Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa pinco »

Nechápem, prečo by mal byť pózer, keď mu nie je ľahostajné, ako trpia niektoré zvieratá. Je to jeho presvedčenie a podľa mňa celkom správne. Máš to voláke popletené nie?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

pinco mam pocit (podla toho co tu prezentuje), ze to je v prvom rade presvedcenie cloveka co spravil to video a on sa nim len nechal velmi lahko ovplyvnit. Vsetci velmi dobre vieme, ako je mladez lahko ovplyvnitelna. Ano, podla mna je prave toto poza.

Mimochodom, mne to tiez nie je lahostajne, ale ak prestanes jest zvierata, nijak im nepomozes. Ak by si ich aj vypustil do volnej prirody vyhinuli by, pretoze su zvyknute na starostlivost cloveka. Ak uz chce niekto nejest maso, nech ma na to aspon racionalne vysvetlenie. Popletene je ohanat sa tendencne vytvorenym videom zobrazujucim len jeden pohlad.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vysvetli mi niekto?
preco vegetariani uplne odmietaju napr aj hydinu, vajicka alebo ryby?
1/ Kura totiz nemusi byt chovane len vo velkochove kde ma malo miesta, ale da sa kupit aj na trhu od babicky ktora ich ma na dvore kde maju dost vybehu aj normalnu prirodzenu stravu?

2/ryby v moriach a oceanoch ziju uplne prirodzene, maju dostatok priestoru aj normalnu potravu

hm, zaujima ma vysvetlenie :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

TH: A ty si ako prišiel na to, že by malo ísť o pózerstvo v prípade dotyčného ? Milujem týchto hodnotiteľov od počítača bez toho, aby mali relevantné informácie.

Tie videá môžu byť odkiaľ chcú, princíp je rovnaký. Nejde len o tú samotnú smrť, ide o ten predchádzajúci spôsob života. Síce niektorí neberú ani túto argumentáciu a koncept humánnej smrti odmietajú, ale rozdiel tam určite je.

gogo: Najjednoduchšie je vysvetlenie je to, že vegáni úplne odmietajú ten princíp zabitia iného tvora pre to, aby si sa najedol, keď je iná možnosť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

a ako sa stavaju vegani napr k
1/ ockovaniu?
2/ umyvaniu?
3/ pouzivaniu chloru v pitnej vode?
4/ chodeniu?

pretoze pri tychto vsetkych cinnostiach sa zabija neuveritelne mnozstvo zivych tvorov.
Ked jednym umytim ruk zahluším miliardy bakterii, tak je az taky hriech si dat kusok napr kurata?

V skutocnosti by vegani nemohli jest skoro nic, pretoze aj ovocie a zelenina su dnes rozne chcemicky
upravovane, hnojene, slachtene a s povodnym ovocim a zeleninou spred polnohospodarskou revoluciou
spred cca 10tis rokmi nemaju vela spolocneho. A tiez je dokazane ze citia nieco ako bolest, ked ich clovek trha..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

gogo956 napísal: A tiez je dokazane ze citia nieco ako bolest, ked ich clovek trha..
oh really? no to by som si fakt pozrel, ano bolo dokazane, ze nimi prejde nejaky impulz alebo co, ale bolest to bude asi iba tazko.

btw tak sa mi zda, ze tu vsetci pisali, ako vam nevadia vegetariani, kym vam necpu ich nazory, ale presne to iste prave vsetci robite :lol: tieto diskusie mozu byt nekonecne, ide o ten pohlad na svet, ty hovoris, ze v ramci toho, ze patria do spolocnosti zabijaju nepriamo, tak preco si nedat este kus kurata, oni ti povedia, ze ked uz to tak je, tak preco este do toho mlyna dobrovolne pridavat...
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142

ked odseknes kuratu hlavu, tiez nim prechadza iba urcity nervovy impulz. Je to sice z biologickeho hladiska ine, ale z principialneho velmi podobne.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Trochu na odľahčenie.

Hubbardov elektrometer (1968)

Zakladateľ scientológie L. Ron Hubbard sa môže pochváliť najzbytočnejším vynálezom. Je ním jeho elektrometer, ktorý mal zistiť, či paradajky cítia bolesť. Na základe svojho „výskumu“ vyhlásil, že paradajky kričia, keď ich krájajú.

http://badman.aktuality.sk/clanok/1374/ ... -vynalezy/
hughito
Redeemer
Redeemer

Gogo tvoje dodatky sú totálne mimo. Mne sa tiež veľmi páči to, ako prvé, čo všežravci spomenú je to, že im vegáni nevadia, dokiaľ ich o niečom nechcú presviedčať. A potom sa spustia litínie, ktoré majú vyvracať pozíciu vegánov a dokazov blbosť a nezmyselnosť ich konania.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito napísal:Pozri si tieto videá. To je realita.

http://www.vegan-fighter.com/cz-co-nechces-videt.html
videjka som si pekne pozrel, vypil som pri tom pohár dobre vychladeneho bieleho vína (a samozrejme som bral do úvahy aj utrpenie ubohej vinnej révy, ktorej plody som bezohladne zabil konzumaciou....).... a verny svojej povesti a pohladu na život konstatujem okridlenu frazu z filmu Dedicstvi.... "a co jako?"....
Ako som už spominal aj inych temach, život je otázkou priorit.... A otázka v tomto prípade je, či mi podmienky zvietat sú prednejsie ako moj mlsný jazýček a zaluba v kožených veciach.... A za seba uprimne konstatujem, že mojou prioritou je moj tanier, šatník a potahy v aute....
Pokial má niekto iné priority, prosím, je to jeho volba.... Ale nech sa ju nesnaží vnutit inym.... Howgh....

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2012, 23:50)
G0lDiER, a z tej karmy je aspon vidno, že pokial má niekto iný názor na vec ako je ten Tvoj, tak to vobec nevíš tolerovat....
A ako už starsia osoba Ti v dobrom radím, že v živote niekedy treba vedet akceptovat aj iný názor.... inak to budes mať kur*a ťažké....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

gogo956 napísal:hughito

a ako sa stavaju vegani napr k
1/ ockovaniu?
2/ umyvaniu?
3/ pouzivaniu chloru v pitnej vode?
4/ chodeniu?

pretoze pri tychto vsetkych cinnostiach sa zabija neuveritelne mnozstvo zivych tvorov.
Ked jednym umytim ruk zahluším miliardy bakterii, tak je az taky hriech si dat kusok napr kurata?

V skutocnosti by vegani nemohli jest skoro nic, pretoze aj ovocie a zelenina su dnes rozne chcemicky
upravovane, hnojene, slachtene a s povodnym ovocim a zeleninou spred polnohospodarskou revoluciou
spred cca 10tis rokmi nemaju vela spolocneho. A tiez je dokazane ze citia nieco ako bolest, ked ich clovek trha..
To s tymi bakteriami nemyslis vazne, ze?
K tej rajcine - ak mi niekedy pod ruku pride rajcina, ktora bude na mna klipkat ocami a prosit, aby som ju nezabila, tak verejne slubujem, ze ju necham zit. Inak je to stale len rajcina.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pryja

ale ty si si vedomi ze neustale zabijas biliony a biliony tvorov a nic proti tomu nerobis, dokonca
to bagatelizujes.
Na druhej strane odsudzujes niekoho, kto v obchode zaplati za maso zo zvierata ktore zabil niekto iny. :)

Ale myslim ze vsetcia vegetariani mozu byt spokojni, pretoze uz dlhsie vedci pracuju na vyrobe masa
priamo kultivovanim buniek v labaku, bez toho aby muselo byt zabite zviera- to je riesenim pre buducnost.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

gogo956 jeden japonsky vedec uz vytvoril maso, z bielkovin z hovna :) snad bude veganom chutit.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

hovno je tiez zivocisny produkt, takze by ho vegani nejedli;p
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale zeleninku hnojenu kravskymi hovnami, z ktorych ziskava ziviny si das obcas aj ty, pravda? :wink:

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2012, 0:42)
gogo956 napísal:pryja

ale ty si si vedomi ze neustale zabijas biliony a biliony tvorov a nic proti tomu nerobis, dokonca
to bagatelizujes.
Na druhej strane odsudzujes niekoho, kto v obchode zaplati za maso zo zvierata ktore zabil niekto iny. :)

Ale myslim ze vsetcia vegetariani mozu byt spokojni, pretoze uz dlhsie vedci pracuju na vyrobe masa
priamo kultivovanim buniek v labaku, bez toho aby muselo byt zabite zviera- to je riesenim pre buducnost.
Ja nikoho neodsudzujem, ja len vyjadrujem svoj nazor. To by som musela zacat uz od vlastnych rodicov..
Ja stale tvrdim, ze to, aby sa clovek stal vegetarianom alebpo veganom, musi mat uz v genoch. Proste sa taky musi narodit. Ani vychova s tym nema moc spolocneho.
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo tvoje analógie sú absolútne scestné, prejdi radšej k tomu mäsu umelo vytvorenému. Máš k tomu niečo viac, tiež ma to napadlo ako riešenie.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

pryja napísal:Ale zeleninku hnojenu kravskymi hovnami, z ktorych ziskava ziviny si das obcas aj ty, pravda? :wink:
Snazim sa nejest kupovanu zeleninu. Odkial myslis ze je salmonela, ked nie zo zivocisneho hnojiva?
pryja napísal://autoeditácia príspevku (01 Máj 2012, 0:42)
Ja nikoho neodsudzujem, ja len vyjadrujem svoj nazor. To by som musela zacat uz od vlastnych rodicov..
Ja stale tvrdim, ze to, aby sa clovek stal vegetarianom alebpo veganom, musi mat uz v genoch. Proste sa taky musi narodit. Ani vychova s tym nema moc spolocneho.
To je podla mna blbost. Ide hlavne o vychovu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o to, ako si to človek sám utriedi a k čomu dospeje. Ale tak samozrejme, že dvaja vegáni nevychovajú mäsožravé decko.

pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To mas ako s nabozenstvom. Je jedno, ako ta vychovavaju, aj tak sa v urcitom veku nakoniec rozhodnes sam.

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2012, 1:03)
hughito napísal:Ide o to, ako si to človek sám utriedi a k čomu dospeje. Ale tak samozrejme, že dvaja vegáni nevychovajú mäsožravé decko.

Ale to decko moze jedneho dna dojst za rodicmi a oznamit, ze maso mu proste chuti a jest ho bude. Aj ked mu cely zivot vtlkali do hlavy, ze nech ho to ani nenapadne.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

G0lDiER_: Zato tiger z temy http://www.hojko.com/10-ludi-vs-1-tiger-t169959.html by si na vas zgustol a bolo by mu jedno, ze placete, ze nejete zabite zvierata, ze mate doma deti, ze mate hypoteku.
Napísať odpoveď