Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Bio ci nie, je to hnus.
Este ma napadla jedna vec ohladom b12: http://sk.wikipedia.org/wiki/Tempeh
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

stale si neodpovedal na moju otazku. mas pocit, ze prasa je bylinozravec? nasa traviaca sustava je takmer totozna s prasacou..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

to ze nieco obsahuje nejaku latku v tomto pripade vit B12, este vobec nic nehovori o vstrebatelnosti
a schopnosti ludskeho tela danu latku vyuzit
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

G0lDiER_: skus mi odpovedat, na aky ucel mame v ustach rezaky
Tá zmena k lepšiemu aj je možná, ale len vtedy, ak za tým bude zisk.
a zisk tam bude aj vtedy, ak bude zvyseny dopyt, to uz je zalezitost marketingu a nejakeho toho vyvoja cloveka, ktoremu nebude u riti, ze cast tych zvierat trpi

tak ako sa v antickej Sparte vrazdili postihnute narodene deti, tak sa moze v buducnosti stat, ze ludia budu chcet iba 'bio'
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Beardie: Aby si rezal zeleninu. Pretože mixéry a nože nićia ovzdušie nakoľko ich teba doviezť autom.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

muz ktory neje maso mi pride jak muz bez vtaka
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Aka je suvislost medzi vtakom a jedenim masa? Zeny, ktore jedia maso maju vtakov?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Trussardi možno také pozná. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

TommyHot- ziadna suvislost asi si to zle pochopil..
kde som spomenul zeny? tie su krehke stvorenie poradia si aj bez masa
ale u chlapov je maso zakladna potravina si myslim..
az na par hare krisna klickoch vsak hughito :D co sa masiruje na karme.. bohuzial ale v bangkoku aj take spoznas
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

:)
Prílohy
444.jpg
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Clovek je vsezravec.Uz od svojho pociatku lovil zver za ucelom konzumacie.
Ak to niekto nedokaze pochopit,tak je to preto,lebo to pochopit nechce.Argumentovat tym padom straca zmysel.

Ja osobne dbam na kvalitnu vyvazenu stravu.Pravidelne cvicim,sportujem.Bez masa a jeho nenahraditelnych zloziek,by som svoje telo dost zatazil.Nakolko je moja praca fyzicky narocna+spominany sport,potrebujem bohatu a pestru stravu-nevynimajuc maso.Vravi sa tomu vyvazena strava.To je moj nazor.

A teraz jeden priklad zo zivota.

Jedna sa o moju kamaratku,s ktorou sme na tuto temu viedli dlhe rozhovory,v ktorych bolo kopec argumentov typu-vid.cela tato tema.
Vegetarianom sa stala niekedy pred 15 rokmi.Hlavnym dovodom bola jej lutost voci zvieratam,ale casom si to vo svojej hlavicke vykonstruovala tak,ze maso je absolutne nepotrebne aj z hladiska vyzivy atd...Proste uverila tomu ze clovek je bylinozravec a maso vobec nepotrebuje.Nebudem tu pisat o tom,ze napriek svojim tvrdeniam ako zdravo zije,vyzera o 10 rokov starsie...
Problem nastal,ked sa jej narodil syn.
Vtedy som ju nielen ja,upozornoval na to,ze dieta vo vyvoji nie je vhodny objekt na experimentovanie a dokazovanie si svojich nazorov.Napriek tomu nepocuvla a chlapec maso do svojich 8 rokov neochutnal.Potom prisli zdravotne problemy-bledost,nevladnost,apatia.podrazdenost...Navstevy doktorov s jasnym vysledkom-chudokrvnost.Teraz musi kamoska synovi skryvat maso do jedla vo formach roznych konzerv a natierok,nakolko maso chlapec odmieta jest po "brainwashingu"zo strany matky.

Nazor nech si kazdy spravi sam.Ja tu nechcem nikoho presvedcovat o svojej pravde.Moj nazor je vsak taky,ze clovek je vsezravec a bez masa riskuje,ze vplyvom nevyazenej stravy dojde k poskodeniu zdravia.Samozrejme kazdy organizmus je iny,cize toto sa vobec nemusi stat-ale pisat o presnom opaku a sice,ze prave konzumaciou masa dochadza k poskodzovaniu zdravia je nezodpovedne.Tento nazor sa tu parkrat v tejto teme vyskytol a podla mna je scestny.Samozrejme vsetkeho vela skodi-aj masa.
Ja vsak poukazujem na vyvazenu stravu-a ta sa,tak ako bez zeleniny,ovocia,vlakniny...,tak aj bez masa nezaobide.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

nedostatok železa a B12 , ktoré sa hlavne ziskavaju z mäsa ... potom niet divu
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tak ja dam tiez jeden priklad. Ked som bola decvarieval cca 1krat do tyzdna pecienku s ryzou, co by malo byt najbohatsim zdrojom B12. Napriek tomu som bola stale na hranici chudokrvnosti a B12 mi doktorka pichala. Uz je to 12 rokov, co maso nejem a raz za rok si davam kontrolovat krv. Vysledky su velmi dobre, absolutne ziadne vykyvy.
Takisto si sama platim vys. hladiny vit.B12 v krvi a vsetko ja v najlepsom poriadku. Citim sa velmi dobre, mozem jest kolko chcem, moja postava sa nejako vyrazne nemeni a ked niekomu poviem, kolko mam rokov, tak casto pytaju odo mna preukaz, lebo neveria. Kazdy mi typuje 5-7 rokov menej. Pijem napoje so sojovou bielkovinou, chodim do posilnovne, mam 2 roboty, popri tom este studujem, spim menej, ako by som potrebovala, ale napriek tomu to vsetko v pohode zvladam a energia mi nechyba.
Moja sestra je uz par rokov veganka, nedavno mi poslala vysledky vys. krvi a vsetko je ok.
Cize clovek moze zit plnohodnotny zivot aj bez konzumacie masa.
A pre mna ako pre zenu to ma jednu velku vyhodu a to, ze mam minimalne sance pribrat. Pri tom okrem masa jem uplne vsetko, na com mam chut a tak casto a v takom mnozstve, ako mi chuti. Nemusim sa tyrat ziadnymi dietami, hladovat a pod. :)
ko, takj som maso pravidelne jedavala, dokonca aj ked casto nasilu, lebo vzdy mi akosi viac chutili prilohy na tanieri. A dokonca na moje zelanie oco
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

pryja.. ako budes pristupovat k stravovaniu svojho dietata (ak uz dieta mas - ako sa stravuje)?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Bude vyrastat doma bez masa, vsetko potrebne pre zdravy vyvoj je predsa v mliecnych vyrobkoch.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

pryja napísal:Bude vyrastat doma bez masa, vsetko potrebne pre zdravy vyvoj je predsa v mliecnych vyrobkoch.
Daj aspon vlastnemu dietatu na vyber a nevnucuj mu tvoju ideologiu. Urcite sa tvoj postup neodporuca a ziadny lekar by ti to nedovolil.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

http://zena.atlas.sk/sluzby/poradne/ped ... 59595.html

citujem:
Vaša známa asi chce svojmu dieťaťu vážne ublížiť, ja byť jej lekárkou, tak uvažujem o nahlásení na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou s dôvodu zanedbania starostlivosti. Dieťa má právo dostať všetko, čo potrebuje pre zdravý rast a vývin a mäso je neoddeliteľnou súčasťou, hlavne v tomto veku!
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

http://www.inspirawtion.com/rostlinne-bilkoviny.html

Ak by som hľadal názor na to, tak ho hľadám u ozajstných odborníkov, nie nejakej "odborníčky" na zena.atlas.

dudo02: Tvoj príklad má nulovú výpovednú hodnotu. Čo viac dodať. Skús porozmýšľať prečo.
Napísať odpoveď