedno, lebo na oby dva pripady by musel mat kratke creva, aby dokazal rychlo to maso stravit a vylucit (ako aj kazdy masozravec a ano - aj vsezravec), lenze to nema - takze je bylinozravec.
Toto tu je volna vymena nazorov, ja sa nesnazim nikomu nic vtlacit. To ako to ty beres je tvoja vec a ze sa dokazes lahko rozculit ma netrapi.
Ci je clovek vsezravec, alebo masozravec je v tomto pripade jedno, lebo na oby dva pripady by musel mat kratke creva, aby dokazal rychlo to maso stravit a vylucit (ako aj kazdy masozravec a ano - aj vsezravec), lenze to nema - takze je bylinozravec.
Toto tu je volna vymena nazorov, ja sa nesnazim nikomu nic vtlacit. To ako to ty beres je tvoja vec a ze sa dokazes lahko rozculit ma netrapi.
nvm ale vsimol som si ze muzi vegani, ktori su uz dlhsiu dobu vegani byvaju holohlavi, nemate aj vy taky pocit?
ak si si to nevsimol, ja som to priznal hned v prvom poste, ze mi je sice zvierat luto, ale chutia mi a narozdiel od hughita ma to vobec netrapi a ani netrapilo a nikdy som nemal chut nic na tom menitG0lDiER_ napísal:Vidis, hughito to dokaze priznat, ty nie. Zabijas zvierata len koli tomu, lebo ti to chuti. Priklad s medvedmi nebol trefny, lebo lesy su ich prirodzeny domov. Ked sa medvede nam seru do prilesnych dedin a vyjedaju smetiaky tak tiez vacsinou neskoncia dobre.
opat sa pytam, obmedzuje ma dlzka criev v traveni masa? nie. nie je o com.
ked ty tu oznacis niekoho za sebca a slabocha je to daleko k volnej vymene nazorov ja som nikdy o ziadnom vegetarianovi kriveho slova nepovedal, aj ked tiez si viem z paty vycucat nejake trefne poznamky na vasu adresu, ale kym si nezacal ty viedla sa tu diskusia bez emocii a osobnych invektiv... cize tolko k tebe http://static.fjcdn.com/pictures/Tellin ... 654256.jpg ...
-
G0lDiER_
King
Huste meme z funnyjunku mi neposielaj, lebo nikomu inemu okrem teba to neotvori
Neber si nic co hovorim osobne, pre mna je kazdy, kto je maso sebec.
Este k tym crevam: traveniu to celkom nebrani, len ho spomaluje, v tebe to potom hnije a tvoje telo sa pol dna trapi s obedom.
Neber si nic co hovorim osobne, pre mna je kazdy, kto je maso sebec.
Este k tym crevam: traveniu to celkom nebrani, len ho spomaluje, v tebe to potom hnije a tvoje telo sa pol dna trapi s obedom.
konzumujem mäso pravidelne a rád. Existuje xyz závažnejších problémov s ktorými by sa mala spoločnosť zaoberať
napr ani simpanzy vo volnej prirode nie su cisti vegetariani. Bezne zvyknu lovit vsetko mozne,od ziab az po ine male opice, pouzivaju pri tom aj nastroje.
Dôkaz autoritou?G0lDiER_ napísal:Celu trapnost okolo b12 ja neuznavam
Argument ako prasa (ty čítaj "ako šalát").G0lDiER_ napísal: kazde do masko zapijete cocacolou ktora je uple zdraviuprospesna.
1. Za celý život som vypil dokopy možno 2 litre coca-coly a predstav si, že jem aj mäso! Ono sa to dá aj bez toho!
2. Vegetariáni/vegáni nepijú coca-colu?
G0lDiER_ napísal:...
To znamena ze telo musi s tym fosfatom zobrat z kosti aj vapnik. Fosfat telo vyuije a vapnik vycuras.
To sposobuje neustaly cyklus ze maso ti vapnik zobere, tak ho potom doplnas mliekom. A dokola.
O tom proteíne to môže byť pravda (neviem, nezisťoval som), ale nejaký reálny problém okolo toho nie je, keďže jedením/pitím mliečnych výrobkov sa všetko vráti do normálu (k tvojmu argumentu, že tým ubližuješ zvieratám sa ešte dostanem)...G0lDiER_ napísal:gogo956: v tom, ze pri oby dvoch castiach toho cyklu skodis zvieratam. navysse nie kazdy to kalcium doplna a potom ma zlomeniny, reumu a podobne.
Mimochodom, celý život jem mäso (v rozumnom množstve), avšak s tými mliečnymi výrobkami je to poslabšie. Pravidelne (rozumej 2-3x do týždňa) mávam len syr, inak mlieko, jogurty a podobne len veľmi výnimočne...A nikdy som nemal nič zlomené (okrem nosa) a že tých príležitostí bolo...
Ako sa toto počíta? Hrubé črevo 1,5 m, tenké 3-5 m, t.j. dajme tomu 6 dokopy, čo je cca 3-4x dĺžka tela...G0lDiER_ napísal:ColdRain:
Fyziologicke zavislosti ludskeho tela ta nezaujmaju? To ze mame 10-11x dlhsie creva nez je dlzka tela, oproti masozravcom ktori ich mozu mat asi 5x dlhsie nez ich telo?
K ubližovaniu zvieratám...
Dúfam, že si vegán lebo tie zvieratá, čo sa chovajú na vajcia a mlieko nežijú v omnoho lepších podmienkach (pokiaľ to nie je nejaká biofarma alebo domáci chov)..Chcel som pridať ešte jednu poznámku, ale to by bol dosť hlúpy argument (aj keď nie až taký ako coca-cola)...
Otazka je co su to dobre podmienky pre zviera? Pre priklad uvediem, vcera som siel popri dvoch kravinoch, kravy sa pasli a vyhrievali na slnku, co viac im treba? Mam pocit, ze vela ludi si spravi mienku len na zaklade nejakych pochybnych videii na yt. Nevravim, ze to tak niekde nefunguje, ale urcite si nebudem robit nazor na zaklade extremnych videi. Starky choval prasce v chlieve co mal mozno 2x3m, prasce boli zdrave a maso bolo kvalitne, o kolko viac trpia zvierata vo velkochove?
Ale som za pestru stravu, zelenina a ovocie u mna tvori dost velky podiel a nemam problem uprednostnit bezmasite jedlo, mlieko a mliecne vyrobky jem viac menej denne, podla lekarov som zdravy a takto mi to vyhovuje
Ale som za pestru stravu, zelenina a ovocie u mna tvori dost velky podiel a nemam problem uprednostnit bezmasite jedlo, mlieko a mliecne vyrobky jem viac menej denne, podla lekarov som zdravy a takto mi to vyhovuje
Pozrel som si vacsinu, niektore zabery celkom sila, to zaobchadzanie ake je na prvom videu je extrem, ale pochybujem, ze je to vsade tak. Co sa tyka zaberov z bitunkov a zabijania zvierat, tak to je realita, ale co myslis, ked tam dovezu zvierata z bio chovu tak ich usmrtia inak? A ani na domacej zabijacke sa so zvieratom vobec nehraju, nepozera sa na to lahko ale osobne mi to nepride nejak pohorsujuce, alebo dovod preco by som mal prestat jest maso. Ale celkovo by ma skor zaujimal stav na slovensku a v okolitych statoch ako v USA, z kadial je vacsina videi.
Vôbec by som sa nedivil keby to v poľsku (odkiaľ pochádza všetko to lacne mäso) bolo ešte horšie
-
G0lDiER_
King
Mne stacia tie videa na to, aby som nejedol maso. Ci uz je toto zaobchadzanie bezne alebo vynimocne.
Este jedno pekne videjko:))
Neuznavam ho preto, lebo o tom rozpavaju iba doktori, ktorym neverim. Doktori nepotrebuju aby si bol zdravy. To by nedavalo zmysel.Dôkaz autoritou?![]()
S coca-colou to bol sprosty argument, priznavam. Bolo to myslene iba tak, ze masozruti sa tu ohanaju vitaminom b12 ktory to masko ma a pritom sa napiju cistej vody raz za rok. Co myslis, co by bolo prospesnejsie pre nich? Jest maso alebo pit cistu vodu?Argument ako prasa (ty čítaj "ako šalát").
Ide o to, ze keby si mal srdce pre zvierata, tak by si nemusel jest ani maso ani mliecne vyrobky a verim, ze by si na tom bol zdravotne lepsie nez teraz a to s tym, ze by si 2x neublizoval zvieratam.O tom proteíne to môže byť pravda (neviem, nezisťoval som), ale nejaký reálny problém okolo toho nie je, keďže jedením/pitím mliečnych výrobkov sa všetko vráti do normálu (k tvojmu argumentu, že tým ubližuješ zvieratám sa ešte dostanem)...
Mimochodom, celý život jem mäso (v rozumnom množstve), avšak s tými mliečnymi výrobkami je to poslabšie. Pravidelne (rozumej 2-3x do týždňa) mávam len syr, inak mlieko, jogurty a podobne len veľmi výnimočne...A nikdy som nemal nič zlomené (okrem nosa) a že tých príležitostí bolo...
Sorry, opravujem sa: nie dlzka tela, ale cisto dlzka trupu.Ako sa toto počíta? Hrubé črevo 1,5 m, tenké 3-5 m, t.j. dajme tomu 6 dokopy, čo je cca 3-4x dĺžka tela...
Este jedno pekne videjko:))
V tomto obdobi prechadzam z vegetarianstva na veganstvo, bohuzial za tie roky sme dost zavisly na mliecnych vyrobkoch, kedze mlieko ludia pchaju vsade a potom je problem najst nieco, kde ho nedali, ale da sa to. Makam na tom a zbavim sa toho uz coskoro.K ubližovaniu zvieratám...
Dúfam, že si vegán lebo tie zvieratá, čo sa chovajú na vajcia a mlieko nežijú v omnoho lepších podmienkach (pokiaľ to nie je nejaká biofarma alebo domáci chov)..Chcel som pridať ešte jednu poznámku, ale to by bol dosť hlúpy argument (aj keď nie až taký ako coca-cola)...
-
TommyHot
Addict
G0lDiER_ prepac ale si POZER. Ak by si nejedol maso zo zdravotnych dovodov, ok beriem. Ale nejest maso preto, ze si niekde videl nejake video? Takto podobne funguju emo, hip hop, punk, metal a ini 15 rocni pozeri. Videli niekde video niecoho co je akurat v mode (ano byt vegetarianom z tych istych dovodov preco aj ty, je dnes v mode) a hned otocili o 180 stupnov.
Tiez nemam rad, ked sa ludia k prirode spravaju ako pani tvorstva, ale toto co predvadzaju "neovegetariani" a "neovegani" je padnute na hlavu. Ked uvidis, ze mamka v kuchyni seka rajcinu na kusky tiez ju prestanes jest aby netrpela?
Tiez nemam rad, ked sa ludia k prirode spravaju ako pani tvorstva, ale toto co predvadzaju "neovegetariani" a "neovegani" je padnute na hlavu. Ked uvidis, ze mamka v kuchyni seka rajcinu na kusky tiez ju prestanes jest aby netrpela?